WITAN JESTEM NOWY TA TYM FORUM.ALE MYŚLE ŻE COŚ MOGĘ POEIEDZIEĆ NA TEN TEMAT MAM WŁASNIE 17 z przodu 215/45 a ztyłu 245/40 .NO NIESTETY KONFORTU NIENA ,NO DZIURY TRZEBA OMIŁAĆ,A NA KRAWĘRZNIKI POWOLI MOŻNA PODJECHAĆ .A POZATYM NA NASTEMPNY SEZON KUPUJE 18 ALE 19 BYM JUŻ NIE ZAŁORZYŁ.
Jakiego palmtopa mam sobie kupic?
Zwiń
X
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEMTagi: Brak
-
-
no wlasnie, jeszcze sie lamie, ale chyba kurde kupie, nie mam o tym zielonego pojecia, dlatego, prosze o praktyczne wskazowki i konkretne propozycje, to moze sie zdecyduje wreszcie
chyba chcialbym wykorzystywac to praktycznie tylko do nawigacji, wiec powiedzmy, ze jest to urzadzenie srednio mi potrzebne, co za tym idzie priorytetem niech bedzie cena (no ale zeby to jakos dzialalo).
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
-
-
Proponowałbym Ci acera n35 ma wbudowanego gpsa bez mapki kosztuje niecale 800 zeta nowy (po mapke mozesz sie zglosic do mnie) do tego trza jeszcze doliczyc karte pamieci.
Dziala bardzo dopsze mam go od roku i nie mam z nim najmniejszego problemuBest ET = 13.666
Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
PerfectService by DGW
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/
Komentarz
-
-
Ja mam Mio 550. Tańsza wersja to 350-ka. Jeżeli będziesz używał go tylko do nawigacji to nie musisz kupować drogich urządzeń. Mapa będzie działać w każdym bardzo podobnie. Reszta to kwestia "co się komu podoba"
To ciekawe strony związane z PDA:
1. http://www.pdaclub.pl/forum/index.php
2. http://poi.mobilne.net/index.php?strona=glowna
Sesik, którą masz wersję mapy :?:
Komentarz
-
-
potwierdzam że w kwestii sprawności Mio daje dobrze radę
ja śmigam na palmofonie Mio A701 - i nawet ekran 2,7" jest zupełnie spoko
natomiast faktycznie Mio 350 (to to samo co Mio 550 tylko bez WiFi)
działa bardzo fajnie - ekran duży 3,5" czy 3,6"
do nawigacji zupełnie wystarcza
ma wbudowany GPS który trzyma nieźle sygnał, wszystko wbudowane wiec żadnych problemów z połączeniem - procek szybki 400MHz Samsung - porównywalny w benchmarkach z 512 MHz Intela - pamięć 64/128 MB więc OK
tyle z doświadczeń empirycznych
tu przykłady
Mio 350 Cena: 899.00 zł
Mio 550 Cena: 1,128.00 zł
Komentarz
-
-
No to i ja dodam od siebieDługo szukałem sprzętu dla siebie, w końcu wybrałem I-mate PDA-N. Jest mały (wyświetlacz 2.7'') i bardzo "pocket". A mnie właśnie o to chodziło. Nadaje się zarówno na piesze wycieczki (łatwo go schować gdziekolwiek), jak i do auta, bo wbrew pozorom trasę z Automapy pokazuje przednio, nie da się nic zarzucić... Polecam
Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
-
a ja bym kupil kolejny raz Palmaxa - bo jest:
tani i dobry
ma wbudowana antene ktora odbiera nawet lezac miedzy fotelami, dziwnym trafem na tomtomie blyskawicznie sie lokalizuje, a jak dziala na automapie to juz nie jest tak rozowo - jak juz sie zaloguje to jest ok, ale dluzej trwa az sie odnajdzienasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
ja narazie sie przygladam :lol: , ale mam juz sprecyzowane wymagania, procek min 400MHz, bt, wifi, gps. Wiadomo gps- AutoMapa, bt - ewentualny zewnetrzyn gps oraz zestaw sluchawkowy, Wifi- by nie musiec miec ciagle wlaczonego kompa a moc korzystac z telefoni internetowej (skype) [tu tez lepiej korzystac z zestawu sluchawkowego na bt] i milo jest moc poserfowac/odczytac maila bedac w obcym miescie albo bedac u gebelsow. Moje wymagania spelnia mio550, oraz fujitsu-siemens loox 560 - ma super wyswietlacz ale cena tez jest super 2k :shock:Max moc [KM/kW] 119.6/88.0
Max moment [Nm] 280 przy 1982 obr./min.
Komentarz
-
-
szkoda, cos z procesorem 600MHz, przynajmniej 128MB i ekran VGA :twisted: Aaa i jeszcze z Wi-Fi i akceleratorem grafiki :szeroki_usmiech
A tak na serio to do nawigacji powinno Ci wystarczyc ktores z MioAle pomysl nad modelem z Wi-Fi, bo jak sie wciagniesz, to bedziesz narzekal, ze tego nie masz :P A jak palmtop ma tylko jedno zlacze na karty to jest potem problem jak musisz zmieniac karte pamieci z karta Wi-Fi :?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975a ja bym kupil kolejny raz Palmaxa - bo jest:
tani i dobry
ma wbudowana antene ktora odbiera nawet lezac miedzy fotelami, dziwnym trafem na tomtomie blyskawicznie sie lokalizuje, a jak dziala na automapie to juz nie jest tak rozowo - jak juz sie zaloguje to jest ok, ale dluzej trwa az sie odnajdzie
Szkoda, moje zdanie już znasz w temacie :szeroki_usmiech
Palmax albo Mio 169
Automapa ma to do siebie, że raz odnajduje się błyskawicznie, a innym razem potrzebuje i 2 minut... ale i do tego można się przyzwyczaić. U mnie stosunkowo szybko się stawia na nogi na tyle, że mnie to nie irytuje.
