Jest bagażnik, jak na narty to w sam raz ogłoszenie najtaniej, sprzedający poleca i co wy na to?
columbus w 01
Zwiń
X
-
columbus w 01
Witam wszystkich uzytkownikow forum. Jest to moj pierwszy post wiec wypada sie przedstawic Jestem Lukasz. Przepraszam na brak polskiej czcionki ale nie posiadam
Moje pytanie dotyczy modyfikacji audio w Octavii 01 z 2001 roku. Nie wiem jak to jest z tymi oznaczeniami ale chyba wiadomo o co chodzi.
Udalo mi sie dzisiaj dostac za smieszne pieniadze RNS 510. Wstepne przymiarki zrobilem i mniej wiecej pasuje , napewno bede musial troszke podpilowac i podocinac kilka elementow. moze ktos z forumowiczow juz sie w to bawil kiedys i moze poradzic cos?
Posiadam do radia wtyk CAN BUS ale domyslam sie ze o tym moge zapomniec poniewaz nie posiadam sterowania w kierownicy.
Zadowolony jestem ze wszystkie funkcje dzialaja na koste iso.
W tym tygodniu zabieram sie za proby montazu i postaram sie robic fotki.
Moze zna ktos ewentualny, dobry patent na przeniesienie przycisow: podgrzewanie szyby i klapka paliwa? Cos z innych aut grupy VAG?
Pewnie zaraz uslysze komenty ze to nie warte zachodu ale mysle ze takie uprzyjemnienie podrozy jest jak najberdziej celowe
Pozdrawiam
-
-
Jak chcesz upchnąć RNS 510 do O1? przecież to rzeźba totalna będzie... Lepiej opchij to i kup jakieś radio 2din. Będziesz mieć bez roboty. Ewentualnie jak chcesz serię to weź coś co pasuje do O1, bo z tym co masz będzie bardzo ciężko a efekt wizualny może być kiepski. Takie jest moje zdanie
Komentarz
-
-
Zobacze co z tego wyjdzie, ale musze wymontowac panel srodkowy i wziasc na spokojnie go do domu. Wiem ze przyciski musze przeniesc w inne miejsce, ale z tym nie bedzie zadnego problemu. Jakby nie to ze radio ma u dolu "zgrubienie"na czytnik kart SD to by pasowalo.
Masz racje ze jest z tym pracy ale nie wydaje mi sie aby to bylo az tak niewykonalne aby ordrazu sprzedawac, a jak okaze sie ze pasuje to bede w siodmym niebie
Jedyny problem jest u dolu polki, a przerobienie ramki to pestka.
Przycisk otwierania wlewu paliwa podejdzie idealnie ze starego modelu Octavii, mam dylemat z ogrzewaniem szyby, moze ma ktos jakas propozycje, spotkal sie w innym aucie z czyms co by sie nadawalo?
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Aalborg, chcesz to rób, ale moim skromnym zdaniem będzie to pasowało jak pięść do nosa...Więcej rzeźbienia niż to warte
Zamieszczone przez AalborgUdalo mi sie dzisiaj dostac za smieszne pieniadze RNS 510. Wstepne przymiarki zrobilem i mniej wiecej pasuje , napewno bede musial troszke podpilowac i podocinac kilka elementow."Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Nie wiem skad tyle pesymizmu, a dlaczego nie warto? Jeden argument podajecie... bo duzo zachodu i trzeba pilowac? Sorrki ale to tylko smieszny plastik za psie pieniadze, jak zniszcze to kupie drugi. Na allegro pod dostatkiem, a jak mi sie uda bedzie git. Moim zdaniem wszelkiego rodzaju okleiny,galki i tuning zderzaki to wiocha i zal ale tego nie komentuje.
Prosze o sugestie wnoszace cos do tematu. Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AalborgNie wiem skad tyle pesymizmu, a dlaczego nie warto? J
To radio zrobione jest z myślą o O2 a nie O1. Jest w miarę nowym radiem wystylizowanym dla nowej deski rozdzielczej w O2FL, O2T, O2 a nie starym O1... W starej O1 będzie źle wyglądało i będzie się gryzło np. z ogromnymi "guzikami" starej konsoli środkowej. Myślę, że jako takich problemów z podłączeniem nie będzie ale będzie wyglądało źle, mało estetycznie.
