Rejestrator jazdy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bishop
    L&K
    • 2012
    • 1430

Przyzwoita jakość , ciekawe jak będzie w nocy, ...ale zaparcia w zakupie to Ci nie brakowało 8) , szeroki kąt ,może to i dobrze, przecież rodzince filmów nie będziesz wyświetlał .
    Fajnie się schowała za lusterkiem, ale czy widzisz jakąś diodkę ,że działa ,nagrywa ? i jak wyjmiesz to pewnie nie fajnie się ustawia potem?

U mnie prestigo 310i , po zmianie karty na class10 , pracuję jak się należy, chociaż noc to porażka.

Komentarz

• Enriquez
      RS
      • 2009
      • 7685
      • Superb III (3V3)

z jakością tego obrazu to szału nie ma, nie wiem czym się tak zachwycacie - rejestracji się nie da odczytać, więc kicha...
      Pozdrawiam
      Marcin

Komentarz

• SP9XWW
        Rider
        • 2009
        • 579

Zamieszczone przez bishop
        Fajnie się schowała za lusterkiem, ale czy widzisz jakąś diodkę ,że działa ,nagrywa ? i jak wyjmiesz to pewnie nie fajnie się ustawia potem?
        Można ją zamontować jeszcze wyżej, w zestawie oprócz uchwytu z przyssawką, jest jeszcze mniejszy uchwyt z taśmą klejącą - przykleiłem na nim DVR'a najpierw, ale odklejenie go później jest niezłym wyzwaniem. :lol: Więc trzeba przemyśleć miejsce zanim przejdzie się do radykalnych metod.

Na obudowie DVR'a (od spodu) jest mikrodioda - mruga na czerwono jak nagrywa. Druga identyczna jest na module GPS. Sprytne. :szeroki_usmiech Nie trzeba patrzyć pod lusterkiem - jak się przypatrzysz, widać że też mruga.

GPS fixa łapie po jakiś 30 sekundach (wysokie budynki na Alejach w KRK). Prawie tak samo co mój Garmin, więc wynik jest w normie.

[ Dodano: Czw 20 Lut, 14 09:22 ]
        Zamieszczone przez Enriquez
        z jakością tego obrazu to szału nie ma, nie wiem czym się tak zachwycacie - rejestracji się nie da odczytać, więc kicha...
        Enriquez - nie patrz na nagranie na YT - ono znacznie zniekształca jakość.

TUTAJ masz linka do nagrania z wczoraj, późne popołudnie po 16:30, szarówka po deszczu, Aleje - zwróć uwagę na auta stojące na pasie do skrętu w lewo. Oczywiście widoczność tablic jest pochodną warunków atmosferycznych, oświetlenia i prędkości. Przy dużych prędkościach przetwarzanie danych musiało by być realizowane z prędkościami ponad 60 klatek na sekundę. Może kiedyś tak będzie - na razie wytyczną jest cena urządzeń i kart pamięci. :roll:

TUTAJ masz linka do pliku z dzisiejszego rana - nie odtwarzaj w przeglądarce, tylko pobierz na dysk i odpal go jakimś playerem.

Przy okazji przetestowałem funkcjonalność ostrzegania o przekroczeniu prędkości przez DVR'a głosem - ustawiłem prędkość na 80 km/h. Na Armii Krajowej (omijając autobus) się odezwał... :lol:

Zeszedłem od razu... 1
        Vy 73! de S!@w

Komentarz

• bishop
          L&K
          • 2012
          • 1430

rejestracji się nie da odczytać, więc kicha...
          Zmień sobie jakość w odtwarzaczu na YT na HD lub fullHD i odczytasz :lol:

Komentarz

• SP9XWW
            Rider
            • 2009
            • 579

rejestracji się nie da odczytać, więc kicha...
            Zmień sobie jakość w odtwarzaczu na YT na HD lub fullHD i odczytasz :lol:
            bishop - też tak zrobiłem, ale FHD umywa się jakością do oryginału. Te filmy na YT są w drodze kompresowane - więc sporo tracą na jakości... :roll:
            Vy 73! de S!@w

