[car audio] jakie wymiary glosnikow ??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arci9
    RS
    • 2004
    • 2007

Hyba kupię tego Signata albo Hertza, tylko musze w jakiejś Octavii z pomorza tego posłuchać. Pozdrawiam i dzięki za pomoc.
    odsłuch to podstawa, ale szczególnie w naszych autach pierwsze co tzreba zrobić to jednak wytłumienie - besz teg, możesz nie poczuć różnicy przy zmianie głośników - a nawet zaczniesz słyszeć rożne trzaski i ruchy tapicerki, blachy itp.
    pozdrawiam i życzę owocnych wyborów

Tylko, że ja w sumie tweetery juz mam. zostawiłbym te od Axtona 13cm co sa w komplecie
    dałem ciała ops: ops:
    źle się wczytałem i pomyliłśme Axtona z Atexsound ops:
    nie znam dobrze systemów głośnikowych Axtona ale suby i wzmaki mają całkiem, całkiem

Komentarz

• Samiec
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 4287
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez arci9
      w naszych autach pierwsze co tzreba zrobić to jednak wytłumienie - besz teg, możesz nie poczuć różnicy przy zmianie głośników - a nawet zaczniesz słyszeć rożne trzaski i ruchy tapicerki, blachy itp.
      Jak juz przy wytlumianiu jestesmy , to czy trzeba procz drzwi wytlumiac(oklejac matami) tez boczek od srodka? :roll:
      TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Boczek od srodka mozna matami, ale mozna tez mata a tam gdzie mate jest ciezko uformowac zrobic silikonem. 2-3 tubki mozna tez rozsmarowac same na wewnetrzna czesc boczkow wtedy bedzie najdokladniej. Sa jakies specjalne pasty do wygluszen ale koszt do korzysci nie wiem czy jest oplacalny.
        Spritmonitor.de

Komentarz

• arci9
          RS
          • 2004
          • 2007

Jak juz przy wytlumianiu jestesmy , to czy trzeba procz drzwi wytlumiac(oklejac matami) tez boczek od srodka?
          ja sam nie oklejałem, może by się przydało, nie wiem czy matami (w sumie są ciężke jak doda się normalnie takze wytłumienie drzwi), ale tak jak Maicroft napisał, są specjalne pasty , które się nakłada.Ewentualnie widziałem specjalną folię aluminiową, ale to chyba dosyć droga impra i stosuję się w droższych systemach CA....

Komentarz

• Herdi
            Drive
            • 2004
            • 50

Zamieszczone przez arci9
            Jak juz przy wytlumianiu jestesmy , to czy trzeba procz drzwi wytlumiac(oklejac matami) tez boczek od srodka?
            ja sam nie oklejałem, może by się przydało, nie wiem czy matami (w sumie są ciężke jak doda się normalnie takze wytłumienie drzwi), ale tak jak Maicroft napisał, są specjalne pasty , które się nakłada.Ewentualnie widziałem specjalną folię aluminiową, ale to chyba dosyć droga impra i stosuję się w droższych systemach CA....
            Puszka takiej pasty to mniej więcej stówka, a starcza na pare drzwi.
            Pozdrawiam Herdi

Gravity Audio Experts

Komentarz

• Forest
              Ambiente
              • 2004
              • 133

No to kupiłem. Hertz EV 65 woofery. W sumie to teraz gra lepiej niz na tych Axtonach 13". Wreszcie jest bas. Teraz tylko mam problem z trzeszcząca tapicerką. Jak wezme głośniej to zaczynaja mi drzwi pierdzieć. Trzeba bedzie chyba wygłuszyć, tylko nie wiem czy na takie pierdzenie to jest dobry sposób. Słychać jak drga tapicerka. Myslę jeszcze o montażu wzmaka, tylko nie wiem czy te drzwi to wytrzymają . Czy wygłuszac tapicerke od środka czy wystarczy same drzwi? Może czyms ta tapicerkę usztywnić? Pozdrawiam.

Komentarz

• arci9
                RS
                • 2004
                • 2007

Teraz tylko mam problem z trzeszcząca tapicerką.
                pisałem już, że te drzwi są "dziurawe", póki nie zakleisz matami tych otworów to będzie wszystko drgało i się ruszało...Do tapicerki można chyb pastę zastosować - patrz posty wyżej :wink:

Komentarz

• Forest
                  Ambiente
                  • 2004
                  • 133

No dobra. To jeszcze jedno pytanie :-). Jak nakleję te maty na tapicerkę to czy muszę jeszcze naklejać na wew. stronę drzwi? Czy wystarczy tylko na zewnętrzną? Zawsze trochę mniej tych mat pójdzie. I teraz drugie pytanie. Gdzie najlepiej schowac wzmacniacz, nieduży w sumie, zasilający przednie głosniki? I skąd najlepiej ciagnąć zasilanie? Bezpośrednio z aku? Którędy najlepiej to zrobić? Nie chce mi się tam nic wiercić, pewnie sa jakieś oryginalne przelotki tylko gdzie najlepiej? Pozdrawiam.

Komentarz

• arci9
                    RS
                    • 2004
                    • 2007

Maty naklejaj na bezpośrednio na drzwi(na metal) ile się da w środku samych drzwi oraz później na zew. część blachy zaklejając dziurki- nie na tapicerę.
                    nie pamiętam dokładnie ale kabel od aku ma przejście na wysokości fotela kierowcy i później ciągniesz jednym z korytek(ja mam z lewej).
                    Wzmak dużo osób ma zabudowany w bagażniku z lewj strony w tej części wklęsłej , ja np. wykorzystałem kratkę i bezpośrednio do niej mocuję wzmaki)

P.S>
                    Później mogę sprawdzić jak z kablem od aku, którędy idzie...

Komentarz

Pracuję...