Rejestrator jazdy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • crom.de
    RS
    • 2012
    • 1545
    • Superb II (3T4)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez liveact
    Warto przeplacac za mio 388 w porownaniu z 358?
    Z informacji które wyczytałem tylko wtedy gdy zależy Ci na GPS. Nagrywają dokładnie tak samo.

Zamieszczone przez Prim
    owszem widziałem i dlatego chciałbym uniknąć takiej przyjemności... :|
    Tu myślę, że nie pomoże Ci żadna kamera. Chyba, że taka jak na samochodzie od GoogleStreetView :lol:
    - Superb
    - Panda 1.2

Komentarz

• Prim
      L&K
      • 2013
      • 1040
      • Audi

Zamieszczone przez crom.de
      Tu myślę, że nie pomoże Ci żadna kamera. Chyba, że taka jak na samochodzie od GoogleStreetView
      Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• Subaru
        Rider
        • 2005
        • 640

Ten jest fajny i ma full hd, tylko że mocowanie do bani

Tu jest jego lepsza wersja z kozackim mocowaniem + GPS, ale cena 2 razy tyle. GPS jest mi zbędny, jednak tylko w tej wersji jest taki uchwyt

Koniki są po to by je karmić

Komentarz

• crom.de
          RS
          • 2012
          • 1545
          • Superb II (3T4)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ciekawe, że do Germany nie wysyła. Do Austri tak, do Szwajcari jak i do Holandi również. Zresztą gdybym miał dać 300 zł za takie coś to wolę dołożyć 100 do Mio, ale mieć serwis i gwarancję. Tym bardziej, że paru kolegów było niezadowolonych w tym temacie z jakości czy raczej trwałości chińczyków.
          - Superb
          - Panda 1.2

Komentarz

• tomikt
            Rider
            • 2007
            • 391

Witam!
            A ja jeszcze raz chciałbyz zwrócić wasza uwagę na kamerkę mobius.
            jest maleńka, niewidzialna w aucie - bo nie ma wyświetlacza.
            I kręci bardzo dobra jakość.
            ech...
            TomikT

Komentarz

• mattyah4x4
              Rider
              • 2013
              • 664

Zamieszczone przez tomikt
              jest maleńka, niewidzialna w aucie - bo nie ma wyświetlacza.
              to jak pokażesz milicjantowi na miejscu zdarzenia - że to "tamten" wyjechał i jest winny, a nie Ty ? :lol:
              Diesel Service Śmietana
              43-210 Kobiór
              ul. Kobiórska 77 tel. (32) 218 86 16

uwaga
              nie robimy pompowtryskiwaczy

Komentarz

• crom.de
                RS
                • 2012
                • 1545
                • Superb II (3T4)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

mattyah4x4, akurat nie ta, ale widziałem parę modeli które można podłączyć przez Bluetootha lub Wifi (!) do komórki i przesłać plik. Abstrahując od tego z każdej wydłubujesz kartę i możesz wsadzić do telefonu/tabletu/laptopa i lecą pliki. Chyba, że (co wątpliwe) masz akurat w komórce inną kartę niż microSD lub użytkujesz jeszcze poczciwą 6310i :diabelski_usmiech

[ Dodano: Sro 05 Lut, 14 00:32 ]
                http://www.vicovation.com/product.asp?IDno=16&lang=en takie coś znalazłem dla tych co zależy im na jakości w nocy. Muszę przyznać, że ładnie to to nagrywa. Mętlik mam już niestety w głowie i skończy się na kupnie najtańszej :lol:
                - Superb
                - Panda 1.2

Komentarz

• spj
                  ModeratoRS
                  • 2009
                  • 4057
                  • Octavia IV combi (NX5)

