Rejestrator jazdy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • idas
    Elegance
    • 2006
    • 828

Zamieszczone przez kmink
    Zamieszczone przez idas
    Zamieszczone przez bzyq_74
    Moja się już znudziła. Apetyt rośnie i teraz zbieram na GS600
    No i ten sprzet wyglada naprawde fajnie. Nawet filmy na YT daja rade. To co mnie najbardziej interesuje, to czy moznaby ja zamontowac w obudowie lusterka wstecznego? Wyglada na bardzo mala. Takie rozwiazanie wychodzi chyba najlepiej. Kabel wowaczas pociagnac podsufitka i mamy ukryte oko :-)
    Jest tylko jedna rzecz ktora mnie nadal martwi: widzialnosc rejestracji, sczegolnie w nocy lub gorszych warunkach pogodowych.
    a co ty z policji jesteś?
    też taką kamerę chce kupić ale nie po to aby kablować tylko żeby tutaj na forum różnego rodzaju debilizmy pokazać czy w razie jakiejś stłuczki mieć ewentualny dowód winy...tablice rej. nie są tutaj do niczego potrzebne...

Ludzie opamiętajcie się bo to jest chore...jeszcze trochę i będziemy żyli w kraju gdzie będzie konfident na konfidencie bo nikt nie jest idealny i każdego na jakimś wykroczeniu da się przyłapać...

Dla mnie osoba która montuje kamere po to by donosić na policje to taki sam idiota jak ten co blokuje pas zjazdowy...nauczycie się znaleźli...
    :lol:
    VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
    VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• piori
      Ambiente
      • 2010
      • 116

kmink, w takiej sytuacji czytelne tablice na nagraniu jednak mogą mieć znaczenie.

Komentarz

• kmink
        L&K
        • 2007
        • 1360
        • Superb III (3V3)

No dobra...macie racje...tyle że nadal zostaje przy swoim odnośnie donoszenia na policje :P

Gdzie można kupić ori GS600?
        Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
        https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
        www.dpfserwis.pl

Komentarz

• bzyq_74
          RS
          • 2008
          • 3467
          • Volkswagen
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
          • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

OT.
          A dlaczego nie donosić np za jazdę na czerwonym przez skrzyżowanie np jak na tym filmie, gdzie widać "pełne poszanowanie" dla przepisów :?:
          Jak jeden z drugim dostanie z policji zaproszenie na komisariat celem obejrzenia siebie w takiej akcji + nagłośni się to w mediach, to może niektórym pustym łbom jakieś styki się naoliwią w mózgownicy i pomyślą na drugi raz, że stwarzają bardzo realne zagrożenie spowodowania wypadku.
          MARCIN
          Mój szkodnik

Komentarz

• piori
            Ambiente
            • 2010
            • 116

A dlaczego nie donosić
            Ciekawe jak na komendzie potraktują taki donos? Bo podejrzewam, że mandatu za taki wyczyn jak na filmie powyżej od razu nie wypiszą, tylko co najwyżej sprawa trafi do sądu i trzeba będzie zeznawać jako świadek, a materiał filmowy będzie jako dowód...

Komentarz

• westwi78
              RS
              • 2008
              • 2940

Zamieszczone przez piori
              Ciekawe jak na komendzie potraktują taki donos?
              normalnie, jak każde inne zgłoszenie o wykroczeniu. I niekoniecznie do sądu to pójdzie.

Komentarz

• bzyq_74
                RS
                • 2008
                • 3467
                • Volkswagen
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez kmink

Gdzie można kupić ori GS600?
                np amazon lub sklepy i napisz do nich to podeślą listę dystrybutorów.

priori wystarczy że rejestracja jest czytelna, a posłąnie pisma z podaniem lokalizacji i czasem dokonania czynu to chyba nie problem.
                Przecież nikt nie będzie kogoś wzywał osobiście jako świadka - są inne środki przekazu informacji.
                MARCIN
                Mój szkodnik

Komentarz

• kytutr
                  Rider
                  • 2011
                  • 327

Przecież nikt nie będzie kogoś wzywał osobiście jako świadka - są inne środki przekazu informacji.
                  Jeśli dojdzie do sprawy w sądzie, to można oczekiwać wezwania w charakterze świadka.
                  korespondent zagraniczny Kytutr / Bydlątko w kolorze Red Corrida

