wymiana glosnikow z tylu w kombi - robil to ktos?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• wymiana glosnikow z tylu w kombi - robil to ktos?

Sorry, ze wracam do starego tematu, ale borykam sie z tym samym problemem. Moja Czeszka dlawi sie na niskich obrotach na drugim biegu. Czy uzycie tego plynu STP ze Statoil pomoglo? A jesli nie, to czy cos w ogole mozna na to poradzic?

wymiana glosnikow z tylu w kombi - robil to ktos?

na poczatek - tak wiem "zrob dobrze przod a nie bedziesz potrzebowal tylu" albo "kup se tube a nie glosniki" -> przod zrobilem, tuby nie chce a chcialbym miec z tylu cos lepszego niz jest montowane standardowo.
    robilem skrzynki, graja pieknie ale zajmuja duzo miejsca i jakos nie do konca mi sie to wizualnie podoba.
    dlatego - czy ktos zakaladal z tylu jakies lepsze glosniczki 4x6"?? jesli tak - jakie i jaki jest efekt? warto??

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

No tuby to tu Ci nikt na pewno nie polecal :twisted:

Jakies mozna wrzucic, albo jakies 10cm tylko trzeba dorobic adapter. Dawno temu na stronie Extreme Car Audio byly wlasnie takie wrzucone do combika.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Nexus6
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 4847
        • Volkswagen

Artur, nieważne ile kasy wydasz na "tył" i tak efektem będzie qpa :diabelski_usmiech
        With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

Maicroft, infinity i jbl robia owale 4x6" i wlasnie o takim czyms myslalem. a uparlem sie na tyl bo jak wozilem skrzynki to mialem fajny "efekt 3D" przy niektorych plytach robi to nieziemskie wrazenie

Komentarz

• huwe
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2005
            • 976

mnie bardziej jest potrzeby tył w celach niezagłuszania siebie przy odsłuchu jakiegoś badziewia przez córkę - włączam jej wtedy tylko sam tył....na przód wtedy w miarę niewiele dociera.
            a z drugiej strony, prawda jest taka, że jak jedziemy w 4 osoby, i towarzystwo z tyłu chce coś z radia usłyszeć , to niestety, ale dla mnie z przodu jest już ciut za głośno.
            Tak więc ta " qpa" :P czasami jest przydatna.
            od razu mówię, że nie mam tam jakichs cudów - tzw." cośtamcośtam". jako, że mam w bagażniku suba, to pozwoliłem sobie wyrżnąć przez kondenser niske tony z tych 4''X6'', tak coby się nie zacharczały, i jakoś to leci....
            Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• Malicha
              Classic
              • 2005
              • 32

Ja kiedys miałe 4 x 6 nie w skodzie ale w seacie beznadzieja totalna nawet sie nie opłaca wsadzac lepszych głośników bo pięknie grać nie będzię. Najlepiej nic nie montować jeśli ma się wydać kasę na marne
              Maliszka

Komentarz

• Szubi
                Classic
                • 2005
                • 19

Zeby glosnik gral poprawnie, musi miec w czym grac (obudowa) a niestety w okcie kombi jest tam pewnego rodzaju przestrzen w jaks sposob ograniczona, i jesli chodzi o efekty spodziewac sie mozesz glownie tonow srednich i wysokich. Tak jest przynajmniej u mnie z elpisami inifnity... Niewarto!!

Komentarz

a ktos sprawdzal moze ile jest miejsca w bagazniku w nadkolu ? chcialem wlozyc tam glosnik basowy (sciana boczna nadkola, tuz za kanapa) i nie pozbawiac sie jednoczesnie schowka. Jednakze po ostanich ogledzinach wychodzi na to ze nic z tego i bedzie trzeba adaptowac schowek

Komentarz

• Nexus6
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 4847
                    • Volkswagen

lec, sub niestety potrzebuje paru litrów przestrzeni żeby nisko zagrać

Komentarz

• CASKP
                      Rider
                      • 2005
                      • 263

Artur - masz juz wzmacniaczyk ? Jeśli nie - to myślę, że czas już na niego. Podłączysz przód + do tego subwoofer który powinien być w twoim przypadku zamontowany w boczek. Nie będzie on zajmował praktycznie miejsca - a zrobi konkretną robotę.
                      [center:f683551993]>>- CAR AUDIO SYSTEM -<<
                      ****** > www.audiocar.pl < ******
                      Wyprzedaż Sprzętu Car Audio po cenach HURTOWYCH - Zainteresowani - Pytać ;]
                      [/center:f683551993]

Komentarz

• Janusz
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 598

he masz racje glosniki z tylu sa potrzebne jest lepszy efekt ale tam z tylu nie wcisniesz nic dobrego. Chcialem tez cos zrobic i mi odradzili te male gowienka wiec zrobilem w tylnych drzwiach nio oczywiscie wiazalo sie to z przerobka boczka ale efekt koncowy :diabelski_usmiech warty tego nio i na koniec kupilem skrzynie i wzmacniacz. Radio ALPINE 2 zestawy glosnikow DLS B6 teraz to gra :jump: z czasem pomysle zeby zmienic wzmacniacz na wiekszy i podlacze te zestawy :szeroki_usmiech

Komentarz

• Nexus6
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 4847
                          • Volkswagen

Zamieszczone przez Janusz
                          masz racje glosniki z tylu sa potrzebne jest lepszy efekt
                          urzekła mnie Twoja historia, zamieść jeszcze fotkę swojej głowy z dodatkową parą uszu skierowaną do tyłu :diabelski_usmiech

Komentarz

• Janusz
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 598

urzekła mnie Twoja historia, zamieść jeszcze fotkę swojej głowy z dodatkową parą uszu skierowaną do tyłu :diabelski_usmiech[/quote]
                            Kolego chcialem zeby mi ladnie gralo w samochodzie i uzyskalem ten efekt , nie bedzie tego jezeli z tylu nie bedzie odpowiednich glosnikow. A to co mozna wsadzic z tylu w te plastiki to nie da tego efektu buuu .

Komentarz

• Nexus6
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 4847
                              • Volkswagen

Zamieszczone przez Janusz
                              nie bedzie tego jezeli z tylu nie bedzie odpowiednich glosnikow
                              nie słyszałeś jeszcze POPRAWNIE nagłośnionego auta, stąd Twoje zdanie na temat "ładnego" grania :diabelski_usmiech

Komentarz

• djczas
                                RS
                                • 2005
                                • 9612

Nexus6, za tydzień dasz mu posłuchać jak wpadnie na spota :diabelski_usmiech to zmieni zdanie :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Komentarz

• Janusz
                                  Rider
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 598

Jakie za tydzien jutro widzimy sie , hmm no teraz to juz dzis .

Komentarz

• Qba82
                                    Drive
                                    • 2006
                                    • 48

Ja tyle glosniki rowniez sobie podarowalem, po konsultacjach i tygodniu walki z przednimi drzwiami w ktorych to dzielnie preza sie teraz Infinity Kappa 65.7cs :szeroki_usmiech z piecykiem rowniez tejze firmy. Teraz czas sie zabrac za zabudowe z tylu, wstepna koncepcja juz jest, subek juz tez dobrany cieplo sie robi, wiec najwyzsa pora zakonczyc to dzielo.

Komentarz

Pracuję...