Od jakiegoś czasu rozglądam się za rejestratorem, ale wszystko strasznie duże i kiepsko nagrywa w nocy i przeczytałem post kolegi tomikt (3 posty wyżej).
                  Poszukałem na youtube i znalazłem dość obszerny test:
                  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7wmIyD1fM4M[/youtube]
                  W opisie do filmu dokopałem się do filmów zgranych bezpośrednio z rejestratora:
                  1080p30 Day Drive.mov (84.7 MB)
                  1080p30 Night Drive (Inverted).mov (60.7 MB), filmik odwrócony, bo autor nie włączył odpowiedniej opcji o czym wspomina w teście.
                  Poza kątem jaki oferuje rejestrator jestem pod wrażeniem jakości filmów, ale na to też jest sposób, bo doczytałem gdzieś, że można zamówić szerokokątny obiektyw i wymienić w rejestratorze, albo nawet pójść dalej i sam obiektyw na dłuższej taśmie ustawić przy szybie, a resztę rejestratora schować.

tomikt czy ten gwint w elemencie do którego wsuwa się rejestrator to standardowy gwint jaki jest w aparatach fotograficznych czy jakiś specjalny i trzeba zakupić przyssawkę dedykowaną pod ten rejestrator?

Gdyby ktoś zamawiał ten rejestrator, to proszę o kontakt, chciałbym się podłączyć pod zamówienie, bo jestem zielony jeżeli chodzi o zamawianie przez ebay.

P.S. Rejestrator zamówiony, więc powyższe zdanie nieaktualne.
                  Pozdrawiam
                  Paweł

Harmonogram spotów w Pomorskie OCP
                  Grupa lokalna Pomorskie OCP na fb

Komentarz

• crom.de
                    RS
                    • 2012
                    • 1545
                    • Superb II (3T4)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Po przeanalizowaniu godzin nagrań wszystkich za i przeciw padło na Mio358 + kartę Transcend 32gb Class10. Na plus nie ma tragedii nocą oraz polskie menu.

VicoVation SF2 oferuje całkiem przyzwoite nagrywanie nocne.
                    http://www.youtube.com/watch?v=uhxZmbhP_kw (są też inne filmy u tego autora)
                    Jednak można go używać tylko "pod prądem" co go u mnie zdyskwalifikowało. Ma też dość szeroki kąt 140*.

Warto zwrócić uwagę na Tanscend DrivePro200 który ma 160* kąt nagrywania, ładnie nagrywa w dzień i w nocy. Jednak dla mnie nie było odpowiedniej oferty zakupu tutaj.

Rozważałem też Rollei DVR-110 jednak moim zdaniem radzi sobie gorzej w nocy od Mio, ma niby GPSa ale dla mnie to zbędny bajer. Nie znalazłem kąta, ale prawdopodobnie ma 120* jak Mio.

Od jutra testy - zobaczymy czy "będziesz pan zadowolony" :P o osiągach BFQ też tak mówili :diabelski_usmiech
                    - Superb
                    - Panda 1.2

Komentarz

• bishop
                      L&K
                      • 2012
                      • 1430

Zamieszczone przez tomtru
                      Jestem szczęśliwym posiadaczem Prestigio 310.
                      Teraz ,to i ja też mam, ale 310i , niby soft lepszy, nowszy :roll: , i nie mam wejścia av /dla mnie zbyteczne/ to możemy się wymienić doświadczeniami.

Po co oni zrobili srebrną obudowę obiektywu kamerki, rzuca się w oczy :twisted: nie chce nikogo straszyć jako podróbka nieoznakowanego, tylko mieć filmiki w razie wątpliwości , owinąłem dokładnie czarną taśmą, ale ciepło puszczonę na przednią szybę, zrobiło swoje , taśma zlazła na oko' kamery :szeroki_usmiech
                      2 razy miałem zawias, reset rozwiązał sprawę, tylko że założyłem kartę 8Gb , znalezioną w biurku ,nie wiem jakie ma parametry 8).Planuje kupić inną 16Gb i szybszą. Jaką masz/ marka/?

