Pomocy przy wyborze radia - O2 Tour - Bolero

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mrqtm
    Rider
    • 2011
    • 253

Ale chodziło o rodzaj klimy czy manualna czy climatronic wtedy masz inne ramki
    Była Octavia Tour +
    jest O2 Tour , Bosso Burdello

Komentarz

• tomek
      L&K
      • 2005
      • 1078

na "starym" bolero słabo odtwarza niektóre karty SD które na "nowym" bolero działają normalnie-szybko. Ja bym brał to nowsze, choć jest brzydsze.
      O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• blazer47
        Drive
        • 2011
        • 65

Witam Kolegów,

Mam taki problem. Kupiłem na allegro Bolero z O2 FL do mojego Toura. ASO oczywiście radio zainstalowało. Dzień po odebraniu auta nacisnąłem przycisk "Setup" i on już został na pozycji "wciśniętej" (nie odbija). Ponadto radio nie reaguje po naciśnięciu żadnego przycisku (naciśnięcie nie wywołuje żadnej akcji), z tym że przyciski dotykowe działają.
        CD odtwarza płytki przez jakiś czas po czym przerzuca się samo na radio. Z kolei radio po kilku minutach odtwarzania przełącza się w tryb "service".
        Nie bardzo wiem co teraz zrobić. Czy demontować radio i odsyłać do sprzedawcy i zagadać z ASO może coś się uda wyrzeźbić.
        Może ktoś z Was miał podobną przygodę z Bolero i coś poradzi...

Będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi

Komentarz

• kowal 2002
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 5161

blazer47, jak przycisk jest wciśnięty to inne mogą nie reagować. Musisz ustalić przyczynę tego dlaczego przycisk nie odbija ( albo przekrzywiona ramka dookoła przycisków albo coś się dostało między ramkę a przycisk, albo radio było zalane jakimś słodkim napojem i przycisk się zwyczajnie skleił ). Czy robisz sam, czy odsyłasz to twój wybór. Generalnie rozłożenie radia to jakieś 5-10 min roboty ( tylko potrzebne są małe torx-y chyba 6 czy 7 ). Jakby co to mogę na nie spojrzeć jeśli nie chcesz grzebać sam...
          Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
          Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• obrus
            Elegance
            • 2011
            • 783
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez blazer47
            Witam Kolegów,

Mam taki problem. Kupiłem na allegro Bolero z O2 FL do mojego Toura. ASO oczywiście radio zainstalowało. Dzień po odebraniu auta nacisnąłem przycisk "Setup" i on już został na pozycji "wciśniętej" (nie odbija). Ponadto radio nie reaguje po naciśnięciu żadnego przycisku (naciśnięcie nie wywołuje żadnej akcji), z tym że przyciski dotykowe działają.
            CD odtwarza płytki przez jakiś czas po czym przerzuca się samo na radio. Z kolei radio po kilku minutach odtwarzania przełącza się w tryb "service".
            Nie bardzo wiem co teraz zrobić. Czy demontować radio i odsyłać do sprzedawcy i zagadać z ASO może coś się uda wyrzeźbić.
            Może ktoś z Was miał podobną przygodę z Bolero i coś poradzi...

Będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi
            Popraw ramkę i mocowanie radia - przykręć go wszyskimi wkrętami, jeżeli tego nie zrobiłeś. U mnie też początkowo przycinały się przyciski właśnie przez ramkę. Poprawiłem i jest ok. A w tryb serwisowy wchodzi dlatego, że setup jest długo naciśnięty.

Komentarz

• blazer47
              Drive
              • 2011
              • 65

Dzięki za odpowiedzi,

Dziś "odcisnąłem" ten przycisk i teraz reagują pozostałe ale boję się go znowu naciskać Po 1000 km mam przyjechać na serwis gazu i wtedy zlecę zdiagnozowanie usterki - nie mam talentu majsterkowicza kompletnie jak czegoś ktoś mi w tych sprawach "łopatologicznie" nie wyjaśni to cykam się dotykać

Komentarz

• beatnik
                Ambiente
                • 2011
                • 226

wlasnie sie szczypie, kupowac bolero czy chinczyka, kolego jak zadowolony jestes z tego bolero?
                7.3LPG/100 ~ 60km/h

Komentarz

• blazer47
                  Drive
                  • 2011
                  • 65

Oczywiście. Radyjko jest super. Robi fajne wrażenie, ładnie się komponuje w samochodzie i dodaje prestiżu Cena jest duża (ja kupiłem na allegro za 950zł). Zrozumiałe jest, że troche kaski szkoda. Nie mniej jednak moim zdaniem - warto.

Moja rada: nie kupuj Bluesa - będziesz żałował pod każdym względem. Jak kupować to albo Swinga ( około 500 zł na allegro) lub Bolero (tylko doradzam Bolero z O2 FL a nie to z Superba). Ewentualnie Colubus.

Jak będziesz miał jakieś pytania śmiało wal jak w dym.

Komentarz

Pracuję...