Gold Edition

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marbab
    RS
    • 2009
    • 4713
    • Fiat
    • BMM 2.0 TDI 140 KM

_JJ_, strone temu arci9, opisuje co chodzi i jak w S2 a to to samo co O2 FL
    Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
    Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• _JJ_
      Drive
      • 2010
      • 69
      • Octavia III combi (5E5)

Zamieszczone przez marbab
      _JJ_, strone temu arci9, opisuje co chodzi i jak w S2 a to to samo co O2 FL
      No i albo miał zepsuty sprzęt, albo starszy jeszcze formalnie nie współpracujacy z CAN, albo to cudo z CAN nie współpracuje w ogóle wbrew temu jak to cudo jest reklamowane.
      Dla mnie brak OPS i klimatyzacji to ewidentny brak integracji po CAN. Starsze gold edition, których swoją drogą ciągle pełno na Alledrogo, nie współpracowały z CAN i tam jakoś integracja z kierownicą inaczej była rozwiązana. Albo arci9-emu wcisnęli stary model jako nowy albo ta sztuka była wadliwa albo urządzenie nie jest zgodne z opisem. Z wypowiedzi arci9 nie mogę wywnioskować, który z tych problemów zaistniał.
      pzdr,
      Jacek
      -----------------
      O2 FL AMBIENTE 1.4 TSI DSG Liftback

Komentarz

• arci9
        RS
        • 2004
        • 2007

Z CAN to chyba współpracowało, bo czujniki działały ale tylko tył , klimatronic pokazaywał zmianę ustawień ale głupiał z temp.
        Miałem jeden egz. więc może i było coś nie tak z nim, nie jestem tego wstenie stwierdzić.
        Teraz mam RNS 510 i wszystko oprócz podgłaśniania kółkiem działa- kólko można wcisnąć i wtedy wycisza zupełnie dźwięk, ale nie kręcenie nic nie daje.

Zamieszczone przez _JJ_
        A czy ktoś już ma doświadczenie z takimi chińczykami - GPS SYSTEM VW VOLKSWAGEN SEAT SKODA CAN- BUS 2010 ,
        Po opisie i zdjęciach to wygląda identycznie jak to co testowałem.
        Chyba, że wewnątrz coś dopracowali.

Komentarz

• quillerpl
          Classic
          • 2010
          • 14

AS-7608 Gold Edition

Kilka dni temu przywiozlem AS-7608 Gold Edition bezposrednio od producenta i podlaczylem w mojej Octavii II 2007 ale niestety nie dzialaja dwie funkcje:

1. Climatonic - nie pokazuje usawien temperatury - producent zapewnial ze bedzie pokazywac, bba pokazywal jak to dziala w VW pasacie, rocznik 2009. W panelu ustawien, w zakladce General, jest opcja Show/Display temperature.... ale niestety ilekroc przelacze na ON to po kilku sekundach ustawienie wraca do OFF.

2. OPS - podczas wlaczenia wstecznego widze ladny obraz samochodu i zolte kreski ale podczas ruszania nic sie nie dzieje. Slysze sygnaly glosowe, ale te o ile wiem dzialaja niezaleznie od wskazan wyswietlacza. Jak juz ktos wczesniej nadmienil, wlaczenie przycisku Parktronica, nie dziala. Urzadzenie nie przelacza sie w tryb OPS.

W poprzednim radiu Stream, czujniki parkowania jak rowniez wskazania Climatronic'a byly wyswietlane.
          Climatronic'a moglbym odpuscic ale czujniki parkowania fajnie byloby miec. Wiem, ze mozna zaistalowac kamere cofania ale chodzi raczej o to co zrobic aby wszystko zadzialalo.

Pisalem juz do producenta, zeby pomogl rozwiazac problemy ale jak na razie nie mam odpowiedzi. Zamierzam zadzwonic w poniedzialek jesli do tego czasu nie otrzymam odpowiedzi. Czytalem, w tym i innych watkach o pewnych koniecznych zmianach (sterownikach/firmaware) zeby calosc zadzialala. Czy ktos wie jak to zrobic lub zna specjaliste, ktory moglby pomoc? Chetnie podjade w dowolne miejsce.

