Sorry, ze wracam do starego tematu, ale borykam sie z tym samym problemem. Moja Czeszka dlawi sie na niskich obrotach na drugim biegu. Czy uzycie tego plynu STP ze Statoil pomoglo? A jesli nie, to czy cos w ogole mozna na to poradzic?
wymiana glosnikow z tylu w kombi - robil to ktos?
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
Artur
wymiana glosnikow z tylu w kombi - robil to ktos?
na poczatek - tak wiem "zrob dobrze przod a nie bedziesz potrzebowal tylu" albo "kup se tube a nie glosniki" -> przod zrobilem, tuby nie chce a chcialbym miec z tylu cos lepszego niz jest montowane standardowo.
robilem skrzynki, graja pieknie ale zajmuja duzo miejsca i jakos nie do konca mi sie to wizualnie podoba.
dlatego - czy ktos zakaladal z tylu jakies lepsze glosniczki 4x6"?? jesli tak - jakie i jaki jest efekt? warto??
-
Artur
Maicroft, infinity i jbl robia owale 4x6" i wlasnie o takim czyms myslalem. a uparlem sie na tyl bo jak wozilem skrzynki to mialem fajny "efekt 3D" przy niektorych plytach robi to nieziemskie wrazenie
Komentarz
-
mnie bardziej jest potrzeby tył w celach niezagłuszania siebie przy odsłuchu jakiegoś badziewia przez córkę - włączam jej wtedy tylko sam tył....na przód wtedy w miarę niewiele dociera.
a z drugiej strony, prawda jest taka, że jak jedziemy w 4 osoby, i towarzystwo z tyłu chce coś z radia usłyszeć , to niestety, ale dla mnie z przodu jest już ciut za głośno.
Tak więc ta " qpa" :P czasami jest przydatna.
od razu mówię, że nie mam tam jakichs cudów - tzw." cośtamcośtam". jako, że mam w bagażniku suba, to pozwoliłem sobie wyrżnąć przez kondenser niske tony z tych 4''X6'', tak coby się nie zacharczały, i jakoś to leci....Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Zeby glosnik gral poprawnie, musi miec w czym grac (obudowa) a niestety w okcie kombi jest tam pewnego rodzaju przestrzen w jaks sposob ograniczona, i jesli chodzi o efekty spodziewac sie mozesz glownie tonow srednich i wysokich. Tak jest przynajmniej u mnie z elpisami inifnity... Niewarto!!
Komentarz
-
-
lec
a ktos sprawdzal moze ile jest miejsca w bagazniku w nadkolu ? chcialem wlozyc tam glosnik basowy (sciana boczna nadkola, tuz za kanapa) i nie pozbawiac sie jednoczesnie schowka. Jednakze po ostanich ogledzinach wychodzi na to ze nic z tego i bedzie trzeba adaptowac schowek
Komentarz
-
Artur - masz juz wzmacniaczyk ? Jeśli nie - to myślę, że czas już na niego. Podłączysz przód + do tego subwoofer który powinien być w twoim przypadku zamontowany w boczek. Nie będzie on zajmował praktycznie miejsca - a zrobi konkretną robotę.[center:f683551993]>>- CAR AUDIO SYSTEM -<<
****** > www.audiocar.pl < ******
Wyprzedaż Sprzętu Car Audio po cenach HURTOWYCH - Zainteresowani - Pytać ;] [/center:f683551993]
Komentarz
-
-
he masz racje glosniki z tylu sa potrzebne jest lepszy efekt ale tam z tylu nie wcisniesz nic dobrego. Chcialem tez cos zrobic i mi odradzili te male gowienka wiec zrobilem w tylnych drzwiach nio oczywiscie wiazalo sie to z przerobka boczka ale efekt koncowy :diabelski_usmiech warty tego nio i na koniec kupilem skrzynie i wzmacniacz. Radio ALPINE 2 zestawy glosnikow DLS B6 teraz to gra :jump: z czasem pomysle zeby zmienic wzmacniacz na wiekszy i podlacze te zestawy :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
urzekła mnie Twoja historia, zamieść jeszcze fotkę swojej głowy z dodatkową parą uszu skierowaną do tyłu :diabelski_usmiech[/quote]
Kolego chcialem zeby mi ladnie gralo w samochodzie i uzyskalem ten efekt , nie bedzie tego jezeli z tylu nie bedzie odpowiednich glosnikow. A to co mozna wsadzic z tylu w te plastiki to nie da tego efektu buuu .
Komentarz
-
-
Ja tyle glosniki rowniez sobie podarowalem, po konsultacjach i tygodniu walki z przednimi drzwiami w ktorych to dzielnie preza sie teraz Infinity Kappa 65.7cs :szeroki_usmiech z piecykiem rowniez tejze firmy. Teraz czas sie zabrac za zabudowe z tylu, wstepna koncepcja juz jest, subek juz tez dobrany cieplo sie robi, wiec najwyzsa pora zakonczyc to dzielo.
Komentarz
-
Komentarz