Komentarz

• bishop
              L&K
              • 2012
              • 1430

Tak, ale już na YT dało się odczytać wiele rejestracji a Enriquez nie mógł odczytać żadnej 8)

Komentarz

• SP9XWW
                Rider
                • 2009
                • 579

Dzisiaj próbki nagrań w kilku specyficznych warunkach:

1. Patrząc w słońce i jadąc ze słońcem - chyba żaden DVR nie pokona słońca w obiektyw. :lol:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uWmktQ3EyzE[/youtube]
                PLIK 1 DO POBRANIA

2. Jak działa WDR - wjazd i wyjazd z tunelu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a89XmPQl89k[/youtube]
                PLIK 2 DO POBRANIA

3. Miasto nocą - oświetlenie sodowe (lekka mgła).

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Bg5wUP7hRUw[/youtube]
                PLIK 3 DO POBRANIA

4. Ciemne zadupia i opcja doświetlanie zakrętów - stare magazyny na bocznicy kolejowej bez oświetlenia ulicznego. Efekt doświetlania fajnie tutaj widać. 8)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CZxmdCiF_Uw[/youtube]
                PLIK 4 DO POBRANIA

Wydaje i się, że sprzęt jak za taką kasę (275 PLN + 52 PLN za GPS) z procesorem Novatek'a (NTK96650) jest rewelacyjny. Generalnie jestem bardzo zadowolony. Czekałem się na niego sporo - ale było warto. Oby służył jak najdłużej.
                A co do FoxOffer - po wymianie korespondencji i probie wmówienia mi, że na pewno to celnicy wyjęli mi kartę micro SD z paczki - próbuje na nich wymusić zwrot kasy (60 PLN)... :twisted:

[ Dodano: Pią 21 Lut, 14 10:28 ]
                Zamieszczone przez SP9XWW
                Na obudowie DVR'a (od spodu) jest mikrodioda - mruga na czerwono jak nagrywa. Druga identyczna jest na module GPS. Sprytne. :szeroki_usmiech Nie trzeba patrzyć pod lusterkiem - jak się przypatrzysz, widać że też mruga.
                Bishop - właśnie wczoraj podczas testów zauważyłem, że w module GPS są dwie diody, po obu stronach obudowy. Jedna czerwona, druga niebieska. Znalazłem ją dopiero po delikatnej, niebieskiej, mrugającej poświacie na desce rozdzielczej.
                Vy 73! de S!@w

Komentarz

• mattyah4x4
                  Rider
                  • 2013
                  • 664

całkiem przyzwoicie
                  Diesel Service Śmietana
                  43-210 Kobiór
                  ul. Kobiórska 77 tel. (32) 218 86 16

uwaga
                  nie robimy pompowtryskiwaczy

Komentarz

• oolsztyniak
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 6647
                    • Superb II combi (3T5)
                    • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

TUTAJ masz linka do nagrania z wczoraj, późne popołudnie po 16:30, szarówka po deszczu, Aleje - zwróć uwagę na auta stojące na pasie do skrętu w lewo.
                    Ale zrobiłeś, zatrzymałeś się na zielonym, żeby przejechać na żółtym :lol:
                    Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                    Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• SP9XWW
                      Rider
                      • 2009
                      • 579

Ale zrobiłeś, zatrzymałeś się na zielonym, żeby przejechać na żółtym :lol:
                      Oj tam oj tam. Jak facet za kierownicą zaczyna słuchać CB radia, to od razu mu się moduł prowadzenia pojazdu wyłącza i auto samo staje. :lol: Sam później z tego polewałem - jak przeglądałem nagrania. Ewidentny dowód na brak podzielności uwagi u facetów. :szeroki_usmiech

Właśnie przed chwilą chłopaki z FoxOffer oddali mi kasę za zaginioną kartę SD. Czym przyznali, że zapomnieli ją spakować...
                      Vy 73! de S!@w

Komentarz

• bishop
                        L&K
                        • 2012
                        • 1430

Pierwszy filmik zdobywa 4 punkty i 100-200pln

Wydaje i się, że sprzęt jak za taką kasę (275 PLN + 52 PLN za GPS) z procesorem Novatek'a (NTK96650) jest rewelacyjny. Generalnie jestem bardzo zadowolony.
                        Raczej realny koszt to
                        Koszt całkowity rejestratora z kamerą i modułem GPS ostatecznie zamknął się kwotą: 530,96 PLN.

