asfalt. sa specjalne zmywacze do tego. Szukaj w Castoramach i Praktikerach
Obudowa glosnikow
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
Artur
Obudowa glosnikow
Hej
szukam porady jak obudowac glosniki. mam JBL GTO 936e i chcialbym zrobic do nich obudowe z MDFu. programy do obliczen sa raczej do wooferow i wymagaja podania parametrow o ktorych nie mam pojecia. moglibyscie jakos pomoc? z gory dzieki.
-
W jakim sensie obudować głośniki ?? Przecież masz miejsce w przednich drzwiach - które po wytłumieniu i zainstalowaniu dobrych głosników potrafią naprawdę bardzo dobrze zagrać ..[center:f683551993]>>- CAR AUDIO SYSTEM -<<
****** > www.audiocar.pl < ******
Wyprzedaż Sprzętu Car Audio po cenach HURTOWYCH - Zainteresowani - Pytać ;] [/center:f683551993]
Komentarz
-
-
Artur
CASKP, zgadza sie ze mam miejsca z przodu - juz nad nimi pracuje. ale mam tez w/w glosniczki ktore i do tej pory dobrze sluzyly i chcialbym je obudowac i zalozyc do skody. mam pomysl na mala polke z tylu. musze tylko obudowac te glosniki, tj zrobic na nie jakies pudlo.
pozdtawiam
Komentarz
-
Popieram.. Lepiej wysiłek przeznaczyć w okablowanie pod wzmacniacz - zainstalować wzmacniacz i subwoofer....[center:f683551993]>>- CAR AUDIO SYSTEM -<<
****** > www.audiocar.pl < ******
Wyprzedaż Sprzętu Car Audio po cenach HURTOWYCH - Zainteresowani - Pytać ;] [/center:f683551993]
Komentarz
-
-
Artur
dzieki moi drodzy za dobre rady. problem w tym ze nie chce i nie planuje miec subwoofera ani wzmacniacza. chce miec zwykly zestaw dobrych glosnikow i tyle. podobnie jak jest to teraz w samochodzie z tym ze glosniki maja byc lepsze. dlatego ponawiam pytanie czy wiecie jak obudowac glosniki? nie chce miec bass-filharmonii w aucie a przyjemna muzyczke. wiem ze czasami jadac z kims w dluzsza podroz mozna na zmiane przyciszac przednie czy tylne glosniki zeby nie przeszkadzac sobie na wzajem (ci z przodu chca pogadac a ci z tylu chca muze albo odwrotnie).
pomozecie?
Komentarz
-
Zamieszczone przez Arturdzieki moi drodzy za dobre rady. problem w tym ze nie chce i nie planuje miec subwoofera ani wzmacniacza. chce miec zwykly zestaw dobrych glosnikow i tyle. podobnie jak jest to teraz w samochodzie z tym ze glosniki maja byc lepsze. dlatego ponawiam pytanie czy wiecie jak obudowac glosniki? nie chce miec bass-filharmonii w aucie a przyjemna muzyczke. wiem ze czasami jadac z kims w dluzsza podroz mozna na zmiane przyciszac przednie czy tylne glosniki zeby nie przeszkadzac sobie na wzajem (ci z przodu chca pogadac a ci z tylu chca muze albo odwrotnie).
pomozecie?
Pewną poprawe brzmienia możesz uzyskać wytłumijąć doświadczalnie watą wnętrze szkrzyń.
Komentarz
-
-
Artur
powgreg, dzieki
ja nie twierdze ze koledzy nie maja racji, ja tylko chce miec z tylu glosniczki
jesli jedziesz z dziecmi ktore spia - wylacze je a jesli one chce sluchac czegosc co nie szczegolnie ci sie podoba mozesz zalaczyc im tylne a nie sluchac tego razem z nimi z przednich glosnikow. mam nadzieje ze mnie rozumiecie...
poza tym gadalem dzisiaj z jednym audi-maniakiem i on stwierdzil ze pudla nie moga byc za duze (?) - doradzil cos ok 10 litrow (!). troszke malo mi sie wydaje no i kloci sie z tym co napisales... przygotowalem sobie projekt na ok 25 litrow. i co teraz? duze czy male?
