Alberto, opisz to bardziej zrozumiale :?: :?: :?: :niewiem
wygłuszenie drzwi - to działa !!
Zwiń
X
-
wygłuszenie drzwi - to działa !!
wczoraj wieczorem wygłuszyłem tylko jedne drzwi ( prawe) - bo na tyle mi straczyło materiału.
ale stwierdzam:
to działa !!
mam teraz porównanie odgłosów dobywających się z głośnika lewego i grania prawego.
nagle okazało się, że można z nich wyciągnąć dużo basu i środka.
pisze tego posta głównie dla niedowiarków, którzy podchodzą do tego tematu sceptycznie.
naprawdę warto. spędziłem przy tej operacji 4 godziny, ale każda minuta spędzona przy tych czynnościach zwróciła się z nawiązką.
dzisiaj będę kontynuował prace przy lewych drzwiach... a czuję , że sukcesywnie to całe auto będzie wygłuszone....Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
-
-
Hej.
Masz zdjęcia ?www.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Bas z przodu to raczej rzecz psujaca odsłuch tak mi sie prznajmniej zdaje
Ale wygluszenie drzwi powinno byc standartem dla bardziej wymagajacych fanów caraudio.Ja mam jeszcze dodatkowo wszystko spryskane srodkiem AP .Także wnetrze drzwi. Ale dystansow nie zamotowalem i cos tam kolacze przy glosniku z tego pwodu.
I blacha z zewnatrz ma tez ma inny odglos. Ja dodatkowo tez wygluszalem bagaznik wszczegolnosci blache nad zderzakiem po bokach i podloge. Dodam ,ze w audi w tych miejscach jest conajmniej centymetr mat pod tapicerka przynajmniej w B4.nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
półosie seryjne przebieg 273 tyś
Komentarz
-
-
Ja przy okazji zmiany glosniczkow na lepsze :twisted: zrobilem sobie wygluszenie drzwiczek i jestem cholernie zadowolony . Basik sie poprawil i bardzo dobrze, wlasnie o to chodzilo Poza tym ak ktos nie chce miec z przodu basow zawsze moze przy tweeterach tylko zostac :P :wink:
PZDR!Żaden wiatr nie jest dobry dla okrętu, który nie zna portu swego przeznaczenia.
Komentarz
-
-
Nooo , czyli nie natyrałem się na darmo u siebie...;-)
Efekty faktycznie pojawiają się szybko - osobiście muszę jeszcze delikatnie popracować nad boczkami drzwi bo przy większym poziomie umc,umc plastiki drżą brzydko...
Wcześniej tego nie było ...no ale ciśnionko akustyczne wewnątrz drzwi jest teraz "nieco" inne... :twisted:Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nastarosobiście muszę jeszcze delikatnie popracować nad boczkami drzwi bo przy większym poziomie umc,umc plastiki drżą brzydko...
PZDR!Żaden wiatr nie jest dobry dla okrętu, który nie zna portu swego przeznaczenia.
Komentarz
-
-
Huwe, jak już tak całe auto wygłuszysz, to proponuję też powyklejać maskę silnika, w te wolne przestrzenie, przez które widać zewnętrzną blachę. Ja powyklejałem matami z warstwą alu i wydaje mi się że jest zdecydowanie ciszej, da się to łatwo wyczuć przy otwartych oknach i stojąc na zewnątrz...życie zmienia marzenia ...
1.9TDI ALH powered by MT: 120KM/260Nm
Komentarz
-
-
miałem małe problemy z dostępem do formum, ale się udało...
wykleiłem drugie drzwi i ... apetyt rośnie w miare jedzenia.
w porównaniu do tego co było wczesniej ... to nie ma żadnego porównania :twisted:
piekny bas i kupa środka z przodu się pojawiła.... basik z tyłu w zasadzie uzupełnia tylko głębię dźwięku.
teraz po kolei wezme się za tył auta....( tylko czasu trzeba troszku znowu znaleźć)Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Witajcie.
Jestem nowym forumowiczem. Troszkę poczytaem o audio na Waszym forum i podjąłem decyzję wygłuszenia drzwi z przodu i wymiany głośników - mam ze starego Espero Helix Blue 62 MKII - 16,5 cm. Będą pewnie pasowały. Zakupię również dystansy MDF i wymienię przewody na 2x2,5 mm. Nurtuje mnie tyko jedna rzecz. Jak Waszym zdaniem wygłuszyć drzwi (czym wiem - maty alu). Czytając obserwuję 2 rodzaje wygłuszenia. Patrząc od środka samochodu na drzwi jedni wyklejają zewnętrzna paszczyznę blachy i płaszczyznę z otworami technoogicznymi a inni tylko tę z otworami. Jak Waszym zdaniem jest lepiej i czy wyklejenie obu paszczyzn daje isotną różnicę w odbiorze dźwięku czy jest to tyko dodatkowa robota.
PS>
Całość będę robi sam więc przy konieczności wyklejania podwójnie poświęcę więcej czasu.
Pozdrawiam i dziękuję
Miras
Dzięki zaMIRAS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Miras76Patrząc od środka samochodu na drzwi jedni wyklejają zewnętrzna paszczyznę blachy i płaszczyznę z otworami technoogicznymi a inni tylko tę z otworami. Jak Waszym zdaniem jest lepiej i czy wyklejenie obu paszczyzn daje isotną różnicę w odbiorze dźwięku czy jest to tyko dodatkowa robota.
Komentarz
-
-
jak będziesz wyklejał, to zwróć uwagę: na wewnętrznej stronie tapicerki masz wypełnienie ze steropianu. nawet jeśli się trzymają, to je oderwij, i podklej sam - ja tego nie zrobiłem od razu, i musiałem, robic powtórkę - niemiłosiernie skrzypiałyZenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Miras76arci9 piszesz o boczkach - masz na myśli wewnętrzną stronę tapicerki czy boczne części drzwi (te gdzie zamontowamy jest zamek i zawiasy - czy może coś innego?
U mnie trochę na raty robiłem całe wygłuszenie, i w sumie trochę nie potrzebnie bo za każdym razem trzeba rozbierać drzwi co chyba im nie służy i potem plastiki ciut trzeszczą, ale wygłuszenie tapicerki sporo pomogło ))
Komentarz
-
-
No dobra. Dzięki wielkie. Jeszcze tylko jedno pytanko i daję Wam spokój.
Przymierzam się do wyguszenia tymi matami http://www.powe.com.pl/product_info....roducts_id/206
i zastanawiam się czy jedna rolka wystarczy na dwoje drzwi i tapicerkę oraz ile warstw maty naklejać na każdą z paszczyzn.
Może ktoś, kto już ma to ulepszenie za sobą napisze ile materiau mu poszło. Jak wezmę się do roboty i w trakcie okaże się, że mam za mało materiału to moje kruche serduszko pęknie.
DziękiMIRAS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Miras76Przymierzam się do wyguszenia tymi matami http://www.powe.com.pl/pr...products_id/206
i zastanawiam się czy jedna rolka wystarczy na dwoje drzwi i tapicerkę oraz ile warstw maty naklejać na każdą z paszczyzn.
Wydaje mi sie, że na blachę to i dwie warstwy złe nie będą, na tapicerkę chyba jedna w zupełności wystarcza
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Miras76Przymierzam się do wyguszenia tymi matami http://www.powe.com.pl/product_info....roducts_id/206
Powodzenia!Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz