Jakiego palmtopa mam sobie kupic?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

WITAN JESTEM NOWY TA TYM FORUM.ALE MYŚLE ŻE COŚ MOGĘ POEIEDZIEĆ NA TEN TEMAT MAM WŁASNIE 17 z przodu 215/45 a ztyłu 245/40 .NO NIESTETY KONFORTU NIENA ,NO DZIURY TRZEBA OMIŁAĆ,A NA KRAWĘRZNIKI POWOLI MOŻNA PODJECHAĆ .A POZATYM NA NASTEMPNY SEZON KUPUJE 18 ALE 19 BYM JUŻ NIE ZAŁORZYŁ.
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

no wlasnie, jeszcze sie lamie, ale chyba kurde kupie, nie mam o tym zielonego pojecia, dlatego, prosze o praktyczne wskazowki i konkretne propozycje, to moze sie zdecyduje wreszcie

chyba chcialbym wykorzystywac to praktycznie tylko do nawigacji, wiec powiedzmy, ze jest to urzadzenie srednio mi potrzebne , co za tym idzie priorytetem niech bedzie cena (no ale zeby to jakos dzialalo).
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• sesik
      RS
      • 2006
      • 2165

Proponowałbym Ci acera n35 ma wbudowanego gpsa bez mapki kosztuje niecale 800 zeta nowy (po mapke mozesz sie zglosic do mnie) do tego trza jeszcze doliczyc karte pamieci.
      Dziala bardzo dopsze mam go od roku i nie mam z nim najmniejszego problemu
      Best ET = 13.666
      Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
      PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
      http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• Kinzi
        L&K
        • 2005
        • 1275
        • Superb III (3V3)

Ja mam Mio 550. Tańsza wersja to 350-ka. Jeżeli będziesz używał go tylko do nawigacji to nie musisz kupować drogich urządzeń. Mapa będzie działać w każdym bardzo podobnie. Reszta to kwestia "co się komu podoba"

To ciekawe strony związane z PDA:

1. http://www.pdaclub.pl/forum/index.php

2. http://poi.mobilne.net/index.php?strona=glowna

Sesik, którą masz wersję mapy :?:
        Octavia TDI

Komentarz

• paf
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3140

potwierdzam że w kwestii sprawności Mio daje dobrze radę
          ja śmigam na palmofonie Mio A701 - i nawet ekran 2,7" jest zupełnie spoko

natomiast faktycznie Mio 350 (to to samo co Mio 550 tylko bez WiFi)
          działa bardzo fajnie - ekran duży 3,5" czy 3,6"
          do nawigacji zupełnie wystarcza
          ma wbudowany GPS który trzyma nieźle sygnał, wszystko wbudowane wiec żadnych problemów z połączeniem - procek szybki 400MHz Samsung - porównywalny w benchmarkach z 512 MHz Intela - pamięć 64/128 MB więc OK

tyle z doświadczeń empirycznych

tu przykłady

Mio 350 Cena: 899.00 zł

Mio 550 Cena: 1,128.00 zł

Komentarz

• mirus
            Ambiente
            • 2005
            • 213

Ja uzywam Mio A201 i też jest OK. Niektórzy maja problemy z BT, ale u mnie wszystko jest OK. :szeroki_usmiech
            Sprzdana - Octavia II 1.9 TDI Elegance
            Obecnie Ford Focus II 1.6 - najlepszy bo służbowy

Komentarz

• nico21
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 2640
              • Volkswagen

Ja sobie sprawiłem palma MDA 3 (ERA) - SPV9090 (ORANGE) oraz odbiornik Globalsat BT 338. Działa rewelacyjnie. Jeszcze ani razu mi sie zgubił Z progamow uzywam Auto Mape oraz iGo.
              DACAR.team

Komentarz

• mariobros
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 551

No to i ja dodam od siebie Długo szukałem sprzętu dla siebie, w końcu wybrałem I-mate PDA-N. Jest mały (wyświetlacz 2.7'') i bardzo "pocket". A mnie właśnie o to chodziło. Nadaje się zarówno na piesze wycieczki (łatwo go schować gdziekolwiek), jak i do auta, bo wbrew pozorom trasę z Automapy pokazuje przednio, nie da się nic zarzucić... Polecam
                Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
                Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• Jabar1975
                  RS
                  • 2006
                  • 3331

a ja bym kupil kolejny raz Palmaxa - bo jest:
                  tani i dobry
                  ma wbudowana antene ktora odbiera nawet lezac miedzy fotelami, dziwnym trafem na tomtomie blyskawicznie sie lokalizuje, a jak dziala na automapie to juz nie jest tak rozowo - jak juz sie zaloguje to jest ok, ale dluzej trwa az sie odnajdzie
                  nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• eR_
                    Rider
                    • 2005
                    • 411

ja narazie sie przygladam :lol: , ale mam juz sprecyzowane wymagania, procek min 400MHz, bt, wifi, gps. Wiadomo gps- AutoMapa, bt - ewentualny zewnetrzyn gps oraz zestaw sluchawkowy, Wifi- by nie musiec miec ciagle wlaczonego kompa a moc korzystac z telefoni internetowej (skype) [tu tez lepiej korzystac z zestawu sluchawkowego na bt] i milo jest moc poserfowac/odczytac maila bedac w obcym miescie albo bedac u gebelsow. Moje wymagania spelnia mio550, oraz fujitsu-siemens loox 560 - ma super wyswietlacz ale cena tez jest super 2k :shock:
                    Max moc [KM/kW] 119.6/88.0
                    Max moment [Nm] 280 przy 1982 obr./min.

