Nietypowe zabezpieczenia antykradzieżowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cysterniarz
    RS
    • 2008
    • 1887
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez bishop
    i fakty, wyszło 20 s
    i sponsorowane programy :szeroki_usmiech

Komentarz

• Ferd
      Rider
      • 2011
      • 320

Ten ZEDER ma bardzo dobre opinie. Kosztuje z montażem około 1200 pln brutto. Do nowego samochodu bym go założył. Taki komplecik : autoalarm, odcięcie i ZEDER powinno dać radę rożnym głupkom, szczylom itp.

Profesjonalny złodziej i tak będzie dysponował lawetą lub ekranowanym kontenerem na tirze.

Komentarz

• bishop
        L&K
        • 2012
        • 1430

Zamieszczone przez Ferd
        Profesjonalny złodziej i tak będzie dysponował lawetą lub ekranowanym kontenerem na tirze.
        Profesjonalny właściciel i tak wtedy będzie dysponował polisą AC :wink:

Komentarz

• Ferd
          Rider
          • 2011
          • 320

AC jest czymś oczywistym, musi być zawsze i wszędzie. Namawianie kogoś, aby nie brał ubezpieczenia AC jest taka sama zbrodnią, jak namawianie kogoś, aby nie kupował auta z klimatyzacją (no bo przecież wystarczy nawiew lub szyberdach) :diabelski_usmiech

Komentarz

• Jeżyk
            Rider
            • 2009
            • 691

Najgorsze jest w tym wszystkim to, że jak złodziej nie da rady ukraść to Ci auto zdemoluje albo spali ze złości. Miałem w Maluchu tak założone radio, że nie było szans na jego wyjęcie bez odpowiedniej wiedzy i narzędzi to mi rozbili szybę, radio rozwalili chyba młotkiem i pocięli siedzenia. W sumie więcej strat niż warte było radio.
            Swojego czasu zakładałem kuzynce w Cinquecento takie coś, że autko można było odpalić ale po kilku sekundach gasło. Za każdym razem czas wyłączenia był inny, od 2 do 10 sekund. Żeby auto uruchomić przykładało się magnes założony na kółko z kluczami przy stacyjce na parę sekund. Wówczas układ się zazbrajał na około 30 sekund i w tym czasie trzeba było odpalić auto. Po wyłączeniu zapłonu układ wracał natychmiast do stanu zerowego. Jednak najskuteczniejszym zabezpieczeniem jest dobra polisa AC.
            Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• gziip
              Classic
              • 2010
              • 21

A ja, jak muszę na dłużej zostawić gdzieś auto, np. kiedy wychodzę na kilka dni w góry, odpinam i zabieram ze sobą sterownik od instalacji gazowej. Przez niego "przechodzi" sterowanie wtryskami od benzyny. Nie ma bata, auto nie zapali a nie sądzę by złodzieje akurat dysponowali odpowiednim. Krosowanie w 40 pinowej wtyczce od niego też nie jest proste. Myślę, że to całkiem skuteczne zabezpieczenie.

Komentarz

• Yarwa
                Elegance
                • 2010
                • 915
                • BMW

no i napisałeś w necie i teraz będą chodzić na robote ze sterownikiem :diabelski_usmiech

Komentarz

• mrrudzin
                  Rider
                  • 2009
                  • 403

Zamieszczone przez gziip
                  A ja, jak muszę na dłużej zostawić gdzieś auto, np. kiedy wychodzę na kilka dni w góry, odpinam i zabieram ze sobą sterownik od instalacji gazowej. Przez niego "przechodzi" sterowanie wtryskami od benzyny. Nie ma bata, auto nie zapali a nie sądzę by złodzieje akurat dysponowali odpowiednim. Krosowanie w 40 pinowej wtyczce od niego też nie jest proste. Myślę, że to całkiem skuteczne zabezpieczenie.
                  Przyjdzie raz, później drugi - tylko już przygotowany

[ Dodano: Pią 22 Cze, 12 16:11 ]
                  Zamieszczone przez Yarwa
                  no i napisałeś w necie i teraz będą chodzić na robote ze sterownikiem :diabelski_usmiech
                  ZTCW chodzą z sterownikiem silnika, który śmiga bez immo itp.

Komentarz

• sebastian1980
                    Classic
                    • 2010
                    • 34

ary, ten drugi filmik który wstawiłeś, podobno tyczy się jakiejś podróbki ZEDERa, która produkowana jest na Słowacji. Natknąłem się na niego w internecie kiedyś. Jednak czy to faktycznie jest podróba, nie wiem. Ogólnie zabezpieczenie jako takie do mnie przemawia...czasami jednak warto poszukać parkingu strzeżonego (dojść kawałek dalej z buta), zawsze to więcej pewności choć nigdy 100%.
                    Co do własnych zabezpieczeń, to pamiętam jak ojciec mojej kumpeli zabezpieczył sobie swoje auto, przed odpaleniem, trzeba było klekać koło drzwi kierowcy, coś przełączac, potem jeszcze trochę gimnastyki wewnątrz i można było ruszać. Z perspektywy kogoś kto go obserwował wyglądało to komicznie. Wiem też że takie zabezpieczenia lubią się mścić w najmniej odpowiednim momencie.

