Koledzy nie róbcie zamieszania z tymi noclegami. Poczekajmy jeszcze do czwartku na Filipa i będzie wszystko jasne. Dla każdego znajdzie się miejsce. Nie zamawiajcie na własną rękę domków, bo w końcu okaże się, że dla naszej OCePkowej familii dwa ośrodki nie wystarczą.
Nietypowe zabezpieczenia antykradzieżowe
Zwiń
X
-
bishop, to jest ogólnodostepne forum
tu nie dyskutujemy o zabezpieczeniach
jak chcesz zabezpieczyc auto to znajdź elektronika który to zrobi albo wymyśl cos sam :roll:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
to jest ogólnodostepne forum
tu nie dyskutujemy o zabezpieczeniach
Temat jest dobry jak każdy inny. Nie chcemy tutaj tutoriali jakie masz zabezpieczenia.
Chodzi o propagowanie bezpieczeństwa naszych Skodzianek.
bishop niedawno trafiłem na bardzo ciekawą stronę
http://ukradlimiauto.pl/.
Znasz to uczucie gdy wyglądasz przez okno, przychodzisz na parking, zaglądasz do garażu... Te wątpliwości - czy on na pewno tu stał? Czy nie postawiłem go w innym miejscu?
Naprawdę strona godna obejrzenia.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Kiedyś w Uno miałem nietypowe zabezpieczenie. Trzeba było palcem jednej ręki dotykać stacyjki, a drugiej - śrubki w desce rozdzielczej. Problem był tylko jak moja małżonka chciała samochód uruchomić, bo przed odpalaniem samochodu musiała palce poślinić - taki ch**owy był z niej przewodnik :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Nie zdradzam tu tajemnic, bo chyba nawet o tym Tu czytałem. Jest bardzo skuteczne zabezpieczenie. Jest to odcięcie silnika, zapłonu, pompy paliwowej czy wszystkiego naraz, ale specjalnie spreparowane.
Odcięcie się dezaktywuje nie jakimś ukrytym przyciskiem czy pilotem, ale KARTĄ ZBLIŻENIOWĄ. Port do tej karty jest ukryty pod tapicerką drzwi, wnętrza czy plastikami kokpitu. Absolutnie nic nie wskazuje, gdzie on jest, absolutnie żadnych śladów montażu czy istnienia czegokolwiek pod wykładziną czy plastikiem. Po wejściu do samochodu dyskretnie zbliżamy kartę, załączamy wszystko i możemy jechać.
GENIALNIE PROSTE I GENIALNIE SKUTECZNE
ps.
W lepszych, droższych modelach to oczywiście też antynapad. :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez FerdOdcięcie się dezaktywuje nie jakimś ukrytym przyciskiem czy pilotem, ale KARTĄ ZBLIŻENIOWĄ. Port do tej karty jest ukryty pod tapicerką drzwi, wnętrza czy plastikami kokpitu. Absolutnie nic nie wskazuje, gdzie on jest, absolutnie żadnych śladów montażu czy istnienia czegokolwiek pod wykładziną czy plastikiem. Po wejściu do samochodu dyskretnie zbliżamy kartę, załączamy wszystko i możemy jechać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mrrudzinZamieszczone przez FerdOdcięcie się dezaktywuje nie jakimś ukrytym przyciskiem czy pilotem, ale KARTĄ ZBLIŻENIOWĄ. Port do tej karty jest ukryty pod tapicerką drzwi, wnętrza czy plastikami kokpitu. Absolutnie nic nie wskazuje, gdzie on jest, absolutnie żadnych śladów montażu czy istnienia czegokolwiek pod wykładziną czy plastikiem. Po wejściu do samochodu dyskretnie zbliżamy kartę, załączamy wszystko i możemy jechać.
Czy kolega rozumie o co mi chodzi
Komentarz
-
-
Pod koniec lat 80-tych kumpel w swoim "maluchu" zastosował podobne zabezpieczenie (oczywiście podobne pod względem działania, a nie rozwiązań technicznych): pod tapicerką tunelu środkowego założył elektromagnes połączony z przekaźnikiem, który "aktywowany" rozłączał dopływ zasilania do układu zapłonowego. Abu dezaktywować, należało przybliżyć w miejscu znajdowania się elektromagnesu zwykły magnes z małego głośnika. Patent był prosty, ale skuteczny - nigdy nie zdołano ukraść mu "malucha". :szeroki_usmiechDoświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Jeżeli ktoś ma trochę pojęcia o elektronice i ma zacięcie do majsterkowania, proponuję zbudować to zabezpieczenie:
Jest to układ bardzo uniwersalny, można korzystać z ukrytego przycisku, lub z modułu identyfikacji (do wyboru).
W przypadku korzystania z modułu identyfikacji można wogóle zapomnieć, że zabezpieczenie istnieje w samochodzie. Wszystko dzieje się automatycznie, poprostu wsiada się do samochodu i jedzie, a po opuszczeniu samochodu zabezpieczenia włacza się automatycznie
Zabezpieczenie "jeżdzi" w Octavii już kilka lat bez żadnych problemów.
Komentarz
-
-
Eidos71 te urządzenie co reaguje na magnes to kontrakton. Podpinasz pod któryś kabelek w stacyjce i bez niego nie odpalisz.
Ja osobiscie uważam, ze najlepiej mieć blokadę skrzyni. Własne patęty uprzykszają nieraz życie.
Kumpel podpioł sobie dodatkowy przycisk, i w momencie przekecania kluczyka musiał go trzymać. inaczej by nie zapalił. Kontrolki się świeciły, rozrusznik kręcił ale nie szło na świece...
To był dobry patent.
Ale na złodzieja w Polsce nie ma zabezpieczenia...prawda?
Komentarz
-
-
Dobrze się qrwa zapowiada ten ZEDER. Akurat jest w moim m-scu zamieszkania autoryzowany punkt montażu, to zadzwonię i zapytam o niego...Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
ary, uuupssss... to jest widać proste jak schemat gwoździa. O ile prawdziwe jest nagranie i oryginalny ZEDER (bez wcześniejszych uszkodzeń zamka przez autora filmu, który to chciał pokazać jaki on niby bystry...)!Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Jeżeli ZEDER faktycznie jest dobry, to pozostaje tylko bezpieczeństwo w razie wypadku...Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Komentarz
-
Komentarz