Rejestrator jazdy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cysterniarz
    RS
    • 2008
    • 1887
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Biszczu
    a takie coś zamiast rejestratora można użyć ?
    http://allegro.pl/mini-ka...2150913851.html
    Lipa to jest. Nie nagrywa w pętli to raz, a dwa - bardzo mały kąt widzenia. Na u-tube są nagrania z tej kamery - kaszana.

Ja się napaliłem na taką: http://www.dod-tec.com/product.php?cat_1st=4&cat_2nd=6 na u-tube pełno filmików jak to nagrywa,
    Czekam więc teraz na dzień ojca, chłopaka, zajączka, mikołaja, cokolwiek :wink:

Komentarz

• Biszczu
      RS
      • 2011
      • 5567

Zamieszczone przez cysterniarz
      Czekam więc teraz na dzień ojca, chłopaka, zajączka, mikołaja, cokolwiek :wink:
      8 marca masz dzień kobiet :diabelski_usmiech
      "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• winni77
        RS
        • 2009
        • 2183
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez cysterniarz
        Ja się napaliłem na taką: http://www.dod-tec.com/pr...1st=4&cat_2nd=6 na u-tube pełno filmików jak to nagrywa,
        Czekam więc teraz na dzień ojca, chłopaka, zajączka, mikołaja, cokolwiek
        Ja tez sie napalilem na nia jakis czas temu, ale ma dwie dosc powazne wady - duze lagi pomiedzy plikami (dochodzace nawet do kilkunastu sekund, ktore moga byc kluczowe) i podobna tragiczna konfiguracja kamery przez TV. Aha i jeszcze dziadoski customer service. Do dzis mi nie odpowiedzieli, czy z nowym firmware zlikwidowali te lagi. Ja sie zastanawialem dlugo nad DR400G, ale droga (£250, chodz chodzila i po £200) i niestety podobno ma tez lagi...

Pojawila sie wlasnie natomiast taka kamerka http://www.cnbuying.com/r280-full-hd...-0-screen.html
        Mój "Batmobil"

Komentarz

• andriu21tg
          L&K
          S_OCP Member
          • 2008
          • 1499

ja kupilem czajne za 200 pln i powiem wam .. na poaczatek wystarcza a jakosc mega nie razi..

Komentarz

• Enriquez
            RS
            • 2009
            • 7685
            • Superb III (3V3)

andriu21tg,

to może jakiś link zarzucisz?
            Pozdrawiam
            Marcin

Komentarz

• hsurim
              Elegance
              • 2006
              • 788
              • Kia
              • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Już od kilku miesięcy użytkuję coś takiego - http://www.prestigio.pl/products/Car...Roadrunner_GH1
              Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• Biszczu
                RS
                • 2011
                • 5567

podobno polecana jest Omega

Komentarz

• soszek81
                  L&K
                  • 2010
                  • 1245

Mam Omegę w O1 - spisuje się bardzo dobrze, jakość nagrania przyzwoita, obracany ekranik bardzo ułatwia korzystanie z niej.
                  Kupiłem w Realu za 180PLN w promocji.
                  Była O1 kombi ALH++ 150/340
                  Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• Mickul
                    RS
                    • 2010
                    • 2847

Zamieszczone przez Enriquez
                    andriu21tg,

to może jakiś link zarzucisz?
                    Na 17 stronie masz całą stronkę recenzji.

Komentarz

• cysterniarz
                      RS
                      • 2008
                      • 1887
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez winni77
                      duze lagi pomiedzy plikami (dochodzace nawet do kilkunastu sekund
                      qrde o tym to nie doczytałem :roll: jak zwykle nie znajdzie się ideału. Chciałem małą, żeby na rower zabierać :?