Jakie masz żarówki ?

he he brakło mi filmiku na drodze takiej normalnej polskiej, bez żadnych lamp.

Komentarz

• SP9XWW
                          Rider
                          • 2009
                          • 579

Raczej realny koszt to 530,96 PLN.
                          Jeżeli policzysz taki set jak ja - to tak. Bez karty i bez modułu GPS (nie każdy się na niego uprze) i przy odrobinie szczęścia na WER u celników - można sporo przyoszczędzić.

Jakie masz żarówki ?
                          Xenon Ori

he he brakło mi filmiku na drodze takiej normalnej polskiej, bez żadnych lamp.
                          Będzie - ale muszę wybrać się do rodziny za miasto. Na razie kręciłem sceny przyrodnicze koło domu. :lol:
                          Vy 73! de S!@w

Komentarz

• bishop
                            L&K
                            • 2012
                            • 1430

Xenon Ori
                            Bo wydawało się mi że dobrze świecą 1

Lepiej zakłdać kwotę realna, jednemu się uda innemu nie, z modułu można zrezygnowąc , ale już bez dobrej kart nie pójdzie 8)

Komentarz

• mattyah4x4
                              Rider
                              • 2013
                              • 664

jak widać bez Urzędu Celnego też nie :lol:
                              Diesel Service Śmietana
                              43-210 Kobiór

uwaga

Komentarz

• cysterniarz
                                RS
                                • 2008
                                • 1887
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

SP9XWW, obraz b.dobry. Jak na razie nagrania nocne chyba najlepsze jakie widziałem.
                                Testuj dalej i napisz po czasie np. po miesiącu-dwóch czy soft dalej działa jak powinno - brak przerw między filmami, pliki video nagrywane bez błędów (da się odtworzyć), nie resetują się ustawienia rejestratora, rejestrator się sam nie wyłacza podczas rejestracji itp.
                                Jak będzie stabilny to chyba się skuszę 8)

Komentarz

• no_fear
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 501
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

a takie cudo ktoś ma / zna - G1W (Novatek 96650) ?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rN0FRiRced8[/youtube]
                                  Sporo pozytywnych opinii...i cena fajna (ok 160zł)
                                  www.SPAmobile.pl

Komentarz

• 2pac
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 1476
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

znana i bardzo polecana... mega cena za bardzo fajny produkt.

President Johnny II + President Florida/ ML-145
                                    O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
                                    OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

• SP9XWW
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 579

Zamieszczone przez no_fear
                                      a takie cudo ktoś ma / zna - G1W (Novatek 96650) ?
                                      Encyklopedia wiedzy jest TUTAJ

Zamieszczone przez Cross foreward kolegi: pizdys - z Autowrzuta.pl
                                      G1W jest produkowana w 3 wersjach sprzetowych.

G1W - NTK96650 + AR0330, kat widzenia 120, podstawowa wersja jak w opisie, (moga nie dzialac karty Class 10).

G1W-C - NTK96650 + AR0330, kat widzenia 120, ta kamera zamiast baterii ma kondensator (ang. Capacitor dlatego w nazwie "C"), kondensator sprawia ze nigdy (w teorii) nie bedzie problemu z potrzeba wymiany baterii, oraz niewystarczajaca energia aby dokonczyc nagrywanie jak braknie zasilania zewnetrznego, takie rozwiazanie jest bezpieczniejsze i pewniejsze (moga nie dzialac karty Class 10),