Komentarz

• piotrek_os
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 8162
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez spj
                        Gdyby ktoś zamawiał ten rejestrator, to proszę o kontakt, chciałbym się podłączyć pod zamówienie, bo jestem zielony jeżeli chodzi o zamawianie przez ebay.
                        ile za niego wychodzi?
                        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• spj
                          ModeratoRS
                          • 2009
                          • 4057
                          • Octavia IV combi (NX5)

Zamieszczone przez piotrek_os
                          Zamieszczone przez spj
                          ile za niego wychodzi?
                          Tak jak na poprzedniej stronie pisał tomikt, czyli aukcja .
                          Pozdrawiam
                          Paweł

Harmonogram spotów w Pomorskie OCP
                          Grupa lokalna Pomorskie OCP na fb

Komentarz

• tomikt
                            Rider
                            • 2007
                            • 391

spj,
                            naprawdę polecam to maleństwo.
                            Wydaje mi się , że to standardowy gwint, ale nie miałem jeszcze okazji sprawdzić.
                            Polecam wraz z kamerką kupić wieszak u tego samego kolesia bo kosztuje 4 dolary a jest całkiem zgrabny.
                            Tak jak pisałeś , można zamienić obiektyw w kamerce, ale wydaje mi się , że nie jest to potrzebne.
                            Co ciekawe, koleś ma w sprzedaży zamiennik baterii - wiadomo że bateria w takim ustrojstwie zainstalowanym jako rejestrator jazdy zaraz padnie. Zamiast baterii możesz zamówić kondensator, który daje kamerze czas na zakończenie nagrywania po ustaniu zasilania.
                            Acha - kamerka przy nagrywaniu nakłada na siebie nagrania - ostatnie 2 sekundy to pierwsze 2 sekundy następnego plliku.

cena kamerki to około 240 pln, do zamówienia pod adresem:
                            Find many great new & used options and get the best deals for Mobius Action Cam Lense A2 HD Sport Helmet Camera 1080P 720P Pocket Camcorder at the best online prices at eBay! Free shipping for many products!

ja domówiłem osobno zasilacz w zapalniczkę , a razem z kamerką kabel kilkumetrowy do zasilania (USB).

Razem z kamerką przychodzą kable z wyjsciem AV.
                            Czytałem gdzieś , że można podłączyć kamerkę do smartfona i uzyskać podgląd, ale jeszcze tego nie sprawdziłem

[ Dodano: Sro 05 Lut, 14 23:38 ]
                            spj,

tak w skrócie , żeby zamówić na ebayu potrzebujesz :
                            - karty kredytowej - ja mam wirtualną w ing, wlewasz na nią kasę, bezpieczna, działa
                            - konta w serwisie paypal, w którym podłączasz twoją wirtualną kartę.
                            potem logujesz się na ebaya (polecam ebay.com bo na ebay.pl nie znalazłem koszyka, żeby kilka rzeczy naraz kupić ) , kupujesz, wybierasz opcje płacenia z paypal, płacisz (w dolarach! , niech paypal nie przelicza na złote bo cuilaty kurs mają ) i już . u mnie po 11 dniach przesyłka była. koleś z ebaya prześle ci mailem numer przesyłki - poczta singapur, która możesz monitorować na stronie poczty polskiej(!).

A z taką kamerką zaraz zaczniesz szukać quadrokoptera - w chnach już od ok 80 euro można coś sensownego kupić (tylko się mnie nie czepiajcie co to znaczy sensowne) :diabelski_usmiech
                            ech...
                            TomikT

Komentarz

• napki
                              Classic
                              • 2009
                              • 18

Tu: http://dashcamtalk.com/ jest ciekawa strona na temat rejestratorów

Sam, nadal nie wiem co wybrać
                              OIII 1,4 TSI (CHPA)
                              wcześniej OII FL 1,6 MPI

Komentarz

• zorkadar
                                Classic
                                • 2011
                                • 20

Ja wybrałem G1WH , poniżej przykładowy filmik nocny.

Komentarz

• crom.de
                                  RS
                                  • 2012
                                  • 1545
                                  • Superb II (3T4)
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Do mnie dotarł dziś Miuve jednak nie obyło się bez skargi na poczcie gdyż niczym w Polsce ja w domu, a awizo do skrzynki bez dzwonienia :evil: dostałem chociaż "znaczek" na paczkę w ramach przeprosin

Jakoś nocna nie powala, ale ogólnie widać co się dzieje jedynie rejestracje nieczytelne (pomijając bardzo z bliska). Zobaczymy jutro za dnia jak to wygląda. No i mam problem z umiejscowieniem kabla - jest za krótki. Ma ktoś jakiś patent do O1? Miałem rozdzielacz-przedłużkę, ale gdzieś znikł i kabel wisi nad biegami i ręcznym napięty.
                                  - Superb
                                  - Panda 1.2

