Peiying PY9933

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • spamowiec
    Classic
    • 2011
    • 4

Peiying PY9933

Zamieszczone przez adamusiek
    Zamieszczone przez lukasz3112
    narazie zastanawiam się na pewnym modem a potrzebna jest na niego pewna ilość $$
    pewnie jakieś nowe stołki wylądują :wink:
    a no nie właśnie

Zamieszczone przez kamil92x
    Zamieszczone przez lukasz3112
    pewnie będą zwolennicy i przeciwnicy zakładania takiego znaczka, no ale jeżeli ma wyglądać jak RS (zderzaki, zawiecha, hamulce) to niech wygląda
    To teraz pora coś zrobić żeby jeździło jak RS :diabelski_usmiech
    będzie już niedługo pewnie czyli w sierpniu jeżeli wszystko będzie dobrze :diabelski_usmiech

A dziś zamówiłem spojler RSowy na tył. Przyłożę do auta to zdecyduję czy montować czy odpuszczać temat. Bo cały czas się waham...

A grubszy mod będzie w poniedziałek jeżeli dojdzie do skutku :twisted:
  • arti79
    Classic
    • 2010
    • 19

Peiying PY9933

Witam Szanownych!
    Ostatnio kupiłem PY9933 i niestety po podłaczeniu do instalacji O2 po firmowym STEAM-ie zaświecają się diody na ok. 2 sek, DVD próbuje się wzbudzić i urządzenie się wyłącza. Nie wiem gdzie tkwi problem, może ktoś z Was ma takie urządzenie i podobny problem rozwiązany. Czekam na info.
    Pozdrawiam

Komentarz

• PAOLO ESCO
      RS
      • 2009
      • 6626
      • Volkswagen
      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Ja mam PY9933 i wszystko śmiga i jestem bardzo z niego zadowolony! Octavia II FL model 2011.
      Gdzie montowałeś? Radio i navigacja działa normalnie?
      Może to blokada działa w ten sposób ???
      Mam nadzieję, że wiesz iż trzeba wykręcić dwie malutkie śróbki na górze obudowy które przytrzymują cały mechanizm by nie uszkodził się w trakcie podróży w opakowaniu - inaczej płyta DVD wejdzie w urzadzenie ale nie do samego końca...tz schowa się w urzadzenie - ale DVD nie odpali bo płyta nie ułoży się jak trzeba.
      Załączone pliki
      PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• arti79
        Classic
        • 2010
        • 19

Oczywiście, śrubki wymontowane, montaż we własnym zakresie, serwisant producenta (lub bardziej importera) wspominał coś o napięciu sterującym szyny CAN, że to właśnie może być problemem, podobno istnieje inny sposób podłączenia tego urządzenia, niestety dokładnej informacji od niego nie dostałem

Komentarz

• PAOLO ESCO
          RS
          • 2009
          • 6626
          • Volkswagen
          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

arti79 a masz podłączone radio pod fabryczne kostki?
          U mnie bez najmniejszego problemu :roll: kostka w kostkę 3 minuty i działa!
          Ja mam Octavie po FL nowe szyny na CAN bo nawet nie pasuje tempomat od poprzedniej wersji
          Jeśli możesz to dla pewności podłącz jeszcze raz poprzednie radio i zobacz czy działa. Wyeliminujesz jakieś uszkodzenia w wiązkach kabli.
          Radio ma wyjście na czujnik parkowania ...po wbiciu wstecznego włącza się ekran kamery a jeśli nie masz jeszcze kamery podpiętej to będzie czarny obraz z napisem cofania.
          Załączone pliki

Komentarz

• arti79
            Classic
            • 2010
            • 19

tary STREAM MP3 działa bez najmniejszego problemu, właśnie jest zamontowany, obawiam się, że niestety konieczna będzie reklamacja, ale mimo wszystko dziękuję za info i pocieszenie odnośnie czujników parkowania, a na marginesie, kamerka już czeka, na montaż radia.

ACC i zasilanie, sam za bardzo nie chcę w nim grzebać.

Komentarz

• PAOLO ESCO
              RS
              • 2009
              • 6626
              • Volkswagen
              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

hmmm kurcze ale radio nie działało wogóle?
              A bezpiecznik sprawdziłeś w radiu?

