Wtyczka do radia w O2FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michal_sk
    Classic
    • 2013
    • 22

Wtyczka do radia w O2FL

sprezyna w turbinie ??? pierwsze slysze....
  • kwak410
    Ambiente
    • 2011
    • 174

Wtyczka do radia w O2FL

Słuchajcie, mam taką sprawę. Kupiłem wzmacniacz z wejściem głośnikowym i teraz muszę pociągnąć przewody z sygnałem z radia. Gdzie można kupić jakieś kostki, przejściówki, rozgałęźniki czy tam podobne, żeby wpiąć między oryginalną instalację a radio aby można wyprowadzić sobie sygnały głośnikowe nie przecinając oryginalnych kabli i nie niszcząc żadnych wtyczek. Najlepiej by było mieć coś w formie "przedłużacza" oryginalnego gniazda z wtyczką, gdzie mógłbym rozciąć sobie interesujące mnie przewody. Znajdę w ogóle coś takiego czy trzeba "rzeźbić"

Radio to SWING

Pozdrawiam
    O3 RS TDI DSG

Komentarz

• bohen
      L&K
      • 2009
      • 1260
      • Audi
      • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Można by wykorzystać ten zestaw

Niestety wymaga przeróbek ale gniazdo i wtyk skody będziesz miał.
      Nic innego nie znalazłem.

Komentarz

• kwak410
        Ambiente
        • 2011
        • 174

Stary dzięki, szukałem czegoś takiego ale nie znalazłem. Przerobie to bez problemu. A nie wiesz czasem czy z tej ori wtyczki da się wyjąć tylko tą część odpowiadającą za głośniki ? - ma inny kolor więc wydaje mi się, że powinna wyjść z całości.
        O3 RS TDI DSG

Komentarz

• bohen
          L&K
          • 2009
          • 1260
          • Audi
          • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Z tego co pamiętam (nie mam takiej kostki pod ręką, żeby sprawdzić) to kable głośnikowe i zasilanie to pojedyncze piny w tej dużej kostce. Natomiast dodatkowe kable do radia fabrycznego są w tych dwóch wtyczkach innego koloru.

Komentarz

• kwak410
            Ambiente
            • 2011
            • 174

Wyjąłem przed chwilą radio. Można z wtyzki ori głównej wyjąć moduł 8-pin odpowiedzialny za sygnały głośnikowe. Więc po prostu kupię tylko taką kostkę 8 pin i pod nią podłącze kable do wyprowadzenia sygnałów. Oryginalna kostka zostanie odpięta i wtyczka do radia podłączona ponownie.

Tylko gdzie znaleźć taką kostkę ?
            O3 RS TDI DSG

Komentarz

Pracuję...