G1WH - NTK96650 + AR0330, kat widzenia 140, kamera to w teorii to samo co DOD LS300W/GT300W taki sam procesor, taki sam sensor i optyka (6G Lens) rowniez taka sama, w stosunku do poprzednich wersji ta kamera ma podniesiony Biterate do okolo 15 i karty Class 10 powionny dzialac.
                                      Vy 73! de S!@w

Komentarz

• cysterniarz
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 1887
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez no_fear
                                        ktoś ma / zna - G1W (Novatek 96650)
                                        Encyklopedia wiedzy jest TUTAJ
                                        Po przeczytaniu jak dla mnie dyskfalifikacja - niestabilny soft tak samo jak w przypadku niektórych dod. Wyłacza się w trakcie jazdy, nie startuje, błędy w zapisach plików itp.
                                        Jakość b.fajna ale to musi być sprzęt niezawodny i bezobsługowy, a nie że co chwilę zerkam czy dioda rec się świeci czy jednak coś zdechło.

Komentarz

• SP9XWW
                                          Rider
                                          • 2009
                                          • 579

Seezeus Shadow GT680W - soft 2.7G fabryczne ori
                                          Kilka uwag i moja opinia po tygodniu użytkowania sprzętu.

Pozytywne strony:

• obraz rewelacyjny, full HD to jest to w DVR'ach!
                                          • kompaktowe wymiary, proste menu
                                          • w zasadzie sprzęt bezobsługowy - podpięty to zasilania sam się włącza, rejestruje automatycznie, sam się wyłącza po wyłączeniu zapłonu
                                          • pełna informacja w pliku MOV (prędkość, lokalizacja, parametry jazdy)
                                          • soft nie zaciął się ani razu, pliki w 100% całe, nie uwalone - urządzenie stabilne
                                          • nagrania + Datkam Player - cudo! Player skleja wszystkie pliki w jeden film, można wyciąć kawałek i zapisać jako osobne nagranie
                                          • na pokładzie karta 32GB Kingston Class 10 za 70 PLN. Mieści się na niej 4:03 godziny nagrań. Mam 2 kartę w zanadrzu - gdyby coś. Nieźle, myślałem, że ta pojemność pozwoli na krótszy czas nagrania w full HD.
                                          • z chwilą ustania ruchu wyłącza nagrywanie (poniżej ustawionego czasu długości) np. stojąc na światłach - oszczędność karty pamięci, jak wykryje ruch w obiektywie - załącza nagrywanie ponownie
                                          • już zdążyłem przygotować 2 zgłoszenia na policję dot. zagrożenia na drodze (pierwsza laska wjechała na skrzyżowanie na czerwonym świetle i o mały włos mnie nie rypnęła, druga kolejny raz na moich oczach chamsko skróciła sobie drogę przez przejście dla pieszych i chodnik, zamiast jechać drogą osiedlową jak wszyscy normalni kierowcy). :diabelski_usmiech

Negatywne strony:

• czasami z opóźnieniem (2 minuty) łapie fix'a. Podejrzewam pokłosie wysokości budynków w okolicy i aktualnych warunków meteo między mną a orbitą satelitów.
                                          • ostrzeżenie o przekroczeniu nastawionej prędkości - gada po chińsku, wyłączyłem - co chwile się włączało :szeroki_usmiech
                                          • delikatny uchwyt mocujący, na razie nie ściągam DVR'a, ale np. przy zmianie karty SD całość miękko chodzi w rękach, nie przestawia się (na szczęście) ale negatywne odczucie pozostaje
                                          • wygaszacz ekranu w trybie GPS - pokazuje prędkość, ale niestety nie chce pokazywać kierunku jazdy, a powinien...
                                          • na nagraniach nocnych nie da się na ogół rozpoznać tablic rejestracyjnych - ale aby rozwiązać ten problem trzeba by najprawdopodobniej mieć inny typ matrycy (widzącej podczerwień).
                                          • dźwiękowe nagranie powitalne i pożegnalne trochę za bardzo skrzeczy. Ujdzie z tym głośnikiem, nie wyłączam - dzięki temu może zauważę kiedy się np. soft zwiesi...

