a co są warte takie głośniczki ?
Tani zestaw
Zwiń
X
-
podejrzewam, że zastosowano zwykły kondensator w głośniku wysokotonowym a jego jakość jest zauważalna dopiero przy bardzo wysokich wymaganiach. Ważne, żeby nie był to lichy "elektrolit". Myślę, że tu nie obowiązuje zasada, że tylko dobry np. Hovland, Jupiter, Auricap. Na tych ostatnich to straciłem majątek :diabelski_usmiech
[ Dodano: Sro 13 Wrz, 06 20:57 ]
Kiedyś konstruowałem i mierzyłem komputerowo kolumny głośnikowe i w domowym audio układ z jednym kondensatorem nie miał racji bytu. Było to raczej mozolne dobieranie komponentów pod zasymulowany układ i potem drobiazgowe dobieranie zrobionego ustroju. Układ dobrany komputerowo musiał jeszcze przejść próby odsłuchowe a potem jeszcze ram kompuetrowe itd. - koszmar, a wszystko na wolnym powietrzu by uniknąć odbić. Tak to jest jeśli nie ma się dostępu do komory bezec :diabelski_usmiech howej .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez stefunCzy montując głośniczki Phase Evolution PCS 165.20 na dystansach z MDFu wykonanych przez firmę POWE, będę musiał podginać sławny element konstrucji drzwi?
Zamieszczone przez stefunAha i jeszcze jedno. Jak z montażem gwizdków w oryginalnych miejscach przy lusterkach?Leon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BioBogonstefun napisał/a:
Aha i jeszcze jedno. Jak z montażem gwizdków w oryginalnych miejscach przy lusterkach?
Kiepsko tzn. bez dodatkowego nakładu power tape'a lub innego druciarstwa ani rusz. Ja zastosowałem konstrukcję z takich plastikowych obejm do mocowania kabli przeprowadzonych przez nawiercone dziurki w plastikach. Trochę mi za to wstyd, ale się jakoś trzyma i gra
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9A ja swoje tweetry DLSa zamowcowałem w ten sposób: wyłamałem plastki w trójkątnej obudowie bo się głośniki nie mieściły i przymocowałem tweeter na ciepły silikon...i się trzymają :P
[ Dodano: Czw 21 Wrz, 06 04:57 ]
Zamieszczone przez stefunZabawa z tweeterkami będzie przyjemnością w porównaniu z gięciem tej blachy. Chyba serce mi pęknie :cry:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BioBogonJa po wycięciu zamalowałem gołą blachę pięknym różowym hameraitem, a potem jeszcze zapaćkałem masą bitumiczną do konserwacji podwoziaops: i nic nie zakonserwowałem.
Zagladalem tam po 2latach i jeszcze naszczescie nic nie zreJak zacznie to uzyje jeszcze nozyc i zakonserwuje.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez stefunChyba powoli tworzys się OT... Mimo to pozwolę sobie zadać jeszcze jedno pytanie - czego używaliście do cięcia (brzeszczot/nożyce/szlifierka) i jak konkretne narzędzia się spisywały?, ale jak wygluszalem drzwi i bylo wszystko zdjete to mialem ochote dociac(wyrownac) szlifiereczka troche
Komentarz
-
-
Osobiście myślę, że cena 799 zł za VMAX 12 cali jest naprawdę dobra. Zacny to głośniczek ......[center:f683551993]>>- CAR AUDIO SYSTEM -<<
****** > www.audiocar.pl < ******
Wyprzedaż Sprzętu Car Audio po cenach HURTOWYCH - Zainteresowani - Pytać ;] [/center:f683551993]
Komentarz
-
Komentarz