Zamieszczone przez AalborgMoim zdaniem wszelkiego rodzaju okleiny,galki i tuning zderzaki to wiocha i zal ale tego nie komentuje.
Zamieszczone przez AalborgProsze o sugestie wnoszace cos do tematu.
Zrobisz jak uważasz, ale moim zdaniem Columbus w O1 to średni pomysł"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BiszczuProszę bardzo...
To radio zrobione jest z myślą o O2 a nie O1. Jest w miarę nowym radiem wystylizowanym dla nowej deski rozdzielczej w O2FL, O2T, O2 a nie starym O1... W starej O1 będzie źle wyglądało i będzie się gryzło np. z ogromnymi "guzikami" starej konsoli środkowej. Myślę, że jako takich problemów z podłączeniem nie będzie ale będzie wyglądało źle, mało estetycznie.
Komentarz
-
-
I tak mnie nie przekonacie:P
Jest to element centralny i mysle ze pasuje jesli zostanie estetycznie wmontowany. Ja nie mam zamiaru zrobic tego na tzw.sztuke
Dlaczego chce to zamontowac??? Czesto jezdze do Polski i chce czerpac z tego wiecej przyjemnosci. W/w sprzed ma bardzo dobre opinie i takie wlasnie sobie chce zamontowac.
Opinie negatywne nic nie wnosza do tematu bo nie ulatwia mi zamontowania radia a spamowac to panowie mozecie w innym temacie ale prosze nie w tym.
Jesli ktos ma chec przelutowywac diody bo mu sie kolor nie podoba to dlaczego nie kupie sobie odrazu sprzetu kompatybilnego?? Mozemy tak bez konca o tym ale i tak podziwiam Was Panowie ze wydajecie duze pieniadze na auto a pozniej przed domem wybebeszacie tapicerke aby cos zamontowac...a pozniej placz ze trzeszczy...ehhh. mowie o posiadaczach aut 02.
Podsumowanie
Jest ktos zainteresowany tematem i chce sie przylaczyc?? Jesli tak to zapraszam do rozmowy, jesli wszyscy sa na nie...Prosze administratora o zamkniecie tematu
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftGrygi wcisnal Columbusa do Fabii I, wiec da sie tez do OI. Trzeba jakis symulator CAN, bo bez niego nie bedzie to chodzic
Wczoraj podlaczylem pod kostke iso i wszystko mi dzialalo, a nawigacja zrobila na mnie piorunujace wrazenie. Nie jestem orlem z elektroniki samochodowej i nie sadze bym dal rade cos innego wymyslic niz na iso.
Mysle ze brak integracji z kompem samochodu jakos przezyje
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AalborgI tak mnie nie przekonacie:P
Zamieszczone przez AalborgJest to element centralny i mysle ze pasuje jesli zostanie estetycznie wmontowany. Ja nie mam zamiaru zrobic tego na tzw.sztuke
Zamieszczone przez AalborgDlaczego chce to zamontowac??? Czesto jezdze do Polski i chce czerpac z tego wiecej przyjemnosci.
Zamieszczone przez AalborgOpinie negatywne nic nie wnosza do tematu
Zamieszczone przez Aalborgspamowac to panowie mozecie w innym temacie ale prosze nie w tym.
Zamieszczone przez AalborgJesli ktos ma chec przelutowywac diody bo mu sie kolor nie podoba to dlaczego nie kupie sobie odrazu sprzetu kompatybilnego??
Zamieszczone przez AalborgJest ktos zainteresowany tematem i chce sie przylaczyc??
Napisz do Grygy może CI pomoże i więcej pokory życzę"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Aalborg, Trzymam za Ciebie kciuki. Jak zrobisz to pochwał się fotkami ma forum..
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AalborgProszę pokaż mi oryginalny licznik do O2 (nie FL i nie T) z czerwonymi, niebieskimi lub białymi diodami - chętnie kupię nowy oryginalny z ASO :diabelski_usmiech
Widocznie nie jest to do 02 wiec po co montowac?
Zamieszczone przez AalborgJest ktos zainteresowany tematem i chce sie przylaczyc??
Pragne zwrocic sie do ludzi ktorzy sa zainteresowani tematem w sposob budujacy a nie destrukcyjny. Czyli spojrzec na temat technicznie a nie praktycznie.