Komentarz

• arti79
                Classic
                • 2010
                • 19

Nie działa wogóle (przez ok 2 sek. świecą się diody, słychać załączenie napędu i klops - wyłącza się), zastanawiam się czy przypadkiem nie trzeba pozamieniać pinów zasilania kostki w O2 przed FL, niestety nie za bardzo wiem które (Peiying na dwa wejścia 12V)

Widzę, że trochę namieszali w tej instrukcji, nie wiem za co odpowiada przewód pomarańczowy oznaczony jako wyświetlacz.

I w końcu pod które powinno się podączyć ACC (żółty) czy zasilanie +12V (czerwony)?

Komentarz

• PAOLO ESCO
                  RS
                  • 2009
                  • 6626
                  • Volkswagen
                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Chwila chwila...a kluczyk masz przekręcony w stacyjce na zasilanie?
                  U mnie działa jak mam kluczyk przekręcony jak tylko zgaszę silnik to radio też się wyłącza...tak jest podłączone.
                  A wzbudza się przy każdorazowym otwieraniu drzwi na pilota, opuszcaniu szyb itd..taki urok :lol: ale mi to nie przeszkadza i nie zmieniam podłączenia.

Komentarz

• arti79
                    Classic
                    • 2010
                    • 19

Jak najbardziej jest załączone zasilanie teraz tylko pytanie + na czerwony czy żółty kabel?

Komentarz

• PAOLO ESCO
                      RS
                      • 2009
                      • 6626
                      • Volkswagen
                      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Przewód czerwony ACC 12V tak jak masz w instrukcji powyżej.
                      Jeśli coś jest nie tak z podłączeniem...zamienionymi kablami może zamiast eksperymentować na radiu na gwarancji podjedz do dobrego elektryka...dla niego to chwila zapewne bedzie a dla Ciebie pewność że się radio nie uszkodzi.

Komentarz

• arti79
                        Classic
                        • 2010
                        • 19

OK, dzięki za info jutro się pobawię i dam znać. Pozdrawiam

Komentarz

• PAOLO ESCO
                          RS
                          • 2009
                          • 6626
                          • Volkswagen
                          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Ok...daj znać jak wyszło z radiem, ciekawy jestem.
                          Pozdrawiam

Komentarz

• kropeck
                            RS
                            • 2009
                            • 2319
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BLF 1.6 FSI 115 KM

Założę się, że MUSI być wymieniony CAN Gateway :-)
                            Pozdrawiam,
                            Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• PAOLO ESCO
                              RS
                              • 2009
                              • 6626
                              • Volkswagen
                              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

:roll: kurcze a u mnie radio działa bez najmniejszego problemu (montaż też bez problemów był) a nie mogę zamontować starej wersji tempomatu (już próbowałem-zamówiłem tempomat do mojej O II - ori w ASO Skoda zgodny z numerem katalogowym - Tempomat (BEA 600 002A) nie pasuje do nowej O IIFL model 2011 ...bo została zmieniona w produkcji centralka przy kierownicy !!! ) czyżbym w modelu FL na 2011 miał jakąś inną CAN szynę? albo ja mam jakiś dziwny model przejściowy :roll:

Komentarz

• kropeck
                                RS
                                • 2009
                                • 2319
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BLF 1.6 FSI 115 KM

PAOLO ESCO, ale Ty masz tzw. Octavia 2 FL :-)

A co do tempomatu, to albo do wymiany moduł kierownicy (ale jeśli działa Ci komputer pokładowy, to nie powinno być problemu), albo Ty już masz tę wersję, gdzie się wymienia cały zespolony kawałek plastiku, gdzie jest i tempomat i manetka wycieraczek/komputera.
                                Ewentualnie ktoś spierdzielił kodowanie Gdybyś powiedział jakie błędy się pokazują, albo coś ....
                                Pozdrawiam,
                                Michał

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 6626
                                  • Volkswagen
                                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez kropeck
                                  Ty już masz tę wersję, gdzie się wymienia cały zespolony kawałek plastiku, gdzie jest i tempomat i manetka wycieraczek/komputera.
                                  chyba dokładnie to bo dobierając tempomat w ASO i chcąc zmienić serwisanci zdziwili się, że mam inne mocowanie i ten tempomat nie podejdzie.
                                  Tylko to jest chore w przypadku Skody, gdzie Kolega powinien przełożyć wtyczki i radio powinno grać :roll: Ja dokładnie miałem tak montowane - wypięcie fabrycznego - podpięcie PY9933 i to wszystko. Do tej pory, odpukać radyjko działa bez problemu.

