Peiying PY9933

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arti79
    Classic
    • 2010
    • 19

Witam forumowiczów!
    Radyjko wróciło z serwisu i podobno jest OK, teraz mam pytanie do Was do PY9933 pewne kable przechodzą przez czarną kostkę (12-pinową) zdjęcia poniżej. Orientujecie się co to właściwie jest, i czy przypadkiem to nie jest przyczyną problemów?? Przepraszam za jakość, ale zainteresowani powinni wiedzieć o co mi chodzi. Dajcie znać.

[ Dodano: Sob 19 Lut, 11 21:06 ]
    Witam Wszystkich!
    Jak obiecałem daję znać. Radyjko jest zamontowane. Po pominięciu wspominanej przeze mnie kostki (i zrobieniu małego obejścia), radyjko bez problemu się uruchomiło. Pozostaje jedna sprawa, niestety po włączeniu biegu wstecznego nie przełącza się obraz (podobno pokazuje wtedy informacje o odległości od przeszkody), drugą sprawą jest antena - łącznik posiada niebieski kabelek, nie wiem do czego służy. Jeżeli ktoś zna odpowiedzi, to proszę o informację.
    Pozdrawiam
    Załączone pliki

Komentarz

• PAOLO ESCO
      RS
      • 2009
      • 6626
      • Volkswagen
      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Radio Peiying PY9933 dedykowane do Skoda Octavia GPS/TV/DVD - soryy za jakość ale nagrywałem aparatem po dzisiejszej foto sesji bez uprzedniego przygotowania , następne nagranie będzie porządne
      [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QiWXZzSNcCw[/youtube]
      PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• robmix
        Classic
        • 2011
        • 1

odnawiam problem

Witam,
        jestem nowym posiadaczem O2 przed FL z roku 2011. mam ten sam problem co kolega. Wlaczam zaplon, radio strtuje 2-3sek. i koniec ani widu ani slychu.
        Mam pytanie czy koledzy wiedzac cos na temat tego co kolego Arti pisal :
        "Po pominięciu wspominanej przeze mnie kostki (i zrobieniu małego obejścia),"
        Chodzi jakie to obejsie ? lub jak to po prostu rozwiazac.
        Pozdrawiam.

Komentarz

• arti79
          Classic
          • 2010
          • 19

Tak dla wszystkich zainteresowanych należy wyciąć czerwony kabel wychodzący z szyny CAN, przed sterownikiem i podłączyć do do żóltego. Sterownik musi pozostać. Działa, ale niestety nie do końca się wyłącza, należałoby podłączyć je poprzez stacyjkę. To chyba na tyle w tym temacie. Jak na razie poluję na niedrogiego Columbusa, może się uda.

Komentarz

• leff
            Elegance
            • 2004
            • 862

tylko uwazaj zeby byl full legal, bo jak Cie wepna w kompa w ASO to sie podobno urzadzenie melduje skad pochodzi

czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel

Komentarz

• ćwirgol
              Classic
              • 2011
              • 17

Witam ,
              mam skodzinke 2011 ale wersję stara sprzed zmiany , dajcie znać czy to radyjko ,pamieta nadana trasę w GPS , tzn , czy przełączenie z nawigacji na np. dvd , i powrót do navi , w czasie jazdy , powoduje , że nawigacja działała cały czas w ukryciu i aktualizowała położenie , czy nie , i czy trzeba od nowa wgrywac trasę , ora zgdzie i u kogo polecacie zakupic to radyjko ...pozdrawiam

Komentarz

• PAOLO ESCO
                RS
                • 2009
                • 6626
                • Volkswagen
                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez ćwirgol
                pamieta nadana trasę w GPS ,
                tak
                czy przełączenie z nawigacji na np. dvd , i powrót do navi , w czasie jazdy , powoduje , że nawigacja działała cały czas w ukryciu i aktualizowała położenie
                tak

zgdzie i u kogo polecacie zakupic to radyjko
                cały czas producenci wymyślają coś nowego...kupno tego radia za 2500-2700 :? uważam, że to zbyt wysoka cena ...są inne modele firm (dedykowane do Octavi) już o lepszych parametrach.
                PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• picia136
                  Rider
                  • 2011
                  • 374

