columbus w 01

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • leszek710309
    Classic
    • 2013
    • 1

columbus w 01

Jest bagażnik, jak na narty to w sam raz ogłoszenie najtaniej, sprzedający poleca i co wy na to?
  • Aalborg
    Classic
    • 2012
    • 9

columbus w 01

Witam wszystkich uzytkownikow forum. Jest to moj pierwszy post wiec wypada sie przedstawic Jestem Lukasz. Przepraszam na brak polskiej czcionki ale nie posiadam

Moje pytanie dotyczy modyfikacji audio w Octavii 01 z 2001 roku. Nie wiem jak to jest z tymi oznaczeniami ale chyba wiadomo o co chodzi.
    Udalo mi sie dzisiaj dostac za smieszne pieniadze RNS 510. Wstepne przymiarki zrobilem i mniej wiecej pasuje , napewno bede musial troszke podpilowac i podocinac kilka elementow. moze ktos z forumowiczow juz sie w to bawil kiedys i moze poradzic cos?
    Posiadam do radia wtyk CAN BUS ale domyslam sie ze o tym moge zapomniec poniewaz nie posiadam sterowania w kierownicy.
    Zadowolony jestem ze wszystkie funkcje dzialaja na koste iso.
    W tym tygodniu zabieram sie za proby montazu i postaram sie robic fotki.
    Moze zna ktos ewentualny, dobry patent na przeniesienie przycisow: podgrzewanie szyby i klapka paliwa? Cos z innych aut grupy VAG?
    Pewnie zaraz uslysze komenty ze to nie warte zachodu ale mysle ze takie uprzyjemnienie podrozy jest jak najberdziej celowe
    Pozdrawiam

Komentarz

• Subaru
      Rider
      • 2005
      • 640

Jak chcesz upchnąć RNS 510 do O1? przecież to rzeźba totalna będzie... Lepiej opchij to i kup jakieś radio 2din. Będziesz mieć bez roboty. Ewentualnie jak chcesz serię to weź coś co pasuje do O1, bo z tym co masz będzie bardzo ciężko a efekt wizualny może być kiepski. Takie jest moje zdanie
      Koniki są po to by je karmić

Komentarz

• Aalborg
        Classic
        • 2012
        • 9

Zobacze co z tego wyjdzie, ale musze wymontowac panel srodkowy i wziasc na spokojnie go do domu. Wiem ze przyciski musze przeniesc w inne miejsce, ale z tym nie bedzie zadnego problemu. Jakby nie to ze radio ma u dolu "zgrubienie"na czytnik kart SD to by pasowalo.
        Masz racje ze jest z tym pracy ale nie wydaje mi sie aby to bylo az tak niewykonalne aby ordrazu sprzedawac, a jak okaze sie ze pasuje to bede w siodmym niebie
        Jedyny problem jest u dolu polki, a przerobienie ramki to pestka.
        Przycisk otwierania wlewu paliwa podejdzie idealnie ze starego modelu Octavii, mam dylemat z ogrzewaniem szyby, moze ma ktos jakas propozycje, spotkal sie w innym aucie z czyms co by sie nadawalo?
        Pozdrawiam

Komentarz

• Subaru
          Rider
          • 2005
          • 640

Zobacz jak to jest w Superbie. Otwórz jakąś fotkę z allegro. Tam przyciski są dużo mniejsze (mówię o pierwszym modelu, w tym nowym nie wiem). Albo zamontuj w drzwiach tak jak w S1. Wtedy zamiast guzików masz taki przełącznik jak do otwierania szyb

Komentarz

• Biszczu
            RS
            • 2011
            • 5567

Aalborg, chcesz to rób, ale moim skromnym zdaniem będzie to pasowało jak pięść do nosa...Więcej rzeźbienia niż to warte
            Zamieszczone przez Aalborg
            Udalo mi sie dzisiaj dostac za smieszne pieniadze RNS 510. Wstepne przymiarki zrobilem i mniej wiecej pasuje , napewno bede musial troszke podpilowac i podocinac kilka elementow.
            aż mnie ciarki przeszły :shock:
            "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• Subaru
              Rider
              • 2005
              • 640

Mnie też się tak wydaje. A i efektu wizualnego nie będzie. IMHO zbyt dużo roboty w stosunku do otrzymanej korzyści