Komentarz

• andrzej1962
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1306
                                    • Octavia III combi (5E5)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                    • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez crom.de
                                    jest za krótki
                                    :shock: Moje 338 zamontowane na przedniej szybie a wtyczka w bagażniku! więc kabel przez całe auto

Komentarz

• crom.de
                                      RS
                                      • 2012
                                      • 1545
                                      • Superb II (3T4)
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

andrzej1962, no to ja spod podłokietka idąc po prostej w kierunku radia (wisi w powietrzu :evil: ) przez górną część schowka i w słupku A po stronie pasażera i w daszku do lusterka i to jest na styk :/ Więc raczej masz dłuższy kabel Przetrząsnąłem już cały mieszkanie, ale rozgałezio-przedłużka znikła bezpowrotnie - został strych ale... :lol:
                                      - Superb
                                      - Panda 1.2

Komentarz

• piotrek_os
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 8162
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez andrzej1962
                                        a wtyczka w bagażniku! więc kabel przez całe auto
                                        do bezpieczników było podłączyc :diabelski_usmiech
                                        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• dj_adik
                                          Drive
                                          • 2012
                                          • 88
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez tomikt
                                          spj,
                                          naprawdę polecam to maleństwo.
                                          Jak z grzaniem się tej kamerki? Nie ma teraz takich temperatur jak latem, ale czytałem że kamerka lubi się mocno nagrzewać..
                                          Zamówiłeś z kondensatorem zamiast baterii czy dokupiłeś u niego osobno, możesz podać link do aukcji samego kondensatora?

Komentarz

• tomikt
                                            Rider
                                            • 2007
                                            • 391

na razie mam baterię
                                            grzeje się , faktycznie - na razie jest zimno więc nie wiem co będzie latem.
                                            kamerka ma wielkie radiatory , które są do dołu skierowane jak pracuje jako rejestrator
                                            linka do kondensatora nie mam.
                                            ech...
                                            TomikT

Komentarz

• SP9XWW
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 579

W końcu udało mi się odebrać paczkę z zamówionym w Singapurze rejestratorem.
                                              Zdecydowałem się na Seezeus'a Shadow GT680W z modułem GPS i kartą Sandisk 32GB. Całość zamówienia wyniosła $136.69 - a PayPal zassał mi z konta 432,73 PLN.

Historia jego wycieczki była dosyć skomplikowana :lol:

2014-01-13 11:34 -> Kupno rejestratora na FoxOffer
                                              2014-01-22 10:25 -> Opierdziel w mailu - dlaczego jeszcze nie wysłano sprzętu
                                              2014-01-23 15:39 -> Zgłoszenie paczki do wysyłki
                                              2014-01-25 15:22 -> SINGAPORE SØ2 - Wysłanie przesyłki
                                              2014-02-08 08:25 -> Nadejście przesyłki - WER Warszawa
                                              2014-02-08 23:23 -> Wysłanie przesyłki - WER Warszawa
                                              2014-02-09 05:16 -> Nadejście przesyłki - WER Zabrze
                                              2014-02-10 08:27 -> Zatrzymanie przez urząd celny - WER Zabrze
                                              2014-02-10 12:00 -> Zatrzymanie przesyłki w cle - WER Zabrze
                                              2014-02-13 18:23 -> Wysłałem mailem dowód zakupu i oświadczenie, że to jest dla mnie prezent
                                              2014-02-15 09:17 -> Telefon do WER Zabrze, celnicy przyznali że mają około tygodniową obsuwę w odprawach.
                                              2014-02-17 12:48 -> Zwolnienie przesyłki przez urząd celny - WER Zabrze
                                              2014-02-17 17:25 -> Wysłanie przesyłki - WER Zabrze
                                              2014-02-17 20:25 -> Nadejście przesyłki - WER Kraków
                                              2014-02-18 05:52 -> Wysłanie przesyłki - WER Kraków
                                              2014-02-18 07:48 -> Przygotowanie przesyłki do doręczenia - UP Kraków 1
                                              2014-02-18 07:48 -> Przekazanie przesyłki do doręczenia - UP Kraków 1
                                              2014-02-18 15:57 -> Doręczenie przesyłki - UP Kraków 1

Celnicy dowalili mi 97 PLN podatku VAT a poczta skasowała 1,23 PLN za sam nie wiem co. :lol:
                                              Koszt całkowity rejestratora z kamerą i modułem GPS ostatecznie zamknął się kwotą: 530,96 PLN.