Komentarz

• kmink
                    L&K
                    • 2007
                    • 1360
                    • Superb III (3V3)

Kiedyś jeszcze jak byłem w szkole średniej to pojechaliśmy sobie do Niemiec na"zarobek", pracowałem jako murarz przy przebudowie jakiegoś zabytkowego budynku. Wszystkie odpady były segregowane, panował tam ład i porządek, wszyscy zatrudnieni legalnie...po prostu szef był człowiekiem który lubi mieć wszystko podpięte na ostatni guzik...
                    Pewnego dnia wpadła policja i inspekcja budowlana...wszyscy się zdziwiliśmy jak, po co, dlaczego?......chodziło o kontener....na gruz....który stał 4cm za daleko i przeszkadzał sąsiadowi, który to pomierzył, zrobił fotki i napisał donos....cały dzień w plecy, bo jak przyjechali to szukali już dziury w całym...przyjechała ciężarówka, zabrała załadowany kontener postawiła pusty, dopchnęliśmy go do samej ściany i było OK...znam jeszcze dużooo takich przykładów....uważam to za idiotyzm i tyle...

Jak donosicielstwo sie rozpowszechni to będzie u nas nawet gorzej niz w Niemczech, będzie jeden na drugiego donosił byle powodu, tylko dlatego że jest zawistnym dupkiem...

Mnie mega wnerwia jak ludzie wyłażą z psami, które obsrywają wszystko do okoła...mam kupić kamerę i nagrywać wszystkich? A może kupić karabin, strzelać do psów a właścicieli łapać za mordę i tarzać nią w tych odchodach?
                    Najpierw nagrywanie i donoszenie a może potem samosądy?

Niech lepiej każdy pilnuje siebie i dba o to żeby jeździć z głowa i nie stwarzać zagrożenia dla innych, niech odpowiednio wychowuje swoje dzieci tak aby one też myślały i było odpowiedzialne...

Wracając do kamer...znajomy norweg kiedyś bardzo się spieszył, lecial po autostradzie(speed limit 100km/h ) ok 200km/h...w pewnym momencie wyprzedził karetkę....kierowca karetki włączył kamerę(są na wyposażeniu wszystkich służb żeby nagrywać miejsca wypadków itp.) i pojechał za nim...w międzyczasie zadzwonił na 997...przy zjeździe z autostrady znajomy został zatrzymany, podjechała karetka i kierowca zaczął cwaniakować...policjant go bardzo szybko uciszył...powiedział że skoro nagrał BMW jadące 200km/h jadąc za nim to sam musiał gnać z taką prędkością...więc niech się zastanowi jaka to była szybkość ponieważ on też nie ma prawa lecieć 200km/h....

Odnośnie GS600, ja to będę sobie zamawiał, tylko najpierw dowiem sie o ceny, jeśli bym brał z 5-10szt to pewnie cena będzie lepsza i koszty wysyłki też się rozłożą. Jest ktoś chętny na zakup tej kamery?

www.tuneforce.pl
                    www.dpfserwis.pl

Komentarz

• adamusek
                      Rider
                      • 2010
                      • 331

ja moze sie skusze
                      Prowadzi NaviExpert Lifetime
                      Ostrzega Yanosik
                      Nagrywa Vicovation TF-2 EZ

Komentarz

• Eidos71
                        RS
                        • 2011
                        • 2050
                        • Octavia II (1Z3)
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

W jednym z czasopism polecają rejestrator Prestigio RoadRunner HD1 za ok. 300 PLN,-. Opis zachęcający...
                        Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                        MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• winni77
                          RS
                          • 2009
                          • 2183
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez kmink
                          Jak donosicielstwo sie rozpowszechni to będzie u nas nawet gorzej niz w Niemczech, będzie jeden na drugiego donosił byle powodu, tylko dlatego że jest zawistnym dupkiem...
                          Masz racje, ale niestety w obecnym społeczeństwie ciężko wymyślić innego bata/sposób, na wyegzekwowanie zbierania kup po swoim psie, nie śmieceniu, nie wyrzucaniu kiepów lub gum do żucia na ziemię itp.