Komentarz

• Aalborg
                Classic
                • 2012
                • 9

Nie wiem skad tyle pesymizmu, a dlaczego nie warto? Jeden argument podajecie... bo duzo zachodu i trzeba pilowac? Sorrki ale to tylko smieszny plastik za psie pieniadze, jak zniszcze to kupie drugi. Na allegro pod dostatkiem, a jak mi sie uda bedzie git. Moim zdaniem wszelkiego rodzaju okleiny,galki i tuning zderzaki to wiocha i zal ale tego nie komentuje.
                Prosze o sugestie wnoszace cos do tematu. Pozdrawiam

Komentarz

• Biszczu
                  RS
                  • 2011
                  • 5567

Nie wiem skad tyle pesymizmu, a dlaczego nie warto? J
                  Proszę bardzo...
                  To radio zrobione jest z myślą o O2 a nie O1. Jest w miarę nowym radiem wystylizowanym dla nowej deski rozdzielczej w O2FL, O2T, O2 a nie starym O1... W starej O1 będzie źle wyglądało i będzie się gryzło np. z ogromnymi "guzikami" starej konsoli środkowej. Myślę, że jako takich problemów z podłączeniem nie będzie ale będzie wyglądało źle, mało estetycznie.

Moim zdaniem wszelkiego rodzaju okleiny,galki i tuning zderzaki to wiocha i zal ale tego nie komentuje.
                  chciałeś rad to je dostajesz - to, że nie możesz ich zaakceptować to już nie nasza wina

Prosze o sugestie wnoszace cos do tematu.
                  każdy odzywający się w Twoim wątku wnosi do tematu. Ty uważasz, że warto zmieniać, bo trafiłeś tanio radio. Inni uważają, że będzie to nieziemska rzeźba. Był już jeden taki co chciał z O1 zrobić O2 - średnio mu wyszło.

Zrobisz jak uważasz, ale moim zdaniem Columbus w O1 to średni pomysł

Komentarz

• Subaru
                    Rider
                    • 2005
                    • 640

Zamieszczone przez Biszczu
                    Proszę bardzo...
                    To radio zrobione jest z myślą o O2 a nie O1. Jest w miarę nowym radiem wystylizowanym dla nowej deski rozdzielczej w O2FL, O2T, O2 a nie starym O1... W starej O1 będzie źle wyglądało i będzie się gryzło np. z ogromnymi "guzikami" starej konsoli środkowej. Myślę, że jako takich problemów z podłączeniem nie będzie ale będzie wyglądało źle, mało estetycznie.
                    W mojej opinii to jest wystarczający powód, ale zrobisz jak zechcesz. Wg mnie dużo lepszy efekt będzie jak upchniesz kwadratowe 2DIN

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Grygi wcisnal Columbusa do Fabii I, wiec da sie tez do OI. Trzeba jakis symulator CAN, bo bez niego nie bedzie to chodzic
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• Aalborg
                        Classic
                        • 2012
                        • 9

I tak mnie nie przekonacie:P
                        Jest to element centralny i mysle ze pasuje jesli zostanie estetycznie wmontowany. Ja nie mam zamiaru zrobic tego na tzw.sztuke
                        Dlaczego chce to zamontowac??? Czesto jezdze do Polski i chce czerpac z tego wiecej przyjemnosci. W/w sprzed ma bardzo dobre opinie i takie wlasnie sobie chce zamontowac.
                        Opinie negatywne nic nie wnosza do tematu bo nie ulatwia mi zamontowania radia a spamowac to panowie mozecie w innym temacie ale prosze nie w tym.
                        Jesli ktos ma chec przelutowywac diody bo mu sie kolor nie podoba to dlaczego nie kupie sobie odrazu sprzetu kompatybilnego?? Mozemy tak bez konca o tym ale i tak podziwiam Was Panowie ze wydajecie duze pieniadze na auto a pozniej przed domem wybebeszacie tapicerke aby cos zamontowac...a pozniej placz ze trzeszczy...ehhh. mowie o posiadaczach aut 02.

Podsumowanie
                        Jest ktos zainteresowany tematem i chce sie przylaczyc?? Jesli tak to zapraszam do rozmowy, jesli wszyscy sa na nie...Prosze administratora o zamkniecie tematu
                        Pozdrawiam

Komentarz

• Subaru
                          Rider
                          • 2005
                          • 640

a spamowac to panowie mozecie w innym temacie
                          Kolego nie pisz mi że spamujemy ok? Chciałeś rady to ją dostałeś. Chcesz to montuj twoja sprawa

Komentarz

• Aalborg
                            Classic
                            • 2012
                            • 9