pozdrawiam
Komentarz
-
Zreguly IMO takie glosniki eliptyczne graja dobrze jak ich obejetoscia jest powierzchnia bagaznika. Do tego wez pod uwage, ze jak zbudujesz takie dwie obudowy to musisz je do czegos przekrecic, a ta polka nie ma takiej wytrzymalosci, a jak zrobisz nowa, to albo sie bedzie podnosic, albo i nie. Potem silowniki padna z przeciazenia :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Artur
Maicroft, ale moja Octa jest kombi :diabelski_usmiech
jak mi sie uda moj plan to sie pochwale. a jak nie to...
pozdrawiam
Komentarz
-
Re: Obudowa glosnikow
Zamieszczone przez ArturHej
szukam porady jak obudowac glosniki. mam JBL GTO 936e i chcialbym zrobic do nich obudowe z MDFu. programy do obliczen sa raczej do wooferow i wymagaja podania parametrow o ktorych nie mam pojecia. moglibyscie jakos pomoc? z gory dzieki.
[ Dodano: Czw 29 Cze, 06 22:45 ]
Zamieszczone przez ArturMaicroft, ale moja Octa jest kombi :diabelski_usmiech
jak mi sie uda moj plan to sie pochwale. a jak nie to...
pozdrawiam
Jeśli kombi to kicha...
Może w boczki je zabudować??? Płyta z mdf-u zamocowana w miejsce klapek bocznych??Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Artur
Komentarz
-
Zamieszczone przez Arturobudowalem glosniki, a wlasciwie poki co tylko jeden ale gra fajnie wiec biore sie za drugiByła: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Artur
masmo, wieczorkiem pstrykne jakies fotki. tylko poki co to nie jest az tak ciekawe - to tylko pudlo z glosnikiem, jeszcze nie zamocowane w aucie, ale po prowizorycznym podlaczeniu gra ladnie, a przede wszystkiem znacznie lepiej niz te oryginalne z tylu
[ Dodano: Pon 17 Lip, 06 22:14 ]
tak to mniej wiecej wygladaZałączone pliki
Komentarz
-
Zamieszczone przez Arturnie zamocowane w aucie, ale po prowizorycznym podlaczeniu gra ladnie,były:
L&K Combi 1.9 Ahf 2001r - ehhhhh
Passat Combi highline 1.8T Awt 2001r
jest:
Golf highline 3d 1.9 Asz 2001r
Komentarz
-
-
Artur
hej
chcialem odlaczyc glosniki z tylu (octa kombi) zeby miec do czego podlaczyc nowe i jak sie okazalo to po stronie kierowcy do glosnika dochadza 2 podwojne kable - jeden z sygnalem a drugi bez. czy ktos z was wie po co ten bez sygnalu? po co on tam? moze tez wiecie jak sie dostac to glosnika po stronie pasazera? przez to ze jest tam wlem paliwa to nie da sie do niego dostac przez schowek....
Komentarz
-
Jeden idzie od radia, a drugi w tylne drzwi do wysokotonowek
Musisz rozkrecic oslony boczne bagaznika, chyba po 4-6 srubek na krzyzak po kazdej stronie. Trzeba dobrze patrzec gdzie sa srubki, bo tak fajnie je poukrywali. Np tam gdzie wchodzi bolec od rolety na koncu bagaznika. Oprocz tego sa sa 1-2 nakretki w schowku.
To jest jedyna sensowna droga dojscia i ew zmiany tych glosnikow.
Komentarz
-
-
Artur
ok - podlaczylem poki co bez polki ale polka juz sie mysli
jest jeden problem - kazdy z glosnikow gra pieknie ale osobno (fader i balance na jeden glosnik). jak ustawie zeby graly dwa to nie ma w ogole basu. czyzby to radio za slabe? mam sony xploid (taki byl w aucie jak go kupowalem). ma podobno 4x40W. co to moze byc ze nie ma basow? czyzbym musial wzmaka kupic?
Komentarz
-
Artur
:roll:
dzieki ops:
kurcze - ale te kabelki oryginalnie maja dziwne kolorki - zielono-szary z czerwonym i druga jakas inan kombinacja. ale- pobawie sie dzisiaj to bede wiedzial
[ Dodano: Nie 30 Lip, 06 18:50 ]
Maicroft, ty wiesz ze teraz to jakby zdziebko lepiej graly :diabelski_usmiech
Komentarz
Komentarz