Zamieszczone przez przemek88
Jakie głosniki na przód
Zwiń
X
-
Popieram. Odseparowane zestawy nie są aż tak drogie - a różnica w brzmieniu jest - baaardzo duża !! :diabelski_usmiech[center:f683551993]>>- CAR AUDIO SYSTEM -<<
****** > www.audiocar.pl < ******
Wyprzedaż Sprzętu Car Audio po cenach HURTOWYCH - Zainteresowani - Pytać ;] [/center:f683551993]
Komentarz
-
-
Też uważam, że przy jakimś niewygórowanym budżecie i bez jakiejś konkretnej wiedzy, co i czemu chcemy podłączyć, najlepszy jest gotowy zestaw ze zwrotnicami. Ktoś to w końcu zaprojektował, zrobił a jeśli istnieje już jakieś grono zadowolonych właścicieli, to czemu bez większego ryzyka nie zostać kolejnym?
[ Dodano: Czw 06 Maj, 10 19:00 ]
Dziś w moim CA miała miejsce zmiana, o której chciałbym parę zdań napisać (może komuś się przyda a ma jakiś tam związek z tematem).
W samochodzie gra Clarion DXZ389RGUSB + zestaw Helix DB 62.1 na MDFach i wygłuszonych drzwiach. Jak dla mnie jakoś wystarczająca potwierdzona pozytywnymi opiniami z odsłuchów na spotach. Zainteresowałem się jednak możliwością zastosowania zmodyfikowanych zwrotnic do tego zestawu.
Opis: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1221629.html
i http://www.allegro.pl/show_item.php?item=972804225
Posłuchałem dziś paru znanych kawałków zwracając uwagę zwłaszcza na soprany, potem wymieniłem zwrotnice na te zmodyfikowane i odsłuchałem te same utwory. Muszę przyznać, że warto było i nie jest to sprawa autosugestii. Soprany są teraz mniej świszczące, bardziej detaliczne. W utworach, gdzie były do tej pory trochę męczące (np. na początku Time Pink Floydów) teraz jest to znacznie mniej odczuwalne. Nie jestem jakimś audiofilem ale odczuwam dość wyraźną zmianę na lepsze. Jak coś, to służę kontaktem z autorem tej zmodyfikowanej zwrotnicy, a jak ktoś ma blisko i chce posłuchać, to zapraszam
Dziękuję za uwagę
Komentarz
-
-
Gość
Zamieszczone przez WaspWitam wszystkich!
Jestem laikiem w tym temacie, chciałbym się poradzić czy jest sens kupić takie głośniki do Octavii I? Posiadam radio Symphony
Z góry dzięki za odpowiedź
Dolaczam sie do pytania i jeszcze czy przy ich glebokosci montazowej 63 mm. wejda faktycznie bez przerobek?????? Czy na fabrycznych dystansach podejda, mimo ze plastikowe sa beznadziejne to chcialbym wiedziec???
Komentarz
-
Gość
jakies tam dystanse fabryczne mam, czy na nich wejdzie glosnik czy potrzebne wieksze? Bo szczerze to nie mam pojecia ile maja te plastikowe, nie zabieralem sie do tego jeszcze na powaznie, ale juz pora.
