Rejestrator jazdy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • shado
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 5315
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez elpolacco
    shado, przesłałbym do ubezpieczalni informacje, że zeznała fałszywe oświadczenie i dowód na to masz na policji. Oni już założą jej sprawę o próbę wyłudzenia pieniędzy i wtedy może nauczy się na przyszłość, że cwaniactwo się nie popłaca.
    Tyle że przecież jej ubezpieczalnia o tym wie, ale ma to gdzieś A nawet było im to na rękę, bo dzięki tym fałszywym zeznaniom nie musieli wypłacać odszkodowania.
    BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Rosomak
      L&K
      • 2011
      • 1365
      • Octavia II (1Z3)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Koledzy co myślicie o tym urządzeniu?
      Ma ktoś z Was? Opiszcie wrażenia, jak ktoś testował?
      Jaka jakość nagrań w porównaniu do MIO od 366 wzwyż...?
      Wg specyfikacji widzę, że:
      Matryca to CMOS SONY Exmor
      kąt. 140st.
      "jasność" obiektywu to 1.6 gdzie MIO chyba 2.0 lub w nowszych 1.8
      Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
      http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
      Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• SP9XWW
        Rider
        • 2009
        • 579

mkania777, best of DVR'ów. DOD'ów nie ma co porównywać do Mio, niezupełnie ta sama półka jakości - IMO jest to sprzęt lepszy.

Stuknęło właśnie 6 miechów od czasu jak powiesiłem swojego DVR'a na szybie - short review i odczucia poniżej - jakby ktoś się na niego pisał.

Seezeus Shadow GT680W - soft 2.7G fabryczne ori

Pozytywne strony:

• obraz rewelacyjny, full HD to jest to w DVR'ach!
        • kompaktowe wymiary, proste menu
        • w zasadzie sprzęt bezobsługowy - podpięty to zasilania sam się włącza, rejestruje automatycznie, sam się wyłącza po wyłączeniu zapłonu
        • pełna informacja w pliku MOV (prędkość, lokalizacja, parametry jazdy)
        • soft zaciął się raz (*), odwaliło mu nagrywanie też raz (**) - poza tym urządzenie stabilne
        • nagrania + Datkam Player - cudo! Player skleja wszystkie pliki w jeden film, można wyciąć kawałek i zapisać jako osobne nagranie
        • na pokładzie karta 32GB Kingston Class 10 za 70 PLN. Mieści się na niej 4:03 godziny nagrań. Mam 2 kartę w zanadrzu - gdyby coś. Nieźle, myślałem, że ta pojemność pozwoli na krótszy czas nagrania w full HD.
        • z chwilą ustania ruchu wyłącza nagrywanie (poniżej ustawionego czasu długości) np. stojąc na światłach - oszczędność karty pamięci, jak wykryje ruch w obiektywie - załącza nagrywanie ponownie - wyłączyłem - ciągłe nagrywanie jest lepszą opcją

Negatywne strony:

• czasami z opóźnieniem (2 minuty) łapie fix'a. Podejrzewam pokłosie wysokości budynków w okolicy i aktualnych warunków meteo między mną a orbitą satelitów.
        • ostrzeżenie o przekroczeniu nastawionej prędkości - gada po chińsku, wyłączyłem - co chwile się włączało :szeroki_usmiech
        • delikatny uchwyt mocujący, na razie nie ściągam DVR'a, ale np. przy zmianie karty SD całość miękko chodzi w rękach, nie przestawia się (na szczęście) ale negatywne odczucie pozostaje
        • wygaszacz ekranu w trybie GPS - pokazuje prędkość, ale niestety nie chce pokazywać kierunku jazdy, a powinien...
        • na nagraniach nocnych nie da się na ogół rozpoznać tablic rejestracyjnych - ale aby rozwiązać ten problem trzeba by najprawdopodobniej mieć inny typ matrycy (widzącej podczerwień).
        • dźwiękowe nagranie powitalne i pożegnalne trochę za bardzo skrzeczy. Ujdzie z tym głośnikiem, nie wyłączam - dzięki temu może zauważę kiedy się np. soft zwiesi...
        • ujowy akumulator, po wyłączeniu zapłonu wystarcza na kilkanaście sekund nagrania - tendencja spadkowa. rozwiązaniem jest zasilanie na stałe albo podtrzymanie zasilania np. na dużym kondensatorze - muszę tutaj pokombinować.
        • zdarza się, że moduł GPS gubi fix'a - i wtedy tracki są pokazywane niepoprawnie. Jak na mój gust za często, ale z drugiej strony nawigacja to nie jest - raczej forma zabawki uatrakcyjniająca samego DVR'a. Mogło by być lepiej.

