Dynavin D95

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • alias27
    Drive
    • 2008
    • 82

Wyświetlacz działa bardzo dobrze. Dzwięk porównywalny ze stream mp3 , którego miałem wcześniej. Wkurzajacy jest tylko odtwarzacz MP3 bo za mocno świeci(ma jasne tło) i przeszkadza w nocy, ale podobno i to maja rozwiązać bo się klienci skarżą. Za to rewelacyjnie nawigacja łapie sygnał 1-2 sek. DVB wymaga tunera, którego nie kupiłem i chyba nie kupię.
    Octavia scout 2.0 TDI

Komentarz

• macek
      Ambiente
      • 2011
      • 147

re

krissos próbowałes może się kontaktować z tymi z Jaworzna?
      Ja próbowałęm poprzez maila, gg i jakoś nie dostałem żadnej odpowiedzi.
      Nie wiesz może czy oni tam tez zamontuja sprzęt na miejscu?
      A i jedna rzecz mnie dziwi, że dają tylko 12 miesięcy gwarancji w Jaworznie, a tam gdzie pisał alias27 dają 24 miesiące.

Może jakbysmy się dogadali to kupimy 2 szt. i jakiś rabat wynegocjujemy

alias27 jak wprowadza te zmiany to jak będę to wgrywać, nowy firmare czy jak?
      Jestem ciekaw czy będzie to możan zrobićsamemu czy będzie trzeba jechać do serwisu.
      pozdrawiam Macek

Komentarz

• krissos
        Elegance
        • 2011
        • 840
        • Honda
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Re: re

Zamieszczone przez macek
        krissos próbowałes może się kontaktować z tymi z Jaworzna?
        Ja próbowałęm poprzez maila, gg i jakoś nie dostałem żadnej odpowiedzi.
        Nie wiesz może czy oni tam tez zamontuja sprzęt na miejscu?
        A i jedna rzecz mnie dziwi, że dają tylko 12 miesięcy gwarancji w Jaworznie, a tam gdzie pisał alias27 dają 24 miesiące.

Może jakbysmy się dogadali to kupimy 2 szt. i jakiś rabat wynegocjujemy

alias27 jak wprowadza te zmiany to jak będę to wgrywać, nowy firmare czy jak?
        Jestem ciekaw czy będzie to możan zrobićsamemu czy będzie trzeba jechać do serwisu.
        Gadałem z nim przez telefon i byłem osobiście Nie zamontuje twierdzi że samemu można bo to bardzo prosto. Ja muszę w serwisie bo gwarancje mam. Cenę już wynegocjowałem dobrą On nie ma sklepu tylko w domy sprzedaje może dlatego tamci dają 24 miesięcy
        No ale możemy razem bo ma 2szt do skody

A Ty skąd jesteś bo zaraz jadę do K-ce zobaczyć inne radyjko?

Radyjko zakupione + moduł DVB-T
        "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
        ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• macek
          Ambiente
          • 2011
          • 147

re

krissos jak zamontujesz podeślij fotki, a jeszcze jakbyś mógł nakręcić filmik jakiś- może być telefonem jak to wygląda

Macek
          pozdrawiam Macek

Komentarz

• krissos
            Elegance
            • 2011
            • 840
            • Honda
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zrobię filmik i Ci podeśle NA razie muszę dokupić ramkę i redukcję do anteny radiowej
            Pierwsze wrażenia pozytywne. Nie ma aux w podłokietniku.
            "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."

Komentarz

• macek
              Ambiente
              • 2011
              • 147

re

krissos i niby po aktualizacji bedzie pokazywało więcej parametrów silnika?
              Jak GPS?
              pozdrawiam Macek

Komentarz

• alias27
                Drive
                • 2008
                • 82

Parametrów raczej nie będzie więcej, ale podobno ma działać wyświetlanie klimy i czujników parkowania.
                Octavia scout 2.0 TDI

Komentarz

• krissos
                  Elegance
                  • 2011
                  • 840
                  • Honda
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez alias27
                  Parametrów raczej nie będzie więcej, ale podobno ma działać wyświetlanie klimy i czujników parkowania.
                  Klimy nie mam automatycznej i nie widzę jej na radiu, Czujniki parkowania działają bez problemu.

alias27 Jak dasz wsteczny to co się pokazuje ? Gdzie kupowałeś ramkę do radia?

