[CarAudio] Wygłuszyłem drzwi i...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bendi
    Rider
    S_OCP Member
    • 2004
    • 465

No bylo milo jak zwykle i stale grono dopisalo.

Mam filmiki z dodatkowych atrakcji tylko niestety marnej jakosci, bo nagrywane apartem.
    Jest m.in. moj zaspany start z Karolem. ops: :arrow:
    MOV3

Mam jeszcze MisiekWAW vs bedndi i Misiek vs Corolla TS
    Jak zainteresowani sie zgadzaja to wrzuce.

PS. Przenioslem wrazenia po spotowe do nowego watku, tak wiec prosze sie nie denerwowac
    Outlander
    była OII 4x4 BMM
    już nie ma Octa ASZ super fajna była
  • misiekwaw
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 7715
    • Ford

... jestem w ciężkim szoku :shock:
    Fabryczne głośniki nagle zaczęły grać przyzwoicie :shock: Mam nadzieję, że na nowych głośnikach różnica będzie conajmniej tak duża, bo się wścieknę :twisted: :diabelski_usmiech

Po zdjęciu tapicerki oczom naszym ukazał się obraz nędzy i rozpaczy :? Całe drzwi zalepione były płachtą... gąbki/pianki czy innego shitu :roll: Po zerwaniu gąbki okazało się, że maty wygłuszającej w drzwiach Octavii jest niewiele więcej niż w Felicji :x Co za shit :evil:

Po wyczyszczeniu drzwi z wosku antykorozyjnego (żeby maty się dobrze trzymały) przy pomocy benzyny ekstrakcyjnej powoli zabrałem się za wyklejanie.

Na zewnętrzne poszycie drzwi weszły niemal bez zadnych kombinacji 4 pełne maty 50cmx25cm

Efekt końcowy

Osoba odpowiedzialna za całe zamieszanie, rozbieranie drzwi, nadzór i głupie uwagi :szeroki_usmiech oraz za mój natrysk na intercooler k

Łącznie wyszło mi 18 sztuk mat 50cmx25cm. Efekty są zajebiste k
    Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
    http://www.disi-tune.pl
    Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
    Był WRX
    Była Octa

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

To teraz tylko adapterek pod nowy glosnik oraz sam glosnik i zaczyna sie zabawa. Po glosnikach kolejnym etapem jak sadze bedzie jakis wzmak. :diabelski_usmiech
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Nexus6
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 4847
        • Volkswagen

brawo misiek
        zapomniałes mi tylko podrzucić pierścienia mocującego głosnik do zrobienia go w metalu ...
        With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• misiekwaw
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 7715
          • Ford

Zamieszczone przez Nexus6
          brawo misiek
          zapomniałes mi tylko podrzucić pierścienia mocującego głosnik do zrobienia go w metalu ...
          wiedziałem, że o czyms zapomniałem ops: :?
          Był WRX
          Była Octa

Komentarz

• PPK
            Ambiente
            • 2004
            • 188

Jaki jest koszt takiego wygluszenia ?? Bo bardzo chcialbym takie cos u siebie zrobic gdyz mam fabryczna instalacje 8 glosnikow i nie jestem z niej zbyt zadowolony i poza tym jak wjade na troche bardziej dzziurawa droge to slysze jak graja plasitiki w tylnych drzwiach czy wygluszenie temu zaradzi ??
            Niestety tylko 160.4 KM i 380 Nm

Komentarz

• misiekwaw
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 7715
              • Ford

Zamieszczone przez PPK
              Jaki jest koszt takiego wygluszenia ??
              mi wyszło 18 mat na dwoje przednich drzwi, czyli na 4 drzwi wyjdzie pewnie trzydzieści-kilka mat. Koszt mat to około 6zł za sztuke na allegro.

Zamieszczone przez PPK
              Bo bardzo chcialbym takie cos u siebie zrobic gdyz mam fabryczna instalacje 8 glosnikow i nie jestem z niej zbyt zadowolony i poza tym jak wjade na troche bardziej dzziurawa droge to slysze jak graja plasitiki w tylnych drzwiach czy wygluszenie temu zaradzi ??
              tak
              Był WRX
              Była Octa

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

Mozna jeszcze sprecjalna masa lub poprostu silikonem wylepic tapicerke od wewnetrznej strony. Wtedy to juz naprawde nie ma co grac albo kleic tez maty na tapicerke od srodka.
                Spritmonitor.de

Komentarz

• Aligator
                  Ambiente
                  • 2004
                  • 162

Misiek mam 2 pytanka:

Czy oprócz polepszenia się dzwięku, również obniżył się znacznie poziom szumów z zewnątrz, bo na tym najbardziej by mi zależało...