(*) Zawiecha - nie zwróciłem uwagi, po wyładowaniu się baterii ustawienia się zresetowały i zaczął normalnie działać.
        (**) Odwaliło mu - po wyłączani zapłonu od razu się wyłączał bez podtrzymania nagrywania - co uwalało ostatni plik MOV. PO resecie do ustawień fabrycznych na razie jest spokój.

Myślę o aktualizacji softu do wersji 3.3G - jest już taka opcja. Od niedawna w Polsce mamy oficjalnego przedstawiciela firmy ShadowTec. Sprzęt u niego warty jest tyle ile w sumie wyszło za mój z modułem GPS - teraz 419 PLN.

Summa summarum - było warto! W dalszym ciągu klaskam uszami. :szeroki_usmiech
        Vy 73! de S!@w

Komentarz

• Subaru
          Rider
          • 2005
          • 640

SP9XWW, Takie sprzęty zawieszają się gdy nagle wyłączysz zasilanie i po chwili podłączysz je ponownie (zgasisz silnik i uruchomisz go ponownie w krótkim odstępie czasu)

Ja u siebie w służbowym mam kamerę w lusterku. Nagrywa w HD z tego co napisane, obraz nie jest zły.

Do rodziców właśnie zamontowałem

i powiem szczerze że jest lepsze niż to co ja kupiłęm rok temu. Soft dopracowany, można wyłączyć monitor podczas jazdy (np po 1 minucie, nagrywanie sygnalizuje mała dioda)

Muszę zgrać filmy na lapka i sprawdzę jakość
          Koniki są po to by je karmić

Komentarz

• JanuszSz
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 2835
            • Superb II combi (3T5)

Ktoś może podpowiedzieć coś o tym sprzęcie?

Córka chce kupić rejestrator i taki wynalazła.
            Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• Rosomak
              L&K
              • 2011
              • 1365
              • Octavia II (1Z3)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

JanuszSz, jaki jest powód że chcesz kupić pseudo wynalazek?
              Jeżeli kasa to, kup chwalony na forum, klon DODa czyli G1WH.
              Nie licz że tego typu kamerki jak zaprezentowana przez Ciebie, będzie miała przyzwoite nagrania zwłaszcza w nocy...
              Cena 200zł i to już z marżą sklepu oraz wszystkimi kosztami transportu itp... to jaką ona musi mieć cenę w ryżowych rączkach taką prezentuje jakość.
              Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• JanuszSz
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 2835
                • Superb II combi (3T5)

To nie dla mnie.Ja kupiłem Mio538DL i na razie nie chcę zmieniać.
                Zamieszczone przez mkania777
                kup chwalony na forum, klon DODa czyli G1WH.
                Gdzie to można kupić?
                Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• Rosomak
                  L&K
                  • 2011
                  • 1365
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

JanuszSz,
                  np. tu:

lub:

Te G1WH są ponoć na tym samym chipsecie (Novatek 96650) oraz matrycy (CMOS Aptina AR0330) co DVRy DOD LS330W/430W i stąd ta ich dobra jakość nagrań, a cena duuuużo mniejsza...

Komentarz

• Hapsburg12
                    Classic
                    • 2013
                    • 28

Koledzy mam pytanie gdyż znalazłem:MIO Combo 5107
                    Połączenie wideorejestracja i nawigacji.
                    Czy jest sens coś takiego kupować(dla mnie istotne jest to, że mało miejsca na szybie zajmuje)?

Komentarz

• Rosomak
                      L&K
                      • 2011
                      • 1365
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Hapsburg12, fajne to by bylo, ale na pewno nie bedzie to chodzić tak dobrze jak dwie te rzeczy oddzielnie. Dlaczego...?
                      A to dlatego że musiałbybyć zaje...sty procesor graficzny który ogarnąłby naraz nawigację i rejestrator.
                      Śmiem wątpić że MIO za 7-stów zrobiło coś dobrego, co kupując osobno trzeba by było dać 1400zł...

