Rejestrator jazdy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • crom.de
    RS
    • 2012
    • 1545
    • Superb II (3T4)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez liveact
    Warto przeplacac za mio 388 w porownaniu z 358?
    Z informacji które wyczytałem tylko wtedy gdy zależy Ci na GPS. Nagrywają dokładnie tak samo.

Zamieszczone przez Prim
    owszem widziałem i dlatego chciałbym uniknąć takiej przyjemności... :|
    Tu myślę, że nie pomoże Ci żadna kamera. Chyba, że taka jak na samochodzie od GoogleStreetView :lol:
    - Superb
    - Panda 1.2

Komentarz

• Prim
      L&K
      • 2013
      • 1040
      • Audi

Zamieszczone przez crom.de
      Tu myślę, że nie pomoże Ci żadna kamera. Chyba, że taka jak na samochodzie od GoogleStreetView
      Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• Subaru
        Rider
        • 2005
        • 640

Ten jest fajny i ma full hd, tylko że mocowanie do bani

Tu jest jego lepsza wersja z kozackim mocowaniem + GPS, ale cena 2 razy tyle. GPS jest mi zbędny, jednak tylko w tej wersji jest taki uchwyt

Koniki są po to by je karmić

Komentarz

• crom.de
          RS
          • 2012
          • 1545
          • Superb II (3T4)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ciekawe, że do Germany nie wysyła. Do Austri tak, do Szwajcari jak i do Holandi również. Zresztą gdybym miał dać 300 zł za takie coś to wolę dołożyć 100 do Mio, ale mieć serwis i gwarancję. Tym bardziej, że paru kolegów było niezadowolonych w tym temacie z jakości czy raczej trwałości chińczyków.
          - Superb
          - Panda 1.2

Komentarz

• tomikt
            Rider
            • 2007
            • 391

Witam!
            A ja jeszcze raz chciałbyz zwrócić wasza uwagę na kamerkę mobius.
            jest maleńka, niewidzialna w aucie - bo nie ma wyświetlacza.
            I kręci bardzo dobra jakość.
            ech...
            TomikT

Komentarz

• mattyah4x4
              Rider
              • 2013
              • 664

Zamieszczone przez tomikt
              jest maleńka, niewidzialna w aucie - bo nie ma wyświetlacza.
              to jak pokażesz milicjantowi na miejscu zdarzenia - że to "tamten" wyjechał i jest winny, a nie Ty ? :lol:
              Diesel Service Śmietana
              43-210 Kobiór
              ul. Kobiórska 77 tel. (32) 218 86 16

uwaga
              nie robimy pompowtryskiwaczy

Komentarz

• crom.de
                RS
                • 2012
                • 1545
                • Superb II (3T4)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

mattyah4x4, akurat nie ta, ale widziałem parę modeli które można podłączyć przez Bluetootha lub Wifi (!) do komórki i przesłać plik. Abstrahując od tego z każdej wydłubujesz kartę i możesz wsadzić do telefonu/tabletu/laptopa i lecą pliki. Chyba, że (co wątpliwe) masz akurat w komórce inną kartę niż microSD lub użytkujesz jeszcze poczciwą 6310i :diabelski_usmiech

[ Dodano: Sro 05 Lut, 14 00:32 ]
                http://www.vicovation.com/product.asp?IDno=16&lang=en takie coś znalazłem dla tych co zależy im na jakości w nocy. Muszę przyznać, że ładnie to to nagrywa. Mętlik mam już niestety w głowie i skończy się na kupnie najtańszej :lol:
                - Superb
                - Panda 1.2

Komentarz

• spj
                  ModeratoRS
                  • 2009
                  • 3534
                  • Octavia IV combi (NX5)

