Mam pytanie. Jestem 2 wlascicielem tej fury i od poczatku otwieram samocod z pilota a pozniej kierowce z klucza. Teraz zaczelam myslec ze cos tu jest nie tak. Czy to central jest popsuty?
Pozdrawiam, Ewa.
Chcialbym miec mozliwość odtwarzania MP3 w swojej O2, a nie chce inwestować 2 K PLN w radio Audience.
Znalazłem na Allegro ofertę adapterów pozwalających podłączać inne urządzenia audio (np. odtwarzacz MP3) do samochodowych systemów audio z grupy VW poprzez wejście na zmieniarkę CD. Niestety na liście kompatybilnych zestawów podawanej przez sprzedawcę nie ma radia Stream. Na maila odpisali mi że ten adapter powinien pasować:
chyba mozesz sie z kolesiem ugadac ze jak nie bedzie pasował to mu odeslesz a on odda ci kase.
Tak, sprzedawca zgodził się na zwrot w razie problemów.
Liczyłem na to że może ktoś już sobie to montował, jednak wobec ciszy na planie zostaje tylko znaleźć czas na próbę montażu...
W międzyczasie znalazłem ten sam adapter w jakimś niemieckim sklepie - tam piszą że pasuje do Stream'a, więc jest nadzieja:
Cisza na planie pewnie z powodu wstrzymania oddechu właścicieli OII. Ja również oczekuje wyniku operacji. Jeżeli się uda to napewno złoże zamówienie.
pzdr
[ Dodano: Sro 07 Cze, 06 13:05 ] Aslan, Co z adapterem, :?: czyżby tak Cie zajął nowy gadżet, że zapomniałeś o oczekujących na rezultaty Twojego nowego zakupu. Napisz co w temacie.
Arti23,pewnie działa, bo wyprowadzenia sa podobne o ile nie takie same. W przyszlym tygodniu bede probowal zrobic cos takiego dla siebie. Koszt nie powinien byc duzy, tym bardziej ze z tylu MFD czy MCD czy tez streama masz normalne wejscie liniowe.To zeby radio przelaczylo sie w tryb zmieniarki robi sie tak,ze na wejscie radia (to od zmieniarki - w MCD nazwany ON SIGN) podaje sie 12 v. Tak wiec cena 145 za prosta przejsciowke to troche za duzo...
Witam, właśnie natrafiłem na problem podłączenia iPod'a do firmowego radia w O2. Ludzie od car-audio potrafili tylko zasugerować urządzenie iLink za 620 zł + montaż :twisted: . Ponieważ uważam, że to nie jest tyle warte postanowiłem samodzielnie rozejżeć się po sieci, co da się zrobić w tym temacie 8) . Szukałem jak najtańszej metody podłączenia iPoda do radia przy pomocy jednego kabla wraz z ładowaniem baterii. Opcje "radiowe" dla mnie nie wchodzą w grę z racji ilości zakłóceń...
Już je zamówiłem. Z przesyłką zapłaciłem 284 zł. Myślę, że o to chodziło. Dam znać, czy działa. Dziwi mnie tylko, że musiałem tutaj odkrywać amerykę. Dlaczego tego nie można normalnie kupić u nas? A jak już jest coś konkretnego, to cena jest wyssana z palca... :evil:
A do symphonyz OI tez takie cos bedzie działac?? Ciekawe czy jako ze symuluje zminiarke daloby rade np sterowaniem z kierownicy zmieniac utwory a na maxii docie pojawiały by sie nazwy utworów?? Bo niby tak powinno byc chyba..
Widziałem tam jakis inny kabel niby do symphony ale on ma mini iso-na 2 chinche, a ktory mp3 player ma wyjscie na 2x chinch, chyba ze wtedy tzreba kablem nastepnym to polaczyc mini jack - 2xchinch??????
Sorki ze w tym topicu ale nie chcialem zakladac nowego temat podobny tylko o inne radio chodzi
herman, potrzebujesz innego urządzonka, które jest dedykowane iPodowi lub po prostu wprowadzeniu sygnału AUX z dowolnego mp3 playera poprzez jack-chinch.
Niestety wyświetlanie utworów na MAXI DOT jest nie możliwe przy takiej taniej opcji, bo tu chodzi tylko o wprowadzenie sygnału audio poprzez złącze zmieniarki CD. Urządzenie, o które Tobie chodzi prawdopodobnie pochodna tego wymienionego w pierwszym poście tego topica.
ja zakupilem kabelek "Wejście sygnałowe AUX VW,Audi MIni-DIN10/2RCA" i hula z odtwarzaczem MP3 aż miło. Próbowałem z kablem miniISO podłączanym w miejscu zmieniarki CD ale niestety radyjko nie widziało odtwarzacza.
Oprawca, Bo sa dwie wersje Strema a nawet trzy, jeden model 2004 - straszne gowno, potem model 2005 i model 2006 ktory czyta MP3 jak Audience, tylko nie ma zmieniarki
Chcialbym podlaczyc swojego grajka mp3 do kasetowego Symphony z O1 i mam maly zgryz.
Jakie jest wlasciwe zlacze na zmieniarke CD - spotkalem sie bowiem ze zlaczami:
MINI-ISO
FAKRA
DIN 13p
Druga sprawa - jak to jest z przelaczeniem radia na AUX ?
no więc kupiłem ten kabelek, podłaczone jest do Streama w wejście zmieniarki CD, a na końcu po mini jacku siedzi sobie odtwarzacz Creative MP3
w czym jest problem?
W momenci egdy jade i zwiększam obroty to słysze dośc głośno zakłucenia które zwiększają się wraz ze zwiekszeniem obrotów. Wygląda chyba na to że albo mi coś w ASO kijowo to zamontowali, albo kabelek właściwie nie jest ekranowany i chroniony przed zakłuceniami
ktos może mi pomóc? czy jest jakis sensowny serwis audio w trójmieście który by ulepszył to rozwiązanie tak żeby mi te MP3 nie buczało w trakcie jazdy
Ja wymieniłem 3 takie adaptery zanim natrafiłem właściwy. Czyli niekoniecznie może to być problem podłączenia... a raczej samego adaptera....
Te, które testowałem też wprowadzały zakłócenia, ale nie przy przyspieszaniu tylko przy pogłaśnianiu
a powiedz mi jedno jesli możesz - u kogo i gdzie kupowałes te adaptery?
może mam poprostu pecha, a może ten kto mi sprzedał (wyprodukował) nie przyłozył się zbytnio do tego...
Komentarz