CB-Radio w Octavi I - Kto ma ?? Uwagi ??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Adrian
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 662
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Jabar1975, dach jest oklejony już folią w miejscu gdzie stoi antenka. Ale jak nie znajdę jakiegoś ciekawego rozwiązania to zmieni się miejsce antenki.
    PerfectService by DGW
    Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
    Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
    Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+

Komentarz

• webski1.9tdi
      Classic
      • 2007
      • 36

ja mam radyjko prezydenta model walker do tego antena 1.5 metra na magnesie tez prezydenta za 250 zł najwyzszy model . jak odpale sprzęta w bytomiu to w gliwicach mnie słychac dobry zakup . tylko radyjko troche wieksze jest . a mam teraz octavie z 2000 rok stara buda nowy śrdoek i nie wiem gdzie upchnąć te radyjko moze ktos wie gdzie bedzie pasowac????????
      WBSdesign

Komentarz

• zobacz na moje zdjeie, ja mam tak zamontowane

Komentarz

• webski1.9tdi
          Classic
          • 2007
          • 36

nom . to na taki pomysł tez wpadłem tylko ja zamontuje je na rzepach takich budowlanych bardzo mocnych bo jakos nie mam serca robic dziurek w tapicerce jak zamontuje to pokaże dzeki za pomoc teraz wiem jak by to wyglądało :
          WBSdesign

Komentarz

• zefirstorm
            Ambiente
            • 2006
            • 152

heja
            mam antenę Hawaii (w miejscu anteny fabrycznej) + splitter + cobra - SWR ok 2 - ktoś ma jakieś pomysły?
            żadnych zwarć ani nic z tych rzeczy na kablu ani na antenie niema...
            pozdrawiam
            ASV 147PS@307Nm

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

zefirstorm, Na kazdym kanale??

Kreciles tymi dwoma pierscieniami naraz, zeby zjechac w dol, albo do gory??

Aha, a zobacz bez splitera na ile sie stroi

BTW Gdzie kupowales ten spliter :?: Moze byc na PW
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

Koledze powyzej problem sie rozwiazal z tego co wiem, a wiec mam pytanko.

Zakladam ze wsialem homologacje do radyjka, mocno chcialbym ja miec znow - co wtedy. Wystarczy xero od kogos kto ma takie samo radyjko, bo ta homologacja do Unidena to bylo zwykle xero :twisted:
                Spritmonitor.de

Komentarz

• daneczek76
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 3642
                  • Toyota

Wydaje mi się że tak bo za czasów jak trzeba było miec pozwolenie na CB to ja też ksero nosiłem do radiowców i im to nie przeszkadzało i zezwolenie wydawali. Bo na chłopski rozum homolagacja jest na całą produkcje jakiegoś modelu a nie na ten jeden konkretny model bo takto kazde radyjko z fabryki trza by chomologować.
                  [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• huwe
                    Elegance
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 976

daneczek76, homologować ,
                    ja mm do unidenka papierek na ksero - taki dostałem z radyjkiem w kpl.
                    Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• Bojan
                      Drive
                      • 2007
                      • 79

ja mam radyjko unidena i antenkę Florida, ale słyszałem że ma wejść jakaś ustawa o zakazie sprzedaży CB na legalu i z papierami, będzie można kupić albo używkę z papierami albo poprostu ksero, nie wiem tylko co "MISIACZKI" na to

Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców...

Komentarz

• djczas
                        RS
                        • 2005
                        • 9612

Bojan, możesz jasniej napisac że co bedzie nie legalne kupowanie cb

Komentarz

• Adrian
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 662
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

djczas, może stwierdzili że na legalizacji tego sprzętu zaczynają dużo tracić bo nikt nie jest chętny do płacenia mandatów.
                          PerfectService by DGW
                          Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
                          Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
                          Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+

Komentarz

• djczas
                            RS
                            • 2005
                            • 9612

Adrian, problem jest jeden i podstawowy cb do 4w sa legalne a oni znów cos kombinują wberw prawu unijnemu

Komentarz

• YubY
                              Drive
                              • 2006
                              • 74

Witam, i ja stałem się posiadaczem nowego "antymisiowego zestawu" President Harry II Clasic + Hustler. Co do Homologacji, czy inaczej Delkaracji Zgodności to jest to 1/2 karteczki w książce instrukcji obsługi i to właśnie (w/g informacji od sprzedawcy ) powinienem w razie kontroli pokazywać misiakom.
                              Antenka oczywiście chwilowa, później będzie dłuższa i gdyby nie miłość do prawie nowej octavki, to byłaby w dziurze, a tak... możę jakiś uchwyt na klapę combi.
                              Octavia Combi Tour Plus 1,9 TDI ASV '05
                              President Harry II Clasic + DV 27 S w dziurce po fm-owej + spliter (ale myslę nad drugą dziurką na fm-ową)

Komentarz

• axpol
                                Ambiente
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 116

Witam
                                Czy któryś z kolegów używa lub miał doczynienia z radiem rĘcznym prosze o informacje

Komentarz

• Neoradek ma, pogadaj z nim.