Od jakiegoś czasu rozglądam się za rejestratorem, ale wszystko strasznie duże i kiepsko nagrywa w nocy i przeczytałem post kolegi tomikt (3 posty wyżej).
                  Poszukałem na youtube i znalazłem dość obszerny test:
                  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7wmIyD1fM4M[/youtube]
                  W opisie do filmu dokopałem się do filmów zgranych bezpośrednio z rejestratora:
                  1080p30 Day Drive.mov (84.7 MB)
                  1080p30 Night Drive (Inverted).mov (60.7 MB), filmik odwrócony, bo autor nie włączył odpowiedniej opcji o czym wspomina w teście.
                  Poza kątem jaki oferuje rejestrator jestem pod wrażeniem jakości filmów, ale na to też jest sposób, bo doczytałem gdzieś, że można zamówić szerokokątny obiektyw i wymienić w rejestratorze, albo nawet pójść dalej i sam obiektyw na dłuższej taśmie ustawić przy szybie, a resztę rejestratora schować.

tomikt czy ten gwint w elemencie do którego wsuwa się rejestrator to standardowy gwint jaki jest w aparatach fotograficznych czy jakiś specjalny i trzeba zakupić przyssawkę dedykowaną pod ten rejestrator?

Gdyby ktoś zamawiał ten rejestrator, to proszę o kontakt, chciałbym się podłączyć pod zamówienie, bo jestem zielony jeżeli chodzi o zamawianie przez ebay.

P.S. Rejestrator zamówiony, więc powyższe zdanie nieaktualne.
                  Pozdrawiam,
                  Paweł

Harmonogram spotów w Pomorskie OCP
                  Grupa lokalna Pomorskie OCP na fb

Komentarz

• crom.de
                    RS
                    • 2012
                    • 1545
                    • Superb II (3T4)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Po przeanalizowaniu godzin nagrań wszystkich za i przeciw padło na Mio358 + kartę Transcend 32gb Class10. Na plus nie ma tragedii nocą oraz polskie menu.

VicoVation SF2 oferuje całkiem przyzwoite nagrywanie nocne.
                    http://www.youtube.com/watch?v=uhxZmbhP_kw (są też inne filmy u tego autora)
                    Jednak można go używać tylko "pod prądem" co go u mnie zdyskwalifikowało. Ma też dość szeroki kąt 140*.

Warto zwrócić uwagę na Tanscend DrivePro200 który ma 160* kąt nagrywania, ładnie nagrywa w dzień i w nocy. Jednak dla mnie nie było odpowiedniej oferty zakupu tutaj.

Rozważałem też Rollei DVR-110 jednak moim zdaniem radzi sobie gorzej w nocy od Mio, ma niby GPSa ale dla mnie to zbędny bajer. Nie znalazłem kąta, ale prawdopodobnie ma 120* jak Mio.

Od jutra testy - zobaczymy czy "będziesz pan zadowolony" :P o osiągach BFQ też tak mówili :diabelski_usmiech
                    - Superb
                    - Panda 1.2

Komentarz

• bishop
                      L&K
                      • 2012
                      • 1430

Zamieszczone przez tomtru
                      Jestem szczęśliwym posiadaczem Prestigio 310.
                      Teraz ,to i ja też mam, ale 310i , niby soft lepszy, nowszy :roll: , i nie mam wejścia av /dla mnie zbyteczne/ to możemy się wymienić doświadczeniami.

Po co oni zrobili srebrną obudowę obiektywu kamerki, rzuca się w oczy :twisted: nie chce nikogo straszyć jako podróbka nieoznakowanego, tylko mieć filmiki w razie wątpliwości , owinąłem dokładnie czarną taśmą, ale ciepło puszczonę na przednią szybę, zrobiło swoje , taśma zlazła na oko' kamery :szeroki_usmiech
                      2 razy miałem zawias, reset rozwiązał sprawę, tylko że założyłem kartę 8Gb , znalezioną w biurku ,nie wiem jakie ma parametry 8).Planuje kupić inną 16Gb i szybszą. Jaką masz/ marka/?

