Rejestrator jazdy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krissos
    Elegance
    • 2011
    • 840
    • Honda
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

mkania777, Dzięki Do mnie dziś rano filtr dotarł
    mkania777, Załóż nowy wątek "Akcesoria do mio", a wodzu poprzenosi wszystkie wątki z tym związane tam i będzie porządek.
    "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
    ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Tu macie wątek o MIO:
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Rosomak
        L&K
        • 2011
        • 1365
        • Octavia II (1Z3)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

shado, dzięki Wodzu. :bow Już nie będę robił bardachy z wątku o kamerkach...
        Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
        http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
        Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• stefan1818
          Classic
          • 2014
          • 25

Zamieszczone przez dylan80
          shado, stefan1818, a prosiłem... jak bedziecie zamawiać, to dać znać, bo też chcę, a że nie znam angola, to sie chciałem podpiąć pod zamówienie, kasę bym od razu przesłał...
          Jak by ktoś jeszcze chciał to mogę napisać co i jak oraz od kogo warto zamówić. Ja zapłaciłem 52 dolary, ale widzę, że przez dwa dni teraz jest 15 % rabatu. Zamawia się bezpośrednio w chinach, płaci kartą kredytową (proponuję sobie założyć kartę kredytową przedpłatową dedykowaną właśnie do zakupów internetowych). Jeśli chcecie mogę wrzucić jakiś filmik nakręcony kamerką.
          dylan80 trzeba było na pw dać znać, niestety nie doczytałem, że ktoś jeszcze chce G1WH zamówić :|

Komentarz

• shado
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 5315
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja kupiłem tutaj za 44.56$
            BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• stefan1818
              Classic
              • 2014
              • 25

Zamieszczone przez shado
              Ja też - tylko ty załapałeś się na tą promo 15% ja już nie lacze2

Komentarz

• misza_zabrze
                L&K
                • 2013
                • 1371
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BLR 2.0 FSI 150 KM

Ja od pewnego czasu posiadam taka oto kamerke.

Po 2 tygodniach walki kamerka dziala jak powinna, a mianowicie.

Czesto sie wieszala zarowno przy wlaczaniau jak i dzialaniu. Bardzo pomocny okazal sie sam sprzedawca. Popytal co i jak i przeslal linka do nowego softu. Po wgraniu zaczal sie wysypywac na karcie ( oryginalnie zamowilem 32GB speed 4) Powertowalem fora i na jednym z amerykanskich doszli do wniosku ze kamerka dziala poprawnie tylko i wylacznie na karcie Samsunga 32GB speed 6 no i takowa tez zamowilem. Jak narazie odpukac od tygodnia zadnych problemow. Obraz czysty, wyrazny. GPS dziala jak powinien. Jedyne co to trzeba poszukac programu do odtwarzania (razem z GPS) bo nie jest dolaczony przy zakupie.
                W pewnym momencie juz zastanawialem sie nad zakupem Mio 568 z dotykowym wyswietlaczem Ale jak narazie kamerka dziala, wiec jeszcze jakis czas pozostane przy tym co mam
                Ogolnie kamerka nie jest zla. Jak bedzie sie sprawowac na dlugiej trasie (ok 1600km) zobaczymy juz niedlugo i dam znac.
                Obecnie -> Skoda OCTAVIA II 2.0 FSI
                Obecnie -> Seicento 900+LPG
                Bylo -> Renault LAGUNA II 1.8
                Bylo ->GOLF 3 1.8

Octavia http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87045

Seicento http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...461776#1461776

Komentarz

• JanuszSz
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 2835
                  • Superb II combi (3T5)

Może ktoś podpowie,czy warto nabyć taką kamerkę,czy to będzie przerost formy nad treścią.
                  Interesuje mnie,po co dotykowy ekran?
                  Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• Rosomak
                    L&K
                    • 2011
                    • 1365
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

JanuszSz, to będzie
                    Zamieszczone przez JanuszSz
                    przerost formy nad treścią.
                    to jest dokładnie MIO 538 z dotykiem. Nie warto. Uwierz mi. Specyfikacja, a najważniejsze: matryca światłoczuła i optyka to dokładnie to samo co MIO 528/538/538DeLuxe... Nie warto dawać więcej tych 200 polskich monet...

[ Dodano: Pon 21 Lip, 14 22:27 ]
                    Zamieszczone przez JanuszSz
                    po co dotykowy ekran?
                    właśnie, z uwagi na dość słaby procesor (wystarczający do nagrywania i obsługi menu), pewnie po to aby się mogło wieszać lub nie reagować szybko na dotyk. Wyobraź sobie zimę i temp. w pojeździe w mróz <-10st.C. Będą problemy przy "reakcji dotyku".