Radio jest fajne posiadam takie od ponad miesiąca. Miałem tylko problem z sepaaratorem orginalnym bo był uszkodzony dokupiłem nowy za 14zł podłączyłem separator porzez bezpieczniki ( żeby odcinało zasilania po wyłączeniu) co są obok kierownicy i śmiga :> Nic nie robiłem z szyną CAN
                  Elektronika,SSWiN,CCTV,Informatyka,Akwarystyka

Komentarz

• conan
                    Rider
                    • 2011
                    • 546

paolo esco to radia w euro rtv i agd lecą już po 1900zł więc niema tragedi i myśle że to dobra alternatywa dla columbusa
                    Moja skodzinka o2
                    Blacharstwo i lakiernictwo Autoklinika

Komentarz

• leff
                      Elegance
                      • 2004
                      • 862

no to jaka markowa alternatywa dla columbusa?

czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel

Komentarz

• moa
                        Classic
                        • 2011
                        • 15

Witam
                        Ja mam tylko pytanie czy ktoś może mi podpowiedzieć jak to radio podłaczyć żeby działało bez kluczyka, i jednocześnie przestało reagować na otwieranie drzwi (wzbudza się na parę sekund i ponownie gaśnie). :!: :!:

Komentarz

• DJ MŁODY
                          RS
                          • 2007
                          • 5908
                          • Octavia II (1Z3)

a jak bedzie to działać w nowym Turku
                          pozdrawiam Adam
                          Octavia 2 - Tour II - Kosiarka

Spontany Katowickie

Komentarz

• krissos
                            Elegance
                            • 2011
                            • 840
                            • Honda
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

PAOLO ESCO a działają na nim czujniku parkowania? Wyświetla się jak na oryginalnym radiu?
                            "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
                            ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• Ayu
                              RS
                              • 2009
                              • 4154

krissos, ZTCW nie działa w tym modelu OPS, ale mogę się mylić.

Komentarz

• picia136
                                Rider
                                • 2011
                                • 374

Czujniki działają ale nie ma wyświetlania jest za to opcja że jak masz kamere cofania to pokazuje obraz z niej automatycznie

Komentarz

• krissos
                                  Elegance
                                  • 2011
                                  • 840
                                  • Honda
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

W tym Radio sprzedawca zapewniał mnie telefonicznie że będzie wyświetlał podczas cofania. Zobaczymy.
                                  "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
                                  ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• Ura
                                    Drive
                                    • 2008
                                    • 64
                                    • Volkswagen
                                    • CFHF 2.0 TDI CR 110 KM
                                    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Podczas cofania radio nie pokazuje odległości. Trzeba słuchać buzzera.
                                    W porównaniu do poprzedniego Swinga nie wyłącza się muzyka tylko ekran ciemnieje i pokazuje się komunikat "back".
                                    Przyłączam się do pytania o niebieski kabelek przy adapterze antenowym - nic z nim nie zrobiłem i mam wrażenie że antena w ogóle nie działa
                                    W sprawie włączania się zestawu na 2 sekundy i wyłączania - trzeba również spiąć wtyczkę sterowania z kierownicy z odpowiadającym konektorem z konwertera CAN (w zestawie radia). Po spięciu działa bez druciarni.

Jeszcze jedno pytanie - jak można zmienić ekran powitalny? W nocy to białe tło wali po oczach jak wybuch supernovej. Przerabiał ktoś?

Z góry dzięki.
                                    SC 1.1 -> SC 0.9 -> SC 1.1 -> Punto II 3D -> O1 Combi ALH (2007-2011) -> O2 FL Combi CFHF (2011 - 2016) -> Leon 5F ST FR CRLB (2016 - ...)

Komentarz

• picia136
                                      Rider
                                      • 2011
                                      • 374

Kabelek przy adapterze jest do zasilania +12V. U mniew ten adapter był walniety i kupiłem inny.