Komentarz

• piotrek_os
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 8160
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez spj
                        Gdyby ktoś zamawiał ten rejestrator, to proszę o kontakt, chciałbym się podłączyć pod zamówienie, bo jestem zielony jeżeli chodzi o zamawianie przez ebay.
                        ile za niego wychodzi?
                        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• spj
                          ModeratoRS
                          • 2009
                          • 3534
                          • Octavia IV combi (NX5)

Zamieszczone przez piotrek_os
                          Zamieszczone przez spj
                          ile za niego wychodzi?
                          Tak jak na poprzedniej stronie pisał tomikt, czyli aukcja .
                          Pozdrawiam,
                          Paweł

Harmonogram spotów w Pomorskie OCP
                          Grupa lokalna Pomorskie OCP na fb

Komentarz

• tomikt
                            Rider
                            • 2007
                            • 391

spj,
                            naprawdę polecam to maleństwo.
                            Wydaje mi się , że to standardowy gwint, ale nie miałem jeszcze okazji sprawdzić.
                            Polecam wraz z kamerką kupić wieszak u tego samego kolesia bo kosztuje 4 dolary a jest całkiem zgrabny.
                            Tak jak pisałeś , można zamienić obiektyw w kamerce, ale wydaje mi się , że nie jest to potrzebne.
                            Co ciekawe, koleś ma w sprzedaży zamiennik baterii - wiadomo że bateria w takim ustrojstwie zainstalowanym jako rejestrator jazdy zaraz padnie. Zamiast baterii możesz zamówić kondensator, który daje kamerze czas na zakończenie nagrywania po ustaniu zasilania.
                            Acha - kamerka przy nagrywaniu nakłada na siebie nagrania - ostatnie 2 sekundy to pierwsze 2 sekundy następnego plliku.

cena kamerki to około 240 pln, do zamówienia pod adresem:

ja domówiłem osobno zasilacz w zapalniczkę , a razem z kamerką kabel kilkumetrowy do zasilania (USB).

Razem z kamerką przychodzą kable z wyjsciem AV.
                            Czytałem gdzieś , że można podłączyć kamerkę do smartfona i uzyskać podgląd, ale jeszcze tego nie sprawdziłem

[ Dodano: Sro 05 Lut, 14 23:38 ]
                            spj,

tak w skrócie , żeby zamówić na ebayu potrzebujesz :
                            - karty kredytowej - ja mam wirtualną w ing, wlewasz na nią kasę, bezpieczna, działa
                            - konta w serwisie paypal, w którym podłączasz twoją wirtualną kartę.
                            potem logujesz się na ebaya (polecam ebay.com bo na ebay.pl nie znalazłem koszyka, żeby kilka rzeczy naraz kupić ) , kupujesz, wybierasz opcje płacenia z paypal, płacisz (w dolarach! , niech paypal nie przelicza na złote bo cuilaty kurs mają ) i już . u mnie po 11 dniach przesyłka była. koleś z ebaya prześle ci mailem numer przesyłki - poczta singapur, która możesz monitorować na stronie poczty polskiej(!).

A z taką kamerką zaraz zaczniesz szukać quadrokoptera - w chnach już od ok 80 euro można coś sensownego kupić (tylko się mnie nie czepiajcie co to znaczy sensowne) :diabelski_usmiech
                            ech...
                            TomikT

Komentarz

• napki
                              Classic
                              • 2009
                              • 18

Tu: http://dashcamtalk.com/ jest ciekawa strona na temat rejestratorów

Sam, nadal nie wiem co wybrać
                              OIII 1,4 TSI (CHPA)
                              wcześniej OII FL 1,6 MPI

Komentarz

• zorkadar
                                Classic
                                • 2011
                                • 20

Ja wybrałem G1WH , poniżej przykładowy filmik nocny.

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Komentarz

• crom.de
                                  RS
                                  • 2012
                                  • 1545
                                  • Superb II (3T4)
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Do mnie dotarł dziś Miuve jednak nie obyło się bez skargi na poczcie gdyż niczym w Polsce ja w domu, a awizo do skrzynki bez dzwonienia :evil: dostałem chociaż "znaczek" na paczkę w ramach przeprosin

Jakoś nocna nie powala, ale ogólnie widać co się dzieje jedynie rejestracje nieczytelne (pomijając bardzo z bliska). Zobaczymy jutro za dnia jak to wygląda. No i mam problem z umiejscowieniem kabla - jest za krótki. Ma ktoś jakiś patent do O1? Miałem rozdzielacz-przedłużkę, ale gdzieś znikł i kabel wisi nad biegami i ręcznym napięty.
                                  - Superb
                                  - Panda 1.2