[ Dodano: Pon 21 Lip, 14 22:35 ]
                    JanuszSz, jaka kamerka MIO MiVue Cie interesuje? Z GPS czy bez GPS?
                    Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• JanuszSz
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 2835
                      • Superb II combi (3T5)

z gps-em.
                      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• Rosomak
                        L&K
                        • 2011
                        • 1365
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

JanuszSz, wybierz coś między 388/538

Komentarz

• stefan1818
                          Classic
                          • 2014
                          • 25

Zamieszczone przez mkania777
                          JanuszSz, wybierz coś między 388/538
                          Zanim wydasz pieniądze poczytaj trochę o G1WH - dobrze radzę.
                          ps. tam nie ma gps co prawda, ale moim zdaniem cena i relacja jakość obrazu do ceny jest lepsza.

Pozdrawiam

Komentarz

• Rosomak
                            L&K
                            • 2011
                            • 1365
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez stefan1818
                            G1WH
                            jakość obrazu do ceny jest lepsza.
                            oglądałem filmy i jak to mówią: ""Szału nie ma! Dupy nie urywa...".

Komentarz

• stefan1818
                              Classic
                              • 2014
                              • 25

oglądałem filmy i jak to mówią: ""Szału nie ma! Dupy nie urywa...".
                              Powiem tak
                              Szukasz bardzo dobrej kamery?
                              Rozejrzyj się za zestawem procesora Novatek 96650 + sensor Aptina AR0330 są to konstrukcje sprawdzone z dopracowanym softwarem co za tym idzie które mają świetne nagrania nocne i dzienne.
                              Dupy nie urywa ? Kamerka za 140 zł ? zobacz przykładowe filmy (ta sama konstrukcja tylko inna nazwa) :
                              W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

noc:
                              W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Komentarz

• Rosomak
                                L&K
                                • 2011
                                • 1365
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

stefan1818, no właśnie widzę te rozmycia szczegółów (tablice rej.) i to już z niedalekiej odległości oraz olśnienia od świateł pojazdów z przeciwka...

[ Dodano: Wto 22 Lip, 14 11:54 ]
                                Novatek 96650 + sensor Aptina AR0330
                                podaj konkretny przykład...

Komentarz

• stefan1818
                                  Classic
                                  • 2014
                                  • 25

stefan1818, no właśnie widzę te rozmycia szczegółów (tablice rej.) i to już z niedalekiej odległości oraz olśnienia od świateł pojazdów z przeciwka...
                                  To pokaż mi kamerę w podobnej cenie z prawdziwym fullhd i hardwarową funkcją WDR.
                                  wiadomo, że jak kupisz za 600 - 700 będzie lepsza, ale równie dobrze można zamontować GoPro HERO 3 + za jakieś 1500 ~~ złociszy.
                                  Chodzi o relację cena jakość 8)

Przykład:
                                  G1WH

ps. zwróć uwagę, że na youtube jakość jest gorsza niż prosto z kamerki :P

Komentarz

• Rosomak
                                    L&K
                                    • 2011
                                    • 1365
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

GoPro HERO 3
                                    to już wolałbym SONY HDR-AS100

Komentarz

• obrus
                                      Elegance
                                      • 2011
                                      • 783
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

W G1WH można wsadzić firmware z kilka razy droższego oryginału DOD-a i wtedy poprawia się nieco jakość, gdyż mamy zwiększony bitrate.

O tej kamerce i o firmware do niej tutaj

W zasadzie dla mnie jedyną jej wadą jest kiepskie wykrywanie ruchu. Powinien być jakiś fajny tryb parkingowy.

Komentarz

• stefan1818
                                        Classic
                                        • 2014
                                        • 25

Zamieszczone przez obrus
                                        W G1WH można wsadzić firmware z kilka razy droższego oryginału DOD-a i wtedy poprawia się nieco jakość, gdyż mamy zwiększony bitrate.

O tej kamerce i o firmware do niej tutaj

W zasadzie dla mnie jedyną jej wadą jest kiepskie wykrywanie ruchu. Powinien być jakiś fajny tryb parkingowy.
                                        Dokładnie kolego tak jak mówisz - też nie mam włączonego trybu wykrywania ruchu bo kamerka się czasem gubi. Można zmienić fw bo bebechy te same, ale jak ktoś nie lubi grzebać może zostawić oryginalny, jest trochę różnic pomiędzy DoDem, ale jeśli chodzi o jakość nagrań, jak dla mnie różnica marginalna - sam sprawdzałem.
                                        Dodatkowo trzeba uważać na podróbki, w temacie, który podałeś można przeczytać jak nie dać się na nie naciągnąć.
                                        Dodam jeszcze takie małe wyjaśnienie odnośnie wersji w/w kamerki, można kupić następujące modele:
                                        G1W - nagrywanie 120 stopni
                                        G1WH - nagrywanie 140 stopni + lepsza optyka
                                        G1WC - to samo co H, ale zamiast baterii kondensator, który teoretycznie jest trwalszy.
                                        Na początku chciałem kupić mio, ale moim zdaniem nie warto przepłacać, jak dla mnie jedyny minus w/w kamerki to brak gps'a (niby w instrukcji mam "możliwość podłączenia zewnętrznego urządzenia gps", ale jak to działa w praktyce nigdzie nie znalazłem :? )
                                        Mogę udostępnić jakiś film z nagraniem jeśli komuś się przyda - najlepiej samemu obejrzeć i ocenić czy faktycznie taka jakość za te pieniądze nam odpowiada. Można kupować wielokrotnie droższe sprzęty, ale ihmo w/w przeze mnie tandem spełnia rolę"czarnej skrzynki auta" i pozwala odczytać tablice rejestracyjne w podbramkowych sytuacjach - a chyba po to kupuje się tego typu rzeczy.