Przykład podany przez Ciebie z tym kontenerem to imo skrajność, ale nawet bez kamer ludzie potrafią sobie uprzykrzać życie (przykład naszego kolegi którego sąsiadowi strasznie przeszkadzał jego (nie)szczekający piesek. I ciągle nękała go straż i policja. Ale to są odchyły od normy, które zawsze będą.

Niestety ludzie się inaczej nie nauczą jak nie będą mieli bata nad głową. Taka smutna prawda.
                          Mój "Batmobil"

Komentarz

• kmink
                            L&K
                            • 2007
                            • 1360
                            • Superb III (3V3)

Tutaj ceny i mały opis dotyczący GS600:

Gdybyśmy zamawiali 5szt to cena wynosi:
                            Kamera - 5x200$ - 1000$
                            Wysyłka - 20$+4x10$ - 60$

Czyli wychodzi ok 212,5$

www.tuneforce.pl
                            www.dpfserwis.pl

Komentarz

• sew1981
                              RS
                              S_OCP MemberModeratoRS
                              • 2009
                              • 10918
                              • Fiat

Chyba niektórym się nudzi ostro...., żeby jakieś kamerki montować i nagrywać drogę i wykroczenia innych...hehe
                              Widzę , ze niektórzy mają nadmiar czasu wolnego. Trzeba było do policji iść i się w nagrywanie bawić.
                              Jak dojdzie do długich spraw sądowych itp, szlajania i udowadniania czyjeś winy na podstawie jakiegoś filmiku to odechce się nagrywania, bo to pewnie tak kolorowo i szybko jak nagranie filmiku się nie odbywa, wtedy ta chęć wymierzania sprawiedliwości i zapał uleci
                              Też nienawidzę chamstwa na drogach,ale jak słysze nie wpuszcze kogoś "bo ktoś udaje że się spieszy", to niewiele od tego "śpieszącego" się różnimy czasem jak widać kulturą jazdy. :wink:
                              a odnośnie tego...to nie wiem , pewnie zależy czy w policji będą chcieli to czytać i oglądać w ogóle:
                              "wystarczy że rejestracja jest czytelna, a posłąnie pisma z podaniem lokalizacji i czasem dokonania czynu to chyba nie problem."Wiadomo jak u nas takie rzeczy działają w PL biurokracji, co innego policyjne/gminne rejestratory, co innego własne filmiki.

Komentarz

• kmink
                                L&K
                                • 2007
                                • 1360
                                • Superb III (3V3)

sew1981 jestem tego samego zdania co ty :wink:
                                Kupuje kamerkę dla fun-u i w razie W. a nie do bawienia się w stróża prawa

www.tuneforce.pl
                                www.dpfserwis.pl

Komentarz

• sew1981
                                  RS
                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                  • 2009
                                  • 10918
                                  • Fiat

kmink, to spoko...np można wtedy wrzucać filmik jak kogoś killujemy w dział naszych potyczek na 400m. Było by ciekawiej :twisted:

Komentarz

• bzyq_74
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 3467
                                    • Volkswagen
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

kmink, ten przykład kontenera to skrajność i takiego kablowania nie popieram bo wystarczy jak człowiek podejść, pogadać i można przesunąć kontener o 4cm , ale jak masz zielone i Ci ktoś przed maską śmignie to już dla mnie nie jest w porządku i takie zachowanie należy piętnować włącznie z wysyłką filmiku na Policję.
                                    Sądy w takich przypadkach mogłyby otrzymać zeznania jako świadka na piśmie, a nie wołać przed oblicze temidy osobiście i to jest jeszcze bardziej chore niż czerwone światło.
                                    Na filmie wszystko widać i wystarczy potwiedzenie tego faktu.

