może być drukarnia w Katowicach, przecież projekt możemy przesłać mailem, a później zamówiony towar do nas może przylecieć kurierem
Modyfikacja fabrycznego audio w O1
Zwiń
X
-
Oo jak dobrze się złożyło bo miałem zakładać taki sam temat; pozwolisz, że się podepnę . Jako, że już moje radio siada (może nie do końca no ale :twisted: ), tj. brak podświetlania i nie wiem co z tymi kablami, że nie pamięta stacji, postanowiłem kupić coś z CD, usb i aux. Kwota to tak do 300 z przesyłką, a jeszcze lepiej jak mniej. W tej cenie mamy dużo pionków, LG, JVC chyba też, jakieś SONY. Czy w tej cenie jest jakaś różnica między nimi ? Co do tych kabli to nie wiem czy z nowym radiem nie będzie tak samo.
Czy jeśli mam zmieniarkę CD SONY to będę mógł ją podpiąć pod któreś z radii ?
Kolejnie pytanie brzmi: czy opłaca się wymieniać głośniki z przodu oryginalne ? Imo grają dobrze i jakie to są głośniki z tyłu n tej plastikowej półeczce oryginalne ? Może je wymienić :szeroki_usmiech. To byłoby na tyle.
Komentarz
-
-
Danny10, Nie trzeba mieć zajebistych funduszy. Sam piszesz że masz 300 pln. Za 299 kupujesz najlepsze z dostępnych maty Dynamat DoorKit zestaw na parę drzwi. Dokładasz kilkanaście pln na dystanse z mdf'u i nawet przy oryginalnym radiu zagra Ci to o niebo lepiej niż jakiś droższy zestaw. Bez wygłuszenia drzwi w Octavi nie uzyskasz basu i dobrego środka. Nawet wymiana głośników powoduje że dalej to gra jak jamnik z bazaru...Tomek
Komentarz
-
-
Radio i tak wypada wymienić chyba, że ktoś by mi pomógł z tymi stacjami :evil:. Nie doczekanie żebym kupił te maty za 300 zł; nie mam zdolności, sprzętu i miejsca gdzie wykonać cały zabieg i ogólnie mnie to wszystko przerasta. Odtłuścić, później poprzyklejać z czego bym obkleił tylko tę zewnętrzną część drzwi przed tą ramką bo nie wyobrażam sobie później zrywać te 300 zł gdy siądzie mi podnośnik od szyby, a to się zdarza w moim modelu. Na dodatek drzwi kierowcy maja więcej bajeru i ich nie rozkręcałem. Ale na to wszystko muszę przyznać, że przydałoby się wytłumienie, ale nie takim kosztem jak dla mnie. I nie wiem co to te dystanse z mdf'u tzn. wiem, że montuję się to chyba pod głośnikiem a raczej głośnik na tym zamiast standardowego plastiku.
Komentarz
-
-
Czyli ten dystans dokręcam do tego plastiku czy jest on zamiast ? Może się skuszę jednak na to jakieś tańsze rozwiązanie tylko tak jak pisałem tylko jednej części, o tej: http://www.audiocar.pl/extras/galeri...ia/fotka07.JPG (zdjęcie zapożyczone z FAQ, sory, że bez bb-code), wiem, że nie da to ogromnego efektu ale zawsze coś chyba ?
Komentarz
-
-
W klubie Seata drzwi wygłuszamy matami bitumicznymi koszt na 2 drzwi~100 zł. Osobiście mnie interesuje tylko fabryczne nagłośnienie, jak kasa pozwoli to może Bosa sobie machnę. Nie wiem ukończyłem szkołę muzyczną, ale nie mam jakiś pedantycznych wymagań co do gry w aucie. Żadnej skrzynki (bo tuba to podobno samo zło) w bagażnik pakować nie będę, bo luzem to wygląda paskudnie, a zabudowywać boczku nie mam zdolności. Moja Skoda jeśli chodzi o ściąganie boczków jest dziewicą, i nie bardzo widzi mi się zmiana instalacji i ingerencja w drzwi. W poprzednim aucie z przodu miałem serię, z tyłu 2x 150 Blaupunkta i mi się podobało Podobnie też tutaj chcę zrobić+ gwizdki w drzwi. Pytanie tylko jaki wzmacniaczyk malutki do tego?