Komentarz
-
podepnę sie trochę choć może pytanie nie na miejscu i uznacie mnie za głupa ale kupiłem wzmacniacz u-dimension jr.300 i mówie trzeba by go podłączyć wiec po kable do sklepu upatrzyłem zestaw biorę a pan sie pyta do jakiego auta i czy diesel czy benzyna?? mnie wcieło bo jakie to ma znaczenie a on mówi że, JAK MA SIE DIESLA TO TRZEBA CIĄGNĄĆ I + I - OD AKUMULATORA A NIE PODŁANCZAĆ - DO KAROSERII NP. W BAGAŻNIKU, bo diesel ładuje się przez karoserię i we wzmacniaczu słychac by było wszystkie świsty, piski i negatywne zjawiska akustyczne wywoływane np: przy dodawaniu gazu, odpalaniu i jeździe :shock: podobno też czincze nie mogą być słabej jakości :shock:
czy to prawda :?: :?: :?: ja tylko pytam bo mnie ten pan zaskoczył a ja pierwsze słysze żeby takie coś było....pzdr
[ Dodano: Wto 11 Maj, 10 16:37 ]
i to nie w pierwszym lepszym sklepie tylko zajmującym sie car-audio byłem
Komentarz
-
-
Witam wszystkich
podepnę się pod temacik z moim pytaniem ,nie ma ktoś na zbyciu fabrycznych głośników z tylnych drzwi z O2 ,mam zamiar sobie założyć a nie chcę teraz wydawać zbyt dużo kasy . Chcę najpierw zobaczyć jak to będzie grało to o zamianie wszystkiego pomyśli się po wakacjach.
A druga sprawa nie mam pociągniętej instalacji do tylu będę na dniach sam ciągnął a zbytnio nie wiem jak później podłączyć gwizdki ,orientuje się ktoś jak to jest zrobione fabrycznie?
Pozdrawiam1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)
Komentarz
-
-
karlito1982, troszke Cie zaczarowali glownie to role odgrywa miejsce, ktoredy prowadzisz kable. Co do sygnalowek to polecalbym te 3-4 razy ekranowane na pewno unikniesz zbierania zbednego "syfu" Ja u siebie nie mam problemu bo mam optyka
ciuk15, nie warto ... lepiej zainwestuj w przodzik, wygluszenie i dystanse, bedziesz zadowolonyRadio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
ziutsane, wygłuszać planuje wszystkie drzwi i cały tył troszeczkę jest za głośno na naszych polskich drogach. Ja już poczytałem wszystkie rożne posty o głośnikach i dla tego się pytam czy ktoś nie ma oryginalnych np. po wymianie . Chcę sam zobaczyć jak będzie to odpowiadać dla mojego ucha a inwestować w nowy sprzęt i być nie zadowolonym. ,Na pewno byście mi radzili żeby zmienić od razu mojego stream MP3 na coś lepszego.
Jak by komuś zalegały gdzieś na półeczce to proszę o info .
Pozdrawiam1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)
Komentarz
-
-
Niewiele zdzialasz, ale tez zalezy kto ile ma kasy na sprzet ... Ja doradzam wg. wlasnego doswiadczenia, troszke przerzucilem sprzetu przez skode i mam obrany konkretny kierunek. Najlepiej samemu posluchac paru autek i stwierdzic co "mi" pasuje ...
Pozdr.
BartekRadio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
Witam.
Mam krótkie pytanie do Panów, drzwi wygłuszone, radio seryjne, w przyszłości będzie inne pewnie, ale na razie seria, co wybrać z tych niżej napisanych, lub inne propozycje do 300zl:
1) Pioneer TSA-171C + zwrotnice 12/12 dB Rainbow – cena 150,00 zł
2) JBL GTO 6508c 300zł
3) Helix darkblue 62.1 250zł
4) Hertz DSK-165.3 allegro 280zł
Komentarz
-
-
Witam !
Wiosna idzie i też chcę podłubać. Mam seryjne radia SYMPHONY i znalazłem coś takiego http://allegro.onet.pl/item103466299...bas_wys24.html Czy ktoś może się wypowiedzieć w tym względzie ????KUSZELKA
Komentarz
-
-
Podpowiedzcie koledzy jakie glosniki wybrac w cenie do 500zl? Czy w tym przedziale cenowym Helix db ma jakas konkurencje? Dodam tylko, ze glosniczki maja zagrac pod samym radiem, a drzwi mam wygluszone.Jest: Skoda Octavia 2 VRS BMN+
Byla: Skoda Octavia 2 Laurin & Klement Estate
Superstar 3900 + Sirio Megawatt 4000
Komentarz
-
Komentarz