Pozzdrawiam
Komentarz
-
-
A ja jestem za.
Życzę powodzenia i koniecznie się pochwal jak wyszło.
Faktycznie może być problem z canem.
Jak nie będzie emulatora to chyba będzie się wyłączało, ale w tej kwestii musisz pogadać z kimś bardziej rozgarniętym.
chyba chodzi o coś takiego
Komentarz
-
-
Sumulator CAN i sprawny gosc od robienia customowych ramek.
Wszystko pasuje, wciskalem juz w Superbie 1, wciskalem do Fabii - dobry nozyk, dobra pilka i troche zmyslu technicznego i lecisz
Wszystko dzialaByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroSumulator CAN i sprawny gosc od robienia customowych ramek.
Wszystko pasuje, wciskalem juz w Superbie 1, wciskalem do Fabii - dobry nozyk, dobra pilka i troche zmyslu technicznego i lecisz
Wszystko dziala
Komentarz
-
-
Dziekuje za mile slowa i odrazu mowie na jakim etapie jestem
Wymontowalem panel srodkowy... jest w domku i pierwsza rzecz to musialem usunac miejsce na przyciski i ... weszlo
Juz mi sie dzisiaj nie chce bawic ale kwadratowa ramka jest wysunieta kilka mm do przodu wiec nastepny krok to wywalenie tego rantu i osadzenie rns jak najglebiej. Na moje oko wyglada na to ze bedzie idealnie scalone z ramka
Temat ramki bedzie najtrudniejszy, ale nie mam lewych rak i mysle ze uda mi sie ladnie cos stworzyc z wlokna szklanego, ewentualnie jak mi nie wyjdzie wg planu bede szukal jakiegos fachowca
P.S: Mam okazje wyszorowac panel srodkowy Szary z czarna ramka i nie jest pierwszej swiezosci
[ Dodano: Pon 20 Lut, 12 19:50 ]
Dopiero teraz wszedlem w ten link do allezdzierstwo i stwierdzam ze mam taki zestaw, ale nie mam takiej duzej kosci do tego w instalacji auta
A ma sens zabawa w probe podlaczenia tego? Jakie bede mial korzysci jak nie mam sterowania z kierownicy a to co wyswietla pokladowy komputer to minimalne minimum
Testowalem dzsiaj radio i dvd bardzo ladnie dziala z funkcja napisow, jednoczesnie obsluguje nawigacje. Dzwiek jest mily dla ucha.
[ Dodano: Wto 21 Lut, 12 11:11 ]
Radio siedzie juz w Skodzinie Dziala rewelacyjnie, wszystko jak nalezyi mam polskie menu w navi Anna uprzyjemnia mi podroz od dzisiaj
Narazie nie zapodaje zdjec bo nie wyglada to za specjalnie uroczo bez maskownicy ale za to wezme sie w tym tygodniu wiec do niedzieli powinno byc zrobione.
Jesli chodzi o trudnosci w montazu to... zadnych bo w sumie wymontowanie, dopasowanie radia i montaz zajely mi w sumie 4h. Ktos tu mowil o rzezbieniu??
Apropo ramki to tez sie tak nie wyrywam za szybko poniewaz kupilem uzywany sprzet i chce polatac 3 dni aby sprwadzic czy aby napewno nie jest cos walniete. Jak cos to wroce to wersji wyjsciowej Mimo modyfikacji dam rade ponownie wszystko do kupy poskladac.
P.S. Nie wiedzialem ze to cacko posiada funkcje wykrywania radarow, ciekawe tylko czy wbudowane cos ma czy jak
Z elementow dodatkowych jakie mam podlaczone to zestaw glosnomowiacy, GPS(jakis dodatkowy modul ale nie wiem konkretnie po co) i antene tunera TV.Szkoda ze w Danii nie ma sygnalu naziemnego
Pozdrawiam i milego dnia
Komentarz
-
-
Aalborg, czekam na zdjęcia bo strasznie jestem ciekaw efektu końcowego :PMoja czarna bestia: http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%9B%C2%81osiu
Komentarz
-
-
A mnie się od początku ten temat wydawał realny do realizacji. Czekamy na fotki z niecierpliwością.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
Komentarz