Spot był
Radio do octavii
Zwiń
X
-
Radio do octavii
Witam jestem tu nowy świeżo po zakupie octavii z Austrii rocznik 2007
1,9 TDI . Niestety nie ma ona wmontowanego oryginalnego radia lecz jakieś
bardzo skomplikowane AEG w którym nie działa cd . dzwoniłem do serwisu
podali mi takie ceny
- Blues - 1211 zł
- Swing - 2150 zł
- Bolero - 3900 zł
Ceny straszne ale znalazłem inną opcje oryginalne radio do octavii
PEIYING - 2 389,00 zł
Stąd moje pytanie czy ktoś posiada to radio i jak się sprawdza czy
warto.
Czy może jednak radio nie oryginalne polecacie zależy mi na prostej
obsłudze funkcji Usb , świetnym brzmieniu
Mam jeszcze pytani o Noruauto czy mają jakieś fajne radia do octavi
Zg Dzięki
-
-
Peying masz opisane w sąsiednich wątkach. Podobnie jak Zenec i Audiosources.
Stream kupisz na forum od 600-700 (Streama nie warto kupować - jeżeli cokolwiek, to co najmniej Swing), Bolero da się zdobyć nawet nowe za jakieś 1300-1400 OIDP. A co do ceny 3900, to nawet Columbusa dostaniesz za mniej - na forum od usera Grygy dostaniesz za mniej niż 3 tyś i to z instalacją.
Pamiętaj, że niektóre firmowe mogę wymagać wymiany sterownika szyny CAN, żeby działały prawidłowo.
Co do jakości: daruj sobie chińczyki - mało kto jest zadowolony. Stream i Bolero mają podobną, całkiem niezłą jakość (ja nie narzekam, nie jest to sprzęt audiofilski, ale skok jakościowy z firmówki Opla Astra F jest olbrzymi) jeżeli masz dobre głośniki (firmowe też ujdą w tłumie).
Uwaga: firmowe Skoda zwykle nie mają wyjścia liniowego na wzmacniacz, jeżeli planujesz podłączenie takowego.
W Bolero masz gniazdo na karty SD. Jeżeli chcesz mieć USB (w schowku) musisz dokupić specjalny moduł o nazwie MDI plus kabelek do USB (albo iPoda).
A przy okazji: może po prostu da się tego AEG naprawić? Model jaki? i co mu dokładnie jest?
Komentarz
-
-
Szukałem instrukcji nie ma w necie w ogóle nie ma takich radii w Polsce na panelu wyświetla się mnóstwo funkcji a żadnej nie idzie logicznie obsłużyć na postoju co dopiero w trakcie jazdy
, przyciski małe ni h..a miałem już niejedno auto i radio a to normalnie to czarna magia. a co do cd połyka płytę coś się w nim gotuje ładuje i podaje komendę - no file . To nie na moje nerwy prędzej czy później wyrzucę go przez okno
Komentarz
-
-
kross12
okioki, jeśli nie zależy Ci na navi to zakładaj Bolero. Miałem Swinga, mam Bolero i jestem mega zadowolony. Bolero kupisz u kolegi Andrev za 1300-1400 na bank będziesz zadowolony.
Komentarz
-
Re: Radio do octavi
Zamieszczone przez okiokiWitam jestem tu nowy świeżo po zakupie octavii z Austrii rocznik 2007
1,9 TDI . Niestety nie ma ona wmontowanego oryginalnego radia lecz jakieś
bardzo skomplikowane AEG w którym nie działa cd . dzwoniłem do serwisu
podali mi takie ceny
- Blues - 1211 zł
- Swing - 2150 zł
- Bolero - 3900 zł
Ceny straszne ale znalazłem inną opcje oryginalne radio do octavii
PEIYING - 2 389,00 zł
Stąd moje pytanie czy ktoś posiada to radio i jak się sprawdza czy
warto.
Czy może jednak radio nie oryginalne polecacie zależy mi na prostej
obsłudze funkcji Usb , świetnym brzmieniu
Mam jeszcze pytani o Noruauto czy mają jakieś fajne radia do octavi
Zg Dzięki
Skoda wymyslila, ze wazniejsze jest przechowywanie butelki niz brzmienie radia. Przez to masz chory system grania glosnikami w "tylek" kierowcy i pasazera na przednich siedzeniach. Nie sposob w ten sposob prawidlowo naglosnic samochodu.
No ale ze autko juz masz :-) to polecam na poczatek wygluszenie drzwi (z przodu) oraz zamiane oryginalnych glosnikow na cos bardziej cywilizowanego.
