Zamieszczone przez adox
tanie (~200PLN) radio z USB
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
witam,
interesuje mnie jakieś proste radyjko 1-din, które będzie miało RDS (każde?) oraz port usb na mp3.
wymagania:
- włączane/wyłączane po zapłonie jak ori radio (czytałem manuale, niby każde ma na kostce doprowadzenie +12v z aku oraz +12v po stacyjce, ale czy działa tak, jak ori? nikt się nie przyznaje)
- radio z rds +mile widziany tryb przełączania na wiadomości (to się nazywa RDS-EON?)
- prosta obsługa
- nie oślepianie po oczach w nocy = możliwość regulacji podświetlenia - JVC się chwali, że jest
- niezawodność - aby nie gubiło stacji 2km po wyjeździe z miasta, żeby nie zamarzało przy -10'C i takie tam podstawowe wymagania jakie stawia się "firmowym" radyjkom
- najlepiej gotowa kostka ISO, bez cudów-wianków i zakręcania kabelków na kostkach
cena ~200PLN, znalezione aktualnie modele w podtemacie. kolor podświetlenia nieważny (i tak żaden nie pasuje do zielonego w O1 :P ). zdejmowany panel też niekoniecznie. radia typu bośman, klarus i inni rasowi chinlandczycy odpadają. wybaczcie, jeśli w wymaganiach napisałem oczywiste oczywistości - nie siedzę w temacie, używam obecnie VDO Dayton TR5106X, które sobie chwalę za bezobsługowość - raz ustawione i nie istnieje. po prostu gra
z góry dzięki za dobre rady
-
-
dzięki chłopaki za dotychczasowe wpisy.
akurat zielone podświetlenie jest ostatnie na liście życzeń :P
ale do rzeczy: czy np. wspomniany soniak gt-40u ma wspomniany ficzer włączania/wyłączania po zapłonie automatycznie?
reszta -jak zdążyłem w międzyczasie rzucić na odtwarzacze w kategorii <300 PLN - raczej bezproblewo spełnia moje potrzeby
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mrfaziMasz na myśli że jak słuchasz radyjka to po wyłączeniu zapłonu i ponownym załączeniu radyjko gra ponownie
--
nieaktualne, kupiłem za 199 pionka 1400ub w hipermarkecie - obok leżał jvc x30 za 219 (real). działa na zapłon , w zestawie kostka do ISO, wyjmaki i półramka montażowa. podłączenie w octavce = plug and play, zrobiłem na parkingu pod sklepem
niestety, odbiór stacji radiowych nawet w mieście jest sporo słabszy niż w VDO :| dwa razy poprawiałem antenę dla pewności, ale jest co najwyżej przeciętnie. pozostaje opcja, że przetarłem jakiś kabel, w długi weekend poszukamy winnych
--------
jeszcze raz się zedytuję: wyjąłem radio w bojowym nastroju w celu szukania zepsutych wtyczek, przetartych kabli i.. jakiś mundry zostawił w oryginale nieprzypięty kabelek łączący kostkę radia z pinem nr 4 kostki ISO = brak zasilania dla separatora antenowego. ciekawe po co. w każdym razie: odszczekuję kiepski odbiór stacji radiowych. działa jak należy. sory pioneer.
Komentarz
-
Komentarz