Poniewaz chce miec Columbusa ( chce ? ) ale moj porftel krzyczy glosno NIEEEEE :twisted: ( dziad je...ny swoja droga ) chcialbym zapytac uzytkownikow Bolerek i userow Columbusow jakie sa + i - ww. radyjek.
Radio kupuje w 70% dla MP3, 5% dla sluchania stacji radiowych, w 5% do uzytkowania nawigacji no i reszta to chyba jakies filmiki/teledyski ...
Jakie formaty odtwarza Columbus ponadto, jesli idzie o filmy?
No i ogolnie - czy warto doplacic te 1600 do C. czy jednak B. wystarczy ? :twisted:
Bo w sumie, jak zamontuje juz radio, to nadwyzka poszla by na czipsa i jakies poprawki lakiernicze
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
misiek^wro, nie wiem ile słuchasz tej muzy ale ja zapakowałem kartę SD 8GB i to mi w zupełności wystarczyło. Co do Colmbusa to też brałem go pod uwagę ale:
Stwierdziłem że niema sensu dopłacać żeby mieć marną nawigację z której czasami bym korzystał.
oglądanie filmów? Jakbym miał dzieci to może by się przydało a tak tylko można poszpanować przed kolegami....
Dodam że jeżeli Columbus hulał by na WIN CE to bez zastanowienia bym go kupił, jeśli robiłbym długie trasy to wolałbym zainwestować w palmtopa lub typową navi.
Co do Bolero, ja jestem bardzo zadowolony i na prawdę nie żałuję wydanej kasy.
misiek^wro, jak narazie Bolerko gra swietnie , mi starcza 2 GB karda SD , znudzi mi sie muzyka lece na kompa i zgrywam nowa 5 min i zalatwione, navi mam w telefonie(urzadzenie zreszta tez ale leży "GARMIN") co do filmow troche mały wyswietlacz jak na ogladanie z tylniej kanapy, a na przedniej zobaczy jedna osoba , liczac że ty prowadzisz, sam sie zasnanawialem nad Columbusem i jakies ciagotki może mam, nie wiem może kiedys , kiedys go zainstaluje ale to chyba tylko dla samego posiadania. a 20 GB muzyki to chyba trzeba mieszkac w samochodzie żeby nawet przy trasach powyzej 8h non-stop z tego kożystac, kross12, mowi że ma 8 GB i to chyba wystarczajace ładnych pare jak nie parenascie godzin muzyki tam wgrasz.Z tago co wiem Columbus odtwarza DVD i DiviX (czyt: AVI) <--ale na 100% nie jestem pewien. W kazdym razie co do Bolero i tak jestem pod wrazeniem grania.
w Amundsenie nie masz HDD. I ma mały wyświetlacz, mniejszy niż w Bolero. IMHO jak ori navi to Columbus, nad Amundsenem nie ma sensu sie zastanawiać lepiej i taniej kupić jakieś MIO 4,3cala lub coś w ten deseń.
Yarwa, z jednej strony masz rację, żeby wziąć BOLERO + mio, ale z drugiej, jeśli te ekrany są tej samej wielkości, to po co kupować drugie urządzenie, do którego musisz jeszcze dokupić uchwyt i do tego jest dodatkowym urządzeniem w aucie.
Oczywiście mogę nie mieć racji, gdyż nie widziałem do dnia dzisiejszego amundsena na własne oczy, ale po co się wypowiadać, jeśli nie miało się tego sprzętu na własne oczy.
Ja widziałem na własne oczy. Ekrany nie są takiej samej wielkości. Tak jak napisałem w Amundsenie jest mniejszy niż w Bolero. W Amundsenie jest 5cali a w Bolero 6,5cala (Bolero ma wyświetlacz jak Columbus). Wg mnie jak na navi wbudowaną (ori) to w amundsenie jest ten ekranik biedny,a przy tym jest minus taki (jak dla mnie) że nie jest oparta na WIN CE (jestem zwolennikiem AM). Dla mnie przy wyborze ori navi plusem jest wielkośc ekranu i HDD - i to ma Columbus a nie ma Amundsen. Dlatego ja np. mam w tej chwili BOLERO + MIO z AM.
Ale tak jak napisałem to tylko moja opinia.
Ja z kolei mam dylemat Bolero czy Amundsen i dalej nie wiem co zrobić. Navi mam w fonie i korzystam czasami. A do Bolero mogę podłączyć zmieniarkę która jest w bagażniku a do Amundsena już nie.
Jak wygląda sprawa oglądania filmów na Bolero? Jest to możliwe? A jak tak to czy coś trzeba zrobić żeby to było możliwe...
Andrev3, no wlasnie podobno Bolero filmow nie pociagnie.
Zajebisty plus Columbusa to Navi ( nienawidzie tryliona urzadzen w aucie czy kieszeniach ) ( ktora zreszta nie jest wcale taka beznadziejna ) no i do tego mozesz odblokowac sobie dvd free programowo i lecisz sobie w traske z jakimis fajnymi teledyskami.
Czekasz na kobiete bo poszla robic tipsy? Nagrywasz sobie pare odcinkow ulubionego serialu i w czasie gdy ona robi pazury, Ty rechoczesz w najlepsze
Ja to widze tak.
Jednak Pan portfel widzi to w innych barwach, zwlaszcza ze cos autko na jalowym zaczelo ostatnio dziwnie drgac :arrow: czyzby dwumas :evil: :?:
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Czy wyswietlanie Parktronica rozni sie czym na Bolero w stosunku do Columbusa ?
Wyglada tak samo. Mimo wszystko zainteresowalbym sie chinczykiem. Cena prawie jak Bolero a ile wiecej zastosowan. Ja sie juz pogodzilem z mozliwoscia braku climatronika i parktronica na wyswietlaczu.
ORI sa slabe, Columbus jest przestarzaly i nic tak naprawde nie wnosi, jak zreszta wiele urzadzen tego typu. Jak sie powymienia troche to i chinczyk sie ozywi
misiek^wro, chinczk kosztuje znacznie mniej http://allegro.pl/rns510-gold-editio...318219188.html i to jest jego kolejna przewaga no i pamietaj ze ma juz bluetootha w standarcie. I gdyby nie wygladal jak Columbus to tez bym na niego nie spojrzal
Komentarz