Btw jesli ktos jest zainteresowany fotkami urzadzenia to chetnie zrobie i zamieszcze. Jesli ktos potrzebuje pomocy lub wsparcia w Chinach to rowniez sluze pomoca. Mieszkam w Shenzhen, z ktorego pochodzi wiekszosc elektroniki i chetnie pomoge przy zakupach. Wracam do CN dopiero w marcu poniewaz teraz mam dluzsze wakacje w PL.

Z gory dziekuje za pomoc.

Jack

Komentarz

• rezon
            RS
            • 2006
            • 1894
            • Volvo
            • AKL 1.6 MPI 101 KM
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

quillerpl, w inny wątku pisałeś o TV. Odpuść sobie - analogowa i tak będzie działała słabo. Kup sobie tuner i anteny do cyfrowej MPEG4 (to trzeba się upewnić bo mają również tylko MPEG2). zmiana podobno kolosalna, a PL wchodzi mocno w cyfrową. Ja mam tylko analog i dałem sobie spokój z poprawkami. Jak skończę sprawy sądowe z dealerem Mitsubishi, który "trochę" mijał się z prawdą, to będę decydował czy wstawić cyfrę.
            a kamera to dobra rzecz - zwłaszcza w połączeniu z czujnikami.

Komentarz

• quillerpl
              Classic
              • 2010
              • 14

Problem z Gold Edition

Pomysle nad DBTV poniewaz odbior analogowy jest fatalny. Przypomina mi to czasy dziecinstwa kiedy biegalo sie z antena zeby zlapac lepszy sygnal

Najbardziej zalezy mi jednak na Parktronicu oraz w drugiej kolejnosci Climatronicu. Kolega Marbab i wczesniej jago7270, ze jest szansa zeby to dzialalo ale tylko przy wymianie paru rzeczy....
              Bylbym wdzieczny za wskazowki co trzeba wymienic lub kto wymienia. Chetnie podjade, zaplace tylko pytanie kto i gdzie?

Btw anteny do cyfrowki mam, poniewaz dostalem przez pomyslke od producenta. Poczatkowo ogladalem model z DBTV ale uswiadomiono mi, ze AS-7608 obsuguje tylko MPEG-2 a u nas jest 4 wiec zdecydowalem sie na analoga a anteny zostaly w pudelku

Komentarz

• marbab
                RS
                • 2009
                • 4713
                • Fiat
                • BMM 2.0 TDI 140 KM

quillerpl, musisz wymienic sterownik parktronica i panel climatronica na ten po FL. Tak przynajmniej robi sie jak wklada sie Columbusa w O2 przed FL. Jednak jeszcze nikt tego raczej nie praktykowal z chinczykiem, lecz wedlug wszelkich opisow jest on juz kompatybilny z O2FL i Superb2, wiec po wymianie powinno wszystko dzialac.

Ja rowniez sie przymierzam do tego urzadzenia. Jak jest u Ciebie z multi-kierownica, dziala to w pelni z chinczykiem :?: Czy podlaczales dysk HDD do USB :?:
                Marek

Komentarz

• quillerpl
                  Classic
                  • 2010
                  • 14

marbab, super, wielkie dzieki za info. Niestety pociaga ono za soba kolejne pytanie. Gdzie sie cos takiego robi? W ASO czy u zaprzyjaznionego mechanika amoze samodzielnie. Jesli samodzielnie to pytanie laika, gdzie kupic wymienione podzespoly. Bede bardzo wdzieczny za info.

Jesli chodzi o kierownice to dziala teoretycznie wszytko. Pisze teoretycznie poniewaz nie dzialaja przyciski przewijania po lewej stronie. Przynajmniej nie dzialaja ani w Radiu ani w DVD. Reszta dziala bezproblemowo. Niewygodne jest to, ze przyciski przewijania po prawej stronie, ktore w Stream'ie dzialaly jako przelaczniki zaprogramowanych stacji tutaj wlaczaja opcje Seek i szukaja stacji....