Komentarz

• noswer
                        Ambiente
                        • 2008
                        • 232

Witam,
                        Panowie co polecilibyście z budżetowych kamer - pytam bo dziś gość mi perfidnie drogę zajechał i tak przyhamował że ledwo się uratowałem...

czy coś takiego będzie działać? http://allegro.pl/kamera-rejestrator...171547983.html

ewentualnie http://allegro.pl/6-diod-kamera-samo...213913938.html (zakładam że mogą one czymś się różnić...) ewentualnie polećcie coś z dolego progu cenowego co nie padnie w 2 tygodnie...
                        pozdrawiam

Komentarz

• Biszczu
                          RS
                          • 2011
                          • 5567

noswer, obie kamery z Twoich linków to te same produkty - cena tylko inna

Komentarz

• b707
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 1272

Jedna ma diody IR dryga ich nie ma:P Ja bym brał bez diodek... bo te z diodami nie mają filtra IR i kolory są do dupy:P
                            Adam

Komentarz

• noswer
                              Ambiente
                              • 2008
                              • 232

tansza też nie ma baterii - pytanie czy te produkty wytrzymują wiecej niż 3 miesiące? miał ktoś z czymś takim kontakt?

szkoda też że goście mają tak drogą przesyłkę... ale zawyżanie kosztów to norma + tańsza kamera ma kradzione zdjęcia...

Komentarz

• bzyq_74
                                RS
                                • 2008
                                • 3467
                                • Volkswagen
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

noswer, miałem tą 1-szą, rok chodziła i sprawną sprzedałem.
                                Jedynie klapa wyświetlacza opadła kilka mm
                                MARCIN
                                Mój szkodnik

Komentarz

• andriu21tg
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2008
                                  • 1499

ja mam ta 2-gą i jestem zadowolony..

Komentarz

• adamusek
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 331

bzyq_74, czekamy na recke twojej kamerki...
                                    Prowadzi NaviExpert Lifetime
                                    Ostrzega Yanosik
                                    Nagrywa Vicovation TF-2 EZ

Komentarz

• soszek81
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1245

A ja mam wciąż obie. Pierwszą ponad rok, drugą jakieś 5 miesięcy.
                                      Lepiej spisuje się druga.
                                      Obie działają cały czas.
                                      W pierwszej padła bateria - nie da jej się doładować, nie trzyma daty i godziny, po włączeniu pokazuje datę z d.... Potrafi się też co kilka miesięcy "przywiesić" - trzeba wyjąć kartę pamięci i sformatować w kompie - po tym dział dalej ok.

Druga nie robi żadnych problemów. Owszem - w nocy na diodach obraz jest taki bladoszaroniebieski, ale w nocy to z tym bym nie przesadzał. Numery też da się odczytać jak jest się bliżej, czy odtworzyć całą sytuację - a o to chodzi. + kolejny to bateria pod klapką - jak coś nie tak można w 10 sek wymienić (BL5B).

Bierz tą drugą.
                                      Była O1 kombi ALH++ 150/340
                                      Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• bradley
                                        L&K
                                        • 2008
                                        • 1465

Chyba tez zainwestuje w kamere bo codziennie ktos chce mnie zabic...
                                        Jak te wszystkie kamery wypadaja z katami widzenia? Wiekszosc "akcji" mam niestety w lusterkach bocznych i martwych polach uzytkownikow drog. Nie wiem, moze mam jakis lakier kameleon, ale mnie nie widza...
                                        VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                                        Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                                        Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• piotrek_os
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 8160
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Biszczu
                                          podobno polecana jest Omega
                                          o tej mowa http://allegro.pl/rejestrator-trasy-...217970554.html
                                          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• bzyq_74
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 3467
                                            • Volkswagen
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                            • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez adamusek
                                            bzyq_74, czekamy na recke twojej kamerki...
                                            Jako, że zostałem wywołany do tablicy .... :diabelski_usmiech
                                            Kamerka z tych wypaśnych, dołączają program na płytce gdzie nagranie sprzężone jest pokazaniem aktualnej lokalizacji na mapie googla. 8)
                                            Nagrania ustawiłem co 10 min.( jest jeszcze opcja co 2 i 5 min, brak opcji bez limitu czasowego), ale między nagraniami przerwa praktycznie nie wyczuwalna.
                                            Filmiki nagrywa z rozszerzeniem mov.

