Rejestrator jazdy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mattyah4x4
    Rider
    • 2013
    • 664

a u mnie zasuwa w rytmie ciągłym od kilku miesięcy, złego słowa nie powiem :lol:

fakt, klonów jest co nie miara, a dodatkowo (jak widze po alledrogo) pojawiło się sporo nowych "dystrybutorów" :P

jak kupowałem od usera kompranet, mają chyba tez swoją www - www.kompranet.pl czy jakoś tak
    Diesel Service Śmietana
    43-210 Kobiór
    ul. Kobiórska 77 tel. (32) 218 86 16

uwaga
    nie robimy pompowtryskiwaczy

Komentarz

• Rosomak
      L&K
      • 2011
      • 1365
      • Octavia II (1Z3)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

A jest już dostępny moduł GPS do MODECOM MC-CC10 FHD ???
      Dowiadywałem się w MODECOMie i nie będzie modułu GPS. A wcześniej w opisie mieli że będzie dostępny... dzi@#$$#^$%^%$dy...

mattyah4x4, ten GS1000 nie powala jakością nagrania nawet w dzień przy dobrym oświetleniu. Tak jakby miał problem z ostrością nagrania...
      Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
      http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
      Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• dawidan
        Ambiente
        • 2013
        • 148

Witam, dołożę kilka słów do tematu kamerek. Od ponad dwóch lat użytkowałem rejestrator Dod GS600, taki jak np w tym linku z allegro (link do jednej z aukcji ). Jeśli to komuś pomoże w dokonaniu wyboru oto moje zdanie:

Po pierwsze jest drogi, a co do jakości to trudno mi się wypowiadać gdyż innych nie użytkowałem. Niżej dam link do przykładowych filmików, które zmontowałem w wolnej chwili.

mój kanał na YT

Wcześniej używałem karty micro sd class 10, ostatnio wsadziłem class 4 i jakość wyszła fatalna. Widać to na filmie z Lądka Zdrój.
        Kolejnym problemem jest to, iż rejestrator psuje karty od 32gb, oczywiście zapis jest, ale po kilku dniach okazało się, że karta nagle przestała działać. Więc historie że kamerka obsługuje karty do 64gb można czytać z przymrużeniem oka. Wsadziłem 16gb class 10 i wszystko smigało elegancko. Sprzedawca karty miał już kilka reklamacji kart od 32gb używanych w rejestratorach więc przypuszczalnie coś jest na rzeczy.

Jednej rzeczy nie potrafiłem ustawić w kamerce, mianowicie nie udało mi się wejsć do menu poprzez hdmi i ustawić czasu. Data była ustawiona, natomiast godzina pokazywana na filmikach jest błędna. Jeśli ktoś wie jak dostać się do ustawień rejestratora będę wdzięczny za wskazówki.

Generalnie oceńcie sami jaka jest jakość obrazu. Filmy zapisane są w jakości hd więc na youtube trzeba zmienić na hd jeśli automatycznie wyświetla wam standard.
        O3 elegance 1.4 tsi dsg, race blue, amazing, columbus, kessy + dodatki

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=77449

Komentarz

• damcyk
          Drive
          • 2007
          • 59

Mógłby mi ktoś doradzić jak zamontować taki rejestrator na stałe ?
          Zakupiłem tani rejestrator ale zbardzo dobra jakościa wideo ja za te pieniadze oczywiście
          U chińczyka .
          Chce zamontować ten rejestrator za lusterkiem (skoda octavia 2 2007 ) i puścić kabel lewym słupkiem do bezpieczników . Chciałbym to tak samo podpiąć jak CB żeby sie uruchamiało dopiero po przekręceniu kluczyka . Cb montował poprzedni właściciel.
          Robił ma ktoś tak zamontowane i mógłby mi pomóc z wpięciem do centralki
          Skoda Octavia I 2001 1.9 TDI Laurin&Klement(SOLD)
          Skoda Octavia II 2007 2.0 TDI 140 KM Elegance

Komentarz

• obrus
            Elegance
            • 2011
            • 783
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

A nie lepiej pod lampkę oświetlenia wnętrza To chyba najlepsze rozwiązanie.
            Ja mam G1WH i ori zasilacz zakłócał CB, więc musiałem dać inny.

