Zamieszczone przez eR_
CB-Radio w Octavi I - Kto ma ?? Uwagi ??
Zwiń
X
-
[quote="Maicroft"]eR_, Radio do popielniczki bedzie mozna wlozyc, ale trzeba tam juz wycinac plastik, bo bez zabawy nie wchodzi - sprawdzalem sam.
Powiedziałeś " A " więc bardzo szybko powiesz " B " , " C " a może nawet "D " :szeroki_usmiech bo mam zamiar gruntownie Cię przesłuchać w tej kwestii . . Założyłem radyjko we wnęce pod kierownicą i jak dla mnie jest OK , ale żonka marudzi że stuka kolanem.
Co do anteny, podkleisz folie na dach i tyle. Bedzie tez wiadomo gdzie ustawiony jest SWR i takie tam
Tajnos agentos Sirio Triflex i spokój na okręcie. A ten patent nawet działa. Może zasięg nie jest na pół Europy , ale do normalnego użytkowania w trasie i w mieście wystarczy.W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daneczek76Sirio Triflex ciekawa sprawa muszę się bardziej przyjżeć tej antence tak Tajnos Agentos
to jak rozumiem to cos takiego:
http://www.allegro.pl/item128457957_..._f_ra_vat.html
Dokładnie ta antenka. A jest tak zakamuflowana że jak podjechałem ją wystroić to spec od CB kazał mi wystawić antenę. Jeżeli przechodzisz koło samochodu i nie będziesz się przyglądał uważnie szukając różnic to nie odróznisz od serii.
Oczywiście zasięgi są nieporównywalne z 1,5 metrowymi batami , ale coś za coś. Jak już wcześniej opisywałem , dla mnie wystarczająco dobrze działa na Cb. A na FM lepiej od serii i to bez wzmacniacza chociaż dobrze jest go dołożyć.
PozdrówkiW wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
Komentarz
-
-
w zwiazku z pieknymi okolicznosciami przyrody oraz niedawno co zakonczonymi urodzinami najstarszeo klubowicza jak rowniez na jego prosbe proponuje przeniesc kanal klubowy na 14
co wy na to ????SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez howard7w zwiazku z pieknymi okolicznosciami przyrody oraz niedawno co zakonczonymi urodzinami najstarszeo klubowicza jak rowniez na jego prosbe proponuje przeniesc kanal klubowy na 14
co wy na to ????
Masmo, myslę że nie będzie problemu dla nas wszystkich przerzucenia się ostatecznie na kanał 14, który został gruntownie przez nas na kilka bagnetów przetestowany.
Ja jestem za.aczkolwiek...
NajtFukinPatrol North-West
Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
WhitePride :smokedevil
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bernardoMasmo, myslę że nie będzie problemu dla nas wszystkich przerzucenia się ostatecznie na kanał 14....
14-ka kanał OCP :!: :!: :!: :!: :!: :!:Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MasmoZamieszczone przez bernardoMasmo, myslę że nie będzie problemu dla nas wszystkich przerzucenia się ostatecznie na kanał 14....
14-ka kanał OCP :!: :!: :!: :!: :!: :!:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
dzony,
Witam jestem zainteresowany tym uchwytem jaka byłaby jego cena i czy mógłbyś go dla mnie wykonać Pozdrawiam Mirek
[ Dodano: Pon 02 Paź, 06 22:00 ]
Witam
jaka antena do President Johnson_II_ACS 1-1.2
[ Dodano: Pon 02 Paź, 06 22:00 ]
Witam
jaka antena do President Johnson_II_ACS 1-1.2mb
[ Dodano: Wto 03 Paź, 06 17:53 ]
dzony,
Witam
odezwij się podaj jakiś telefon chcę pogadać w sprawie tego uchwytu
MirekPresident Johnson_II_ACS + President Iowa
Komentarz
-
-
Mam taki trochę durnawy pomysł: 2 antenki
1. Sirio Triflex - coby widać nie było i zawsze antenka była na dachu (niski wjazd do garażu)
2. Alan-Midland PC-4 (posiadany już) wiercony w dach jeżeli szefunio się zgodzi. Służyłby wtedy kiedy jadę w trasę (zwłaszcza w nocy i weekendy). Mając widoczny bat nie miałbym problemu z tym, że ktoś mnie przeoczy.
Musiałbym tylko wyciągnąć gdzieś kabelki z wtyczkami, gdzie przekręcałbym jedną lub antenę zależnie od potrzeb.Kiedyś OI Liftback
Potem OII Kombi Elegance 1.4 TSI DSG
Potem OII 1.9 TDI
Wkrótce OIII Liftback
Komentarz
-
-
lec
zupelnie bez sensu, to juz lepiej miec Alana PC4 (sam takiego mam) a jesli bat na codzien za dlugi to kupic drugiego Alana z krotkim baciorem i ten przykrecac do podstawy na codzienne krotkie dystanse. Montaz anteny bardziej elegancki i chyba szybszy niz magnesowki.