Komentarz

• andrzej1962
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1306
                                    • Octavia III combi (5E5)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                    • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez crom.de
                                    jest za krótki
                                    :shock: Moje 338 zamontowane na przedniej szybie a wtyczka w bagażniku! więc kabel przez całe auto

Komentarz

• crom.de
                                      RS
                                      • 2012
                                      • 1545
                                      • Superb II (3T4)
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

andrzej1962, no to ja spod podłokietka idąc po prostej w kierunku radia (wisi w powietrzu :evil: ) przez górną część schowka i w słupku A po stronie pasażera i w daszku do lusterka i to jest na styk :/ Więc raczej masz dłuższy kabel Przetrząsnąłem już cały mieszkanie, ale rozgałezio-przedłużka znikła bezpowrotnie - został strych ale... :lol:
                                      - Superb
                                      - Panda 1.2

Komentarz

• piotrek_os
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 8160
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez andrzej1962
                                        a wtyczka w bagażniku! więc kabel przez całe auto
                                        do bezpieczników było podłączyc :diabelski_usmiech
                                        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• dj_adik
                                          Drive
                                          • 2012
                                          • 85
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez tomikt
                                          spj,
                                          naprawdę polecam to maleństwo.
                                          Jak z grzaniem się tej kamerki? Nie ma teraz takich temperatur jak latem, ale czytałem że kamerka lubi się mocno nagrzewać..
                                          Zamówiłeś z kondensatorem zamiast baterii czy dokupiłeś u niego osobno, możesz podać link do aukcji samego kondensatora?

Komentarz

• tomikt
                                            Rider
                                            • 2007
                                            • 391

na razie mam baterię
                                            grzeje się , faktycznie - na razie jest zimno więc nie wiem co będzie latem.
                                            kamerka ma wielkie radiatory , które są do dołu skierowane jak pracuje jako rejestrator
                                            linka do kondensatora nie mam.
                                            ech...
                                            TomikT

Komentarz

• SP9XWW
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 579

W końcu udało mi się odebrać paczkę z zamówionym w Singapurze rejestratorem.
                                              Zdecydowałem się na Seezeus'a Shadow GT680W z modułem GPS i kartą Sandisk 32GB. Całość zamówienia wyniosła $136.69 - a PayPal zassał mi z konta 432,73 PLN.

Historia jego wycieczki była dosyć skomplikowana :lol:

2014-01-13 11:34 -> Kupno rejestratora na FoxOffer
                                              2014-01-22 10:25 -> Opierdziel w mailu - dlaczego jeszcze nie wysłano sprzętu
                                              2014-01-23 15:39 -> Zgłoszenie paczki do wysyłki
                                              2014-01-25 15:22 -> SINGAPORE SØ2 - Wysłanie przesyłki
                                              2014-02-08 08:25 -> Nadejście przesyłki - WER Warszawa
                                              2014-02-08 23:23 -> Wysłanie przesyłki - WER Warszawa
                                              2014-02-09 05:16 -> Nadejście przesyłki - WER Zabrze
                                              2014-02-10 08:27 -> Zatrzymanie przez urząd celny - WER Zabrze
                                              2014-02-10 12:00 -> Zatrzymanie przesyłki w cle - WER Zabrze
                                              2014-02-13 18:23 -> Wysłałem mailem dowód zakupu i oświadczenie, że to jest dla mnie prezent
                                              2014-02-15 09:17 -> Telefon do WER Zabrze, celnicy przyznali że mają około tygodniową obsuwę w odprawach.
                                              2014-02-17 12:48 -> Zwolnienie przesyłki przez urząd celny - WER Zabrze
                                              2014-02-17 17:25 -> Wysłanie przesyłki - WER Zabrze
                                              2014-02-17 20:25 -> Nadejście przesyłki - WER Kraków
                                              2014-02-18 05:52 -> Wysłanie przesyłki - WER Kraków
                                              2014-02-18 07:48 -> Przygotowanie przesyłki do doręczenia - UP Kraków 1
                                              2014-02-18 07:48 -> Przekazanie przesyłki do doręczenia - UP Kraków 1
                                              2014-02-18 15:57 -> Doręczenie przesyłki - UP Kraków 1

Celnicy dowalili mi 97 PLN podatku VAT a poczta skasowała 1,23 PLN za sam nie wiem co. :lol:
                                              Koszt całkowity rejestratora z kamerą i modułem GPS ostatecznie zamknął się kwotą: 530,96 PLN.