Komentarz

• alias27
                    Drive
                    • 2008
                    • 82

Ale w autach przed liftem nie działają i to obiecali poprawic. Ramkę w jakimś sklepie internetowym znalazłem, ale juz namiary z poczty usunąłem. Jak dam wsteczny wyświetla mi się samochodzik, ale czujniki tylko piszczę a grafiki brak.
                    Octavia scout 2.0 TDI

Komentarz

• macek
                      Ambiente
                      • 2011
                      • 147

re

krissos i jak wrażenia po tygodniu użytkowania?
                      Bawiłeś juz się urządzeniem coś więcej?

Ramkę udało Ci się już dorwać?
                      pozdrawiam Macek

Komentarz

• Tippo
                        L&K
                        • 2009
                        • 1349
                        • Octavia III (5E3)
                        • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez krissos
                        razie muszę dokupić ramkę i redukcję do anteny radiowej
                        Jeden gosc na alledrogo, widzialem, ze sprzedaje ta nowsza wersje navi -zlota juz z calym kompletem czyli red. iso i separatorem z przejsciowka. Dzwine ze ten ci nie dal.

Pomoże ktoś z taką ramką gdzie dokupić?
                        Na allegro widzialem ramki srebrne pod klime manual i navi typu rns510 , szukalem bo sam rozwazalem zakup takowej. W aso tez maja tylko drogo.

Klimy nie mam automatycznej i nie widzę jej na radiu, Czujniki parkowania działają bez problemu.
                        Dlatego tez chyba odpuszczam sobie te columbusopodobne, tez bede mial klime manual. A wizualizacja z parkowania mi niepotrzebna tak jaki i te czujniki :P Pojezdzicie dostawczym bez szyb i lusterka wstecznego, to mnie zrozumiecie
                        Poza tym ramke wspomniana trzeba zmienic. Wiec raczej kupie py 9933.

Komentarz

• macek
                          Ambiente
                          • 2011
                          • 147

re

Tippo z tym, że py 9933 trochę odstaje parametrami od D95 z tego co wyczytałem.
                          pozdrawiam Macek

Komentarz

• Tippo
                            L&K
                            • 2009
                            • 1349
                            • Octavia III (5E3)
                            • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez macek
                            Tippo z tym, że py 9933 trochę odstaje parametrami od D95 z tego co wyczytałem.
                            Racja, wyswietlacz gorszy i nie ma wizualizacji parkowania i klimy. Lecz mimo wszsytko 9933 wychodzi taniej , bo pasuje w fabr ramke, do tego pewny serwis gw. Choc nie ukrywam ze jakby te gold byly tansze o 200-300 zl od 9933 i mialy 1 dystrybutora i jak 9933 2 lata gw. to bym sie powaznie zastanowil.

Komentarz

• macek
                              Ambiente
                              • 2011
                              • 147

re

Tippo ogólnie nie ma odczytów z komputera w 9933- chodzi mi o temp,ect.
                              Parkowanie to pikuś wystarczy że pika
                              Co do D95 też mnie trochę martwi, że koleś na allegro daje 1 rok gwarancji bo ogólnie D95 (np. z firmy z wrocka ma 2 lata). A jednak za 9933 dasz praktycznie tyle samo co za D95.

Trochę się juz pogubiłem z tymi ramkami co piszecie...
                              Czy jak mam w tej chwili radyjko stream mp3 i climatronic to kupując D95 muszę zmienić ramkę czy nie i jak to wygląda w przypadku 9933?