Komentarz

• QBA
                      RS
                      • 2004
                      • 2646

szkoda, cos z procesorem 600MHz, przynajmniej 128MB i ekran VGA :twisted: Aaa i jeszcze z Wi-Fi i akceleratorem grafiki :szeroki_usmiech

A tak na serio to do nawigacji powinno Ci wystarczyc ktores z Mio Ale pomysl nad modelem z Wi-Fi, bo jak sie wciagniesz, to bedziesz narzekal, ze tego nie masz :P A jak palmtop ma tylko jedno zlacze na karty to jest potem problem jak musisz zmieniac karte pamieci z karta Wi-Fi :?

Komentarz

• bernardo
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 1083

Zamieszczone przez Jabar1975
                        a ja bym kupil kolejny raz Palmaxa - bo jest:
                        tani i dobry
                        ma wbudowana antene ktora odbiera nawet lezac miedzy fotelami, dziwnym trafem na tomtomie blyskawicznie sie lokalizuje, a jak dziala na automapie to juz nie jest tak rozowo - jak juz sie zaloguje to jest ok, ale dluzej trwa az sie odnajdzie
                        popieram!
                        Szkoda, moje zdanie już znasz w temacie :szeroki_usmiech
                        Palmax albo Mio 169
                        Automapa ma to do siebie, że raz odnajduje się błyskawicznie, a innym razem potrzebuje i 2 minut... ale i do tego można się przyzwyczaić. U mnie stosunkowo szybko się stawia na nogi na tyle, że mnie to nie irytuje.

[ Dodano: Sro 18 Paź, 06 19:45 ]
                        Zamieszczone przez QBA
                        Ale pomysl nad modelem z Wi-Fi, bo jak sie wciagniesz, to bedziesz narzekal, ze tego nie masz :P
                        ja się wciągnąłem i nie narzekam, że nie mam wi-fiu :P
                        aczkolwiek...
                        NajtFukinPatrol North-West
                        Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
                        WhitePride :smokedevil

6,92 s do setki by DGW

Komentarz

• QBA
                          RS
                          • 2004
                          • 2646

Zamieszczone przez bernardo
                          ja się wciągnąłem i nie narzekam, że nie mam wi-fiu :P
                          A ja bardzo, bo na mojej uczelni jest darmowy dostep dla studentow, a ja sie mecze przez GPRS :?

Komentarz

• DGW
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 2330

a ja już raczej wiem co bym chciał i na co zaczynam odkładać
                            MIO P550 optymalne rozwiązanie
                            NFPNorth-West
                            2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
                            WARSZTAT www.dsize.pl
                            ->
                            CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
                            spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

Zamieszczone przez dobrygrzeswawa
                              a ja już raczej wiem co bym chciał i na co zaczynam odkładać
                              MIO P550 optymalne rozwiązanie
                              tez sie przychylam do tego :?
                              i te 2 o ktorych berni min. mowil
                              saport techniczny baj DGW
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm
                              no i nie ma :-)

Komentarz

• paf
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 3140

szkoda, jak nie robi ci ze 200 zeta różnicy to bierz Mio550

Mio 169 nie ma Wifi i ma Windę 2003 (Proc intel 400MHz)
                                Mio 350 tez nie ma wifi ale ma Windę 2005 (Proc samsung 400 MHz- szybszy dość od intela 400)
                                oba w tej samej prawie cenie

za ok 200 więcej jest Mio 550
                                który ma Wifi i windę 2005 i procek niezłe 400 MHz Samsunga

Komentarz

Re: Jakiego palmtopa mam sobie kupic?

Zamieszczone przez szkoda
                                  chcialbym wykorzystywac to praktycznie tylko do nawigacji, wiec powiedzmy, ze jest to urzadzenie srednio mi potrzebne , co za tym idzie priorytetem niech bedzie cena (no ale zeby to jakos dzialalo).
                                  Całkiem nie dawno miałem podobne zmartwienie i mój wybór padł a raczej to była kwestia ceny i chwili na Mio 168.Szczerze mówiąc jestem zadowolony , korzystam z 2 różnych map i jest OK ,reszta funkcji to dodatek choć nie powiem że się nie przydają.W moim przypadku o to chodziło.

