Alpine CDE-9846R/RM - guziczki czy pokretlo?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maniacz
    Drive
    • 2007
    • 62

lec, Tuner TMC często stosowany jest jako dodatek w nawigacjach bo pmaga to ominąc korki, wypadki, roboty drogowe itp. Obecnie na rynku jest kilka urzadzeń z wbudowanym TMC i GPS. Są tez palmtopy GPS i TMC ale niema narazie programów na PPC które obsługja TMC.

Działa to na zasadzie takiej że na falch FM nadawane są sygnałe z informacjami na których trasach sa problemy. Jak ustawisz jakąs trase na nawigacji to ta powinna sprawdzać czy na drogach którymi ona prowadzi niema problemów. Jezeli sa to powinna zaproponowac objazd.

O ile system dokonale działa na zachodzie to w polsce mozemy jeszcze o tym tylko pomarzyc.:/
    pzdr

Atu mapka gdzie TMC funkcjonuje http://www.tmcforum.com/en/about_tmc...ices_today.htm
    oraz forum poświęcone TMC
    TISA is your trusted global partner for standards. It offers products such as TPEG, QBench,... as well as TMC Location Table Certification
    Wszystkie błędy ortograficzne, gramatyczne, składniowe i inne są popełnione celowo i podlegają prawu autorskiemu.
  • djpi
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 429

Czesc!
    Napiszcie mi czy Alpine CDE-9846R ma pokretlo glosnosci czy sa to guziczki?
    Mysle o kupnie go do mojej Octy - jak sadzicie - bedzie pasowalo do kokpitu?
    Załączone pliki
    President Johnny II ASC + President Florida
    _,.-*'`'*-.,_Dark side on the Octavia_,.-*'`'*-.,_

Komentarz

• Ziomal
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 5841
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez djpi
      bedzie pasowalo do kokpitu?
      czemu nie , jak kupowałem Sony myślałem ze czerwony i biały będzie dziwnie wyglądać , teraz jestem innego zdania.

Tak wogle to Sony zeszło na psy :|
      Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• tomek
        L&K
        • 2005
        • 1078

99.9% to sa przyciski, a nie galka
        ja mam 9854 i wyglada dobrze, choc moglo by troche ciemniej swiecic - choc nie ma tragedii, a i wyswietlacz moglby byc lepiej widoczny w dzien (jest troszke za bardzo "lustrzany")
        O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• Nastar
          Rider
          • 2005
          • 460

Może i nie są najbrzydsze te Alpinki - też się trochę nad nimi zastanawiałem... Ale w końcu stanęło na używanym Kenwoodzie i NIE żAłUJę !!! Wygląda też świetnie a jak gra ! A to granie jest chyba ważniejsze...;-)
          W tych sprawach wszystko to kwestia ceny...
          A propos - ile masz na radyjko odłożone ? Może coś doradzimy ciekawszego w tej cenie... :roll:
          Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)

Komentarz

na przyciski, wersja 9845 była na gałkę bo takową mam.

Komentarz

• djpi
              Rider
              S_OCP Member
              • 2006
              • 429

Nastar, niby mam w salonie za 500zl, ale dwie-trzy stowki moge do tego dolozyc. Co proponujesz?? :?:

Komentarz

• Nastar
                Rider
                • 2005
                • 460

Wybierz sobie stąd: http://www.essa.com.pl/oferta/index....11,112&kid=112
                o , to też niezłe : http://www.essa.com.pl/oferta/index....kid=72&pid=840

Osobiście mam to : http://www.allegro.pl/item139191258_...a_allegro.html
                i jest miodzio a dałem 600zł więc masz sporo taniej.
                Jest w czym wybierać i nie ma potrzeby rzucać się zaraz na Sony za 500zł... Ja to już przerabiałem i nie rób tego samego błędu...;-)

Komentarz

• djpi
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 429

Dzieki Nastar, przemysle sobie Twoje propozycje.
                  A co powiecie na to?

To radyjko tez chyba nie jest zle?

Komentarz

• Nexus6
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 4847
                    • Volkswagen

djpi, niestety Pionki cienkie są,
                    dopiero DEH-P88 gra po ludzku
                    With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• Oprawca
                      Drive
                      • 2006
                      • 95

Zamieszczone przez Nexus6
                      djpi, niestety Pionki cienkie są,
                      dopiero DEH-P88 gra po ludzku
                      Było mi kiedyś dane słuchać zestawu ODR Pioneera i nawet ten referencyjny zesaw wypadał blado przy 7939 i pxa-h701

Przy tak niskim budżecie nie ma większej różnicy...każda jednostka która nie jest Deckiem gra bardzo podobnie bez "dopalaczy"...ewidentne różnice słychać dopiero po włączeniu Laudnesów i Equalizerów...
                      Pogromca Dźwięku

CDA-7939R@PXA-H701
                      Xetec T28@Sony XES M1
                      Tec LS155@Sony XES M1
                      2 x Infinity Beta 8@DLS A6

