siema jeżdże już troche i coraz bardziej mnie pewien fakt denerwuje... mianowicie chodzi o to, że przy uruchomionym silniku jest takie delikatne wycie jakby pomruk, ciągły dzwięk generowany rzecz jasna przez wzmaka.
Podpowiedzieli mi czincze... kupiłem sinuslive za 100 i nie dokładnie to samo,
powiedzieli oddzielnie zasilanie i czincze... zasilanie w lewym progu czincze w prawym
mase też mam z karoseri bo miałem z aku i przełożyłem podobno tak lepiej... różnicy brak
nie mam pojęcia ;/ jakiś filtr wymienić?bo pomruk reaguje na dodanie gazu... wzmaga sie wraz z obrotami. a ha no i u kumpla w golfie gra normalnie ;/
sprzęt: wzmak crunch power 400w 4'ro kanałowy, tuba raveland 400w, radio pioneer dech 2120,
dodam że jak odłączem rem. głośniki z radia oczywiście grają czyściótko. HELP bo kurwi*y dostane
adrianst5, miałem podobny problem,zmieniając auto (sprzęt pozostał ten sam)nagle pojawił się w głośnikach efekt turbo, wszystko zostało po sprawdzane lub przełożone a efektu żadnego,powodem powstałych zakłóceń z tego co ja zlokalizowałem jest miejsce zasilania-alternator, ale skoro działa poprawnie to w niego nie ingerowałem tylko zastosowałem dodatkowe filtry na zasilaniu i jak ręką odjął,od pukać .
filtry z alledrogo , tanie nie są,ważne że pomogło.
pozdro :szeroki_usmiech
adrianst5, miałem podobny problem,zmieniając auto (sprzęt pozostał ten sam)nagle pojawił się w głośnikach efekt turbo, wszystko zostało po sprawdzane lub przełożone a efektu żadnego,powodem powstałych zakłóceń z tego co ja zlokalizowałem jest miejsce zasilania-alternator, ale skoro działa poprawnie to w niego nie ingerowałem tylko zastosowałem dodatkowe filtry na zasilaniu i jak ręką odjął,od pukać .
filtry z alledrogo , tanie nie są,ważne że pomogło.
pozdro :szeroki_usmiech
ale jaki filtr podżuć jakiegoś linkacza plx. bo tam są filtry masy o te chodzi ??
maciejjeremy, ja puszczone mam drugą stroną i nie pomogło ,zmienione kable sygnałowe na wysokiej jakości i również nic,także nie masz przed sobą laika i nie w pierwszym aucie mam taki sprzęt także dobrze wiem,za nim zdecydowałem się na zakup filtrów to sprawdzałem wszystkie możliwe sposoby,
adrianst5, ja mam u siebie dwie takie sztuki ,ponieważ są dwa wzmaki i wolę być przezorny i mieć jakby coś w zapasie.
też mam ekranowane przewody na dodatek pozłacane końcówki czinczy ;/ zamówie ten filtr mam nadzieje że da rade, no i że nie spowoduje spadku mocy wzmaka. pozdro
locaj85, adrianst5, nawet "super" DLS Ultimate ( podwojnie ekranowany) zbiera smiecie bez dodatkowego ekranu;
wsadzanie badziewnych filtrow w tor audio nie przyniesie niczego innego poza degradacja dzwieku
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
No to tak problem udało mi sie rozwiązać... dokładnie co pomogło nie wiem ale jest dobrze, po pierwsze dałem grubszy kabel do masy oczywiście z karoseri. Po drugie kupiłem specjalne końcówki (koszt 25zł) wygląda to tak że są to końcówki czincza mocno zabudowane i właśnie podobno ekstra ekranowane, teraz mam odsunięte od siebie te w/w końcówki. Następnie odsunołem wzmak na lewą strone bagażnika a tuba na prawą... może duży głośnik (patrz magnes) i wysokie napięcie sie jakoś sprzęgały ;/. zmniejszyłem też moc poboru prądu przez wzmak na ok 70% a było na 100 cały czas, gróbsze kable ze wzmaka do tuby i inaczej zmostkowane. W końcu jestem szczęśliwy bo mam cicho. A tak naprawde to ekstra głośno i czysto Namęczyłem sie, wszystko metodą prób i błędów ale sie udało. I jeszcze jedno powiem wam że już przy wymianie czinczy z tych zwykłych na sinusy było sporo lepiej, brat już nie słyszał wycia wcale (może jestem lekko przewrażliwiony ale ja je słyszałem)
A ha próbowałem z folią aluminiową też troche pomogło ale obciachowo wyglądało :] dzięki za rady pozdro
Komentarz