Komentarz

• Prezes
                                    Classic
                                    • 2006
                                    • 10

Witam, jestem swego rodzaju maniakiem GPS'owym.
                                    Kupując dziś PDA do nawigacji należy zwrocić szczegolną uwagę na chipset GPS'u - tylko i wyłącznie SiRF Star III - charakteryzuje się najlepszą !!! czułością i stabilnością sygnału.
                                    Drugim aspektem jest jakość - jakość wykonania,jakość wykorzystanych podzespołow - tanio & pewnie - Fujitsu-Siemens. Osobiście polecam FS pocket LOOX'a n500 lub z wifi n520. Oczywiście złego słowa na Mio 350 i 550 powiedzieć nie mogę - jednak w porownaniu n520 kontra mio 550 - wole tego pierwszego - przyjemniejsza obudowa i lepszy ! wyświetlacz.
                                    Kupowanie Mio 168 i Acera n35 mija się z celem - słaby GPS, mało RAM'u i archaiczny system operacyjny.

Zatem jeśli ograniczają nas fundusze - Mio 350/550 jeśli mamy na zbyciu kilka zł więcej - LOOX 520/560.

Ciekawym rozwiązaniem będzie tandem GPS na BT (polecam nokie LD-3W) + jakiś PDA z BT - odbiornik montujemy na stałem np. w bagażniku/schwoku - ważne by dać mu 12v Łapie fix'a z nieba i do chwili kiedy zabraknie prądu w aku samochodu będzie do waszych natychmiastowych usług. PDA z wbudowanym GPS zanim złapie fixa/ustali położenia mija kilka sekund, czasem nawet minut.

@szkoda - PDA jest Ci średnio potrzebne ech! a skype na wyciągnięcie ręki? nawigacja? e-mail? biuro.rozrywka...

Gdyby ktoś ze śląska chciał potestować nawigacje w swojej octavce - zapraszam do Sosnowca !

P.S
                                    Dzisiaj kupiłem OI 1.9 TDI Tour Ice Dobrze zrobiłem czy źle ? żeby nie zaśmiecać tematu - niech ktoś mi wyśle pokrzepiającą wiadomość na priv'a

Komentarz

• paf
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 3140

Zamieszczone przez Prezes
                                      P.S
                                      Dzisiaj kupiłem OI 1.9 TDI Tour Ice Dobrze zrobiłem czy źle ? żeby nie zaśmiecać tematu - niech ktoś mi wyśle pokrzepiającą wiadomość na priv'a
                                      jeśli ci pasuje to słusznie - ja też to popełniłem w styczniu
                                      tu masz różne zdania na ten temat

witaj w klubie

Komentarz

jesli tylko NAVI to MIO p350 + ew. wyprowadzana na kabelku antene (+/- ~100zł dodatkowo). Najlepsze przelozenie parametry/jakosc <-> cena.

pozdr

Komentarz

• Prezes
                                          Classic
                                          • 2006
                                          • 10

@lec - tylko po jakiego grzyba do sirf star'a III antenka na kablu do pancernej octavianki ?

Komentarz

po takiego ze co niektorzy lubia sobie palma umiejscowic gdzies wygodniej - niekoniecznie na podszybiu

Komentarz

• mariobros
                                              Rider
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 551

Zamieszczone przez lec
                                              po takiego ze co niektorzy lubia sobie palma umiejscowic gdzies wygodniej - niekoniecznie na podszybiu
                                              Hehe Jeśli chodzi o umiejscowienie, to rzeczywiście, parę innych niż podszybie miejsc by się znalazło. Ale niestety, tylko jedno miejsce daje gwarancję w miarę wygodnego i bezpiecznego korzystania - właśnie podszybie, gdyż nie musisz zanadto się gimnastykować, aby śledzić mapę...
                                              Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
                                              Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

zdzwilbys sie ile fajnych miejsc mozna w aucie znalesc gdzie da sie milo i wygodnie korzystac z niego, a jednoczesnie nie swiecic na okolo samochodu ekranem Palma.

Widzialem tez zabudowe na stale pod N35 cos 'la seryjna navi

Komentarz

• misiekwaw
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 7715
                                                  • Ford

Zamieszczone przez QBA
                                                  A tak na serio to do nawigacji powinno Ci wystarczyc ktores z Mio Ale pomysl nad modelem z Wi-Fi, bo jak sie wciagniesz, to bedziesz narzekal, ze tego nie masz :P A jak palmtop ma tylko jedno zlacze na karty to jest potem problem jak musisz zmieniac karte pamieci z karta Wi-Fi :?
                                                  zgadzam sie w 100% k Mam MioA201 i jest naprawde OK, ale szybko zaczal mi doskwierac brak WiFi :?
                                                  Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                                  http://www.disi-tune.pl
                                                  Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                                  Był WRX
                                                  Była Octa

Komentarz

Pracuję...