Komentarz

• Rosomak
              L&K
              • 2011
              • 1365
              • Octavia II (1Z3)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

W polskiej dystrybucji pojawiło się MIO MiVue 366, ciekawe kiedy pojawi się 528 i 538 które dostępne jest na dalekim wschodzie...
              Ponoć te 366 oraz 528 i 538 mają lepszą optykę niż 388.
              Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• Mi też by się przydał rejestrator :/ Często trafiam na jakichś frajerów pokazujących jak się nie powinno jeździć.

Komentarz

• Rosomak
                  L&K
                  • 2011
                  • 1365
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

GWARANT, kup sobie. Czy liczysz że ktoś z nas Ci takowy sprezentuje? :haha:

Komentarz

• bishop
                    L&K
                    • 2012
                    • 1430

Zamieszczone przez GWARANT
                    Mi też by się przydał rejestrator :/ Często trafiam na jakichś frajerów pokazujących jak się nie powinno jeździć.
                    Musze Cię ostrzec przed wydaniem kasy na rejestrator, ilośc "tych frajerów" wcale mi nie spadła po zakupie kamerki :diabelski_usmiech

Komentarz

• Subaru
                      Rider
                      • 2005
                      • 640

SP9XWW, On się nie odwiesił samoczynnie. Po zgaszeniu stacyjki dalej był zawieszony (ale włączony). Jak bateria padła to wtedy się wyłączył. Po ponownym starcie autka podałeś napięcie i się uruchomił, ale nie pamiętał daty bo bateria podtrzymująca też padła. Miałem kiedyś tak samo
                      Koniki są po to by je karmić

Komentarz

• SP9XWW
                        Rider
                        • 2009
                        • 579

Zamieszczone przez Subaru
                        SP9XWW, On się nie odwiesił samoczynnie. Po zgaszeniu stacyjki dalej był zawieszony (ale włączony). Jak bateria padła to wtedy się wyłączył. Po ponownym starcie autka podałeś napięcie i się uruchomił, ale nie pamiętał daty bo bateria podtrzymująca też padła. Miałem kiedyś tak samo
                        O, widzisz. Dzięki za info! W każdym razie od tej przygody - jak na razie - nie ma z nią żadnych problemów. Wszystko działa, nagrywa, nic się nie wiesza.
                        Vy 73! de S!@w

Komentarz

• Subaru
                          Rider
                          • 2005
                          • 640

SP9XWW, Ja tak miałem gdy nie pociągnąłem jeszcze zasilania i podłączałem kamerkę pod zapalniczkę. Podczas jazdy delikatnie uderzyłem we wtyczkę (podczas zmiany biegu) i szybko wpiąłem ponownie. Wtedy zazwyczaj urządzenie głupieje, bo zabierasz napięcie więc chce się wyłączyć i jak za szybko znowu włączysz to się zawiesza. To taki mały off topic
                          Koniki są po to by je karmić

Komentarz

• leonn
                            RS
                            • 2011
                            • 2726
                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Panowie widzę, że w tym temacie można się bardziej zgubić niż w tym o olejach
                            Zbliża się dzień dziecka i może coś dostanę na prezent, :wink: może to być Mio 358. Ale skoro widzę, że nie działa on dobrze to sam już nie wiem. Kupować to Mio 358, czy nie? No chyba, że coś tańszego sam już nie wiem. :roll:
                            Może się wypowiedzieć ktoś kto używa Mio 358?