[ Dodano: Sro 18 Paź, 06 19:45 ]
Zamieszczone przez QBAAle pomysl nad modelem z Wi-Fi, bo jak sie wciagniesz, to bedziesz narzekal, ze tego nie masz :Paczkolwiek...
NajtFukinPatrol North-West
Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
WhitePride :smokedevil
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
-
a ja już raczej wiem co bym chciał i na co zaczynam odkładać
MIO P550optymalne rozwiązanie
NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
szkoda, jak nie robi ci ze 200 zeta różnicy to bierz Mio550
Mio 169 nie ma Wifi i ma Windę 2003 (Proc intel 400MHz)
Mio 350 tez nie ma wifi ale ma Windę 2005 (Proc samsung 400 MHz- szybszy dość od intela 400)
oba w tej samej prawie cenie
za ok 200 więcej jest Mio 550
który ma Wifi i windę 2005 i procek niezłe 400 MHz Samsunga
Komentarz
-
-
desmo
Re: Jakiego palmtopa mam sobie kupic?
Zamieszczone przez szkodachcialbym wykorzystywac to praktycznie tylko do nawigacji, wiec powiedzmy, ze jest to urzadzenie srednio mi potrzebne, co za tym idzie priorytetem niech bedzie cena (no ale zeby to jakos dzialalo).
Komentarz
-
Witam, jestem swego rodzaju maniakiem GPS'owym.
Kupując dziś PDA do nawigacji należy zwrocić szczegolną uwagę na chipset GPS'u - tylko i wyłącznie SiRF Star III - charakteryzuje się najlepszą !!! czułością i stabilnością sygnału.
Drugim aspektem jest jakość - jakość wykonania,jakość wykorzystanych podzespołow - tanio & pewnie - Fujitsu-Siemens. Osobiście polecam FS pocket LOOX'a n500 lub z wifi n520. Oczywiście złego słowa na Mio 350 i 550 powiedzieć nie mogę - jednak w porownaniu n520 kontra mio 550 - wole tego pierwszego - przyjemniejsza obudowa i lepszy ! wyświetlacz.
Kupowanie Mio 168 i Acera n35 mija się z celem - słaby GPS, mało RAM'u i archaiczny system operacyjny.
Zatem jeśli ograniczają nas fundusze - Mio 350/550 jeśli mamy na zbyciu kilka zł więcej - LOOX 520/560.
Ciekawym rozwiązaniem będzie tandem GPS na BT (polecam nokie LD-3W) + jakiś PDA z BT - odbiornik montujemy na stałem np. w bagażniku/schwoku - ważne by dać mu 12vŁapie fix'a z nieba i do chwili kiedy zabraknie prądu w aku samochodu będzie do waszych natychmiastowych usług. PDA z wbudowanym GPS zanim złapie fixa/ustali położenia mija kilka sekund, czasem nawet minut.
@szkoda - PDA jest Ci średnio potrzebneech! a skype na wyciągnięcie ręki? nawigacja? e-mail? biuro.rozrywka...
Gdyby ktoś ze śląska chciał potestować nawigacje w swojej octavce - zapraszam do Sosnowca !
P.S
Dzisiaj kupiłem OI 1.9 TDI Tour IceDobrze zrobiłem czy źle ? żeby nie zaśmiecać tematu - niech ktoś mi wyśle pokrzepiającą wiadomość na priv'a
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PrezesP.S
Dzisiaj kupiłem OI 1.9 TDI Tour IceDobrze zrobiłem czy źle ? żeby nie zaśmiecać tematu - niech ktoś mi wyśle pokrzepiającą wiadomość na priv'a
tu masz różne zdania na ten temat
witaj w klubie
Komentarz
-
-
lec
jesli tylko NAVI to MIO p350 + ew. wyprowadzana na kabelku antene (+/- ~100zł dodatkowo). Najlepsze przelozenie parametry/jakosc <-> cena.
pozdr
Komentarz
-
lec
po takiego ze co niektorzy lubia sobie palma umiejscowic gdzies wygodniej - niekoniecznie na podszybiu
Komentarz
-
Zamieszczone przez lecpo takiego ze co niektorzy lubia sobie palma umiejscowic gdzies wygodniej - niekoniecznie na podszybiuJeśli chodzi o umiejscowienie, to rzeczywiście, parę innych niż podszybie miejsc by się znalazło. Ale niestety, tylko jedno miejsce daje gwarancję w miarę wygodnego i bezpiecznego korzystania - właśnie podszybie, gdyż nie musisz zanadto się gimnastykować, aby śledzić mapę...
Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
-
lec
zdzwilbys sie ile fajnych miejsc mozna w aucie znalesc gdzie da sie milo i wygodnie korzystac z niego, a jednoczesnie nie swiecic na okolo samochodu ekranem Palma.
Widzialem tez zabudowe na stale pod N35cos 'la seryjna navi
Komentarz
-
Zamieszczone przez QBAA tak na serio to do nawigacji powinno Ci wystarczyc ktores z MioAle pomysl nad modelem z Wi-Fi, bo jak sie wciagniesz, to bedziesz narzekal, ze tego nie masz :P A jak palmtop ma tylko jedno zlacze na karty to jest potem problem jak musisz zmieniac karte pamieci z karta Wi-Fi :?
k Mam MioA201 i jest naprawde OK, ale szybko zaczal mi doskwierac brak WiFi :?
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
Komentarz