W paczce nie było zamówionej karty SD - właśnie wyjaśniam sprawę.
                                              Pierwsza próbka nagrań - na gorąco.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=y_a4iaxbSL0[/youtube]

Pierwsze wrażenia:

1. Uchwyt jest lekko delikatny - trzeba się z nim obchodzić jak z jajkiem żeby go nie wyłamać. Jeżeli nie będziecie go co chwilę demontować, będzie OK. Na razie nie zauważyłem, żeby się trząsł na nierównościach nawierzchni - w każdym razie na obrazie tego nie widać.

2. Z menu po kilku próbach da się żyć. W końcu jak się o raz ustawi, to już później na ogół nie tyka. 8)

3. Urządzenie jest bardzo małe, ale ze względu na szeroki obiektyw (160 stopni) - nie dałem rade go powiesić na wysokości lusterka - widać jego stopę. Na początku wisiał po lewej stronie - ale trochę mi przeszkadzał w jeździe - więc przestawiłem go na prawą stronę.

4. Kable upchałem w podsufitce - później po słupku pod boczkiem a nad poducha (spinką elektryczną i taśmą dwustronnie klejącą do blachy).

5. Odbiornik GPS wyciągnąłem przy słupku i przyczepiłem na taśmie na naklejce parkingowej wiszącej na szybie.

Szczegóły na zdjęciach.

Resztę nagrań, szczególnie tych nocnych - powieszę niebawem.
                                              Vy 73! de S!@w

Komentarz

• michal_suchy
                                                Drive
                                                • 2009
                                                • 89
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez SP9XWW
                                                Zdecydowałem się na Seezeus'a Shadow GT680W
                                                Obraz pierwsza klasa , tylko żeby można było ją w PL kupić.

Komentarz

• mattyah4x4
                                                  Rider
                                                  • 2013
                                                  • 664

Zamieszczone przez SP9XWW
                                                  3. Urządzenie jest bardzo małe, ale ze względu na szeroki obiektyw (160 stopni)
                                                  a raczej nawet BARDZO szeroki kąt 8)
                                                  koszmarnie łamie piony, dzięki temu trochę więcej boków ogarnia - fakt
                                                  ale czy to aż tak potrzebne ?
                                                  Diesel Service Śmietana
                                                  43-210 Kobiór
                                                  ul. Kobiórska 77 tel. (32) 218 86 16

uwaga
                                                  nie robimy pompowtryskiwaczy

Komentarz

• SP9XWW
                                                    Rider
                                                    • 2009
                                                    • 579

Zamieszczone przez mattyah4x4
                                                    a raczej nawet BARDZO szeroki kąt 8)
                                                    Right.
                                                    Zamieszczone przez mattyah4x4
                                                    koszmarnie łamie piony, dzięki temu trochę więcej boków ogarnia - fakt
                                                    ale czy to aż tak potrzebne ?
                                                    Wydaje mi się, że chyba nie. Raz, że optycznie oddala obraz, dwa faktycznie sporo zniekształca. W tym przypadku wyznacznikiem dla mnie był kształt, po prostu nie podoba mi się kadłub a'la łódź podwodna w 550tkach czy w podobnych DOD'ach. Summa summarum, krzywizny są dla mnie akceptowalne a kształt kompaktowy jest cool. :szeroki_usmiech

[ Dodano: Sro 19 Lut, 14 21:45 ]
                                                    BTW - znalazłem świetny program do przeglądania nagrań z DVR'ów. Odczytuje sporo informacji z plików i jest w stanie wyeksportować tracklistę do wielu formatów GPS. Jak ktoś ma ochotę - można się świetnie tym softem pobawić. :lol:

REGISTRATOR VIEWER

Vy 73! de S!@w

Komentarz

Pracuję...