Czy można w jakiś sposób uzyskać duplikat kodu PIN do radia albo jakoś wyciągnąć go z niego? Nie dostałem karty przy zakupie, osobiście nie wiedziałem, że muszę ją mieć... Wiem, że jak odepnę akumulator to po ponownym podpięciu PIN jest gdzieś zapisany, bo nie muszę go na szczęście wprowadzić.
Jedziesz do ASO, wyciągasz navi, podpisujesz oświadczenie, że radio nie nie kradzione, podajesz swój dowód osobisty, wtedy wpisują nr seryjny navi i podają Ci kod.
Mam taką samą nawigacje MFD2 i też przeszukałem cała dokumentację w poszukiwaniu nr PIN........:-(
Tak pomyślałem idzie jesień zaraz zima akumulator od nowości ...
Dzwoniłem nawet w tej sprawie do elektronika koszt 80zł i wybebeszenie navi by mógł się podpiąć .
Jak w salonie zrobią to bez wymontowywania to myślę ze się bardziej opłaca.
Przejrzałem jeszcze raz instrukcję i teraz zauważyłem nalepkę wielkości 0,5 cm na 5 cm i na niej 14 znakowy kod (litery i cyfry), to jest PIN czy numer seryjny?
Odpowiem sobie sam . To jest numer seryjny, ponieważ taki sam jest widoczny w ustawieniach systemowych radia.
Nasunęło mi się jeszcze jedno pytanie, wiem, że jak odpiąłem akumulator i podpiąłem go ponownie, to PIN do radia gdzieś jest zapisany, bo sam się wprowadził, podczas pierwszego włączenia po podłączeniu akumulatora, ale to tak szybko mignęło, że nie udało się zauważyć co tam było wpisane. I teraz jakby nagrał ten moment i wolno go odtworzył to będę widział PIN czy gwiazdki zasłaniające PIN? Może ktoś wie, bo nie chce mi się rzeźbić bez owocnie
natash, jeśli przy odbiorze auta nie dopilnujesz żeby dostać PIN to ci go nie dadzą
moja rada- zagadaj z serisantem przy przeglądzie w ASo to ci poda PIN "przy okazji" :wink:
Zamieszczone przez do_mario
Tak pomyślałem idzie jesień zaraz zima akumulator od nowości ...
a co to ma do rzeczy?
PIN jest w module komfortu zapamietywany i mozesz wymienić 5 akku i nic sie nie stanie
dopiero jak podepniesz inne radio (lub wymienisz komfort) to wtedy bedzie krzyczał o PIN
co ciekawe jak po czyms takim włożysz swoje stare radio to PINu juz nie domaga sie ponownie- wynika to z "pamięci" modułu komfortu
[ Dodano: Czw 22 Wrz, 11 21:34 ]
Zamieszczone przez natash
to będę widział PIN czy gwiazdki zasłaniające PIN
nie zobaczysz PINu
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
witam , mialem tez cos takiego , wyjełem bezpiecznik od radia i tu , radio zazadało pinu , nie mam go wiec , wyłaczyłem radio , jak go tak pare minut nie włanczalem , a późnije włąnczylem wszystko sie uruchomiło !
i jest juz ok @@
jak wyjąłem moje radio to ono jednak krzyczało o ten pin
a miałeś oryginalne?czy może dłubałeś coś w elektryce
jak jest fabryczne to pin ma zaszyty w module komfortu
po wyjęciu i ponownym podłączeniu pojawia się prośba o wczytanie pin poczym po chwili sam sobie wczytuje z komfortu- tak powinno byc w przypadku oryginału
u mnie po wyjęciu mfd2 i trenowaniu columbusa przez tydzień jak ponownie wsadziłem mfd2 tak własnie było- pamietał stary kod
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz