a MIO 358 jak cenowo się przedstawia, i jakie zasilanie stałe czy z baterii bez kabli??
Rejestrator jazdy
Zwiń
X
-
puciłek, 4 stówy z hakiem musisz liczyć. Do tego karta pamięci min 16GB więc dodatkowo 6 dych. Na baterii pochodzi z 2-3 godziny, więc do poruszania się na co dzień wystarczy, tyle że trzeba doładowywać.
Ja kupiłem tydzień temu 358 za równe 400 zł, ale dostałem małą bonifikatę na niego, bo nie mogli ściągnąć tego co chciałem
Wojtas_Poznań, znajomy ma Prestigio roadrunner500 i jest mega zadowolony, tyle że to jakieś 350 zł. Do 200 zł słyszałem naprawdę pozytywne opinie o Prestigio roadrunner300 lub 310
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
kabanos, generalnie te zasilane przez kabel USB są na 5V
kalel, Mi też szkoda było kasy na 388 ale po kilkunastu godzinach oglądania filmików na Youtube
oraz czytania for internetowych i opinii doszedłem do wniosku, że urządzenia tanie (typowe chinole)
mają wiele poważnych wad jak np.
- psują się przeważnie już na gwarancji, potem też,
- jakość nocnych nagrań jest fatalna,
- są wybredne jeśli chodzi o karty pamięci,
- mają plastikową optykę zamiast szklanej,
- przerwy między filmikami trwają od kilku sekund do nawet 2 minut !!!
- uchwyt mocujący chwieje się na wertepach,
Moim zdaniem godne polecenia są dopiero urządzenia za 450 -550zł jak np.
mio mivue 358 lub prestigio roadrunner 530 (dość ładnie nagrywa w nocy)
Komentarz
-
-
kalel, ja mam omege 210
Wiadomości, poradniki, testy sprzętu, opisy oprogramowania - nowe technologie na wyciągnięcie ręki w tech.wp.pl
płaciłem 199zł. Jeździ już blisko 2 lata, u ojca zamontowałem taką samą. Nie ma żadnych błędów, lagów, przerw między filmami czy innych problemów.
Ukryta za lusterkiem na stałe, bezobsługowa.
Komentarz
-
-
dzięki za informacje, teraz tyko, poinformować żonę sponsora i po świętach cieszyć się zakupem
[ Dodano: Pią 29 Lis, 13 09:30 ]
a pytanko z innej beczki, moja octavka to podobno wersja niemiecka i ma podwójne dno w bagażniku, podpowiedzcie od jakiego modelu może pasować mata do bagażnikakp
Komentarz
-
-
kalel, pisałem właśnie o takich sprawach:
"Pliki zapisywane są do formatu .avi z wykorzystaniem kodeka MJPG. Obraz jest w miarę płynny jednak jego jakość nie jest zbyt wysoka. Kamera bardzo słabo radzi sobie z nagrywaniem w nocy. Jest to bolączka obu testowanych kamer Omega. Materiały wideo można opatrzyć datą i godziną. Niestety, na zarejestrowanym przez nas obrazie w prawym górnym rogu można zaobserwować szare nieregularne linie. Prawdopodobnie jest to zanieczyszczenie, które dostało się pod obiektyw jeszcze w fazie produkcji. Mamy nadzieję, że to tylko wada egzemplarza testowego."
lub
"Obraz zapisywany jest na karatach microSD o pojemności do 32 GB. W testowanym przez nas egzemplarzu złącze posiadało wadę. Czasem karta potrafiła spektakularnie wyskoczyć ze slotu. Biorąc pod uwagę ceny kart, jej zgubienie może słono kosztować. Poradziliśmy sobie z tym zaklejając złącze taśmą, jednak tego typu niedopatrzenie nie powinno mieć miejsca. To już kolejna usterka fabryczna. Naszym zdaniem producent powinien położyć większy nacisk na kontrolę jakości."
cytaty pochodzą z http://tech.wp.pl/kat,103...l?ticaid=111bf6
Komentarz
-
-
kw82, nie sugeruj się zbytnio tym opisem bo jest przekoloryzowany.
Zamieszczone przez kw82Obraz jest w miarę płynny jednak jego jakość nie jest zbyt wysoka
Zamieszczone przez kw82Kamera bardzo słabo radzi sobie z nagrywaniem w nocy
Zamieszczone przez kw82na zarejestrowanym przez nas obrazie w prawym górnym rogu można zaobserwować szare nieregularne linie
Zamieszczone przez kw82Czasem karta potrafiła spektakularnie wyskoczyć ze slotu
Zamieszczone przez kw82Biorąc pod uwagę ceny kart, jej zgubienie może słono kosztować
jak za tą cenę omegę 210 oceniam 4/5
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez puciłekzamierzam, jaki kupić ale wcześniej nie ogarniałem tematu
spoko, dzięki za info, kupiłeś w sklepie, czy w necie ???"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
Komentarz
-
-
Najlepiej pooglądać filmiki na yt i zobaczyć jakość nagrań w nocy bo w dzień to wszystkie podobnie nagrywają"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
Komentarz
-
Komentarz