Co do dysku to podlaczalem przez usb micro ( z przodu urzadzenia) czytnik kart z karta CF 16 GB i nie bylo problemu. Dysk 2'5 o pojemnosci 500Gb dostawal zasilanie ale niestety urzadzenie go nie wykrywalo. Nie mialem czasu sprawdzic czy winny byl za dlugi kabel podlaczajacy czy tez rozmiar dysku. Podlaczalem tez pen'a o pojemnosci 32Gb i wszytko bylo ok. Jutro sprawdze z krotszym kablem i mniejszym dyskiem i dam znac.

Komentarz

• Mr0czny
                    Elegance
                    • 2009
                    • 948
                    • Octavia III (5E3)
                    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

marbab, z climatronikiem nie jest tak łatwo...

kropeck
                    Zadzwoniłem do Martina się dowiedziałem, że przed 2007 rokiem (chodzi o rocznik auta ) musiałbym wymienić nagrzewnicę (zanim/oprócz wymienię sterownik), bo teraz mam dwie klapki, a sterownik obsługuję jedną (albo odwrotnie - tego nie pamięta teraz).

Komentarz

• marbab
                      RS
                      • 2009
                      • 4713
                      • Fiat
                      • BMM 2.0 TDI 140 KM

quillerpl, takie rzeczy robi sie samodzielnie albo z chlopakami z forum Musisz sie wybrac na lokalnego spota to tam Cie wprowadza w temat. Czesci kupujesz np. na Allegro.
                      Jesli chodzi o HDD to sprobuj przez zlacze z tylu. Widzialem na youtube jak koles podlaczyl tam Hub-a i nastepnie podpiol, klawiature, pen drive i myszke na raz. Masz odblokowany Windows :?:

Mr0czny, z climatronikiem jago7270 sobie poradzil
                      Marek

Komentarz

• morgre
                        Classic
                        • 2011
                        • 11

Jeżeli chodzi o klime to tylko auta produkowane od końca 2009 roku mogą wspomagać dotykowy klimatronik w Chińskich urządzeniach. Tak samo jest z oryginalnym modelem.

Jeżeli chodzi o OPS jeżeli auto posiada czujki to wsparcie jest u Chińczyków w najnowszym modelu AS-7608 rev. 4

W tym urządzeniu bez problemowo działają czujki i klima dotykowa. Sprawdzone na Octavii 2 z 2010 rok.

Komentarz

• SR1
                          Classic
                          • 2010
                          • 4

A gdzie kupowałeś swojego chińczyka?

Komentarz

• morgre
                            Classic
                            • 2011
                            • 11

na allegro

tylko wystzregaj sie wersji v3 ma byc v4 najnowsza

i pamiętaj ze tych klonów chińskich jest mnóstwo

ver 4 ma w MENU kwadratową czcionkę, na kablach jest wpinany dekoder szyny CAN

jest w zestawie z urzadzeniem

Komentarz

• witki
                              Classic
                              • 2010
                              • 8

a jakiś namiar na tego sprzedawcę?

Komentarz

• Artax-T2S
                                Classic
                                • 2011
                                • 6

Witam,

Znalazłem ten temat i pozwolicie Panowie że się podepnę.
                                Jeżeli chodzi o tzw. Golda to od kilku miesięcy sprowadzam tego typu sprzęty od swojego producenta, czyli oryginały AS-7608.
                                Oto link do moich aukcji:

Jeżeli ktoś z Państwa byłby zainteresowany to zapraszam do zakupu jednocześnie proszę smiało się kontaktować jak będą jakieś dodatkowe pytania.

Odnośnie tematu to AS-7608 przewyższa oryginalnego RNS 510 chociażby tym że aktualizacja mapy w RNS 510 to koszt 1800zł w serwisie Tutaj wrzucamy jakąkolwiek najnowszą mapę na kartę SD i oszczędzamy pieniążki

Pozdrawiam

Komentarz

• morgre
                                  Classic
                                  • 2011
                                  • 11

Zamieszczone przez Artax-T2S
                                  Witam,

Znalazłem ten temat i pozwolicie Panowie że się podepnę.
                                  Jeżeli chodzi o tzw. Golda to od kilku miesięcy sprowadzam tego typu sprzęty od swojego producenta, czyli oryginały AS-7608.
                                  Oto link do moich aukcji:

Jeżeli ktoś z Państwa byłby zainteresowany to zapraszam do zakupu jednocześnie proszę smiało się kontaktować jak będą jakieś dodatkowe pytania.