Komentarz

• ARTUR N1990
                        Ambiente
                        • 2014
                        • 172

Interesuje mnie rejestrator z dwiema kamerami przód/tył za około 800 zł , znajdę coś sensownego? Czy pozostać przy wyborze jednej kamery ?
                        ..... OCTA 3 VRS .... 332HP -450 NM

image hosting without registration

Komentarz

• Rosomak
                          L&K
                          • 2011
                          • 1365
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

ARTUR N1990, może to być BlackSys CF 100 (bardzo dobra kamerka)

Komentarz

• ARTUR N1990
                            Ambiente
                            • 2014
                            • 172

Zamieszczone przez mkania777
                            ARTUR N1990, może to być BlackSys CF 100 (bardzo dobra kamerka)
                            http://allegro.pl/listing/listing.ph...v6-p-1-mt-0718
                            Nawet ciekawy zestawik :P użytkujesz taki ? jak obraz z tylnej kamery ?

Komentarz

• Rosomak
                              L&K
                              • 2011
                              • 1365
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Ja mam DOD LS 460W i MIO 538, ale w BlackSys CF 100 obraz jest bardzo dobrej jakości...

Komentarz

• Tomcio
                                Ambiente
                                • 2008
                                • 162
                                • Opel

Tylko niestety nie ma ekranu do obserwacji i jak krzywo ustawisz to nie jestes tego na biezaco skorygowac.

Komentarz

• adamusek
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 331

z tanszych rozwiazan z wifi niezla propozycja jest Transcend Pro 200. W Pl juz od 349 zł z FVAT
                                  Prowadzi NaviExpert Lifetime
                                  Ostrzega Yanosik
                                  Nagrywa Vicovation TF-2 EZ

Komentarz

• ARTUR N1990
                                    Ambiente
                                    • 2014
                                    • 172

Zamieszczone przez Tomcio
                                    Tylko niestety nie ma ekranu do obserwacji i jak krzywo ustawisz to nie jestes tego na biezaco skorygowac.
                                    Trafna uwaga :wink: macie może jeszcze jakieś propozycje z dwiema kamerkami ?

Komentarz

• yunior81
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 1657
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Panowie przeczytalem czesc tego watku i wytypowalem na poczatek Mio oraz LS460 W. Dobre sprzety czy moze byc cos lepszego ? Chodzi mi o parametry i jakosc oraz cene do 800 zł.

Komentarz

• czyzyk64
                                        Elegance
                                        • 2008
                                        • 866

Ja na chwile obecną zakupiłem Mio 538 deluxe, ( z bazą fotoradarów ) zamocowałem pomiędzy szybą , a lusterkiem wstecznym na dodatkowy uchwyt 3M, trzyma super, kabel pod podsufitówka , z boku pod osłona słupka prawego ładowarka z gniazdem i kabelek do zapalniczki od tyłu. Wszystko chodzi fajnie , karta 32gb klasa 10 . Jak na razie jestem zadowolony. Przemawia za mną polskie menu, oprogramowanie do odtwarzania filmów oraz łatwość użytkowania.
                                        Załączone pliki

Komentarz

• Rosomak
                                          L&K
                                          • 2011
                                          • 1365
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez yunior81
                                          Mio oraz LS460 W. Dobre sprzety czy moze byc cos lepszego ? Chodzi mi o parametry i jakosc oraz cene do 800 zł.
                                          zależy jakie MIO, ale jakie by ono nie było to nie pobije jakością obrazu DODa LS430W/460W.
                                          Wiem bo miałem/mam prawie wszystkie modele MIO i DOD LS460W.

Komentarz

• yunior81
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 1657
                                            • Octavia I (1U2)
                                            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Czyli celowac w DOD'a tak ?

Komentarz

• Rosomak
                                              L&K
                                              • 2011
                                              • 1365
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

yunior81, ja bym tak zrobił po własnych doświadczeniach...
                                              Ale to Twoja kasa i Twój wybór...

Komentarz

• byq
                                                Ambiente
                                                • 2012
                                                • 171

Dod sprawdzony. Uzywam od 10 miesiecy.

Inline 5 cylinders

Komentarz

• andriu21tg
                                                  L&K
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2008
                                                  • 1499

byq, też go mam też polecam.. powiedz mi jak usunąć z nagrania prędkość jednocześnie zachowując współrzędne GPS?

Komentarz

• lukaszz
                                                    Ambiente
                                                    • 2009
                                                    • 167

Zamieszczone przez yunior81
                                                    Panowie przeczytalem czesc tego watku i wytypowalem na poczatek Mio oraz LS460 W. Dobre sprzety czy moze byc cos lepszego ? Chodzi mi o parametry i jakosc oraz cene do 800 zł.
                                                    tu masz 2 filmiki z testu:
                                                    W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Komentarz

Pracuję...