W paczce nie było zamówionej karty SD - właśnie wyjaśniam sprawę.
                                              Pierwsza próbka nagrań - na gorąco.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=y_a4iaxbSL0[/youtube]

Pierwsze wrażenia:

1. Uchwyt jest lekko delikatny - trzeba się z nim obchodzić jak z jajkiem żeby go nie wyłamać. Jeżeli nie będziecie go co chwilę demontować, będzie OK. Na razie nie zauważyłem, żeby się trząsł na nierównościach nawierzchni - w każdym razie na obrazie tego nie widać.

2. Z menu po kilku próbach da się żyć. W końcu jak się o raz ustawi, to już później na ogół nie tyka. 8)

3. Urządzenie jest bardzo małe, ale ze względu na szeroki obiektyw (160 stopni) - nie dałem rade go powiesić na wysokości lusterka - widać jego stopę. Na początku wisiał po lewej stronie - ale trochę mi przeszkadzał w jeździe - więc przestawiłem go na prawą stronę.

4. Kable upchałem w podsufitce - później po słupku pod boczkiem a nad poducha (spinką elektryczną i taśmą dwustronnie klejącą do blachy).

5. Odbiornik GPS wyciągnąłem przy słupku i przyczepiłem na taśmie na naklejce parkingowej wiszącej na szybie.

Szczegóły na zdjęciach.

Resztę nagrań, szczególnie tych nocnych - powieszę niebawem.
                                              Vy 73! de S!@w

Komentarz

• michal_suchy
                                                Drive
                                                • 2009
                                                • 89
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez SP9XWW
                                                Zdecydowałem się na Seezeus'a Shadow GT680W
                                                Obraz pierwsza klasa , tylko żeby można było ją w PL kupić.

Komentarz

• mattyah4x4
                                                  Rider
                                                  • 2013
                                                  • 664

Zamieszczone przez SP9XWW
                                                  3. Urządzenie jest bardzo małe, ale ze względu na szeroki obiektyw (160 stopni)
                                                  a raczej nawet BARDZO szeroki kąt 8)
                                                  koszmarnie łamie piony, dzięki temu trochę więcej boków ogarnia - fakt
                                                  ale czy to aż tak potrzebne ?
                                                  Diesel Service Śmietana
                                                  43-210 Kobiór
                                                  ul. Kobiórska 77 tel. (32) 218 86 16

uwaga
                                                  nie robimy pompowtryskiwaczy

Komentarz

• SP9XWW
                                                    Rider
                                                    • 2009
                                                    • 579

Zamieszczone przez mattyah4x4
                                                    a raczej nawet BARDZO szeroki kąt 8)
                                                    Right.
                                                    Zamieszczone przez mattyah4x4
                                                    koszmarnie łamie piony, dzięki temu trochę więcej boków ogarnia - fakt
                                                    ale czy to aż tak potrzebne ?
                                                    Wydaje mi się, że chyba nie. Raz, że optycznie oddala obraz, dwa faktycznie sporo zniekształca. W tym przypadku wyznacznikiem dla mnie był kształt, po prostu nie podoba mi się kadłub a'la łódź podwodna w 550tkach czy w podobnych DOD'ach. Summa summarum, krzywizny są dla mnie akceptowalne a kształt kompaktowy jest cool. :szeroki_usmiech

[ Dodano: Sro 19 Lut, 14 21:45 ]
                                                    BTW - znalazłem świetny program do przeglądania nagrań z DVR'ów. Odczytuje sporo informacji z plików i jest w stanie wyeksportować tracklistę do wielu formatów GPS. Jak ktoś ma ochotę - można się świetnie tym softem pobawić. :lol:

REGISTRATOR VIEWER

Vy 73! de S!@w

Komentarz

Pracuję...