Zamieszczone przez Seed
DB - 2 akumulatory czy może jeden ;>
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
I czas zabrać się za zrobienie sprzętu do skodzinki i tu rodzi się mój problem i zarazem prośbę o pomoc do tych którzy orientują się nie co w ca a dokładniej DB-Drag ;>
Chcę zrobić porządne zasilanie mianowicie chodzi mi albo o wymianę pierwszego akumulatora ( narazie zwykły kwas 75ah) na stingera , hollywood lub czegoś pokrewnego ale większej pojemności bo 90/100 ah lub zostawić aku jaki mam i dołożyć do tyłu mniejszy taki max do 45ah oczywiście tak jak wyżej pisałem stingera lub hollywood itp . Tylko które wyjście będzie lepsze i pozwoli mi wykorzystać w pełni sprzęt jaki mam zamiar w nie długim czasie zakupić ;-) Z góry thx za pomoc ;>
-
-
Kondensator także prawdopodobnie będzie ponieważ szybciej oddaje on prąd niż akumulator , mam pytanie jakiej wielkości są alternatory w skodzie octavi I w TDI 120A jest największy ?
Alternator 120a wydoli 2 akumulatory o łącznej pojemności ok 110/120 ah? czy przy krótkich trasach będą te akumulatorki nie doładowane
Komentarz
-
-
hmnnnnn no i tu jest problem ;/ a jeżeli zasilanie miał bym odłączane czyli miał bym dwa akumulatory altek 120a tylko że 2 akumulator byłby włączany tylko do zawodów tak jak wzmacniacz z subem lub na krótką chwile załączany to nie powinieniem mieć problemów z odpalaniem co nie ? i jakiej wielkości najlepiej wtedy akumulator jaki 2 zapodać ?
Komentarz
-
-
metius, jak aku będzie odłączany to nie będzie problemu. Zawsze przed zawodami możesz doładować z prostownika i podłączyć bezpośrednio przed "graniem". Wielkość aku zależeć będzie od tego jaki będzie sprzęt i jakie długie granie przewidujesz. Wziął bym raczej taki akurat ( pasujący do wyliczeń ) niż taki policzony z dużym zapasem.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz