Ale chodziło o rodzaj klimy czy manualna czy climatronic wtedy masz inne ramki
Pomocy przy wyborze radia - O2 Tour - Bolero
Zwiń
X
-
Witam Kolegów,
Mam taki problem. Kupiłem na allegro Bolero z O2 FL do mojego Toura. ASO oczywiście radio zainstalowało. Dzień po odebraniu auta nacisnąłem przycisk "Setup" i on już został na pozycji "wciśniętej" (nie odbija). Ponadto radio nie reaguje po naciśnięciu żadnego przycisku (naciśnięcie nie wywołuje żadnej akcji), z tym że przyciski dotykowe działają.
CD odtwarza płytki przez jakiś czas po czym przerzuca się samo na radio. Z kolei radio po kilku minutach odtwarzania przełącza się w tryb "service".
Nie bardzo wiem co teraz zrobić. Czy demontować radio i odsyłać do sprzedawcy i zagadać z ASO może coś się uda wyrzeźbić.
Może ktoś z Was miał podobną przygodę z Bolero i coś poradzi...
Będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi
Komentarz
-
-
blazer47, jak przycisk jest wciśnięty to inne mogą nie reagować. Musisz ustalić przyczynę tego dlaczego przycisk nie odbija ( albo przekrzywiona ramka dookoła przycisków albo coś się dostało między ramkę a przycisk, albo radio było zalane jakimś słodkim napojem i przycisk się zwyczajnie skleił ). Czy robisz sam, czy odsyłasz to twój wybór. Generalnie rozłożenie radia to jakieś 5-10 min roboty ( tylko potrzebne są małe torx-y chyba 6 czy 7 ). Jakby co to mogę na nie spojrzeć jeśli nie chcesz grzebać sam...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blazer47Witam Kolegów,
Mam taki problem. Kupiłem na allegro Bolero z O2 FL do mojego Toura. ASO oczywiście radio zainstalowało. Dzień po odebraniu auta nacisnąłem przycisk "Setup" i on już został na pozycji "wciśniętej" (nie odbija). Ponadto radio nie reaguje po naciśnięciu żadnego przycisku (naciśnięcie nie wywołuje żadnej akcji), z tym że przyciski dotykowe działają.
CD odtwarza płytki przez jakiś czas po czym przerzuca się samo na radio. Z kolei radio po kilku minutach odtwarzania przełącza się w tryb "service".
Nie bardzo wiem co teraz zrobić. Czy demontować radio i odsyłać do sprzedawcy i zagadać z ASO może coś się uda wyrzeźbić.
Może ktoś z Was miał podobną przygodę z Bolero i coś poradzi...
Będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi
Komentarz
-
-
Dzięki za odpowiedzi,
Dziś "odcisnąłem" ten przycisk i teraz reagują pozostałe ale boję się go znowu naciskać Po 1000 km mam przyjechać na serwis gazu i wtedy zlecę zdiagnozowanie usterki - nie mam talentu majsterkowicza kompletnie jak czegoś ktoś mi w tych sprawach "łopatologicznie" nie wyjaśni to cykam się dotykać
Komentarz
-
-
Oczywiście. Radyjko jest super. Robi fajne wrażenie, ładnie się komponuje w samochodzie i dodaje prestiżu Cena jest duża (ja kupiłem na allegro za 950zł). Zrozumiałe jest, że troche kaski szkoda. Nie mniej jednak moim zdaniem - warto.
Moja rada: nie kupuj Bluesa - będziesz żałował pod każdym względem. Jak kupować to albo Swinga ( około 500 zł na allegro) lub Bolero (tylko doradzam Bolero z O2 FL a nie to z Superba). Ewentualnie Colubus.
Jak będziesz miał jakieś pytania śmiało wal jak w dym.
Komentarz
-
Komentarz