Komentarz

• kropeck
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 2319
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BLF 1.6 FSI 115 KM

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
                                    (...)
                                    Tylko to jest chore w przypadku Skody, gdzie Kolega powinien przełożyć wtyczki i radio powinno grać :roll: Ja dokładnie miałem tak montowane - wypięcie fabrycznego - podpięcie PY9933 i to wszystko. Do tej pory, odpukać radyjko działa bez problemu.
                                    Tylko jak już zauważyłem wcześniej - Ty masz Octavia 2 FL, a kolega Octavia 2 PRZED FL, co (jak już również wcześniej zasugerowałem) obija się o temat wymiany CAN Gateway'a. Te PEIYING'i mają być substytutem dla nowych radio - BOLERO, COLUMBUS itp., a te wymagają NOWEGO typu CAN Gateway'a.

Dlatego nie bez podstaw powiedziałem, że być może właśnie tu jest pies pogrzebany :-)

PAOLO ESCO a jakie są Twoje wrażenia z używania tego sprzętu? Zakupiłbyś drugi raz coś takiego?
                                    Pozdrawiam,
                                    Michał

Komentarz

• zwolin
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 656

kropeck, a orientujesz się może jak by wyglądała kwestia zamontowania tego radia do nowego toura. Bo sam już nie wiem z czego oni go poskładali od elektrycznej strony.
                                      PAOLO ESCO a jakie są Twoje wrażenia z używania tego sprzętu? Zakupiłbyś drugi raz coś takiego?
                                      Przylączam się do pytania. Jakiej muzyki słuchasz i jak Twoim zdaniem gra to w stosunku do poprzednika.
                                      Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
                                      O II Tour Combi 1.6
                                      Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 6626
                                        • Volkswagen
                                        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Dlatego nie bez podstaw powiedziałem, że być może właśnie tu jest pies pogrzebany
                                        ok wiem o co biega teraz.
                                        Zakupiłbyś drugi raz coś takiego?
                                        Tak, zdecydowanie tak. oczywiście za rozsądną cenę max do 2 tys, ja dałem po znajomości mniej :wink: (nie chcę żaśmiecać Koledze tamatu ale się chyba przyda opinia dla ew kupujących).
                                        Radio:
                                        - wyraźnie słyszalne, czysty głos; (nie jestem audiofilem :lol: )
                                        - w obrębie danej stacji sygnał ściąga dobrze (jednak w porównaniu z JVC które miałęm wcześniej, wypada trochę słabiej tz zaobserwowałem że muszę w trasie (lub automatycznie to następuje) wyszukać alternatywną stację jakoś 10 km wcześniej na danej trasie ale następuja to także automatycznie i nie mam z tym problemu;
                                        - panel dotykowy ma swoje + jest łatwy ale wybór stacji w trakcie jazdy wymaga wycelowania w daną linijkę w której mieści się wyświetlana nazwa stacji i częstotliwość (wolał bym, żeby wprowadzona była numeracja od 1-6 klikam w cyferkę i mam stację).
                                        i to chyba tyle uwag do samego radia bo naprawdę więcej nie trzeba do słychania wiadomości i muzyki.
                                        - minus za to, że nia mam wyboru "innych tapet" a jedna mnie nudzi :lol:
                                        Navigacja:
                                        - tutaj jest wielki + każda (oryginalna...też :P ) karta działa z tą stacją ...wkładasz kartę SD w stację i masz navi oprogramowanie jakie chcesz :yay: ja mam w tech chwili ori Auto Mapę
                                        - nawigacja działą szybko, bezproblemowo, obsługiwana jest dotykowo przez ekran urządzenia;
                                        - dodatkowo navigacja nie musi działąć stale tz ma opcję ...gdzie wyświetlany jest panel radia które gra (zmienasz fale itd...) i jeśli odcinek jest prosty nic się nie dzieje, natomiast gdy w trakcie jazdy mamy zmianę trasy-skręt itd... ew niebezpieczne miejsce, fotoradar... urządzenie przełancza się samo z radia na navi i działa jako navi...po chwili może wrócić do opcji "radio".
                                        DVD:
                                        - ekran bardzo wyrazny - nawet się nie spodziewałem :szeroki_usmiech spokojnie można ustawić, zmienić kontrast i wyświetlanie ekranu
                                        - filmy na płytach DVD uruchamiają się szybko, bez problemu, menu DVD obsługiwane jest dotykowo z ekranu :P a dodatkowo jest opcja do wyboru gdzie można zmienić język lektora...itd jak w standardowym DVD -urządzenie kompatybilne chyba z większością formatów;
                                        - wrażenia dzieciaków bezcenne
                                        - w chwili obecnej mam włożoną płytę DVD z przerobionymi teledyskami w xvid - śmigają aż miło (full ekran)
                                        - nie sprawdzałem czy urządzenie czyta pliki skompresowane rmvb :roll: ale z większością podstawowych formató nie ma problemu - zawsze jest internet i można dany filmik przerobić do odpowiedniego formatu :wink:
                                        - nośniki informacji na karcie SD i pendrive obsługiwane są bezproblemowo ( nie sprawdzałem do jakiej wielkości ale 4 GB bez problemu
                                        - minus za to że ekran nie da się ustawić pod innym kątem ( jest zamontowany na stałe)
                                        Bluetooth:
                                        -działa z najnowszą Nokią N97 i N8 - sprawdziłem osobiście.
                                        - wyrażny głos, dobra słyszalność;
                                        - telefon z urządzeniem jest rozpoznawalny za każdym razem automatycznie po uruchomieniu radia (reszta działa standardowo automatycznie ja typowy blutooth).
                                        Wejście AX:
                                        - nie odpowiem teraz bo brachol mi kabelek zakosił ... :lol:
                                        Jak będę miał czas dodam fotki ew wgram filmik z działania Peiying PY9933 dla zainteresowanych
                                        Ogólnie jestem zadowolony. Urządzenie ma w sobie wszystko czego potrzebuję, działa sprawnie i bez problemów
                                        Tutaj widać radyjko : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=37828&start=0

