Zamieszczone przez maxpaynemm
Bolero VS Columbus
Zwiń
X
-
Yarwa, komunikacje z Navi ( przy columbusie ) masz na poziomie Maxi dota - takze bardzo glowy odrywac nie musisz
32 GB juz bardziej przemawia - czyli 250 za karte + 1200 za nowe bolero ... hmmmmmByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroNo i zajebiste ( caigle sie przy tym upieram ) przy Bolero i Columbusie jest to, ze sa to w 101% kompatybilne urzadzenia z CANem itd. Bedzie mi dzialac PDC, MaxiDot, Climatronik i wygrzewy foteli - a to dla mnie po prostu wazne.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marbabCoraz czesciej sie zastanawiam czy po porostu nie latwiej kupic O2FLByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
podpinam się...bo kasaka jest odłożona chęci wymiany są....ale jak was dręczy mnie pytanie....
Bolero czy columbus w mojej o2 z przed FL ......Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
Była Octavia II 2.0 Rs Tdi 2008 kombi 170/?? 350/??
...
A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"
Komentarz
-
-
koddi, Bolero ma jeden niewatpliwy plus - wbudowana zmieniarke i cene.
Columbus zas - b. faaaaajne mapy i brak tej zmieniary ( ja mam w bagazniku, takze nie placze )
Decyzja nalezy do Ciebie.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Columbus nie potrzebuje zmieniarki bo ma 20GB dysk na mp3 :szeroki_usmiech,- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroJac_ek, ja moze jestes staromodny, a moze zacofany - jednak sporo muzyki kupuje jeszcze w jakosci AUDIO :twisted:
no właśnie a jak się sprawują mapy w tym columbusie bo ja zawsze urzywałem automapy i jej poniekąd ufam tym bardziej że używam jej na skandynawieByła Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
...
A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"
Komentarz
-
-
koddi, no jak dla mnie ( jedyny GPS jaki mialem to komorka ) sa ok. W CZ trafiam gdzie chce, probnie wklepalem adres wujka w Wiedniu i przesledzilem droge i tez jest ok.
Aktualizacje sa w miare na czasie - we Wroclawiu tez wie ktore sa jednokierunkowe itd
Ogolnie bardzo mapy sobie chwale.
No a plyty mam, bo lubie oddawac niejaki "tribute" zespolom, ktorych sluchamByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
sam kupuje cd zespołów które dobrze "szarpią druty" bo dobrej muzyki dobrze posłuchać w dobrej jakości
co do columbusa już wiem że jest tam troszkę rzeźby z podłączeniem tego i zespojeniem w całość ale jakoś dalej nie wiem jak wygląda antena do gps'a ...? mam na stałe w miejsce oryginalnej anteny FM zamontowaną antenę CB więc poniekąd odpada montaż w owe miejsce innej antenyByła Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
...
Komentarz
-
-
no no zgadzam się z tym ale ino jak ktoś miał mało co do czynienia z elektryką to ino sama zabawa z kabelkami może być interesująca.....
a co z tą anteną jej wyglądem i miejscem montażu ??Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
...
Komentarz
-
-
koddi, wyciagasz gorny schowek i montujesz antene pod nim - moze byc na tasme dwustronna, moze byc na plytce magnetycznej z tasma gotowa jak daje Grygy - dowolnie. Oczyiscie pow. klejona nalezy oczyscic.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
ktoś rozumiem próbował takich sztuczek ? .......bo w zasadzie przed chwilą się załamałem jak zobaczyłem ori antenę gps
p.s ma to jakiś większy wpływ na nasze zdrowie trzymanie anteny gps tak blisko głowy ?Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
...
Komentarz
-
-
Ciekawe dywagacje na temat ww. sprzętu. Nie wiem dlaczego nie bierzecie pod uwage również Amundsena. Jest fajnym połączeniem niektórych funkcji Bolero i Columbusa i czy czasami nie ma najfajniejszego menu?
Dla mnie jedyna navi to AM więc główny atut Columbusa idzie na bok.
Do tego swietnie nadaje się mój HTC HD2 który i tak zawsze podróżuje w uchwycie na szybie.
Do tego wolę MP3 na karcie niż HDD bo dużo łatwiej wgrać nowe kawałki w domu wieczorkiem a nie wspominając o zmieniarce CD - kolejny + Bolero
Nie wyobrażam sobie, żeby seryjny sprzęt nie wyświetlał mi danych z PDC czy nie działałaby multifunkcja w kierownicy wiec z chinolami chyba byłby problem.
Jako porażka obu odtwarzaczy uważam brak wbudowanego modułu BT albo po prostu slotu na karty sim... Dodatkowy moduł BT to niestety znów koszmarne pieniądze...
Skłaniam sie więc raczej ku Bolero.
Pytanie tylko:
czy do OII 2007 pod zmianie na Bolero bez problemu zadziała multifunkcja, PDC i maxi-dot?(choć maxi raczej nie używam z racji braku możliwości zmiany ustawień MFA na radio w trakcie jazdy).
Czym się różni starsze bolero(wyglądające jak columbus) od nowego montowanego choćby z octach ad. 2011?
Czy w poniższym filmiku te dane z klimatronica wyświetlane są na Bolero?
O2 skradziona - szukam nowej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez HivCzym się różni starsze bolero(wyglądające jak columbus) od nowego montowanego choćby z octach ad. 2011?
Bolero Octavia
Bolero Superb
Bolero Superb MY2011
Komentarz
-
-
Witam, w oczekiwaniu i na mojego columbusa zadam pytanie dotyczące odbioru stacji radiowych w trasie, jak z jakością przełączaniem się między nadajnikami i szybkość wyszukiwania, ktoś robił testy porównawcze?
Czy w skodzie juz jest system automatycznego zgłaśniania sie radia w zależności od prędkości jazdy?
Kolejne pytanie, jak wymontowałem swinga to odpinałem podwójna wtyczkę antenową czy to oznacza ze nowa skoda o2 fl ma 2 anteny?, wtyczka jest podwójna i idą 2 czarne kable.Była F2 1.4 TDI 2009.
Komentarz
-
-
Czy z perspektywy działania, obsługi i fukcji Bolero z OII różni się czymś od tego z Superba?
Zamieszczone przez JanusCzy w skodzie juz jest system automatycznego zgłaśniania sie radia w zależności od prędkości jazdy?O2 skradziona - szukam nowej
Komentarz
-
Komentarz