A wracając do kamerki:
                                    Zamieszczone przez kmink

Kamera - 5x200$ - 1000$

Czyli wychodzi ok 212,5$
                                    chętnie się piszę jako 2-gi na zakup.
                                    to czekamy jeszcze na 3-ech chętnych
                                    MARCIN
                                    Mój szkodnik

Komentarz

• idas
                                      Elegance
                                      • 2006
                                      • 828

A wracając do kamerki:
                                      Zamieszczone przez kmink

Kamera - 5x200$ - 1000$

Czyli wychodzi ok 212,5$
                                      chętnie się piszę jako 2-gi na zakup.
                                      to czekamy jeszcze na 3-ech chętnych
                                      +3
                                      Wedlug mnie warto sie ich jeszcze spytac jak z gwaranacja na terenie naszego kraju.
                                      Ktos jeszcze chetny?
                                      VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
                                      VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• winni77
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 2183
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ja się wstępnie dodam również, ale potwierdzę na 100% na dniach.
                                        Mój "Batmobil"

Komentarz

• kmink
                                          L&K
                                          • 2007
                                          • 1360
                                          • Superb III (3V3)

Być może jeszczemaxlodz będzie się pisał...więc mamy chyba 5u chętnych
                                          Zapytałem o cenę przy 10szt...czekam na odpowiedź, podrzuci się temat na inne forum i może się uda to po 150$ kupić. :twisted:

Musielibyśmy tylko ustalić jakiś końcowy termin zapisów żeby się to wieczność nie ciągnęło...do końca miesiąca? tak żebyśmy na mikołaja dostali paczkę?

Pozostaje jeszcze kwestia tego jak/do kogo to zamówić...samym zamówieniem mogę się zająć..tylko musielibyście mi wpłacić kasę a potem to odebrać ode mnie(osobiście/poczta)...

Tak więc czekam na jakieś propozycje i działamy. Jak coś to możemy zamówić te 5szt i tyle....is depends on y o u

www.tuneforce.pl
                                          www.dpfserwis.pl

Komentarz

• robert70
                                            Rider
                                            • 2008
                                            • 499

lista chętnych
                                            1.kmink
                                            2.bzyq 74
                                            3.idas
                                            4.winni77
                                            5.maxlodz ?
                                            6. robert70

jak się pomyliłem to poprawcie
                                            O2 FL 1,6 Mint "MAŁA CZARNA" LPG - LandiRenzo

Komentarz

• tomikt
                                              Rider
                                              • 2007
                                              • 391

panowie,
                                              poniżej kilka filmików które pokazują po co rejestrator w aucie
                                              http://www.liveleak.com/view?i=773_1319879712 - ile zaoszcządzonego czasu w bujaniu się z oszustem

http://www.liveleak.com/view?i=f21_1320461582 - a w tych sprawach - jak szukają winnego stłuczki i pokażesz taki filmik - case clear

i zwróćcie uwagę - ze wzgledu na skalę oszustw w rosji to chyba każdy ma taki rejestrator

kmink,
                                              i nie zgadzam się z twierdzeniami o donosicielstwie
                                              dlaczego mam ryzykować życiem jak ktoś ewidentnie robi coś na chama w ruchu drogowym bo ma w du.. resztę ludzi?? na przykład jak kolo cofa na autostradzie w miejscu gdzie są 4 pasy (bez awaryjnego)?
                                              albo jak korzysta z wjazdu z autostrady jak z wyjazdu , bo minął zjazd na mcdonalds??
                                              albo jedzie ewidentnie nawalony tirem?
                                              jak Ci taki gnój rozjedzie dziecko - przypomnij sobie swoj wpisy o donosicielstwie..
                                              ech...
                                              TomikT

Komentarz

• Arhoax
                                                Ambiente
                                                • 2010
                                                • 181

a co sądzicie o tym?

Arek

Komentarz

• tomikt
                                                  Rider
                                                  • 2007
                                                  • 391

Arhoax,
                                                  no jak lubisz co chwile sfilmować siebie ...
                                                  ech...
                                                  TomikT

Komentarz

• Ayu
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 4154

Zamieszczone przez tomikt
                                                    i zwróćcie uwagę - ze wzgledu na skalę oszustw w rosji to chyba każdy ma taki rejestrator
                                                    :rofl :haha:
                                                    Możesz przytoczyć dokładne dane jaka to skala i jak różni się od skali oszustw w Polsce na Ukrainie, Białorusi itd.
                                                    Taaaa, rzeczywiście, KAŻDY MA w każdym samochodzie jakim jeździłem w Rosji każdy miał. :lol:
                                                    Post roku.

Komentarz

Pracuję...