Pytanie do znawców.
                                            Poniżej konwersja Any Video Conwerterem FFDS avi (kodek x264) na rozdz. 1080p i tak wrzucone do YT (oryginał super a na YT jakaś lipa) :evil: .
                                            Czy da się lepiej to obrobić, aby nie tracić na jakości?
                                            [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xRSVVc5ugsY&list=UUjJImcM7p2hDmwllPVvefjw& index=1&feature=plcp[/youtube]

[ Dodano: Pon 26 Mar, 12 20:16 ]
                                            Wrzuciłem filmik na Format Factory i poszło w akceptowalne parametry:
                                            [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o5Lu7gob8nE&feature=youtu.be[/youtube]

[ Dodano: Pon 26 Mar, 12 20:24 ]
                                            Zamieszczone przez bradley
                                            Chyba tez zainwestuje w kamere bo codziennie ktos chce mnie zabic...
                                            Jak te wszystkie kamery wypadaja z katami widzenia? Wiekszosc "akcji" mam niestety w lusterkach bocznych i martwych polach uzytkownikow drog. Nie wiem, moze mam jakis lakier kameleon, ale mnie nie widza...
                                            Martwe pola i boki nie obejmiesz.
                                            Trzeba byłoby zapodać sprzęt gugla co robi strit viu :szeroki_usmiech
                                            MARCIN
                                            Mój szkodnik

Komentarz

• Zorr
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 2110

bradley, p-o prostu potrzebujesz 4 kamerki każda skierowana w inną stronę świata

PS ktoś widział słyszał coś o kamerkach, których montażu, obecności nie widać i można bezpiecznie zostawiać na stałe w samochodzie?
                                              Chodzi o to że głównie robię 4km trasy no i nie będę za każdym razem montował i demontował kamerki
                                              Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                              Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• 2pac
                                                L&K
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 1476
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

zamontuj jakas mala pod lusterkiem wstecznym, kabel pusc w podsufitce, to nie bedzie sie tak rzucac w oczy

zamontowac mozesz nie na przyssawce do szyby tylko np stelazem do podsufitki
                                                President Johnny II + President Florida/ ML-145
                                                O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
                                                OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

• Zorr
                                                  RS
                                                  • 2011
                                                  • 2110

Zamieszczone przez 2pac
                                                  zamontuj jakas mala pod lusterkiem wstecznym, kabel pusc w podsufitce, to nie bedzie sie tak rzucac w oczy

zamontowac mozesz nie na przyssawce do szyby tylko np stelazem do podsufitki
                                                  no ja się pytałem czy są gotowe takie zestawy

coś jak to pewnie by się nadało:

albo coś takiego tylko z lepszymi parametrami:
                                                  Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                                  Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• Krzych
                                                    Rider
                                                    • 2005
                                                    • 671

Testowałem kilka typów i radze odpuścić tańsze modele. Lepiej dołożyć 100-150zł i mieć faktycznie rozdzielczość HD np. http://allegro.pl/kamera-samochodowa...261873463.html ma wyjście HDMI
                                                    Wyglądem kamera są bardzo podobne.

Tanie modele tylko w opisie są HD, rozdzielczość 1280x960, 1280x720, 720x480, 640x480, a faktycznie jest to tylko rozdzielczość 640x480 interpolowany (rozciągnięty cyfrowo) do rozmiaru 1280x960, czułość w słabym oświetleniu fatalna. Diody LED mają zasięg 2m
                                                    Funkcja robienia zdjęć w menu jest nawet 8Mpix !!! a rozdzielczość przetwornika 640x480 (0.3Mpix).
                                                    DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
                                                    www.chiptuning.katowice.pl
                                                    DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

Pracuję...