Komentarz

• ===Tomy===
                                    Rider
                                    • 2006
                                    • 552

Pojawiły się na rynku ponownie Unideny.
                                    Czy oznacza to, że ponownie zostały dopuszczone do obrotu? (poprzednio unieważniono ich homologację). Ma ktoś jakieś informacje?
                                    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                                    Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                                    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• Maicroft
                                      Moderator
                                      S_OCP MemberModeratorr
                                      • 2004
                                      • 25757
                                      • Audi

Nie wiem nic w tym temacie, ale zamówiłem i pewnie pod koniec tygodnia przyjde to porownam jaka ma teraz homologacje

A co do tej Octy, to klapa bagaznika i zderzak sa ciagle obijane przez ta antene, bo taki bat to sie chwieje jak glupi w czasie jazdy :|

BTW. Czy CB w USA dziala na tej samej częstotliwości co u nas??
                                      Spritmonitor.de

Komentarz

• djczas
                                        RS
                                        • 2005
                                        • 9612

Maicroft, nie działają na innej i radyjka z usa trza przestrajać

Komentarz

• b707
                                          L&K
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 1272

Zamieszczone przez ===Tomy===
                                          Pojawiły się na rynku ponownie Unideny.
                                          Czy oznacza to, że ponownie zostały dopuszczone do obrotu? (poprzednio unieważniono ich homologację). Ma ktoś jakieś informacje?
                                          Gdzie dokładnie ise pojawiły... W sprzedazy byc były o sprzedawcy twierdza ze są legalne ale uke milczy w tej sprawie wiec... nadal ilegal

Zamieszczone przez Maicroft
                                          BTW. Czy CB w USA dziala na tej samej częstotliwości co u nas??
                                          W USA i całej Europie prawie działa w 5kach... u nas debile wymysliły 0... Radia kupione w polsce sa przestrajane na 0 ale ribi sie to hurtowo więc dobrze jest sprawdzic i przestroic jak by cos nie grało
                                          pzdr
                                          Adam

Komentarz

• ===Tomy===
                                            Rider
                                            • 2006
                                            • 552

Zamieszczone przez b707
                                            Gdzie dokładnie ise pojawiły... W sprzedazy byc były o sprzedawcy twierdza ze są legalne ale uke milczy w tej sprawie wiec... nadal ilegal
                                            Cała masa na Allegro (ilości wręcz hurtowe) - jakieś 2 tyg. były totalne pustki.

Jestem ciekaw czy to pewniaki czy ktoś chce zarobić.
                                            Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.

Komentarz

• b707
                                              L&K
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 1272

Zamieszczone przez ===Tomy===
                                              Zamieszczone przez b707
                                              Cała masa na Allegro (ilości wręcz hurtowe) - jakieś 2 tyg. były totalne pustki.

Jestem ciekaw czy to pewniaki czy ktoś chce zarobić.
                                              Święta były a na Allegro zawsze jakieś są Jak ja kupowałem to było tyle samo... Zreszta ostatnio unideny poszyły troche w dół... :szeroki_usmiech
                                              Adam

Komentarz

• Maicroft
                                                Moderator
                                                S_OCP MemberModeratorr
                                                • 2004
                                                • 25757
                                                • Audi

PL: 26,960-27,400 [MHz]
                                                USA: 26.965 to 27.405 [MHz]

Czyli przestroić zawsze sie da jak rozumie każde radio?? Bo w lecie będę miał kontakt tam, to może by mi coś przywieźli
                                                Spritmonitor.de

Komentarz

• ===Tomy===
                                                  Rider
                                                  • 2006
                                                  • 552

Zamieszczone przez b707
                                                  Święta były a na Allegro zawsze jakieś są Jak ja kupowałem to było tyle samo... Zreszta ostatnio unideny poszyły troche w dół... :szeroki_usmiech
                                                  Obserwowałem rynek Unidenów od czasów znanej już kwestii homologacji i był moment, że były całkowicie niedostępne.

Komentarz

• Fleishmachine
                                                    Rider
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 292

o co biega z unidenami - jestem troche nie w temacie, a niedlugo wroce do modelu 510xl
                                                    modele 510 i 520 praktycznie caly czas sa dostepne, ale nie tak jak inne marki

Komentarz

Pracuję...