Odnośnie tematu to AS-7608 przewyższa oryginalnego RNS 510 chociażby tym że aktualizacja mapy w RNS 510 to koszt 1800zł w serwisie Tutaj wrzucamy jakąkolwiek najnowszą mapę na kartę SD i oszczędzamy pieniążki

Pozdrawiam
                                  na zdjęciach jest sprzet w wersji V3

Komentarz

• zamlynny
                                    Drive
                                    • 2011
                                    • 81

na zdjęciach jest sprzet w wersji V3
                                    1. Jak dokładnie poznać V4?
                                    2. V4 różni się od V3 tylko softem czy też hardwarem?
                                    3. To prawda, że w V4 radio gra z podobną czułością jak w RNS510?

Dodam, że chce kupić u kolegi Artax te radyjko, ale ciągle waham się ze względu na kiepskie opinie odnośnie odbioru radia w wersjach =>V3. Podobno problem został rozwiązany w wersji V4, ale jak narazie, to tylko opinia sprzedawców. Może ktoś z ew. użytkowników ją potwierdzić?

Komentarz

• Dobrzyl
                                      Ambiente
                                      • 2009
                                      • 209
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • CJSA 1.8 TSI 180 KM

zamlynny, http://www.golfmkv.com/forums/showth...00995&page=109
                                      na tym forum masz wszystko opisane jak poznać v3 i v4

[ Dodano: Czw 03 Mar, 11 22:30 ]
                                      zamlynny, z ciekowosci z ktorego roku masz autko :?
                                      Łukasz

Komentarz

• zamlynny
                                        Drive
                                        • 2011
                                        • 81

Zamieszczone przez Dobrzyl
                                        zamlynny, http://www.golfmkv.com/forums/showth...00995&page=109
                                        na tym forum masz wszystko opisane jak poznać v3 i v4

[ Dodano: Czw 03 Mar, 11 22:30 ]
                                        zamlynny, z ciekowosci z ktorego roku masz autko :?
                                        Odebrana z salonu 23.12.2010r.

Komentarz

• Dobrzyl
                                          Ambiente
                                          • 2009
                                          • 209
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • CJSA 1.8 TSI 180 KM

zamlynny, to powinno działać ja mam właśnie wersie v3 ale niestety autko z 2006 roku i kilka rzeczy nie działa mi tak jak bym chciał
                                          Łukasz

Komentarz

• zamlynny
                                            Drive
                                            • 2011
                                            • 81

Zamieszczone przez Dobrzyl
                                            zamlynny, to powinno działać ja mam właśnie wersie v3 ale niestety autko z 2006 roku i kilka rzeczy nie działa mi tak jak bym chciał
                                            A jak Ci działają stacje radiowe FM w trasie??

Komentarz

• marbab
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 4713
                                              • Fiat
                                              • BMM 2.0 TDI 140 KM

Dobrzyl, a WinCE lub same radio czesto sie wiesza :?:
                                              Marek

Komentarz

• morgre
                                                Classic
                                                • 2011
                                                • 11

wersja v4 dekoder CAN-BUS w zestawie

inna czcionka w MENU

idealnie działające radio jest w najnowszych wypustach V4

pierwsze wersje v4 miały inny problem szumy w głośnikach podczas działanie czy to navi czy to radia

trzeba pytać o to sprzedawce po prostu

Komentarz

• Dobrzyl
                                                  Ambiente
                                                  • 2009
                                                  • 209
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CJSA 1.8 TSI 180 KM

zamlynny, działa genialnie zdanego problemu, zadnych szumów w głosnikach itp, ale pewnie trafiłem na dobry model. marbab, system jeszcze ani razu mi nie zawiesił, radyjko działa stabilnie
                                                  Łukasz

Komentarz

• morgre
                                                    Classic
                                                    • 2011
                                                    • 11

jakby ktoś był zainteresowany to jedna sztukę posiadam, nowa w pudełku
                                                    piszczcie na priv

podajcie tez swoja cenę , sprzedam pierwszej konkretnie zdecydowanej osobie

pozdro

Komentarz

Pracuję...