piramida, na pewno nie pojechałbym tak jak on, a czy mistrz, wiesz, to pojęcie niezmiernie obszerne. Rzecz w tym by nie lać żółci na człowieka dzięki któremu (oczywiście nie tylko dzięki niemu ale to jeden z tych ludzi "zasłużonych") miliony innych na świecie dowiedziały się o takim kraju jak Polska. Ja się nie interesuję skokami i nie bardzo interesowałem ale jako kierowcy rajdowemu będę mu kibicował.
Zasilanie wzmacniacza z podgrzewania szyby.
Zwiń
X
-
Zasilanie wzmacniacza z podgrzewania szyby.
Tak jak w temacie czy ktos z was ma lub montował zasilanie do wzmacniacza z podgrzewania tylnej szyby? Mój kolega ma tak zrobione w golfie i jest to bardzo wygodne ponieważ włącza i wyłącza wzmacniacz za pomocą przycisku podgrzewania szyby .Podgrzewanie oczywiscie jest wyłączone.Skoda Octavia 1,9TDI 110PS Ambiente
-
-
on podłączył chyba Sterowanie włącz/wyłącz albo złe zrozumiałem jakoś wole osobny przełącznik niż w radio lądować bo nie zawsze mam ochotę na tubę osobiście all z aku się ciągnie ale kolego poszedł po najmniejszej linii oporu
każdy wzmacniacz ma + / - / i Sterowanie Włącz/wyłącz by nie pobierał prądu nie wierze ze ma z ogrzewania wzięty + bo to by się sfajczyło nie radze tak robićByła O1 i Superb 1 jest AUDI S3 8L Quattro
Jest 235 KM kolejne konie czekają
Nowy Projekt http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=84113
http://www.pro-tune.pl - Polecam
Komentarz
-
-
Panowie, nic się nie sfajczy, a wzmak będzie grał, w skrajnym przypadku spali się bezpiecznik... Oczywiście nie jest to szczyt marzeń i na pewno wzmak nie będzie miał pełnego kopa "na basie" ( przy wyższych mocach ), ale ... zagra. Przewód do szyby ma 2,5 mm2, przy takim przekroju można po nim "puścić" na stałe prąd o natężeniu 25A co, zakładając napięcie na aku 13,5V i spadek na przewodzie 1,5V daje 12Vx25A czyli 300W mocy "ciągłej" na wzmaku, a więc nie tak źle.
Jasne, że rozwiązanie ma wady ( np. brak grzania szyby ), ale dla niektórych może być wystarczające. Chociaż jak by nie patrzeć do wzmaka trzeba było też dociągnąć sygnał więc równie dobrze można było od razu kłaść zasilanie. No chyba, że sygnałówki są "rzucone" po wierzchu...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Vojtek1,9tdi, cinche środkowym tunelem pociągnij a zasilanie w progach puść
popatrz tutaj a dowiesz sie jak to sie robi prawidłowo od mistrza Pawła CASKP
zabudowa octavia
i tu jeszcze jeden przykład profi robotyjak już mówiłem bierz przykład z profesjonalistów nie z druciarzy
octavia combi
Komentarz
-
-
Pociągnąłem czincze prawym progiem 5 metrów bez problemu starczyło pochowałem w progu bez problemu gruby kabel,a 12v do wzmacniacza pociągne jednak od akumulatora .Mój kolega jeździ na prądzie z ogrzewania szyby już 2,5 roku i nic się nie dzieje,ja zrobie zasilanie od aku nie będe wywywał niepotrzebnie problemów dzięki kolegom za wszystkie radySkoda Octavia 1,9TDI 110PS Ambiente
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Vojtek1,9tdiKolega jeździ tak już 2,5 roku z tak podłączonym wzmacniaczem słucha bardzo głośno i nic się nie dzieje duża moc wzmacniacze sub hifoniksa wali równo,a podgrzewania szyby nie używa bo ma przyciemniane folią.
Komentarz
-
Komentarz