Komentarz

• eaglemirek
                              RS
                              • 2010
                              • 14107
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ja osobiście jestem zadowolony z 358 i żadnych problemów z nim nie mam a w porównaniu z moim poprzednim Madia tech to niebo a ziemia :!:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• crom.de
                                RS
                                • 2012
                                • 1545
                                • Superb II (3T4)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

leonn, ja używam stosunkowo krótko, ale działa spoko. Dwie trasy do Polski zrobione, na miejscu też pokręcone. Szału nie ma jeżeli chodzi o noc, może jest jakaś opcja z tą lepszą matrycą (wyleciała mi nazwa, ale chyba WDR) taki sprzęt ma SP9XWW.
                                - Superb
                                - Panda 1.2

Komentarz

• Rosomak
                                  L&K
                                  • 2011
                                  • 1365
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

leonn, MiVue 358 jest spoko - polecam. Podobno MiVue 366 ma lepsza optykę i matrycę przez co lepiej widać w nocy.

Komentarz

• leonn
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2726
                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

eaglemirek, crom.de, mkania777,

W X-komie z karta 32GB, jest 358 za 485zł, a 366 za 509zł. To chyba wezmę tą nowszą :wink:

Komentarz

• wróg
                                      Ambiente
                                      • 2013
                                      • 204
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez leonn
                                      używam - jest świetny. Z minusów to jedynie jakość nagrań nocnych.
                                      Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                                      Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                                      Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.
                                      Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• leonn
                                        RS
                                        • 2011
                                        • 2726
                                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

wróg,

A jak wygląda sprawa z nagrywaniem filmów w długich trasach? Jak jedzeimy np. nonstop 5h to Mio nagrywa jeden film o długości 5h?

Komentarz

• Rosomak
                                          L&K
                                          • 2011
                                          • 1365
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

leonn, powiem krótko - gdybym miał wybierać wziąłbym MiVue 366....
                                          Do tego modelu możesz dokupić filtr polaryzacyjny.

Nie nagrywa jednej długości. Ustawiasz 3 lub 5 minut. Nagrywa w pętli, nadpisuje najstarsze pliki.

Komentarz

• crom.de
                                            RS
                                            • 2012
                                            • 1545
                                            • Superb II (3T4)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Czytam właśnie opis tego 366 i jeżeli nagrywa lepiej w nocy to warto wziąć. Zobacz też jak wygląda kwestia uchwytu czy jest lepszy niż w 358 - to dla mnie największy minus tego urządzenia, bo jakby chcieć np. nagrać rozpędzanie do setki z bocznej szyby kierowcy to jest to niemożliwe gdyż uchwyt na to nie pozwoli. De facto można tylko nagrywać z przedniej szyby na wprost.
                                            - Superb
                                            - Panda 1.2

Komentarz

• pawel_breslau
                                              Ambiente
                                              • 2014
                                              • 175

Nie jest to żadna reklama ale na alledrogo jest jeszcze taniej niż podałeś bo za 495 zł

Pozdrawiam.
                                              Powoli ale do celu-"gdy się człowiek spieszy to się diabeł cieszy"

Komentarz

• leonn
                                                RS
                                                • 2011
                                                • 2726
                                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez mkania777
                                                Nie nagrywa jednej długości. Ustawiasz 3 lub 5 minut. Nagrywa w pętli, nadpisuje najstarsze pliki.
                                                Właśnie znalazłem tą informację. Thx

Zamieszczone przez crom.de
                                                największy minus tego urządzenia, bo jakby chcieć np. nagrać rozpędzanie do setki z bocznej szyby kierowcy to jest to niemożliwe gdyż uchwyt na to nie pozwoli.
                                                Robisz takie testy na Octavii? 8)

Zamieszczone przez pawel_breslau
                                                na alledrogo jest jeszcze taniej niż podałeś bo za 495 zł

Komentarz

• crom.de
                                                  RS
                                                  • 2012
                                                  • 1545
                                                  • Superb II (3T4)
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez leonn
                                                  No jak nie jak tak

Ja liczyłem, że wykorzystam wbudowany akumulator ale kiepsko to idzie z powodu tego mocowania :/ nie wszystkie pojazdy samochodowe mają szyby przednie pod kątem
                                                  - Superb
                                                  - Panda 1.2

Komentarz

• leonn
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 2726
                                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez crom.de
                                                    Zamieszczone przez leonn
                                                    No jak nie jak tak
                                                    No to jak ma nie brać oleju, jak nonstop w "pendzel" dostaje

Komentarz

Pracuję...