Komentarz

• djczas
                        RS
                        • 2005
                        • 9612

Oprawca, ja wiem co piszesz kilku kolegów tez ale reszta może nie zrozumieć o czym piszesz więc proszę pisz może dłuższe posty ale nie pisz skrótami tylko modelami i o co chodzi

Komentarz

• Oprawca
                          Drive
                          • 2006
                          • 95

Przepraszam...już wyjaśniam...Na jednym ze spotkań miłośników Car Audio firma x postawiła autko w którym główne komponety oparte były na referencyjnej linii Pioneera ODR (Optical Digital Reference) czyli od źródła do wzmacniaczy kompletnie cyfrowo...dopiero dalej analogowo. jest to zestaw kolekcjonerski z najwyższej półki...ale...
                          Moje subiektywne odczucia są takie że w/w zestaw gra ładnie...za ładnie...
                          Wszystko zostało z chirurgiczną precyzją poukładane....i czar prysł...zabrakło mi żywiołowości lekkości i dynamiki...
                          Ogólnie auta tworzone na procesorach są "zimne" ale dla mnie cieplejsze brzmienie można uzyskać poprzez zestawienie radia Alpine 7939 i procesora dźwięku....

Ale to tak na marginesie....

Jeżeli chodzi o radia ze zintegrowaną końcówką mocy w przedziale cenowym <2000 zł to "zdecydowanych" różnic brzmieniowych tu nie znajdziemy...producenci nie żadko korzystają z tych samych układów scalonych odpowiedzialnych za brzmienie...

Osobiście poszukałbym czegoś na zagranicznych aukcjach...może Clariona HX-D1 lub Addzesta...
                          sam miałem ostatnio Clarka DXZ 948 i sprzedałem za 1150 zł....nie była to rewelacja ale z wyłączoną końcówką jakoś grało...polecam też Alpiny...za te pieniądze grają chyba najrozsądniej...nie polecam Kenwoodów, Sony i JVC...bardziej świecą niż grają...a nie o akwarium nam chodzi ...

To tak w kwestii rozwinięcia tematu
                          Pogromca Dźwięku

CDA-7939R@PXA-H701
                          Xetec T28@Sony XES M1
                          Tec LS155@Sony XES M1

Komentarz

• Nastar
                            Rider
                            • 2005
                            • 460

Zamieszczone przez Oprawca
                            nie polecam Kenwoodów...bardziej świecą niż grają...a nie o akwarium nam chodzi ...
                            No właśnie - aż się teraz prosi o podważenie sensu doradzania sprzętu ze względu na to "jak gra"...bo cóż to znaczy " ładnie gra" lub "brzydko gra" ?
                            Jeszcze kilkanaści lat temu usłyszałem tezę w audycji radiowej,że "...CD zabije muzykę bo jest zbyt czysty , wręcz sterylny i nigdy nie przebije specyficznego i naturalnego dźwięku z kasety magnetofonowej czy płyty winylowej..."
                            Wtedy prawie w to uwierzyłem gdyż najzwyklejsze CD (deck) i tak było poza moim zasięgiem... Dziś za to - inne nośniki załugują niemalże na miano sprzętu dla "umuzykalnionych inaczej"... :wink:
                            A co do wypowiedzi przedmówcy - jeśli nie rozmawiamy o ewidentnych szumach i zakłóceniach (często spowodowanych awarią,kompletnym przesterowaniem lub błędnym montażem) lub o parametrach mierzalnych przy pomocy aparatury, to IMO - o kant doopy potłuc dywagacje co gra "ładnie" a co nie... Może wcisnę kij w mrowisko ale coś w tym musi być... Przykład: nie jestem audiofilem , ba , nawet zaawansowanym miłośnikiem CA więc poradziłem się, jak wielu przede mną :co kupić ? Gros wypowiedzi skierowało mnie w stronę Kenwooda. Decyzja szybka , zakup i ... BOMBA ! Gra jak marzenie , "świeci" rozsądnie , ergonomia na "4" czyli sukces !

Oto jakie subiektywne to odczucie... i pięknie można dowieść jak ryzykowne jest ferowanie wyroków w tej delikatnej i , jeszcze raz podkreślę , ogromnie subiektywnej materii.

Komentarz

• Oprawca
                              Drive
                              • 2006
                              • 95

Nastar...każdy ma jakieś doświadczenia z różnymi modelami...jedne lepsze inne gorsze...dlatego tak ciężko komuś doradzić...

Piszac co polecam mam na myśli to co wybrałbym jeszcze jakies dwa lata temu kiedy głowna moją fascynacja była tuba i bardzo zalezało mi na mp3...

Teraz inaczej spożytkowałbym taką kwotę.
                              Pogromca Dźwięku

CDA-7939R@PXA-H701
                              Xetec T28@Sony XES M1
                              Tec LS155@Sony XES M1

Komentarz

Pracuję...