MFD2. Jakie nexusy byly w O2? DX czy DVD ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cossac
    Drive
    • 2010
    • 56

ja jestem za tym , żeby wycofali ten przepis o utracie prawka po przyłapaniu na rowerze
    w końcu po to człowiek bierze rower i jedzie gdzieś do znajomych i na browarka, żeby samochodem kawał drogi nie wracać, bo nie wolno.
    a do nadgorliwych, czy wam nie zdarzyło sie nigdy podczas lipcowej niedzielnej przejażdzki na rowerku wstąpić gdzieś na bronka?

wg mnie to chory pomysł był.... niech jedzie na cyku na rowerze a nie samochodem....
    kiedys mądry co sie chciał napić zostawiał auto w garażu i brał rower jak sie np na grilla u znajomych umówił, a wiedział że wypije te 2-3 bronki, a do znajomych z 3km, to pieszo mu nogi do dupy wlezą nim dojdzie...
    ja sam brałem rozwe zamiast auta, z tym , że czasem musiałem ten rower z powrotem prowadzić, bo sie nawalił.....
  • heretyk
    Rider
    • 2009
    • 549
    • Octavia III (5E3)
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Witam!

Jako ze nie lubie RNS 510 :-) Korzystam z MFD2. W necie jest mnostwo opisow i firmware do tego sprzetu, ale rozrozniane sa urzadzenia A B C oraz D.
    dodatkowo jest MFD2 DX oraz MFD2 DVD.

Teoretycznie sprzet mozna rozroznic po napisie na panelu, ale urzadzenia skody nie maja zadnych napisow.

Na tabliczkach znamionowych pojawiaja sie absolutnie wszystkie literki:-)

Numer skody to :
    1Z0 035 194 A obok literka D
    numer Blaupunkta to:
    7 612 002 037

W menu serwisowym tez nic nie wykminilem.
    Nawigacje mam fabryczna z MY2007, ale w menu wersja softu jest z 2005. Instrukcja nie pomaga, bo nie jest napisane czy czyta CD/DVD czy tylko CD. ASO po VIN wie tylko :

8AY Radio/navigation system
    7Q7 Navigation system with color screen
    7QA Without CD/DyD for navigation

Dalej pomoc mi nie moga.
    Narazie korzystam z map na CD i chodza pieknie, ale sprzet DVD czyta CD. Gdybym bylo na odwrot i chodzily DVD to problemu by nie bylo, ale nie chce inwestowac kupy kasy w plyte DVD, zeby sie dowiedziec ze nie dziala...

Podejzewam ze DX ver. D ale pewnosci nie mam zadnej.

Powiedzcie wiecie jak rozpoznac czy mam DX czy DVD?
    Zostały mi czesci, po szkodniku:
    VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
    Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• gradek
      RS
      • 2010
      • 12880
      • Superb III (3V3)

Może wystarczyło by nagrać na płytę DVD np. jakąś muzę i spróbować puścić w navi.
      Jeśli będzie czytać wiadomo, że masz DVD, jeśli nie to też wiadomo co masz.
      To chyba najprostszy sposób sprawdzenia.

Jest SUPERB III 2.0 TDi CRLB STYLE 181,2 KM 413,9 Nm
      Były Szara Elegantka 2,0 CFHF 2.0 TDi BMM ELEGANCE
      Spoty Śląskie (Katowice i okolice)

Komentarz

• heretyk
        Rider
        • 2009
        • 549
        • Octavia III (5E3)
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez gradek
        Może wystarczyło by nagrać na płytę DVD np. jakąś muzę i spróbować puścić w navi.
        Jeśli będzie czytać wiadomo, że masz DVD, jeśli nie to też wiadomo co masz.
        To chyba najprostszy sposób sprawdzenia.

Problem w tym ze zadna z nich nie odtwarza audio DVD. Mfd2 DVD ma to do siebie ze naped wewnetrzny DVD sluzy tylko do czytania map, do odtaraznia plyt audio sluzy tylko zmieniarka w bagazniku. Niezalezne czy ma sie mfd2 dx czy mfd2 dvd to mozna odtwarzac tylko Audio CD (co mnie mocno wkurza :evil:
        Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

mfd2 z tego co pamiętam a ostatnio mam sklerozę nie było produkowane z napędem dvd. dvd dopiero było od rns 510 reszta co miała dvd używała zewnętrznego napędu dvd

problem może być też taki że mfd2 jest pochodzenia z za oceanu i jest tam inny region zakodowany ale to jeśli sie mylę co do stosowania napędu dvd w mfd2

Komentarz

• heretyk
            Rider
            • 2009
            • 549
            • Octavia III (5E3)
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez djczas
            mfd2 z tego co pamiętam a ostatnio mam sklerozę nie było produkowane z napędem dvd. dvd dopiero było od rns 510 reszta co miała dvd używała zewnętrznego napędu dvd

problem może być też taki że mfd2 jest pochodzenia z za oceanu i jest tam inny region zakodowany ale to jeśli sie mylę co do stosowania napędu dvd w mfd2
            Kolega pomylil pojecia, bo ja nie o regionalizacji mowilem. Posiadane wersji zza oceanu uniemozliwialo korzystanie z map europejskich i vice versa, ale sprytnie to sie obchodzi zmiana oprogramowania (zreszta tak jak wgranie PL-wypalnie plyty i poczekanie 3 minuty.-)

Co do drugiej czesci chyba masz racje. Tak sobie caly dzien nad tym mysle i Chyba oryginalne skodowskie urzadzenia to wszystko MFD2 DX. Wersje dvd wystepowaly w innych samochodach koncernu, a ze wygladaja niemal identycznie stad zamieszanie z mojej strony.

Komentarz

Pracuję...