Komentarz

• Ura
                                        Drive
                                        • 2008
                                        • 64
                                        • Volkswagen
                                        • CFHF 2.0 TDI CR 110 KM
                                        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

:jump: dzięki! idę sprawdzić
                                        EDIT:
                                        Działa. Od razu lepiej

gdzie mogę kliknąć "pomógł"??
                                        SC 1.1 -> SC 0.9 -> SC 1.1 -> Punto II 3D -> O1 Combi ALH (2007-2011) -> O2 FL Combi CFHF (2011 - 2016) -> Leon 5F ST FR CRLB (2016 - ...)

Komentarz

• Tippo
                                          L&K
                                          • 2009
                                          • 1349
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez picia136
                                          Czujniki działają ale nie ma wyświetlania jest za to opcja że jak masz kamere cofania to pokazuje obraz z niej automatycznie
                                          Dlatego tez, mnie bardziej kusi to radio, w sumie tez chinczyk , ale na zdj z tylu wyglada calkiem solidnie

Dla mnie wada tego py jest to, ze z bt w tel masz tylko numery, bez podpisow. Ale nie wiem czy jakis chinczyk ma to zrobione lepiej.
                                          Radio z linka oczywiscie wyst w kilku nazwach, ale ponoc wspolpracuje z can, znalazlem tez u innego gosca wersje ktora ponoc pokazuje temp oleju itp.
                                          Ktos juz to ma, jakies opinie??

Komentarz

• Ayu
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 4154

Szukałbym czegoś 2 DIN ale niekoniecznie dedykowanego, też da się ładnie to zabudować. Powyżej link do przykładowego modelu akurat Pioneera ale można znaleźć Kenwood, Clarion, Jvc itp.

Komentarz

• macek
                                              Ambiente
                                              • 2011
                                              • 147

re

cześć.
                                              zagłębiajac trochę temat nowego autka podpinę się trochę pod temat peiying-a PY9933, chciałbym zapytać:

1. Czy trzeba dokupic jeszcze do radyjka zeby móc je zamontować?
                                              2. Czy trzeba dokupic ramkę w aso skoda czy jest ona w komplecie?
                                              3. Czy montaż następuję metoda plug&play?
                                              4. Czy są jakies problemu, np. z anteną gps- gdzie zamontować?
                                              5. Jak wygląda sprawa jesli ktoś w aucie ma zamontowane czujniki parkowania tył- teraz spięte z radiem stream? Czy po zamontowaniu peyinga będzie tylko sygnał dźwiękowy czujników?

Dzięki z góry za wszelakie odpowiedzi.

pozdrawiam Maciek
                                              pozdrawiam Macek

Komentarz

• Ayu
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 4154

1. Chyba nic, może kostka inna, ale to żadem kłopot, kupisz wszędzie gdzie sprzedają car-audio.
                                                2. Z tego co widzę to nie trzeba ramki.
                                                3. Bez większych kłopotów.
                                                4. Nie, ja mam schowaną pod deską i działa bez problemów
                                                5. Tak tylko sygnał dźwiękowy.

Komentarz

• conan
                                                  Rider
                                                  • 2011
                                                  • 546

Ad1. Nic poza browarem żeby robota dobrze poszła
                                                  Ad2. Ramki niema w komplecie. Zależy jaka ramka jest teraz ale skoro niżej piszesz że jest radio stream no to nie trzeba zmieniać.
                                                  Ad3. Czasem jest problem z tym wzbudzaniem radia przy otwieraniu drzwi, problem opisany w tym wątku, do radia trzeba też poprowadzić plus po zapłonie z bezpieczników ( niema z tym problemu)
                                                  Ad4. Nie ma problemu, akurat z tym radzi sobie wyjątkowo dobrze, montaż najlepiej gdzieś na podszybiu pod deską.
                                                  Ad5. Czujniki nie będą wyświetlane, będzie tylko słychać sygnał dźwiękowy.

hotrain aleś mnie ubiegł :twisted:
                                                  Moja skodzinka o2
                                                  Blacharstwo i lakiernictwo Autoklinika

Komentarz

• macek
                                                    Ambiente
                                                    • 2011
                                                    • 147

re

A jeszcze jedno pytanie mi się urodziło : czy sytem jest w języku pl czy tylko ang?
                                                    W niczym mi to nie przeszkadza ale chciałbym wiedziec przed zakupem.
                                                    pozdrawiam Macek

Komentarz

Pracuję...