Macek
                              pozdrawiam Macek

Komentarz

• Tippo
                                L&K
                                • 2009
                                • 1349
                                • Octavia III (5E3)
                                • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Te dynawin, artax czy jak sobie to nazwa sprzedawcy wyglada jak rns510 czyli columbus, fabrcznie masz ramke pasujaca pod 9933 bo on ma taki obrys jak stream. A ramka pod rns510 ma wezsza ale szersza dziurke I teraz w zaleznosci od tego czy masz climatronic czy maunalna klime sa rozne ramki ,bo jak widzisz sa rozne kombinacje np. climatronic z dziura na rns, d95 lub climatronic z dziura na stream i 9933, lub ramka na klime manual i dziura na rns, lub ramka na manual i 9933. Proste nie :P

Komentarz

• macek
                                  Ambiente
                                  • 2011
                                  • 147

RE

aha i co takie ramki idzie dostac w aso czy trzeba szukac po allegro?

Macek

[ Dodano: Wto 10 Sty, 12 13:10 ]
                                  Mógłby mi ktoś z Was podać z etki numery ramek tych co pisał Tippo. Do PY99933 i do D95.

Dzięki wielkie.
                                  pozdrawiam Macek

Komentarz

• krissos
                                    Elegance
                                    • 2011
                                    • 840
                                    • Honda
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Wkurzajacy jest tylko odtwarzacz MP3 bo za mocno świeci(ma jasne tło) i przeszkadza w nocy
                                    To będzie rozwiązaniem na Twoje jasne tło:
                                    W ustawieniach jest przycisk "DIM" Jak jest zaświecony to po naciśnięciu mute z lewej strony przez chwilę to radio się przyciemni, a jeśli jest zgaszony to po naciśnięciu mute z lewej wyświetlacz gaśnie a muzyka gra w tle Lub na odwrót jakoś tak

Zamieszczone przez Tippo
                                    Jeden gosc na alledrogo, widzialem, ze sprzedaje ta nowsza wersje navi -zlota juz z calym kompletem czyli red. iso i separatorem z przejsciowka. Dzwine ze ten ci nie dal.
                                    Dał wszystko tylko w tych radiach jest iso, i przejściówka pod jedną antenę a u mnie są dwie dlatego musiałem dokupić inna.

Zamieszczone przez Tippo
                                    Na allegro widzialem ramki srebrne pod klime manual i navi typu rns510 , szukalem bo sam rozwazalem zakup takowej. W aso tez maja tylko drogo.
                                    Na tą chwile nigdzie ne ma zamówiłem w serwisie z rabatem więc nie wyjdzie tak drogo
                                    W sklepie internetowym Bartex powiedzieli mi cenę wyższą niż w serwisie oficjalnia cena.

Zamieszczone przez Tippo
                                    A wizualizacja z parkowania mi niepotrzebna tak jaki i te czujniki Pojezdzicie dostawczym bez szyb i lusterka wstecznego, to mnie zrozumiecie
                                    Jeżdżę już kilka lat LKW i czujniki w osobówce się przydają przy parkowaniu.

Zamieszczone przez Tippo
                                    Choc nie ukrywam ze jakby te gold byly tansze o 200-300 zl od 9933 i mialy 1 dystrybutora i jak 9933 2 lata gw. to bym sie powaznie zastanowil.
                                    Na tego 9933 bym się nie zdecydował już teraz mając D95.