Komentarz
-
-
_ANIOŁ_, Poczytaj forum. Pakowanie głośników do tyłu to zło. Masz kierowcę i jeździsz jako pasażer że tył chcesz nagłaśniać? Zrób dobrze tylko przód. Wygłusz drzwi i przed tym połóź dobre kable oraz dystanse z mdf za 30 pln. Kable nawet takie po 5 pln za metr są lepsze od fabrycznych. Zostaw na razie fabryczne głośniki możesz je w każdej chwili wymienić. Pociągnij kable do przedniego słupka od środka. Na dole słupka jest taka plastikowa zaślepka tam możesz schować w przyszłości zwrotnicę. Od tego miejsca mozesz pociągnąć kable do radia jak i w przyszłosci np do bagażnika aby tam wpakować wzmacniacz.
Nie myśl o żadnej skrzynce czy tubie. Jak wygłuszysz drzwi i jeszcze podłączysz mały wzmacniacz dwukanałowy to pojawi się wystrczająco basu. Ma mam w bagażniku mały dwukanałowy Ground Zero GZRA 2100XII można taki dostać za ok 300 pln np
Marka Ground Zero powstała w wyniku połączenia dwóch firm z branży car audio, niemieckiej MaGma i amerykańskiej TC Sound. Doświadczenie pracowników TC Sound i precyzja inżynierów MaGma pozwoliły na opracowanie bardzo mocnych i skute
Mam to podłączone pod fabryczne radio Symphony a bas ustawiony na minus4. Wzmacniacz idealnie pasuje po lekim wycinaniu do steropianu z narzedziami w bagażnikuTomek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Danny10Radio i tak wypada wymienić chyba, że ktoś by mi pomógł z tymi stacjami :evil:. Nie doczekanie żebym kupił te maty za 300 zł; nie mam zdolności, sprzętu i miejsca gdzie wykonać cały zabieg i ogólnie mnie to wszystko przerasta. Odtłuścić, później poprzyklejać z czego bym obkleił tylko tę zewnętrzną część drzwi przed tą ramką bo nie wyobrażam sobie później zrywać te 300 zł gdy siądzie mi podnośnik od szyby, a to się zdarza w moim modelu. Na dodatek drzwi kierowcy maja więcej bajeru i ich nie rozkręcałem. Ale na to wszystko muszę przyznać, że przydałoby się wytłumienie, ale nie takim kosztem jak dla mnie. I nie wiem co to te dystanse z mdf'u tzn. wiem, że montuję się to chyba pod głośnikiem a raczej głośnik na tym zamiast standardowego plastiku.Young Mc
www.lanser.tv
Komentarz
-
-
_ANIOŁ_, piszesz 5 - 8 stówek .... na pewno starczy !
żeby zrobić to porządnie wystarczy kupić -
4 maty STP 53cm x 75 cm - ewentualnie 16 mat mniejszych ( 2 twarde, ew tak jak mi poradzono zrobić zamiast wyklejanki twarda mata,a potem miekką, zastosować blachę )
maty miękkie STP - 250 zł
benzyne ekstrakcyjna do przemycia drzwi 6zł
6 śrubek M6 z podkładkami i nakrętkami 2 zł
kabel około 5 m - 30 zł
jakieś plastikowe wężyki żeby pochować cięgna, przewody itd ... 5 zł
Głośniki - Tutaj sporo osób kupuje Helix C 62 około 250 zł Jak byłem jednak w sklepie car audio to powiedziano mi, że jednak chyba lepszym wyborem jest power bass lub merell około 360 zł
Może w przyszłości radio ( też ma duży wpływ )
No i troszkę chęci
Wczoraj zdjąłem tapicerkę, zerwałem gąbkę, wstępnie przemyłem drzwi benzyną i pomalowałem MDFa 2x
DO DZIEŁA _ANIOŁ_
Komentarz
-
Komentarz