Zamieszczone przez Maicroft
                            Grygi wcisnal Columbusa do Fabii I, wiec da sie tez do OI. Trzeba jakis symulator CAN, bo bez niego nie bedzie to chodzic
                            I to mi sie podoba
                            Wczoraj podlaczylem pod kostke iso i wszystko mi dzialalo, a nawigacja zrobila na mnie piorunujace wrazenie. Nie jestem orlem z elektroniki samochodowej i nie sadze bym dal rade cos innego wymyslic niz na iso.
                            Mysle ze brak integracji z kompem samochodu jakos przezyje

Komentarz

• Biszczu
                              RS
                              • 2011
                              • 5567

I tak mnie nie przekonacie:P
                              Nie jesteśmy tiu od przekonywania. Chciałeś rad to je dostałeś (przykro mi, że nie wszystkie są pochlebne i nie wszystko i wszystkich chwalą)

Jest to element centralny i mysle ze pasuje jesli zostanie estetycznie wmontowany. Ja nie mam zamiaru zrobic tego na tzw.sztuke
                              Montuj, porzeźb i pokaż starym forumowiczom jak to się robi (nie mówię tu o sobie)

Dlaczego chce to zamontowac??? Czesto jezdze do Polski i chce czerpac z tego wiecej przyjemnosci.
                              Twoja sprawa dlaczego chcesz. Przyjemność z jazdy też dobra rzecz żeby montować

Opinie negatywne nic nie wnosza do tematu
                              jak to nic nie wnoszą? pokazują Ci jak to może "dobrze" wyglądać. Nie wszystko co fajne w połączeniu jest jeszcze fajniejsze...

spamowac to panowie mozecie w innym temacie ale prosze nie w tym.
                              forum jest po to, żeby się udzielać...widzę, że każda nie pochlebna odpowiedź jest dla Ciebie spamem

Jesli ktos ma chec przelutowywac diody bo mu sie kolor nie podoba to dlaczego nie kupie sobie odrazu sprzetu kompatybilnego??
                              Proszę pokaż mi oryginalny licznik do O2 (nie FL i nie T) z czerwonymi, niebieskimi lub białymi diodami - chętnie kupię nowy oryginalny z ASO :diabelski_usmiech

Jest ktos zainteresowany tematem i chce sie przylaczyc??
                              tu przypomniała mi się wyliczanka z dzieciństwa - "kto chce się ze mną bawić palec do budki, palec do budki"

Napisz do Grygy może CI pomoże i więcej pokory życzę

Komentarz

• phoneman
                                RS
                                • 2008
                                • 3374
                                • Octavia I (1U2)
                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Aalborg, Trzymam za Ciebie kciuki. Jak zrobisz to pochwał się fotkami ma forum.
                                .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• Aalborg
                                  Classic
                                  • 2012
                                  • 9

Proszę pokaż mi oryginalny licznik do O2 (nie FL i nie T) z czerwonymi, niebieskimi lub białymi diodami - chętnie kupię nowy oryginalny z ASO :diabelski_usmiech

Widocznie nie jest to do 02 wiec po co montowac?

Jest ktos zainteresowany tematem i chce sie przylaczyc??
                                  tu przypomniała mi się wyliczanka z dzieciństwa - "kto chce się ze mną bawić palec do budki, palec do budki"

Pragne zwrocic sie do ludzi ktorzy sa zainteresowani tematem w sposob budujacy a nie destrukcyjny. Czyli spojrzec na temat technicznie a nie praktycznie.
                                  Pozzdrawiam

Komentarz

• ccLot
                                    Rider
                                    • 2009
                                    • 334

A ja jestem za.
                                    Życzę powodzenia i koniecznie się pochwal jak wyszło.
                                    Faktycznie może być problem z canem.
                                    Jak nie będzie emulatora to chyba będzie się wyłączało, ale w tej kwestii musisz pogadać z kimś bardziej rozgarniętym.

chyba chodzi o coś takiego
                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51370

Komentarz

• misiek^wro
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 8321

Sumulator CAN i sprawny gosc od robienia customowych ramek.

Wszystko pasuje, wciskalem juz w Superbie 1, wciskalem do Fabii - dobry nozyk, dobra pilka i troche zmyslu technicznego i lecisz

Wszystko dziala
                                      Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                      Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                      ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• ccLot
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 334

Zamieszczone przez misiek^wro
                                        Sumulator CAN i sprawny gosc od robienia customowych ramek.