Komentarz

• pandzik
                      RS
                      • 2011
                      • 2254
                      • Seat

Zamieszczone przez bishop
                      Dobrze się qrwa zapowiada ten ZEDER. Akurat jest w moim m-scu zamieszkania autoryzowany punkt montażu, to zadzwonię i zapytam o niego...
                      Najlepsza droga do spotęgowania skutków wypadku. Montaż tego ustrojstwa to czysta głupota.

Zamieszczone przez Nedar
                      piotrek_gdy nie bądź taki zasadniczy.
                      Temat jest dobry jak każdy inny. Nie chcemy tutaj tutoriali jakie masz zabezpieczenia.
                      Chodzi o propagowanie bezpieczeństwa naszych Skodzianek.
                      Najlepszy i jedyny sposób - polisa AC.

I śpisz spokojnie.

Komentarz

• radekgw
                        L&K
                        • 2010
                        • 1182

j/w tylko od czasu do czasu pytasz siebie, a dokumenty w domu czy w aucie
                        Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• bishop
                          L&K
                          • 2012
                          • 1430

Zamieszczone przez pandzik
                          bishop napisał/a:
                          Dobrze się qrwa zapowiada ten ZEDER. Akurat jest w moim m-scu zamieszkania autoryzowany punkt montażu, to zadzwonię i zapytam o niego...

Najlepsza droga do spotęgowania skutków wypadku. Montaż tego ustrojstwa to czysta głupota.
                          Koleś co Ty kombinujesz z cytatami ,nie masz co robić o 2w nocy czy ogarnia Cie czysta głupota?

Komentarz

• Krzycho-63
                            Rider
                            • 2007
                            • 628
                            • Superb II (3T4)
                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez pandzik
                            Jakieś konkretne informacje masz czy tylko tak sobie napisałeś?
                            Skoda Superb II Ambition
                            2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• bishop
                              L&K
                              • 2012
                              • 1430

Można podłaczyć drugą syrenkę do tej już zalożonej z alarmem?

Komentarz

• mrrudzin
                                Rider
                                • 2009
                                • 403

a czemu nie?

Komentarz

• bishop
                                  L&K
                                  • 2012
                                  • 1430

A czemu tak ?

Komentarz

• paulob1
                                    Rider
                                    • 2008
                                    • 470
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Cześć wszystkim.
                                    Ja zawsze uważałem, że to co najprostsze jest najskuteczniejsze.
                                    Ukryty wyłącznik ECU u mnie zdaje egzamin.
                                    Jeśli ktoś potrzebuje wyjaśnień i/lub instrukcji jak to zrobić, to zapraszam na priv lub gg.
                                    Sprawa jest prosta jak drut.
                                    Wyłącznik montuję w dowolnym ukrytym miejscu i podłączam go w obwód zasilania ECU. Więcej nie napiszę.... choć w sumie co po niektórzy łapią o co biega.
                                    Pozdro.

[ Dodano: Czw 05 Lip, 12 17:56 ]
                                    Żeby uruchomić auto, trzeba albo odnaleźć wyłącznik(co w nocy na ogół jest bardzo kłopotliwe) lub rozebrać pół deski by złączyć odpowiednią przerwę w obwodzie zasilania.
                                    Jedyne wyjście w takim przypadku dla złodzieja, to laweta lub hol z innego auta.

Komentarz

• mrrudzin
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 403

albo ECU z którym przychodzi złodziej, które ma w dupie Twoje imobilajzery, kody itp...

A zasilanie bierze sobie z zapalniczki albo innego ogólnodostępnego złącza

Komentarz

• paulob1
                                        Rider
                                        • 2008
                                        • 470
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

faktycznie masz łeb.... trzeba będzie to gdzieś zgłosić...... bo "fachowcy" się odzywają na forum. W sumie dlaczego mnie to nie dziwi....
                                        Jak umieściłem na moim chomiku plik o nazwie "Otwieranie auta bez kluczyka" to zaczęli ściągać bez opamiętania....hehe

[ Dodano: Czw 05 Lip, 12 20:49 ]
                                        A tak poza tematem, to co to jest "XAPTWE"?
                                        Wstydzisz się swojej miejscowości, czy jak???