Pozdrawiam.

Komentarz

• dylan80
                                          Rider
                                          • 2009
                                          • 625

ponawiam..... teraz napiszę krzykiem, żeby wszyscy widzieli.... - JAK KTOŚ BĘDZIE JESZCZE ZAMAWIAŁ G1WH OD KOLECÓW Z CHRL BĄDŹ INNYCH ZA DEWIZY TO PROSZE DAĆ ZNAĆ,- TEŻ CHCĘ, tylko z zamawianiem z china nie miałem nic wspólnego i nie wiem, jak sie połapać w płatnościach , kase w razie czego przesyłam od razu na konto...jesli ktoś kumaty w tych zakupach z zagranicy zamawia, to dołączę się do zamówienia.,..

Komentarz

• rafiki
                                            RS
                                            • 2012
                                            • 15975
                                            • Superb III (3V3)

dylan80, płatność via CreditCard podajesz w odpowiednim formularzu nr, do kiedy ważna (nie pamiętam czy coś jeszcze) i bank po swoim kursie przelicza Ci USD na PLN i ściąga z karty ot, cała filozofia
                                            رافال
                                            Spoty
                                            Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• Rosomak
                                              L&K
                                              • 2011
                                              • 1365
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez rafiki
                                              płatność via CreditCard
                                              a po co? lepiej konto prepaid w PayPal...

Komentarz

• stefan1818
                                                Classic
                                                • 2014
                                                • 25

Jeszcze lepiej można specjalną kartę do zakupów internetowych sobie wyrobić. Jest od razu w euro albo w dolarach - wybiera się. Dzięki temu mamy niższy kurs za zakup produktu. Ta karta działa podobnie jak kredytowa, tylko doładowujesz ją po stronie banku, a po transakcji rozładowujesz (w razie przejęcia numeru nikt Ci nawet grosza nie wyciągnie w przeciwieństwie do zwykłej kredytowej).
                                                Nie będę podawał w jakich bankach można założyć, każdy sobie znajdzie, nie chcę reklamować konkretnych produktów.
                                                ps. przy zakupach podajesz numer karty, na kogo jest zarejestrowana, kod zabezpieczający i datę ważności - prościzna poradzisz sobie
                                                ps. kupuj od sprzedawców z dużą liczbą pozytywnych komentarzy (zresztą tak jak i na alledrogo.pl :P )

Komentarz

• misza_zabrze
                                                  L&K
                                                  • 2013
                                                  • 1371
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • BLR 2.0 FSI 150 KM

nie kazdy akceptuje PayPal, co mnie dziwi bo zalozenie konta zajmuje 10min + 3 dni na potweirdzenie , a daje duzo korzysci.

Juz dawno by szly paczki z PL do mnie gdyby firmy akceptowaly te forme platnosci. Bo nawet wliczajac koszt przesylki wychodzi taniej niz w UK. Czasem przytrafi sie ze na UK Ebay-u wystawiaja sie Polscy sprzedawcy akceptujacy PayPal i wtedy kupuje o ile sa atrakcyjniejsi w cenie
                                                  Obecnie -> Skoda OCTAVIA II 2.0 FSI
                                                  Obecnie -> Seicento 900+LPG
                                                  Bylo -> Renault LAGUNA II 1.8
                                                  Bylo ->GOLF 3 1.8

Octavia http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87045

Seicento http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...461776#1461776

Komentarz

• adamusek
                                                    Rider
                                                    • 2010
                                                    • 331

Ja wole kupic cos markowego bo niestety te tansze to zwlaszcza jak cos sie nagrzeje to traca ostrosc albo sie wieszaja, siadają zasilacze, restarty itp.
                                                    Mio jest przereklamowane ja mam juz niemlody model Vicovation TF-2 dziala bardzo stabilnie i daje przyzwoity obraz. Na chwilę obecna chyba najlepszy obraz daje Marcus 4.
                                                    Prowadzi NaviExpert Lifetime
                                                    Ostrzega Yanosik
                                                    Nagrywa Vicovation TF-2 EZ

Komentarz

Pracuję...