Wszystko pasuje, wciskalem juz w Superbie 1, wciskalem do Fabii - dobry nozyk, dobra pilka i troche zmyslu technicznego i lecisz

Wszystko dziala
                                        Tak też mi się wydaje, do tego trochę maty szklanej, żywica, szpachla może jakaś używana ramka od rns do przeróbki, lakier i musi śmigać.

Komentarz

• Aalborg
                                          Classic
                                          • 2012
                                          • 9

Dziekuje za mile slowa i odrazu mowie na jakim etapie jestem
                                          Wymontowalem panel srodkowy... jest w domku i pierwsza rzecz to musialem usunac miejsce na przyciski i ... weszlo
                                          Juz mi sie dzisiaj nie chce bawic ale kwadratowa ramka jest wysunieta kilka mm do przodu wiec nastepny krok to wywalenie tego rantu i osadzenie rns jak najglebiej. Na moje oko wyglada na to ze bedzie idealnie scalone z ramka
                                          Temat ramki bedzie najtrudniejszy, ale nie mam lewych rak i mysle ze uda mi sie ladnie cos stworzyc z wlokna szklanego, ewentualnie jak mi nie wyjdzie wg planu bede szukal jakiegos fachowca
                                          P.S: Mam okazje wyszorowac panel srodkowy Szary z czarna ramka i nie jest pierwszej swiezosci

[ Dodano: Pon 20 Lut, 12 19:50 ]
                                          Dopiero teraz wszedlem w ten link do allezdzierstwo i stwierdzam ze mam taki zestaw, ale nie mam takiej duzej kosci do tego w instalacji auta
                                          A ma sens zabawa w probe podlaczenia tego? Jakie bede mial korzysci jak nie mam sterowania z kierownicy a to co wyswietla pokladowy komputer to minimalne minimum
                                          Testowalem dzsiaj radio i dvd bardzo ladnie dziala z funkcja napisow, jednoczesnie obsluguje nawigacje. Dzwiek jest mily dla ucha.

[ Dodano: Wto 21 Lut, 12 11:11 ]
                                          Radio siedzie juz w Skodzinie Dziala rewelacyjnie, wszystko jak nalezyi mam polskie menu w navi Anna uprzyjemnia mi podroz od dzisiaj
                                          Narazie nie zapodaje zdjec bo nie wyglada to za specjalnie uroczo bez maskownicy ale za to wezme sie w tym tygodniu wiec do niedzieli powinno byc zrobione.
                                          Jesli chodzi o trudnosci w montazu to... zadnych bo w sumie wymontowanie, dopasowanie radia i montaz zajely mi w sumie 4h. Ktos tu mowil o rzezbieniu??
                                          Apropo ramki to tez sie tak nie wyrywam za szybko poniewaz kupilem uzywany sprzet i chce polatac 3 dni aby sprwadzic czy aby napewno nie jest cos walniete. Jak cos to wroce to wersji wyjsciowej Mimo modyfikacji dam rade ponownie wszystko do kupy poskladac.
                                          P.S. Nie wiedzialem ze to cacko posiada funkcje wykrywania radarow, ciekawe tylko czy wbudowane cos ma czy jak
                                          Z elementow dodatkowych jakie mam podlaczone to zestaw glosnomowiacy, GPS(jakis dodatkowy modul ale nie wiem konkretnie po co) i antene tunera TV.Szkoda ze w Danii nie ma sygnalu naziemnego
                                          Pozdrawiam i milego dnia

Komentarz

• ccLot
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 334

P.S. Nie wiedzialem ze to cacko posiada funkcje wykrywania radarow, ciekawe tylko czy wbudowane cos ma czy jak
                                            Nie no to jest tylko baza radarów wklepana jako POI do navi i nic więcej

Komentarz

• Łosiu1988
                                              Elegance
                                              • 2009
                                              • 864
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • AKL 1.6 MPI 101 KM
                                              • BZB 1.8 TSI 160 KM

Aalborg, czekam na zdjęcia bo strasznie jestem ciekaw efektu końcowego :P
                                              Moja czarna bestia: http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%9B%C2%81osiu

Komentarz

• phoneman
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 3374
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

A mnie się od początku ten temat wydawał realny do realizacji. Czekamy na fotki z niecierpliwością
                                                .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• Aalborg
                                                  Classic
                                                  • 2012
                                                  • 9

dzien minal i wszystko dobrze dziala, wiec " jeg er meget glad"
                                                  W te radary to wchodze nie wlaczajac nawigacji, z poziomu ustawien, wpisuje w okolicach jakiej predkosci ma mnie informowac o radarze. Nie mialem okazji testowac

Komentarz

Pracuję...