Komentarz
-
Zamieszczone przez leczupelnie bez sensu, to juz lepiej miec Alana PC4 (sam takiego mam) a jesli bat na codzien za dlugi to kupic drugiego Alana z krotkim baciorem i ten przykrecac do podstawy na codzienne krotkie dystanse. Montaz anteny bardziej elegancki i chyba szybszy niz magnesowki.
1. Chodzi o to że Triflex wygląda jak zwykła antena i nie trzeba go zdejmować z obawy o lepkopalczastych.
2. Triflex zapewni mi odbiór radia.Kiedyś OI Liftback
Potem OII 1.9 TDI
Wkrótce OIII Liftback
Komentarz
-
-
lec
no tak, przeoczylem ten fakt, ale....
- bylo juz walkowane ze skutecznosc tej anteny daje wiele do zyczenia
- odbior radia rowniez pogorszony
...a skoro rozwazasz i tak dziure w dachu to moze przeciez zostac oryginalna radiowa i do tego rozwiazanie o ktorym ja napisalem. Koszty podobne.
Komentarz
-
Zamieszczone przez lec...a skoro rozwazasz i tak dziure w dachu
Jeżeli chodzi o wymienny bacik, to nie wiem czy tak bez problemu się da. PC-4 ma przecież taką "piłę" na brzegu podstawy, do ustawiania antenki pod kątem. Nie wiem czy dopasuję coś do tego.
Jeszcze raz przypomnę, że ten Triflex ma tam siedzieć 100% czasu, a ten krótki bacik trzeba by zdejmować (śnieg, deszcz, brrrrrr... ocieranie się o brudne auto w garniturku, a potem baty od żony :wink: )
Rudi jest zadowolony z Triflex'a: 3-4km w mieście i lepszy odbiór radia niż na seryjnejKiedyś OI Liftback
Potem OII 1.9 TDI
Wkrótce OIII Liftback
Komentarz
-
-
lec
Zamieszczone przez KrokietPC-4 ma przecież taką "piłę" na brzegu podstawy, do ustawiania antenki pod kątem. Nie wiem czy dopasuję coś do tego.
Komentarz
-
Sigma_74
fajnie macie, bo ze znanych mi skodziarzy we Wroclawiu tylko ja mam CB niestety, więc sobie nie pogadam za bardzo z Octavianami.
Komentarz
-
po ostatnim souronie jaki mnie spotkal (wlasnie czekam na drogie zdjecie) mam motywacje by zalozyc sobie CB :P
Moim podstawowym problemem jest garaz - niski, antenka moze miec max 50cm z podstawa a wolalbym by byla jakas 1m :roll:
Jest jakas roznica miedzy np. 0.5m na dachu a 1m na klapie?
Pozatym przeciagniecie kabla w o2, w bagazniku zauwzylem 2gumowe "zatyczki" z dwu stron -> zdjecie2
Moze tamtedy by sie dalo wyprowadzic kabelek (oszczedzi sie uszczekla klapy).
Pomyslalem rowniez o mocowaniu na stale (moze przy takiej krotkiej 0.5m antence ma to sens) w miejscu gdzie mozna fabrycznie zamontowac bagaznik (drzwi za kierowca) ->zdjecie1.
Pogadalbym z kolegami mechanikami i moze by mi "jakis uchwyt" zrobili.
Czy da sie schowac CB w tej plastikowej szufladzie pod fotelem pasazera?
Moze dalbym rzepy obok konsoli srodkowej pasazera i tam radio sobie umieszczal.Max moc [KM/kW] 119.6/88.0
Max moment [Nm] 280 przy 1982 obr./min.
Komentarz
-
-
eR_, Szuflada to chyba nie jest dobre miejsce, bo przynajmniej ja co jakis czas bawie sie pokretlami. No to jest dobre miejsce na schowanie, to tak
Kabelek moze i daloby sie wystawic, ale musisz jedno ustalic, czy antena bedzie na stale skrecona np do klapy w jakims uchwycie, czy magnes. Jak to pierwsze to kabel wyjdzie i spoko, ale jak to drugie i bedziesz go chowal(wtedy moze byc nawet 1,6m) to przepuszczenie tak kabla nic nie da.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eR_Czy da sie schowac CB w tej plastikowej szufladzie pod fotelem pasazera?
widze, ze o to ci chodzilo
co do "montazu" to dla mnie idealnym miejscem jest "na wcisk" pomiedzy fotelem pasazera a tunel srodkowy :twisted: - wygodnie i bezbolesnie
a do prawdziwego montazu radia takiego jak U510/520 super pasuje popielniczka, trzeba tam chyba wyciac dno i radio wchodzi jak ta lala i klapka sie zamyka :idea:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
szkoda, no no zapalnikcza to jest super mysl :!:
no dobra a co z tym batem, 0.5metra na dachu :?: i przykrecony na stale (wtedy wykorzystam ww dziury)
czy olac montaz staly i montowac magnesowke i wtedy 1m(z ciaglym chowaniem) lub 1m na bagaznik i moze wtedy jakos wjade do garazu
[ Dodano: Nie 22 Paź, 06 13:54 ]
szuflada tylko na chowanie :!:Max moc [KM/kW] 119.6/88.0
Max moment [Nm] 280 przy 1982 obr./min.
Komentarz
-
Komentarz