U kogo kupowałeś maty ??? Wiem ze na allegro jest tego kupa, ja się na tym temacie nie znam i nie chciałbym kupić jakiegoś shitu.
                  www.dynosoft.pl

Komentarz

• misiekwaw
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 7715
                    • Ford

Zamieszczone przez Aligator
                    Misiek mam 2 pytanka:

Czy oprócz polepszenia się dzwięku, również obniżył się znacznie poziom szumów z zewnątrz, bo na tym najbardziej by mi zależało...
                    Tak, ale dla pełnego efektu musiałbyś zrobić i tylne

Zamieszczone przez Aligator
                    U kogo kupowałeś maty ??? Wiem ze na allegro jest tego kupa, ja się na tym temacie nie znam i nie chciałbym kupić jakiegoś shitu.
                    U Nexusa :wink:
                    Był WRX
                    Była Octa

Komentarz

jak ja wygluszylem to raczej poziom szumu sie nie zmniejszyl ale co do lepszego odtwarzania basu to poprostu rewelacja

stosowalem maty i paste

Komentarz

• PPK
                        Ambiente
                        • 2004
                        • 188

A wiecie moze ile takie wygluszenie moze kosztowac w firmie zajmujacej sie takimi rzeczami. Bo wiadomo samochod na gwarancji to niechcialbym tam sam zagladac.
                        Niestety tylko 160.4 KM i 380 Nm

Komentarz

• misiekwaw
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 7715
                          • Ford

Zamieszczone przez PPK
                          A wiecie moze ile takie wygluszenie moze kosztowac w firmie zajmujacej sie takimi rzeczami. Bo wiadomo samochod na gwarancji to niechcialbym tam sam zagladac.
                          jak samochód na gwarancji to czy sam zajrzysz, czy zajrzy firma zajmująca się Car-Audio to dla ASO nie będzie róznicy :?
                          Był WRX
                          Była Octa

Komentarz

• arci9
                            RS
                            • 2004
                            • 2007

brawo misiek
                            Nexus6, zajmujesz się takimi rzeczami?
                            Będziesz robił taki pierścień na podstawie wzoru od Miśka?

Bo ja chetnie bym tez reflektował ..i może jeszcze kilka osób...!

Komentarz

• Maicroft
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2004
                              • 25757
                              • Audi

Ja nie wiem co dla ASO ma np wspolnego wygluszenia drzwi z dzialaniem silnika :? Wiem ze to jest ingerencja w uklad elektryczny bo wtyczki trzeba odczepic, ale ich sie nie da zle wlozyc potem. Tak samo przewody elektryczne jak ktos wlutowuje sie w jakis obwod auta to fakt mozna sknocic. Ale przewod ktory prowadzony jest od akumulatora ma odpowiednie zabezpiecznia moze byc w przypadku radia lepiej poprowadzony i dostosowany do wymagan sprzetu CA niz fabryczny. Nie mowie o reszcie przewodow jak np glosnikowe. Przeciez po to sa w tym kraju firmy ktore zajmuja sie jakimis uslugami zeby tam pojechac i zrobili to dobrze. Za chwile dojdziemy do tego ze auto bedzie mialo 5 lat gwarancji i ani kol nie wolno nam bedzie w nim zmienic u wulkanizatora bo maja system czujnikow kontroli cisnienia, ani zadnej innej pierdoly przez 5 lat. Czyli kup i jezdzij tankuj a najlepiej nie jezdzic bo moze sie zepsuc i ASO bedzie musialo naprawic.

Ostatnio rozmawialem ze znajoma niemiecka rodzina i mowia ze oni auta przestali serwisowac w ASO, kupuja auto na 2-3 lat po tym czasie jak go beda chcieli sprzedac to nikt u nich nie pyta o ksiazeczke z przegladow a przynajmniej to nie jest atut(u nas powoli tez bo pieczatke to kazdy moze sobie wyrobic :evil: ) Jak cos sie zepsuje w aucie to ASO bedzie tak dlugo sie wymigiwac od naprawy podajac setki powodow ze to sie akurat zepsulo ze to jest strata czasu poprostu dla wlasciciela auta. Aha najczestrzy powod a no bo za duzo jezdzi to auto :twisted: Co do jakosci uslug wiadomo nieraz warsztat ktory zajmuje sie tylko jakimis konkretnymi naprawami robi to lepiej niz ASO i nie szuka tysiaca innych usterek na sile zeby tylko zarobic.
                              Spritmonitor.de

Komentarz

• misiekwaw
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 7715
                                • Ford

Zamieszczone przez arci9

no na razie to nie ma wzoru, bo dałem ops:
                                Był WRX
                                Była Octa