Kilka uwag dla tych, którzy chcą jednak zrobić coś dla bezpieczeństwa innych kierowców i zgłosić psychopatów za kierownica na policję.

Kiedyś zadałem pytanie do KWP w Krakowie z zapytaniem, czy i jak można zgłaszać zauważone, nagrane przypadki łamania prawa na drodze i sytuacji niebezpiecznych dla innych uczestników ruchu - poniżej odpowiedź jaką otrzymałem.

Może i jestem konfidentem i donosicielem. :lol: Ale jeżeli ktoś szarżuje na mnie i moje małe dzieci w samochodzie np. na czerwonym świetle - to kurde sorry. :twisted:

Testy ciągle trwają... :szeroki_usmiech
                                          Vy 73! de S!@w

Komentarz

• mattyah4x4
                                            Rider
                                            • 2013
                                            • 664

za późno się urodziłeś... w ORMO zrobiłbyś sporą karierę :roll:
                                            Diesel Service Śmietana
                                            43-210 Kobiór

uwaga

Komentarz

• perfex
                                              L&K
                                              • 2005
                                              • 1117

Zamieszczone przez mattyah4x4
                                              za późno się urodziłeś... w ORMO zrobiłbyś sporą karierę :roll:
                                              Dokładnie...
                                              Pozdrawiam
                                              perfex

Octavia HTP

Komentarz

• piotrek_os
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 8160
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Może i jestem konfidentem i donosicielem.
                                                tylko z Twoich filmików już byś się kwalifikował na kwity....bo miałes przekroczoną predkość :diabelski_usmiech - więc zeby kijek z 2-ej strony Ci nie dowalił.....
                                                Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• eaglemirek
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 14107
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

mattyah4x4, perfex, Kiedyś moją żonę (będącą wtedy w ciąży) potrącił motocyklista wyprzedzający na pasach (oczywiście zwiał). Rozumie że gdybyś wtedy był tego światkiem i miał nagraną całą syt. to nie doniósł byś na policję bo nie jesteś ormowcem :!: Brawo :!:
                                                  Mam już 2 kamerkę ale jak spotkam syt drastycznie zagrażającą życiu innych przez debila na drodze to przemyślę czy nie donieść do odpowiednich instyt o zdarzeniu :!: I mam w głębokim poszanowaniu czy ktoś będzie miał mnie za ormowca lub tp.
                                                  Zamieszczanie na YT to inna bajka :!:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• SP9XWW
                                                    Rider
                                                    • 2009
                                                    • 579

mattyah4x4, perfex I powiem Wam, że czasami żałuję, że ta organizacja już nie funkcjonuje. Policja nie może być wszędzie i łapać wszystkich psychopatów za kółkiem. Kilkanaście razy zdarzało mi się, że idąc z wózkiem i niemowlakiem po pasach - podłe wuje wymuszały na mnie pierwszeństwo czy wręcz próbowali mnie rozjechać. Moją żonę dwóch gnoi zwyzywało na przejściu dla pieszych - tylko dlatego, że śmiała wejść na pasy na swoim zielonym świetle. W zeszłym roku, próbował mnie zabić wjeżdżając pytą na czerwonym świetle na skrzyżowanie - podstarzały wał z podmiejskiego zadupia (u którego nie ma sygnalizacji świetnej na skrzyżowaniach) - uciekłem ze skrzyżowania tylko dzięki temu, że miałem fantazję kupić sobie 1.8 TSI i udało mi się zwinąć asfalt.

piotrek_os Wiem, że kij ma dwa końce. Akceptuję taką rzeczywistość. Jeżeli ktoś mnie złapie na łamaniu przepisów i złoży zgłoszenie - nie będę miał nic przeciwko takiej osobie.

Tak. Będę konfidentem. Nie zamierzam lecieć z każdą pierdołą na policję. Ale jeżeli jakieś wydarzenie dotyczy bezpieczeństwa moich dzieci, mojej rodziny czy też mnie samego - zgnoję delikwenta do spodu. :evil:
                                                    Vy 73! de S!@w

Komentarz

Pracuję...