[01] jakie gdniazdo anteny FM?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • celtics
    Classic
    • 2009
    • 28

Zamieszczone przez Alonzo_
    Jakie najlepiej waszym zdaniem wykupić dla rodziny 2+2?
    jest tych ubezpieczeń troszkę na rynku ale do kazdego trzeba zapoznać się z OWU. Zajrzyj np na http://ipolisa.pl/kalkulator/turystyka/ można coś się dowiedzieć.
    Zdecyduję się chyba na Wojażera PZU (trzeba się przejść do agenta, bo nie mają on-line) np dwa tygodnie KL-160 tyś. zł., NNW-50 tyś. zł., OC-20 tyś. zł.(składa za 2+2) 228 zł.
    KL-120 tyś. zł., NNW-20 tyś.zł., OC-20 tyś., zł. 181 zł.
  • yosssarian
    Drive
    • 2008
    • 79

Prosba o pomoc:

Mam 01 nie-kombi z 2000 roku przed liftem, którą antenę kupić:

wtyk RAKU2:

czy taka z dwoma kabelkami:

Instalację mam chyba fabryczną - czy da się zrobić wymianę bez zdejmowania całej podsufitki? (gdzieś chyba czytałem że w OII tak więc może w O1 też?)

Z góry dzięki za pomoc

Komentarz

• phoneman
      RS
      • 2008
      • 3374
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez yosssarian
      czy da się zrobić wymianę bez zdejmowania całej podsufitki?
      Da się. U mnie w kombi bez problemu więc i w hatchbacku też.

Ja ma radio Kenwooda i nie mam anteny ze wzmacniaczem ( czerwony kabelek ) tzn mam triflexa i chodzi wyśmienicie, a ori antena też była bez kabelka. Wiec dostań się do anteny i sprawdź jaka masz zamontowaną :wink:

Zadaje mi się że przy ori radiu trzeba było antenę ze wzmacniaczem
      .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• pablokinah
        Rider
        • 2010
        • 574

Lepsza będzie ta pierwsza o ile jest ze wzmacniaczem w środku (chyba że masz radio nie orginalne i nie masz separatora), bo do tej drugiej będziesz musiał prowadzić kabel przez całe auto. Zdejmujesz z podsufitki tylny plastik delikatnie jest chyba na sześciu zatrzaskach odchylasz podsufitówkę i masz miejsce aby operować kluczem odkręcić starą antenę , przed założeniem nowej dokładnie oczyść sobie dach aby dobrze uszczelka anteny dolegała.
        jakby co posiadam kabel vag

Komentarz

• yosssarian
          Drive
          • 2008
          • 79

Zamieszczone przez pablokinah
          Lepsza będzie ta pierwsza o ile jest ze wzmacniaczem w środku (chyba że masz radio nie orginalne i nie masz separatora), bo do tej drugiej będziesz musiał prowadzić kabel przez całe auto. Zdejmujesz z podsufitki tylny plastik delikatnie jest chyba na sześciu zatrzaskach odchylasz podsufitówkę i masz miejsce aby operować kluczem odkręcić starą antenę , przed założeniem nowej dokładnie oczyść sobie dach aby dobrze uszczelka anteny dolegała.
          Mam jakiegoś kasetowego Blaupunkta a Skoda była sprowadzana z Niemiec - czy to mogło być radio oryginalnie montowane?

Komentarz

• pablokinah
            Rider
            • 2010
            • 574

To możliwe ze masz orginalne radio i wtedy potrzebna ta ze wzmacniaczem pierwsza gdyż orginalne radia sygnał wzmacniacza wysyłają po kablu antenowym
            coś takiego masz

Komentarz

• phoneman
              RS
              • 2008
              • 3374
              • Octavia I (1U2)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

yosssarian, Jeśli masz zamiar jeździć z CB to kup triflexa
              .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• yosssarian
                Drive
                • 2008
                • 79

To możliwe ze masz orginalne radio i wtedy potrzebna ta ze wzmacniaczem pierwsza gdyż orginalne radia sygnał wzmacniacza wysyłają po kablu antenowym
                coś takiego masz
                http://moto.allegro.pl/blaupunkt-sko...735581028.html
                Mam coś o wiele nowoczesniejszego z wyglądu Plik w załączeniu

(sorry ale nie mogę wstawić bezpośrednio - wszystkie strony typu flickr wymagają maila do aktywacji i mi te maile aktywacyjne o dziwo nie przychodzą - to tak na marginesie)
                Załączone pliki

Komentarz

• pablokinah
                  Rider
                  • 2010
                  • 574

To wygląda że nie jest skodowskie to będzie trzeba separator do anteny chyba że poprzedni właściciel zamontował

[ Dodano: Sob 27 Paź, 12 11:23 ]
                  A wymieniasz z powodu słabego sygnału(to może tego separatora brakować
                  http://allegro.pl/wzmacniacz-separat...678906116.html ) chyba że antena padła

Komentarz

• yosssarian
                    Drive
                    • 2008
                    • 79

Panowie trochę przesadzacie z tym łatwym dostępem chyba że się ma rączki dwulatka Ale udało się antena jest z RAKU2 - jeden kabelek - ale na wymianę to już chyba udam się do fachowca - polecacie kogoś z Żoliborza lub okolic?

Dla potomności wklejam zdjęcia jak to wygląda: są bolce ok 5 i dziurki na bolce na krawędzi przy uszczelce - to łatwa część
                    Z drugie strony krawędzi listwy - czyli od podsufitki są wysuwane spinki - 3 wysuwane w jedną i 2 w drugą - nie wiedziałem jak to wysunąć więc wyszarpnąłem ale jako to do licha wsadzić z powrotem? Chyba te metalowe spinki trzeba najpierw wyjąc - wsunąć do listwy i wcisnąć dopiero w karoserię ale utknąłem na etapie wyszarpywania spinek z karoserii.

Oprócz tego podsufitka jest plastikowymi spinkami przypięta do blachy. Podsufitka sama w sobie jest bardzo delikatna i boję się że jakbym włożył tam moją rękę to by się złamała...
                    Załączone pliki

Komentarz

• pablokinah
                      Rider
                      • 2010
                      • 574

Ja tam wsadziłem ręce i nie złamałem podsufitki , też mnie zostały te spinki metalowe ale je cienkimi kombinerkami bez problemu wyciągałem a te czarne bolce wyciągnołem nożyczkami i nie było ciężko najgorzej było z nową anteną tą duża nakrętkę anteny ciężko było dokręcić ale ogólnie było prosto.

Komentarz

Pracuję...