Pozniej kup jakies radio. Jesli zalezy Ci na jakosci dzwieku wystrzegaj sie skodowskiego stream'a. Naprawde beznadziejnie grajace audio.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
kross12
PaPi, myślę że dla kolegi priorytetem jest radio
Co do grania w tyłek to fakt, mimo to dla przeciętnego zjadacza chleba Swing/Bolero + 8 głośników gra zajebiście. Wiem że jakiś audiofil wyśmieje taki sprzęt, ale normalnym ludziom w zupełności to wysatrczy Mam taki "zestaw" i kilka osób było pozytywnie zaskoczonych jakością dźwięku, mimo to po gwarancji wygłuszę drzwi, wymienię głośniki i dystanse
Komentarz
-
Macie racje ze STREAM nie jest topowym radiem porównując go do Swinga czy Bolero. Jednakze jest ono dedykowane do O2 przed FL.
Osobiście zgadzam się z kolegami ze warto kupić choćby SWING natomiast dolicz do kosztu radia conajmniej 150zl za CAN GATEWAY + koszt montażu i kodowania. Ponadto trzeba pamiętać o tym że w O2 przed FL jest tylko jedna antena a do Swinga wchodzą dwie. Oczywiście da sie tak grać, ale jakość odbioru pozostawia często troche do życzenia.
No i jeszcze jedna rzecz o której koledzy zapomnieli wspomnieć to fakt iż jeśli posiadasz czujniki parkowania, to na Stream będzie działała wizualizacja, a na SWING czy BOLERO nie. Da sie to obejść, ale wymaga to odrobiny dlubaniny.
Gdyby potrzeba było więcej wyjaśnień to zapraszam do korespondencji gdzie wyjaśnie wątpliwości.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Dziękuje wszystkim za podpowiedzi myślę że Bolero w zupełności mnie zadowoli ,W servisie b-b za Bolero zaśpiewali 3900zł to nie rozumiem skąd taka przebitka Czy ten kolega Andrev sprzedaje używki ,czy może jakieś Chińskie albo z Czech w sumie mieszkam koło granicy z Czechami i niejednego Czecha znam muszę się jeszcze poinformować . Wczoraj zauważyłem że głośniki w tylnych drzwiach nie grają
Komentarz
-
-
To kwestia kanału dystrybucji i odgórnego ustalania cen. Zwykle te same części (nie mówię odpowiedniki, ale te same części) są wielokrotnie droższe w ASO.
Dodatkowo "podrobić" radia fabrycznego się raczej nie da - to po prostu są fabryczne radia. Ale poza tym oczywiście masz inne chińskie (czysto chińskie i takie robione na zlecenie firm z UE) jak Peying, Audiosources, czy Zenec. Ale to ewidentnie są zupełnie inne urządzenia, niż modele fabryczne.
Komentarz
-
-
bolero fajnie gra nawet na jednej antenie, ma wbudowaną zmieniarke na 6 płyt i czytnik kart ale ma za to jedną wadę, mianowicie w ciągu dnia prawie nic nie widać na wyswietlaczu nawet jak jest jasnosć na maxa ustawiona i to jest wqur...iające :evil:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
okioki jak chcesz to sprzedam Ci streama z ramką z ceną to możemy się dogadaćSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hotraindziadekk, zależy jaką masz instalację ale powinno być wszystko plug & play. Kwestia ramki jeszcze, czyli co tam będzie siedziało seryjnie.
piramida, takich momentów, że nic nie widać nie miałem, może stałeś w pełnym słońcu.
W nocy jest ok a dodam ze nie mam w radiu czujnika zmierzchu.superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaZamieszczone przez hotraindziadekk, zależy jaką masz instalację ale powinno być wszystko plug & play. Kwestia ramki jeszcze, czyli co tam będzie siedziało seryjnie.
piramida, takich momentów, że nic nie widać nie miałem, może stałeś w pełnym słońcu.
W nocy jest ok a dodam ze nie mam w radiu czujnika zmierzchu.Pozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeckZamieszczone przez piramidaZamieszczone przez hotraindziadekk, zależy jaką masz instalację ale powinno być wszystko plug & play. Kwestia ramki jeszcze, czyli co tam będzie siedziało seryjnie.
W nocy jest ok a dodam ze nie mam w radiu czujnika zmierzchu.
W lecie jak jest jasno i ciepło to wtedy dobrze widać?superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebastian7905okioki jak chcesz to sprzedam Ci streama z ramką z ceną to możemy się dogadać
ciekawe czemu nie ma wejścia na usb?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaZamieszczone przez kropeckZamieszczone przez piramidaZamieszczone przez hotraindziadekk, zależy jaką masz instalację ale powinno być wszystko plug & play. Kwestia ramki jeszcze, czyli co tam będzie siedziało seryjnie.
W nocy jest ok a dodam ze nie mam w radiu czujnika zmierzchu.
W lecie jak jest jasno i ciepło to wtedy dobrze widać?
Zamieszczone przez dziadekkSzukam radia i zastanawiam się dalej nad Streamem (cena), mam 6lub8 głośników fabryczne, czy polecicie, czy zganicie, nie mam wybrednych uszu
W porównaniu z radiami SWING lub BOLERO faktycznie różnica jest spora jeśli chodzi o jakość grania. Jeśli nie słyszałeś wcześniej tych lepszych, to absolutnie nie będziesz narzekał na STREAM'a.Pozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
Komentarz