tanie (~200PLN) radio z USB

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Anjaro
    Classic
    • 2009
    • 33

Zamieszczone przez adox
    Wazniejsza elastycznosc na konkretnym biegu, aby nie trzeba bylo redukować biegu.
    Jeżeli na elastyczność spojrzeć z punktu widzenia kierowcy, czyli jest to wygoda polegająca na braku konieczności redukcji biegu podczas wyprzedzania to rozwiązanie jest jedno - automatyczna skrzynia biegów . Dlatego (abstrahując od potencjalnej awaryjności) idealnym rozwiązaniem jest 1.8 lub 2.0 TSI + DSG .
  • czernobyl
    L&K
    • 2008
    • 1276
    • Octavia III (5E3)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM
    • BSE 1.6 MPI 102 KM
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

witam,
    interesuje mnie jakieś proste radyjko 1-din, które będzie miało RDS (każde?) oraz port usb na mp3.
    wymagania:
    - włączane/wyłączane po zapłonie jak ori radio (czytałem manuale, niby każde ma na kostce doprowadzenie +12v z aku oraz +12v po stacyjce, ale czy działa tak, jak ori? nikt się nie przyznaje)
    - radio z rds +mile widziany tryb przełączania na wiadomości (to się nazywa RDS-EON?)
    - prosta obsługa
    - nie oślepianie po oczach w nocy = możliwość regulacji podświetlenia - JVC się chwali, że jest
    - niezawodność - aby nie gubiło stacji 2km po wyjeździe z miasta, żeby nie zamarzało przy -10'C i takie tam podstawowe wymagania jakie stawia się "firmowym" radyjkom
    - najlepiej gotowa kostka ISO, bez cudów-wianków i zakręcania kabelków na kostkach

cena ~200PLN, znalezione aktualnie modele w podtemacie. kolor podświetlenia nieważny (i tak żaden nie pasuje do zielonego w O1 :P ). zdejmowany panel też niekoniecznie. radia typu bośman, klarus i inni rasowi chinlandczycy odpadają. wybaczcie, jeśli w wymaganiach napisałem oczywiste oczywistości - nie siedzę w temacie, używam obecnie VDO Dayton TR5106X, które sobie chwalę za bezobsługowość - raz ustawione i nie istnieje. po prostu gra

z góry dzięki za dobre rady

Komentarz

• mrfazi
      • 2010
      • 3103
      • Superb III (3V3)
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

W mojej byłej O1 użytkowałem SONY CDX-GT40U

Zamieszczone przez czernobyl
      i tak żaden nie pasuje do zielonego w O1 :P
      no i ma zielone poświetlenie

tylko ciut więcej jak 200 PLN-ów , ale warto

Komentarz

• g4cek
        Rider
        • 2011
        • 402

za 200 pln nowego nie ma minimum 250-270 pln i w tym przedziale masz jvc pioneer sony i kenwood we wszystkich masz zielone podświetlenie ale najbardziej zbliżone chyba ma kenwood. Ja mam clariona najprostszy model i gra ładnie używany kosztował 200zł

Komentarz

• mrfazi
          • 2010
          • 3103
          • Superb III (3V3)
          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez g4cek
          używany kosztował 200zł
          apropo używki, to moja okta poszła w świat bez mojego radyjka (wspomnianego SONY), i leży sobie takie samotne w kartonie, ma jeszcze rok gwarancji, czeka by móc ponownie zagrać w kolejnej O1 cena będzie promocyjna

Komentarz

• czernobyl
            L&K
            • 2008
            • 1276
            • Octavia III (5E3)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM
            • BSE 1.6 MPI 102 KM
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

dzięki chłopaki za dotychczasowe wpisy.
            akurat zielone podświetlenie jest ostatnie na liście życzeń :P
            ale do rzeczy: czy np. wspomniany soniak gt-40u ma wspomniany ficzer włączania/wyłączania po zapłonie automatycznie?
            reszta -jak zdążyłem w międzyczasie rzucić na odtwarzacze w kategorii <300 PLN - raczej bezproblewo spełnia moje potrzeby

Komentarz

• mrfazi
              • 2010
              • 3103
              • Superb III (3V3)
              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez czernobyl
              czy np. wspomniany soniak gt-40u ma wspomniany ficzer włączania/wyłączania po zapłonie automatycznie?
              Masz na myśli że jak słuchasz radyjka to po wyłączeniu zapłonu i ponownym załączeniu radyjko gra ponownie ? Jeśli o to pytasz to sprawdzę, ale chyba tak.

Komentarz

• czernobyl
                L&K
                • 2008
                • 1276
                • Octavia III (5E3)
                • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                • BSE 1.6 MPI 102 KM
                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez mrfazi
                Masz na myśli że jak słuchasz radyjka to po wyłączeniu zapłonu i ponownym załączeniu radyjko gra ponownie
                dokładnie.
                --
                nieaktualne, kupiłem za 199 pionka 1400ub w hipermarkecie - obok leżał jvc x30 za 219 (real). działa na zapłon , w zestawie kostka do ISO, wyjmaki i półramka montażowa. podłączenie w octavce = plug and play, zrobiłem na parkingu pod sklepem
                niestety, odbiór stacji radiowych nawet w mieście jest sporo słabszy niż w VDO :| dwa razy poprawiałem antenę dla pewności, ale jest co najwyżej przeciętnie. pozostaje opcja, że przetarłem jakiś kabel, w długi weekend poszukamy winnych
                --------
                jeszcze raz się zedytuję: wyjąłem radio w bojowym nastroju w celu szukania zepsutych wtyczek, przetartych kabli i.. jakiś mundry zostawił w oryginale nieprzypięty kabelek łączący kostkę radia z pinem nr 4 kostki ISO = brak zasilania dla separatora antenowego. ciekawe po co. w każdym razie: odszczekuję kiepski odbiór stacji radiowych. działa jak należy. sory pioneer.

Komentarz

Pracuję...