Komentarz

• arci9
                                  RS
                                  • 2004
                                  • 2007

no na razie to nie ma wzoru, bo dałem
                                  ja chciałem kupić jeszcze jeden plastikowy ,żeby było na wzór - ale nie mogłem identyko znaleść(niektorym tylko się zdawalo , ze to do Octavi) i chiałem zamówić z mdfu...
                                  Misiek,jeśli Nexus coś takiego dorabia a Ty zamówisz to ja chętnie reflektuje o ile cena nie jest jakaś kosmiczna

Komentarz

• Nexus6
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 4847
                                    • Volkswagen

Zamieszczone przez arci9
                                    brawo misiek

będe robił dla siebie, Misiek dostaje po koszcie materiału za udostępnienie wzorca :szeroki_usmiech

jak juz się zrobi kilka sztuk to bedzie można zrobić i dla wszystkich chetnych :szeroki_usmiech

Komentarz

• olok28
                                      Classic
                                      • 2004
                                      • 26

Witam
                                      Jestem przed montażem mat wygłuszających w Oct I i mam pytanie czy do ich montażu konieczny był demontaż mechanizmu opuszczania szyb? Czy też jest to mozliwe bez tej czynności? Za kilka miesięcy postaram się wrzucić kilka fotek z instalacji audio w mojej Skodzie, który rozpoczynam (Blaupunkt MP 72 Los Angeles, Genesis Stereo 100 do wzmocnienia przedniego systemu DLS UR6 oraz DLS A2 wzmocnienia subwoofera MW12 w skrzyni z bassrefleksem oraz kondensator 1 F - może te dwa wzmacniacie zamienię przy montażu na DLS A5 Big Three, który także posiadam - okablowanie oczywiście DLS-a). Dla zainteresowanych fotki z przeróbek maskownic głosników wysokotonowych (umordowałem się jak pies ale kąt jest teraz inny). Pozdrawiam wszystkich i czekam na odpowiedź dot. wygłuszenia drzwi.

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

Zamieszczone przez olok28
                                        Dla zainteresowanych fotki z przeróbek maskownic głosników wysokotonowych (umordowałem się jak pies ale kąt jest teraz inny). Pozdrawiam wszystkich i czekam na odpowiedź dot. wygłuszenia drzwi.
                                        Moja propozycja zaloz watek ktory bedzie zawieral informacje jak to zrobiles razem z fotkami, bo tak to za chwile kazdy zainteresowany bedzie sie dobijal do Ciebie i nie nadarzysz odpowiadac :szeroki_usmiech

P.S. Witamy na forum i zapraszam do przywitania sie w odpowiednim watku k
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• misiekwaw
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 7715
                                          • Ford

Jestem przed montażem mat wygłuszających w Oct I i mam pytanie czy do ich montażu konieczny był demontaż mechanizmu opuszczania szyb? Czy też jest to mozliwe bez tej czynności?
                                          nie trzeba było demontować, ale odkręcałem dwie śruby i odchylałem mechanizm, żeby dokładniej wygłuszyć "od środka" :idea:
                                          Był WRX
                                          Była Octa

Komentarz

• Nexus6
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 4847
                                            • Volkswagen

... Genesis Stereo 100 do wzmocnienia przedniego systemu DLS UR6 oraz DLS A2 wzmocnienia subwoofera MW12 ...
                                            IMHO sugerowałbym zmianę przeznaczenia 'piecyków' - A2 lepiej napędzi system przedni

:szeroki_usmiech

Komentarz

MisiekWAW, Witam wszystkich klubowiczow... Co do wygluszenia drzwi, mam zamiar zabrac sie za to ale moze ktos ma jakies cenne wskazowki co do samego rozebrania tapicerki. Mam w skodzianie pelna elektryke szyb i lusterka, czy mam na cos szczegolnie uwazac i czegos unikac? gdzie szukac srob mocujacych i zatrzaskow? Z gory dzieki za szybkie odpowiedzi :wink:

Komentarz

• Purchawa
                                                Admin
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 8007

Zamieszczone przez JwK
                                                Witam wszystkich klubowiczow... Co do wygluszenia drzwi, mam zamiar zabrac sie za to ale moze ktos ma jakies cenne wskazowki co do samego rozebrania tapicerki. Mam w skodzianie pelna elektryke szyb i lusterka, czy mam na cos szczegolnie uwazac i czegos unikac? gdzie szukac srob mocujacych i zatrzaskow? Z gory dzieki za szybkie odpowiedzi :wink:
                                                Sruby sa dookola boczka (latwo zobaczyc), oraz pod raczkami od drzwi. Raczki trzeba zdjac podwazajac. Troche ciezko schodza.
                                                Ogolnie zdjecie boczkow nie jest jakies wyjatkowo trudne.
                                                "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                                                Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• wasyl
                                                  L&K
                                                  • 2005
                                                  • 1084

no.... to ide do garażu, wygłuszać drzwi napisze jaki będzie efekt....
                                                  ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
                                                  www.wasilewski-foto.pl
                                                  KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

Pracuję...