Komentarz

• bradley
                                          L&K
                                          • 2008
                                          • 1465

paulob1, zasilanie zapalniczek tez zrob na ukryte pstryczki
                                          VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                                          Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                                          Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• mrrudzin
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 403

Zamieszczone przez paulob1
                                            faktycznie masz łeb.... trzeba będzie to gdzieś zgłosić...... bo "fachowcy" się odzywają na forum. W sumie dlaczego mnie to nie dziwi....
                                            Jak umieściłem na moim chomiku plik o nazwie "Otwieranie auta bez kluczyka" to zaczęli ściągać bez opamiętania....hehe

[ Dodano: Czw 05 Lip, 12 20:49 ]
                                            A tak poza tematem, to co to jest "XAPTWE"?
                                            Wstydzisz się swojej miejscowości, czy jak???
                                            Niestety "otwieranie drzwi bez kluczyka" ściągają leszcze, którzy do kompletu lusterek i loga skody z tylniej klapy chętnie wymontowali by Ci jeszcze radio albo sprawdzili czy w schowku nie ma CB. Ludzie którzy przyjdą po auto raczej mogliby wskazać błędy w tego typu poradnikach, albo je uzupełnić.

Jeśli gość przychodzi po auto jest przygotowany na różne ewentualności. To ile i jak bardzo niestandardowych zabezpieczeń masz w aucie przekłada się na czas jaki będzie potrzebował na jego otwarcie. Jeśli jest to spec od VW, wie że może braknąć zasilania i raczej na tą ewentualność się przygotuje

Wiadomym jest że jeśli ludzie zakładali w aucie odcięcie pompy paliwa - do której dostęp to kwestia podniesienia kanapy praktycznie w każdym samochodzie - złodzieje zaczęli chodzić ze swoimi akumulatorami i rozwiązywali w ten sposób problem ukrytych pstryczków.

[ Dodano: Czw 05 Lip, 12 21:14 ]
                                            Zamieszczone przez bradley
                                            paulob1, zasilanie zapalniczek tez zrob na ukryte pstryczki
                                            Co by pewnie pomogło, gdybyśmy wszyscy nie wiedzieli gdzie jest skrzynka z bezpiecznikami i jaki jest do niej dostęp

Komentarz

• pandzik
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 2254
                                              • Seat

Zamieszczone przez sebastian1980
                                              Jakieś konkretne informacje masz czy tylko tak sobie napisałeś?
                                              Pojęcie zdroworozsądkowego myślenia pewnie jest ci obce.

Bo przecież na pewno kawał żelastwa wielkości średniego słoja, przytwierdzonego na stałe do kolumny kierowniczej, poprawia poziom bezpieczeństwa w trakcie wypadku.

Komentarz

• BADYL
                                                RS
                                                • 2011
                                                • 2404
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • BKD 2.0 TDI 140 KM

jak czytam ten wątek to recę mi opadają...tzn. czego byśmy nie załozyli to "profesjonalista" i tak ukradnie auto.....jedynym zabezpieczeniem jest AC

Kolega pracvował w takiej firmie http://www.gannet.pl/CMS/default/default.html i podobno bardzo opłaca się zamontowac ich urzżadzenie, ale abonament i koszt trochę kosztuje :roll:

Z tego co mi kumpel mówił to opłaca się to montować w drogich autach lub maszynach budowlanych lub rolniczych. Auto musiałby być tak od sumy 150tys wtedy zaczyna się to opłacać bo dostaje się dodatkowe zniżki np. na ubezbieczenie itd.....
                                                nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Set
                                                  Ambiente
                                                  • 2010
                                                  • 113

Znam gościa który zabezpiecza swój samochód odpinając jakiś kabel pod maską i zabiera go do domu - mówi, że robi tak od 40 lat

Teraz w nowych autach mówił, że musiał go przerabiać aby zabrać ze sobą ...
                                                  Kilka razy chcieli mu ukraść i nie udało się, mało kto chodzi chyba na włam z walizką kabli ...

Oczywiście jest to kłopotliwe, bo każdorazowo musi podnosić maskę, ale za to skuteczne ...

Jaki kabel zabiera i jaki przerabia - tego już nie zdradził.

Komentarz

• exportsubripp
                                                    Rider
                                                    • 2010
                                                    • 304

Zamieszczone przez Set
                                                    Znam gościa który zabezpiecza swój samochód odpinając jakiś kabel pod maską i zabiera go do domu - mówi, że robi tak od 40 lat

Teraz w nowych autach mówił, że musiał go przerabiać aby zabrać ze sobą ...
                                                    Kilka razy chcieli mu ukraść i nie udało się, mało kto chodzi chyba na włam z walizką kabli ...

Oczywiście jest to kłopotliwe, bo każdorazowo musi podnosić maskę, ale za to skuteczne ...

Jaki kabel zabiera i jaki przerabia - tego już nie zdradził.
                                                    .
                                                    to jest albo żart albo ten gość ma ogromny problem z głową no chyba ze uzywa auta sporadycznie raz na miesiąc to wtedy tak , ale w przeciwnym razie to by bylo beznadziejnie głupie , na samą myśl śmiać mi sie chce :lol:
                                                    Napisane za pomocą batonika KitKat

Komentarz

Pracuję...