_tm_, łądnie kolego, kiedy stage 3? :P
Potrzebuje mocnego bum bum
Zwiń
X
-
Potrzebuje mocnego bum bum
Jak możecie to prosiłbym o jakieś propozycje głośników od 30 do 38cm które potrafią naprawdę mocno grać, niekoniecznie czysto i audiofilsko. Zależy mi na Mocnym basie bo chciałbym sobie czasem przypomnieć czasy jak miałem 18 lat i słyszała mnie cała okolica.
Tylko nie piszcie o Fi BTL bo mnie raczej nie stać.
Szukam czegoś w miarę taniego a co dobrze ŁUPIE.
Bagażnik mam duży więc myślałem nad 2x38cm
Myślałem nad takim.
-
-
oizo "do łupania" to podobno idealnie nadają się Earthquake sound ( przynajmniej jeśli chodzi o subwofery do Home Audio ). U nas obecnie chyba nie ma dystrybutora, ale pojawiają się jakieś pojedyncze szt. na alledrogo. Te z serii DBXi wyglądają OK ( mówię o parametrach ), w miarę cenowo ( 260 - 400$ w zależności od rozmiaru ) i prawdopodobnie wystarczył by jeden zamiast dwóch słabszych...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
No racja tłumienie mnie też czeka. Na razie powoli zbieram opinie i kasę na klocki. Wzmach chyba będzie z tego najdroższy bo tak minimum 400RMS musi mieć.
Co do Earthquake to nazwa mówi sama za siebie. słuchałem kiedyś sub do kina domowego z membrana bierna, pasywna (chyba tak się to nazywa) i powiem że warto było wydać 6tys na to. Było to kilka lat temu. Jak ktoś ma jakieś oferty wzmacniaczy to też proszę o linki albo nazwy. Tak myślę że sub do 1000zl a może jakiś używany się taniej trafi, no i wzmach. Osobiście z wyglądu podoba mi się kwadratowy KICKER ale nie mam pojęcia jak gra.
Komentarz
-
-
oizo, tu masz dobry wzmak do suba: http://allegro.pl/steg-masterstork-3...243196227.htmlWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6oizo, tu masz dobry wzmak do suba: http://allegro.pl/steg-masterstork-3...243196227.html
Bo o ile sie orientuje wzmaki firmy Steg nie mają możliwości podbicia basu, a regulacja częstotliwości odbywa sie poprzez włożenie odp. płytek, które nie zawsze są w zestawie.
Miałem steg 105.4 i tak tam było (ale ja miałem dobre radio i ono umożliwiało sporo ustawień), on właśnie zasilał V-maxa. Generalnie to był sprzęt z wysokiej półki, ale jak ktos lubi dobrze łupnąć to nie wiem czy to najlepszy wybór...?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6arci9, najpierw chociaz poczytaj, a potem sie wypowiadaj :diabelski_usmiech
QMos ktorego miałeś to była entry class, MSK do ktorego dalem link to referencja
Ja wiem z jakiej półki jest ten wzmak, ale doczytaj, że kolega szuka łup, łup, bum bum, a nie basu, basu
Komentarz
-
Komentarz