Wtyk w przewodzie wewnetrznej anteny dla AUDIENCE

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Zamieszczone przez kowal 2002

Co do pójścia w kierunku dwóch anten ze względu na brak tej na dachu, to na pewno tak. Ale zastanawiam się czy FM przypadkiem niedługo się "nie skończy", bo mi np. już kilka razy zdarzało się słuchać w aucie radia internetowego ...
    masz racje, FM to już historia z długą brodą... alternatywą miał być DAB ale w związku z faktem, iż się wszyscy (we wszystkich krajach europejskich) zajęli wdrażaniem i przepychankami przy DVB-T a do tego jeszcze DVB-H, to DAB niestety spadł daleko na drugi plan i chyba zestarzeje się technologicznie zanim jeszcze zagości pod strzechami. Była w Warszawie nawet emisja testowa i nie wiem jak to się skończyło, może nawet jeszcze trwa.

a na radiu internetowym owszem można podziałać, i nawet sobie różne egzotyczne stacje odsłuchiwać a nie tylko to, na co Krajowa Rada wyda koncesję

tylko jak wszyscy zaciągną strumień z netu to komórki nie wydolą :roll: (lub jak w przypadku CDMA/WCDMA "wezmą głęboki wdech")

Komentarz

• machu
      Ambiente
      • 2010
      • 147

Widzę, że koledzy macie strong RF background
      Ciekawe, czy konfigurację antenową "ustawia" się w radiu? Mam na myśli np. podanie informacji czy jest jedna antena czy dwie...
      SKODAJACK - miałeś opisać wrażenia po trasie...?
      Sprzedam czarnulkę...
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1000063

Komentarz

Zamieszczone przez machu
        Ciekawe, czy konfigurację antenową "ustawia" się w radiu? Mam na myśli np. podanie informacji czy jest jedna antena czy dwie...
        ja też spędziłem kilka chwil na rozważaniu tego aspektu ostatnimi dniami. Wciąż mi biega po głowie to, co kowal2002 napisał o wprowadzaniu do radia modelu samochodu. W moim radiu nie dostrzegłem takiej opcji ale coś w tym może być w przypadku nowych odbiorników. Nawet zacząłem przypuszczać, iż wprowadzenie modelu samochodu skutkuje konkretną konfiguracją (zasilanie, FM/AM) tych wejść antenowych. Stąd nawet zasugerowałem w innym wątku przejrzenie szczegółowego manuala do nowych odbiorników bo tu może być dużo ciekawych odpowiedzi na pytanie jak poszczególne wejścia aktywować.

Komentarz

Pracuję...