Zamieszczone przez macek
                                    Co do D95 też mnie trochę martwi, że koleś na allegro daje 1 rok gwarancji bo ogólnie D95 (np. z firmy z wrocka ma 2 lata). A jednak za 9933 dasz praktycznie tyle samo co za D95
                                    KOleś daje 1rok bo tyle jest oficjalnie Ten z Wrocławia bierze drugi rok na swoje barki co świadczy że wie że te radia się nie psują tak łatwo i szybko, a u tego z Jaworzna też nie będzie problemu po gwarancji (obiecał pomoc)

Zamieszczone przez macek
                                    Trochę się juz pogubiłem z tymi ramkami co piszecie...
                                    Czy jak mam w tej chwili radyjko stream mp3 i climatronic to kupując D95 muszę zmienić ramkę czy nie i jak to wygląda w przypadku 9933?
                                    To radio jest jak columbus więc jak masz inną ramkę to będziesz musiał zmienić Ale warto
                                    Zamieszczone przez macek
                                    krissos i jak wrażenia po tygodniu użytkowania?
                                    Bawiłeś juz się urządzeniem coś więcej?
                                    Trochę się pobawiłem ale praca na dużo nie pozwoliła.
                                    Sprawdziłem za to działają na niej wszystkie mapy AM TT iGO Navigon w iGo jest nawet informacja o ruchu drogowym

Zamieszczone przez macek
                                    Ramkę udało Ci się już dorwać?
                                    Ramka będzie prawdopodobnie jutro

Komentarz

• alias27
                                      Drive
                                      • 2008
                                      • 82

Mam pytanie: Czy z fabryczną anteną działa ok, czy trzeba separator montowac? Zapomniałem przy montażu sprawdzić czy daje napięcie na kabel, a teraz musiałbym wyjąć urządzenie, żeby to sprawdzić.
                                      Octavia scout 2.0 TDI

Komentarz

• krissos
                                        Elegance
                                        • 2011
                                        • 840
                                        • Honda
                                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Mam pytanie: Czy z fabryczną anteną działa ok, czy trzeba separator montowac? Zapomniałem przy montażu sprawdzić czy daje napięcie na kabel, a teraz musiałbym wyjąć urządzenie, żeby to sprawdzić.
                                        Kupiłem tą przejściówkę ale jeszcze nie zdążyłem zamienić i sprawdzić. Dam znać

Komentarz

• macek
                                          Ambiente
                                          • 2011
                                          • 147

re

Tippo ile śpiewają za ramki w ASO?

krissos dobrze myślę, ze taka ramka była by dla mnie dobra pod D95 (z automat klimą): ?

pozdrawiam Macek

Komentarz

• krissos
                                            Elegance
                                            • 2011
                                            • 840
                                            • Honda
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez macek
                                            krissos dobrze myślę, ze taka ramka była by dla mnie dobra pod D95 (z automat klimą): ?
                                            http://www.bartex-caraudi...e332d139261a261
                                            Raczej taka, ale u nich cena z kosmosu
                                            w serwisie najlepiej kupić, no chyba że ktoś będzie miał na allegro lub na forum

Komentarz

• macek
                                              Ambiente
                                              • 2011
                                              • 147

re

a mógłby ktoś z Was kto ma etke zapodać mi numer, zadzwoniłbym sobie do aso i popytał bym o konkrety.

Dzięki
                                              pozdrawiam Macek

Komentarz

• krissos
                                                Elegance
                                                • 2011
                                                • 840
                                                • Honda
                                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Re: re

Zamieszczone przez macek
                                                a mógłby ktoś z Was kto ma etke zapodać mi numer, zadzwoniłbym sobie do aso i popytał bym o konkrety.
                                                Dzięki
                                                Zadzwoń do nich podasz im vin i jaka klima i bez problemu Ci ustalą

Komentarz

• Tippo
                                                  L&K
                                                  • 2009
                                                  • 1349
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez macek
                                                  220pln Plichta Wejherowo
                                                  Wg mnie cena z d... wyjeta :|

Komentarz

• macek
                                                    Ambiente
                                                    • 2011
                                                    • 147

Zamieszczone przez Tippo
                                                    Zamieszczone przez macek
                                                    220pln Plichta Wejherowo
                                                    Wg mnie cena z d... wyjeta :|
                                                    Osz kurde, faktycznie za kawałek plastiku, pojeb... kogoś.
                                                    To faktycznie już zaczynam szukać po allegro.
                                                    pozdrawiam Macek

Komentarz

Pracuję...