Zasilanie wzmacniacza z podgrzewania szyby.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • smutny
    Classic
    • 2012
    • 26

piramida, na pewno nie pojechałbym tak jak on, a czy mistrz, wiesz, to pojęcie niezmiernie obszerne. Rzecz w tym by nie lać żółci na człowieka dzięki któremu (oczywiście nie tylko dzięki niemu ale to jeden z tych ludzi "zasłużonych") miliony innych na świecie dowiedziały się o takim kraju jak Polska. Ja się nie interesuję skokami i nie bardzo interesowałem ale jako kierowcy rajdowemu będę mu kibicował.
  • Vojtek1,9tdi
    Rider
    • 2010
    • 264

Tak jak w temacie czy ktos z was ma lub montował zasilanie do wzmacniacza z podgrzewania tylnej szyby? Mój kolega ma tak zrobione w golfie i jest to bardzo wygodne ponieważ włącza i wyłącza wzmacniacz za pomocą przycisku podgrzewania szyby .Podgrzewanie oczywiscie jest wyłączone.
    Skoda Octavia 1,9TDI 110PS Ambiente

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

Vojtek1,9tdi, a nie lepiej jak pan bóg przykazał od aku pociągnąć kable i za pomocą remote z radia sterować wzmacniaczem

Komentarz

• tom2212
        RS
        • 2008
        • 3892

a co robi jak szyba mu zaparuje ? rozpala ognisko ? sorki ale tak zrobione zasilanie to pomyłka :| Wzmacniacz powinien być podłączony porządnymi przewodami i najlepiej z akumulatora gdyż pobiera sporą ilość prądu a podłączenie pod ogrzewanie no niestety znacznie obciąża instalację :|

Komentarz

• _buli_
          Drive
          • 2010
          • 88

Łooo Panie - zaraz cie chłopaki zjedzą - nie wydaje mi się by był to dobry pomysł - sfajczysz instalację, przewód za cienki, nie napędzi wzmaka i pomimo tego, że nie jestem specem od CA, pomysł KREJZI :shock:

Komentarz

• Vojtek1,9tdi
            Rider
            • 2010
            • 264

Kolega jeździ tak już 2,5 roku z tak podłączonym wzmacniaczem słucha bardzo głośno i nic się nie dzieje duża moc wzmacniacze sub hifoniksa wali równo,a podgrzewania szyby nie używa bo ma przyciemniane folią.

Komentarz

• abyk
              Rider
              • 2009
              • 370

on podłączył chyba Sterowanie włącz/wyłącz albo złe zrozumiałem jakoś wole osobny przełącznik niż w radio lądować bo nie zawsze mam ochotę na tubę osobiście all z aku się ciągnie ale kolego poszedł po najmniejszej linii oporu

każdy wzmacniacz ma + / - / i Sterowanie Włącz/wyłącz by nie pobierał prądu nie wierze ze ma z ogrzewania wzięty + bo to by się sfajczyło nie radze tak robić
              Była O1 i Superb 1 jest AUDI S3 8L Quattro
              Jest 235 KM kolejne konie czekają
              Nowy Projekt http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=84113

http://www.pro-tune.pl - Polecam

Komentarz

• djczas
                RS
                • 2005
                • 9612

Vojtek1,9tdi, a toże mu sie auto nie spaliło to pikus jak chcesz rób druciarstwo tylko potem nie żal sie że coś nie działa

Komentarz

• Vojtek1,9tdi
                  Rider
                  • 2010
                  • 264

Ok to mówicie ,że ten pomysł nie bardzo a więc zrobie od aku tylko pytanie jak będe wyłączał wzmacniacz osobny wyłącznik podpiąć?Jak macie zrobione wyłączniki wzmacniacza?

Komentarz

• tom2212
                    RS
                    • 2008
                    • 3892

Vojtek1,9tdi, możesz podpiąć osobny włącznik pod niebieski przewód z radia tzw sterowanie

Komentarz

• Vojtek1,9tdi
                      Rider
                      • 2010
                      • 264

Ktorędy ciągniecie dokładnie kable zasilania ? I czincze ?

Komentarz

• kowal 2002
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 5161

Panowie, nic się nie sfajczy, a wzmak będzie grał, w skrajnym przypadku spali się bezpiecznik... Oczywiście nie jest to szczyt marzeń i na pewno wzmak nie będzie miał pełnego kopa "na basie" ( przy wyższych mocach ), ale ... zagra. Przewód do szyby ma 2,5 mm2, przy takim przekroju można po nim "puścić" na stałe prąd o natężeniu 25A co, zakładając napięcie na aku 13,5V i spadek na przewodzie 1,5V daje 12Vx25A czyli 300W mocy "ciągłej" na wzmaku, a więc nie tak źle.
                        Jasne, że rozwiązanie ma wady ( np. brak grzania szyby ), ale dla niektórych może być wystarczające. Chociaż jak by nie patrzeć do wzmaka trzeba było też dociągnąć sygnał więc równie dobrze można było od razu kłaść zasilanie. No chyba, że sygnałówki są "rzucone" po wierzchu...
                        Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                        Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• sew1981
                          RS
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2009
                          • 10917
                          • Fiat

"podgrzewania szyby nie używa bo ma przyciemniane folią"...to ta folia super widać :roll:
                          Ja też mam folię , ale dobrą i w zimę używam , nic się nie dzieje

Komentarz

• Vojtek1,9tdi
                            Rider
                            • 2010
                            • 264

Czy 5 metrow czincza starczy od radia progiem do podwójnej podłogi?

Komentarz

• tom2212
                              RS
                              • 2008
                              • 3892

Vojtek1,9tdi, tak wystarczy

Komentarz

• djczas
                                RS
                                • 2005
                                • 9612

Vojtek1,9tdi, cinche środkowym tunelem pociągnij a zasilanie w progach puść
                                popatrz tutaj a dowiesz sie jak to sie robi prawidłowo od mistrza Pawła CASKP

zabudowa octavia

i tu jeszcze jeden przykład profi robotyjak już mówiłem bierz przykład z profesjonalistów nie z druciarzy

octavia combi

Komentarz

• Vojtek1,9tdi
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 264

Pociągnąłem czincze prawym progiem 5 metrów bez problemu starczyło pochowałem w progu bez problemu gruby kabel,a 12v do wzmacniacza pociągne jednak od akumulatora .Mój kolega jeździ na prądzie z ogrzewania szyby już 2,5 roku i nic się nie dzieje,ja zrobie zasilanie od aku nie będe wywywał niepotrzebnie problemów dzięki kolegom za wszystkie rady

Komentarz

• tom2212
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 3892

oby się przydały

Komentarz

• andrzej1962
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1306
                                      • Octavia III combi (5E5)
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                      • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Vojtek1,9tdi
                                      Kolega jeździ tak już 2,5 roku z tak podłączonym wzmacniaczem słucha bardzo głośno i nic się nie dzieje duża moc wzmacniacze sub hifoniksa wali równo,a podgrzewania szyby nie używa bo ma przyciemniane folią.
                                      Łoooooooooooooooo. no to super folia jak jest zamiennikiem ogrzewania i przejmuje jej funkcję. Wyprodukowana w kosmosie na discovery czy cuś?! Sorry ale nie mogłem się powstrzymać na takie sformułowanie.

Komentarz

Pracuję...