_tm_, łądnie kolego, kiedy stage 3? :P
Potrzebuje mocnego bum bum
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Potrzebuje mocnego bum bum
Jak możecie to prosiłbym o jakieś propozycje głośników od 30 do 38cm które potrafią naprawdę mocno grać, niekoniecznie czysto i audiofilsko. Zależy mi na Mocnym basie bo chciałbym sobie czasem przypomnieć czasy jak miałem 18 lat i słyszała mnie cała okolica.
Tylko nie piszcie o Fi BTL bo mnie raczej nie stać.
Szukam czegoś w miarę taniego a co dobrze ŁUPIE.
Bagażnik mam duży więc myślałem nad 2x38cm
Myślałem nad takim.
http://allegro.pl/rockford-p1s415-38...233174154.html
-
Cewka nie wyglada zbyt imponujaco ... poszukalbym czegos innego osobiscie. Na lupance sie niestety nie znam, ale RE audio robia niezle zamieszanie
Radio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
No one maja tylko 200W RMS więc może dlatego. Ale takich właśnie opinii oczekuje. Sprawdzę ceny RE audio. Myślisz ze jeden 38cm starczy do mocnego łupania??
Komentarz
-
oizo, a czym to chcesz zasilić?
Ja ma Cerwinb Vega v-maxa 30cm, jakby takie dwa wrzucić pod porządnego monoblocka, to dalo by rade, tylko auto musi być dobrze wygłuszone, zwłaszcza bagażnik i najbliższa okolica...czyli całe auto ;P
Komentarz
-
oizo "do łupania" to podobno idealnie nadają się Earthquake sound ( przynajmniej jeśli chodzi o subwofery do Home Audio ). U nas obecnie chyba nie ma dystrybutora, ale pojawiają się jakieś pojedyncze szt. na alledrogo. Te z serii DBXi wyglądają OK ( mówię o parametrach ), w miarę cenowo ( 260 - 400$ w zależności od rozmiaru ) i prawdopodobnie wystarczył by jeden zamiast dwóch słabszych...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
WITAM
Ja skupił bym swoją uwagę na wzmaku, jak będzie dużo prądu to i 30 pierdyknie odpowiednio
Komentarz
-
arci9, zgadza sie ja miałem ten zestaw co opisujesz i było mocno i głośno ale musi być wygłuszone
Komentarz
-
tyczy się to każdego mocniejszego zestawu a i przy nawet tubieZamieszczone przez djczasarci9, zgadza sie ja miałem ten zestaw co opisujesz i było mocno i głośno ale musi być wygłuszone
lepiej wyciszyć całość.
Komentarz
-
arci9, zgadza sie ja po zamontowaniu usłyszałem jak ładnie gra moja tablica rejestracyjna i zanim wyjechałem od Pawła trzeba było sie umówić na tłumienie
Komentarz
-
No racja tłumienie mnie też czeka. Na razie powoli zbieram opinie i kasę na klocki. Wzmach chyba będzie z tego najdroższy bo tak minimum 400RMS musi mieć.
Co do Earthquake to nazwa mówi sama za siebie. słuchałem kiedyś sub do kina domowego z membrana bierna, pasywna (chyba tak się to nazywa) i powiem że warto było wydać 6tys na to. Było to kilka lat temu. Jak ktoś ma jakieś oferty wzmacniaczy to też proszę o linki albo nazwy. Tak myślę że sub do 1000zl a może jakiś używany się taniej trafi, no i wzmach. Osobiście z wyglądu podoba mi się kwadratowy KICKER ale nie mam pojęcia jak gra.
Komentarz
-
oizo, zacznij od wytłumienia kup dynamat bulk packa
tu masz przykład głośnego bum bum
Komentarz
-
-
-
a taki piec chyba wystarczy co nie
http://allegro.pl/gwarancja-hifonics...245651825.html
Może ktoś na forum miałby coś ciekawego, bo jest kilka osób które sie tym chyba zawodowo zajmują.
Myślę że w 2 lub 3 miesiące udałoby się te 2tys zł znaleźć.
A sub hertz nada się?
http://allegro.pl/bradacon-eu-hertz-...245754613.html
Komentarz
-
oizo, zacznij od wytłumienia zastosuj sie do opisu jaki był w linku który ci podałem i będziesz bardzo zadowolo0ny
Komentarz
-
ok dzięki.
To teraz na początek rozebrać cały bagażnik i tłumienie. Trochę mi to pewnie zajmie ale cóż.
Jeszcze na przyszłość niech mi ktoś wytłumaczy czy do naładowania kondensatora (bo raczej będzie potrzebny) potrzeba jakiejś specjalnej procedury?
Komentarz
-
oizo, tu masz dobry wzmak do suba: http://allegro.pl/steg-masterstork-3...243196227.htmlWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
pytanie czy spełni oczekiwania kolegi?Zamieszczone przez Nexus6oizo, tu masz dobry wzmak do suba: http://allegro.pl/steg-masterstork-3...243196227.html
Bo o ile sie orientuje wzmaki firmy Steg nie mają możliwości podbicia basu, a regulacja częstotliwości odbywa sie poprzez włożenie odp. płytek, które nie zawsze są w zestawie.
Miałem steg 105.4 i tak tam było (ale ja miałem dobre radio i ono umożliwiało sporo ustawień), on właśnie zasilał V-maxa. Generalnie to był sprzęt z wysokiej półki, ale jak ktos lubi dobrze łupnąć to nie wiem czy to najlepszy wybór...?
Komentarz
-
arci9, najpierw chociaz poczytaj, a potem sie wypowiadaj :diabelski_usmiech
QMos ktorego miałeś to była entry class, MSK do ktorego dalem link to referencja
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
Nexus6 to odpowiedz na postawioną kwestię?Zamieszczone przez Nexus6arci9, najpierw chociaz poczytaj, a potem sie wypowiadaj :diabelski_usmiech
QMos ktorego miałeś to była entry class, MSK do ktorego dalem link to referencja
Ja wiem z jakiej półki jest ten wzmak, ale doczytaj, że kolega szuka łup, łup, bum bum, a nie basu, basu
Komentarz
-
arci9, ten wzmak jest w stanie zapewnic koledze oizo, tyle łup łup że mózg mu wydmucha uszami :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
Nexus6 tani troche ten wzmacniacz :shock:
Może coś tańszego :P
Wezmę jakiś 30cm lub 38cm sub tak do 350W RMS bo chyba na więcej mi kasy braknie. Patrząc po cenach tych klocków to wymiękam hehe
Komentarz
-
oizo, przemysl i przkalkuluj jeszcze raz - kupowanie tanich (w domysle - slabych) klockow to zbedny wydatek,
nie bedziesz zadowolony z efektu i bedziesz szukal rozwiazania lepszego (w domysle - niestety drozszego)With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
Masz rację ale z kasą też muszę się liczyć i to bardzo. Wiem przynajmniej jakich firm mniej więcej szukać i ile to kosztuje. A do 2 tys zł jakiś konkretny głośnik(lub dwa gorsze) i wzmach da się znaleźć. Co myślisz o tym hertz co podałem link wcześniej to chyba nie do łupania co nie?
Komentarz

Komentarz