mialem radio rcd 300 volume i mute dzialalo przeskakiwanie nagran nie ale błedow nie było żadnych.w workshop mam wpisac ten kod 12345-123-12345 czy jak radia nie wysadzi
poza tym sprawdź, czy sterowniki kiery reaguje na przyciski z multikiery w blokach pomiarowych
Krzynol w blokach pomiarowych własnie te słowo mi uciekło ale tam też sprawdzałem tam jest si reagują lece do garażu wpisac kod.
[ Dodano: Pon 27 Maj, 13 20:02 ]
wchodze w 37 navigation potem coding 07 po lewej stronie na dole workshop code wpisuje 1234512312345 wyskakuje cos tam o lcode aj
Mam pytanko do znawców tematu, w nawigacji Columbus są zainstalowane mapy V9 i nie wyświetlają się punkty POI, w ogóle ich nie ma na mapie, jak sobie z tym poradzić? Kolejne pytanie mapy są z końca roku 2012 z tego co zauważyłem, nie ma na mapie drogi "autostrady" A2 od Warszawy do Łodzi (Strykowa) to tak ma być?
7920 od 7918 różni się tylko tym, że "nowsza zawiera" wgrane przez Kolegów z zachodu POI, które nie działają. A inne podobno (też nie drążyłem tematu) także nie chcą.
To są te same mapy.
Każdy z Was / nas powinien wrzucić 7918 i - jeśli ma ochotę - bawić się w POI na własną rękę. Dobrych gotowych rozwiązań nie ma - Kędzior ma to głęboko bo ma inne zajęcia i ja również nie mam czasu - BO na Polskę nie mam parcia BO sobie radzę inaczej, a gdyby się komuś chciało w to na serio zaangażować to zapraszam.
POI zwykłe to pan pikuś z małej litery. Praca nad tym miałaby sens, gdyby się dało w miarę regularnie aktualizować poi radarowe - na Europę. Ja mam dostęp do tych "premium" z TomTom, wiem jak je odblokować na TomTom, nie wymyśliliśmy z Kędziorem jak to przenieść na Columbusa.
Jak trafi się ktoś z tomtomem ogarnięty i chętny do kombinacji to naprawdę się w to osobiście zaangażuję i możemy coś fajnego zrobić - te na tomtom są naprawdę dobre i często aktualizowane, ale zaszyfrowane. Po kluczu się odblokowują w ichniej nawigacji.
Co do tego nie mam pewnosci czy to wina softu.
Mialem 5218, 5230 i teraz 5238 i na zadnym mapy 7920 nie pokazywaly POI.
Z tego co wyczytalem na niemieckich forach to ktos podczas dodawania POI zoptymalizowal je pod starsze navi, czy to prawda to nie wiem bo mam jedno z nowszych z tego roku.
dato: co do twojego pytania to orientowalem sie zeby przeimportowac poi z tomtoma ( mam go na komorce ) ale sprawa nie wyglada za ciekawie plik *.dat,
kwestia wyeksportowania tego do innego formatu.
temat draze jak cos wymysle to dam znac.
Ja mam 4120 i POI działają bez problemu. Obrobienie POI z TT jest dosyć łatwe ale czasochłonne. Mi to zajeło około 1h tym że nie na plikach fotoradarów z ORI Tom Tom ale z punktów które do TT wgrywa sie jako POI. Jak ktos chce to mam fotoradary z maja 2013. Jak bedę miał chwile czasu to może ogarnę coś nowszego
ja mam te platne na 12 miesiecy , dostalem za 1pln przy zakupie w appstore.
Niestety mam tylko poi.dat i narazie nie wiem jak sie do tego dobrac.
Generalnie zastanawiam sie czy nie przekonwertwac poi z IGO bo takie mozna znalezc na europe.
dato, z ori forotadarami jest problem bo jeszcze nie udało mi się ich niczym przekonwertować tak aby dało się je zaadoptować do RNS. Ale uwierz mi te nieorginalne też są w miarę OK i sprawdzają się w 99%.
Tak na szybko udało mi się dziś zrobić dla Was fotopstrykacze - aktualizacja na 30.05.2013!!
W pliku macie fotoradary PL - na całą EU trwało by to za długo - wybaczcie ale ja narazie ich nie potrzebuję
Fotoradary stacjonarne
Suszarki
Fotoradary przenośne
Radiowozy z kamerą
oraz stacje:
BP
Orlen
Bliska
LukOil
oraz MCDonalds-y tak na wakacje
Niestety RNS nie obsługuje komunikatów ostrzegających przed fotoradarem a szkoda! Wielka!
Podczas jazdy RNS może jednocześnie wyświetlać bodajże 6 czy 8 kategorii POI więc nie ma sensu tworzyć więcej
OK Koledy teraz pytanie odemnie
Mam soft 4210. Oraz mapę WEST V9 z przed roku.
Pytanie co mogę wgrać świeżego ?? Dacie jakieś linki ??
Dzięki
Komentarz