Komentarz

• kropeck
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 2319
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BLF 1.6 FSI 115 KM

Zamieszczone przez zwolin
                                          kropeck, a orientujesz się może jak by wyglądała kwestia zamontowania tego radia do nowego toura. Bo sam już nie wiem z czego oni go poskładali od elektrycznej strony.
                                          No właśnie, że nie mogę się od nikogo doczekać auto-scan'a z takiego auta. Po takim logu będę mógł stwierdzić więcej :-) chociaż patrząc na wersję elektryki i SWING'a na pokładzie uważam, że jest tam już nowy CAN Gateway i można śmiało dorzucać takiego PEIYING'a czy inne GOLDEN SOUND itp. :-)
                                          Skocz się z poniedziałek na Warszawskiego spota i niech Ci ktoś zrobi auto-scan'a :-) a potem do mnie mail'em i będzie gites :-)
                                          Pozdrawiam,
                                          Michał

Komentarz

• jakubd
                                            Ambiente
                                            • 2009
                                            • 165

Dobra, my tu gadu gadu, a w zasadzie nie wiemy jednego: A co NIE działa w kwestii gadania przez CAN z multikierownicą, cofaniem itd?
                                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=562238

Komentarz

• zwolin
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 656

Skocz się z poniedziałek na Warszawskiego spota i niech Ci ktoś zrobi auto-scan'a :-) a potem do mnie mail'em i będzie gites :-)
                                              Postaram się, aczkolwiek trochę mi się dzieci pochorowały i wiadomo.......
                                              Uwaga teraz nie bić!!!! 8)
                                              Czy mając do dyspozycji kabel VAG KKL i Vag-com 311.2 da "wyciągnąć" potrzebne informacje?? Sorry, ale mam taką jazdę, że nawet nie zdążyłem go jeszcze do samochodu podłaczyć
                                              Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
                                              O II Tour Combi 1.6
                                              Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• arti79
                                                Classic
                                                • 2010
                                                • 19

Witam wszyskich!
                                                Niestety miałem do dyspozycji O2 FL i niestety objaw jest ten sam (zielono na ok 2 sek i koniec). Na chwilę obecną radio jest w serwisie. A tak na marginesie, ponieważ widzę że sugerujecie wymianę szyny CAN, czy ktoś się orentuje jaka jest cena takiego komponentu - wraz z zakodowaniem, i jaki jest nr odpowiedniego zamiennika do O2 przed FL.

Komentarz

• kropeck
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 2319
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BLF 1.6 FSI 115 KM

CAN Gateway da się załatwić za 120zł + przesyłka + kodowanie.

Ale skoro w FL'ce taki problem występuje, to już dziwne.
                                                  Pozdrawiam,
                                                  Michał

Komentarz

Pracuję...